Юлските майки се разтапят от усмивки! - Родени Юли 2022 - Тема 3

• 21 373
  • 824
  •   1
Отговори
# 660
Не знам кога почва нощния терор ама ние имахме няколко епизода на нещо подобно през деня. Спи си през деня бебето сладко сладко, заспало в кошарата си, къде само, къде не. И изведнъж оглушителен рев! Отивам при него, почвам да му говоря, милвам, галя, шъткам, не и не! Очите затворени ама реве яко. Дигам го от леглото и в тоя момент като че ли се събужда и млъква от раз, почва да гледа с едни очи и да се чуди що е така насилствено събуден. Добре, че не е ставало скоро пак, в чудо се бях видяла.

Сутрин. Пак. Спи ми се, пия кафе и ме боли корем. Казват, че след раждане цикъла се променял. И как аджеба баш при мен не се промени, все така ме боли и е все така продължителен! Колко хубаво беше без него…

Кога мислите да местите бебетата в техните стаи? Много ми се иска вече да го преместим ама… все се спирам.

Да кажа за стола за хранене прима папа понеже и аз го изрекламирах - голям кеф! Слагам го това бебе и си го местя в кухнята, спалнята, къде ли не. И той с едни очи големи само ме следи какво правя и не казва гък! Най-накрая успях да наваксам с малко домашни задачи, даже успях да сготвя оня ден! Та ако някой има нещо на колелца - стол/шезлонг/каквото и да е, и все не стигате до там да сложете бебето в него, действайте. Ще ви спечели някоя и друга минута, та даже може и кафе да си направите, докато детето ви гледа.

# 661
  • Замък сред облаците
Минимум 6 месеца навършени препоръчва СЗО за собствена стая за намаляне риска от внезапна детска смърт. Дишането не е урегулирано и имат епизоди на забавено такова където лаишки обяснено “рестартират” от това че родителят е мръднал в леглото и е издал шум примерно. Рискът най-намаля след навършване на 1г. Ако имахме стая за детето, след 1,5г ми се струва приемлив вариант. Уточнявам че и сега си спи в голяма кошара-легло в нашата спалня. Понеже нямаме детска стая ще спим в тази конфигурация до около 3,5г възраст когато се очаква да имаме готов апартамент.

# 662
При нас на няколко пъти се е случвало  от преход към по-тъмна част в  стаята, мисля, че ни вижда като някакви светлосенки и изпадаше в див истеричен рев, докато се осъзнае,че сме ние и отидем на светло.
Случва се и да прореве на сън, но се самоуспокоява.

За стаята, има си собствена, която в момента е складът Grinning надявам се да имаме възможност към година да го преместим. От препоръките, които съм чела е оптимален период, преди детето да се поосъзнало около 1,5- 2 години. Това естествено е ако е спокойно и не го нападнат зъби и другите хиляди драми. За момента съм доволна,че удържахме положението и не е спал при нас въобще, а и мен много ме е страх и не бих го сложила, плюс че нашият матрак е много хубав, но не и за бебе, веднъж го сложих докато го местих от повивалника и той все едно потъна, а и с тоя татко който на сън е като пън е твърде опасно. Аз самата също не бих спала от страх да не му направя нещо в просъница. Гледам го,че е щатлив,че си има собствено креватче и си гуши новия чувал вътре, но май скоро ще трябва да го местим в кошарата,защото next to me -то вече му теснее, особено като изпъне ръцете настрани.

# 663
В момента пиша проект по темата по психология и ще споделя общо казаното в учебниците за ранно детско развитие. От 4 до 14 месечна възраст детето си създава обект на привързване,в нашия случай майката или който се грижи за него. То се отъждествява с този човек и не може психически да се отдели от него,защото структурите в мозъка,които отговарят за самостоятелното възприемане още не са развити.грубо казано, детето се възприема като едно с майката ,за това и ако я изпусне от поглед става неспокойно. След годинката този процес запичва бавно да се преобразува и постепенно до 3 годинки детето психично се отделя и се възприема като отделна личност. Тук влиза в употреба и преходния предмет-мека играчка или одеало,което замества майката за по-безболезнено отделяне. Аз лично няма да я местя преди 3 години, освен ако сама не пожелае. След 3 децата сами си се отделят и си търсят своето легло и стая. Лично мнение...и все пак гледа се преди всичко настроя на детето

# 664
  • Замък сред облаците
Темата е широкоспектърна и наистина освен медицинските показатели има и психологически, емоционални и т.н. Много ти благодаря за инфото, Джина ❤

# 665
Аз пак да се доизяснавам 😅 като казах нощен терор, нямах предвид термина който използват, когато детето се буди и не осъзнава къде е, какво се случва и т.н. Просто го използвах буквално като терор, защото малката има нощи в които се буди на често през час два 😅

Каката беше на годинка и 10 месеца, като и направихме стаята и започна да спи там, доволна, съвсем осъзнато. Естествено след това и все още, преминава през всякакви периоди, така че  дори да успеете от рано да ги изместите, "победата" ще е за известно време 😁

# 666
Много полезна информация, благодаря! Това за 6те месеца го бях чела някъде, мислех си да го изчакам да почне да се обръща в двете посоки, да съм спокойна, че няма какво да стане през нощта. Сега се върти като пумпал и по гръб не го свърта вече. Иначе спи доста спокойно през нощта, единични са случаите където сме ставали често за биба/утешаване/доприспиване и тн. Баща му го приспива всяка вечер, така че не е и залепен за мен постоянно (все още). Ясно е, че има различни периоди и че даже и да го преместим сега, не се знае дали няма да го върнем обратно 😂 иначе стаята му е направена, всичко му е там без леглото и прекарваме голяма част от времето в нея, та не мисля, че ще му е проблем… ама знае ли човек.

# 667
Аз да се оплача, вчера Дара повърна за първи път, доволно ужасена бях. Успя да напъха доста дълбоко ушите на любимия си заек в устата си...Днес като давам чесалки, същата работа, явно експериментира. Както казва мъжът ми, може би по-добре да се случва с играчки, които не може да глътне, отколкото после с храна...

При нас няма опция детето да е в своя стая, та за сега няма да го мисля. След време ще преустроим нещата и може да се случи. Аз винаги съм деляла стая с родител, не помня на каква възраст се размечтах да си имам стая, със сигурност бях по-скоро тийн.

GinaT, благодаря за информацията! Има ли смисъл по-рано да се предлага играчка/одеалце като предмет за привързване? Виждам вече, че се появяват преференции към дадени играчки. В нета чета, че между 6 месеца и година може да се предлага играчка, която майката примерно да е носила известно време под дрехите си, за да мирише на нея.

# 668
Аз да се оплача, вчера Дара повърна за първи път, доволно ужасена бях. Успя да напъха доста дълбоко ушите на любимия си заек в устата си...Днес като давам чесалки, същата работа, явно експериментира. Както казва мъжът ми, може би по-добре да се случва с играчки, които не може да глътне, отколкото после с храна...

При нас няма опция детето да е в своя стая, та за сега няма да го мисля. След време ще преустроим нещата и може да се случи. Аз винаги съм деляла стая с родител, не помня на каква възраст се размечтах да си имам стая, със сигурност бях по-скоро тийн.

GinaT, благодаря за информацията! Има ли смисъл по-рано да се предлага играчка/одеалце като предмет за привързване? Виждам вече, че се появяват преференции към дадени играчки. В нета чета, че между 6 месеца и година може да се предлага играчка, която майката примерно да е носила известно време под дрехите си, за да мирише на нея.
Това с играчките е много индивидуално, а и тя сама ще си хареса своя играчка ако има нужда,квото и да й буташ,то си е със свое мнение детето😅 мм е влачел едно опърпано одеало със себе си навсякъде и като са го перяли е ревал пред пералнята до като не излезе

# 669
Здравейте, дами! Как сте вие и бебоците?
Хремата на Марти се влоши, започна да кашля и днес го водих на пулмолог. И тя каза, че кашлицата е дълбока, гърлото е червено, явно е тръгнало да слиза надолу и му изписа антибиотик. За толкова мъничко бебе не ни се рискуваше да разчитаме само на инхалациите с Пулмикорд. И наистина кашлицата му е лоша. На тръни съм и ми е притеснено, надявам се антибиотикът да му помогне.

За капак на притесненията ми днес имахме майстори да правят основата на спалнята, някаква замазка, и няма да обяснявам каква кочина направиха. Тръгнаха да чистят, искаха ми някакви парцали, но им казах да си тръгват, ние ще се оправим, защото Марти плачеше в ръцете ми, тъй като много му се спеше вече.

Снощи се престрашихме и за първи път го къпахме с подложката във ваничката, а не както досега баща му да го държи, а аз да поливам. Беше много изненадан и гледаше странно, но според мен му беше интересно. Единствено не ми харесва, че наклонът на подложката е по-голям, от колкото ми се иска.

За съня - баткото си спеше през нощта, хранех го, когато виждах, че става неспокоен. Броени пъти се е будил и стоял буден по-дълго. Той до последно 2г и 3м се будеше за кърмене. Сигурно след това вече си е спал по-спокойно. Индивидуално е. Сега на 6г не се буди хаха, ако това ви успокоява. Grinning Марти сега спи неспокойно. Като се размърда веднага ме търси да яде или да го гушкам.

За собствена стая още не мисля. Той е залепен за мен, та не го виждам скоро.

Маги, на Спа ние ходихме, когато Марти беше на месец и половина във Вършец. На нас ни е близо и го харесваме. През лятото особено е много приятно за разходки, има къде да се хапне вкусна храна, а и самия хотел ни харесва, ходим всяка година. Е, нямаше как да не разберат, че сме с бебе, защото първата нощ плака, докато заспа, но като цяло беше добре. Ние с него не сме ползвали басейна. На мен докторът ми каза без морета и басейни след раждането.

Мuрра, свива ми се сърцето всеки път, когато става въпрос за недоносени бебета. Всички те са истински герои. В тези малки телца има толкова много сила и воля за живот. Да са здрави всички бебчета!

Аз не съм имала недоносено бебе, но преди 3 години се наложи да прекъсна бременността си по медицински причини в 17г.с. и чувството е ужасяващо. Broken Heart Понякога си мисля, че е било някакъв кошмарен сън, но всъщност на беше. След това имам и биохимична бременнат. А сега съм благодарна, че си гушкам малкото пухче! Heart

# 670
  • София
Мис, кой е хотела във Вършец? За деца поне 10 човека ми хвалят Марково. Кълнат се колко е добро, та това ще е следващата ни дестинация живот и здраве. Майка ми беше 5 дни сега в Hot Springs Medical & Spa Hotel
 в село Баня, е няма такъв готин хотел и храна и спа. Изключително е доволна.. Ако ви се мърда в сръбско там е най-доброто спа, което съм виждала Sokoterme в Сокобаня. Доста спа сме посещавали в България и онова е топ.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 12:44 от Десислава``

# 671
Мамита, от няколко дни бебчо е със зачервявания отзад на крачетата и отпред на коремчето. Не е точно на сгъвката, а когато сгъне крачето се пада на горната част на прасеца и подбедрицата. Все едно се протърква от постоянното свиване на крачетата. Мястото е червено, грапаво и сухо. Мажа с крем на Галафарм и един крем Календула. За момента поизбледняват, но ги има. Възможно ли е това да е АД или лишеи? Може ли да мажа с крем "Здраве" или Судокрем?

Може ли да му направя отвара от лайка и с тампонче да минавам червенините?

# 672
  • Замък сред облаците
Това са места с много търкане, задържане на влага и всякакви власинки. Аз бих мазала със судокрем. Плюс почистване със сребърна вода 3-4 пъти на ден.

# 673
Здравейте:)
Много интересни са последните теми. И аз мн се вълнувам от темите за спане в една стая, кога се отделя бебето и този синдром, който дори ме е страх да назова...
Малко инфо и от мен:
Определено има скок в растежа при Тони
 Дневните дремки са мн кратки. А ако не си е доял вечер, нощем  се буди по няколко пъти. Почнах да прилагам някои хватки, за да не се буди нощем през час. Вече консумира по 150 мл Ам. Даваме ги на почивки и с няколко оригвания.
Още го кърмя, но само нощем. Денем не иска и е голям зор, и с цеденето мн се забавям... Вечер ляга към 7pm. И спи до 1 ам.
Денем с кърмата винаги додавам мляко, а нощем додавам издедена кърма, която изцеждаю докато спи. По този начин може да спи от 1:15-5ч ам.
Нашата педиатърка каза да го захраним декември. Мисля да почна с морков пасиран с кърма.
От Черния петък взех стол за хранене на Peg Perego - Prima papa follow me. Страхотен е. Нашият шезлонг се беше повредил, а столът става и на шезлонг и сега го ползваме така. Даже млякото му дава в него. Това е голямо предимство, защото вече е мн тежък Тони. На 7 ноемви беще 7.800кг. Беше качил 500 грама.
Искам да се оплача от Комсед. От там бяхме взели Кошара Next to me на Чиполино. Тя е до 9 кг или 6м. Така поне пише. Дааа, ама не... Още на 6кг (4 месеца) кошарата почна страшно да се накланя настрани и детето спеше накриво. Веднага успях да взема от една приятелка преносимо (леко) бебешко легло от Икеа. Закърпихме нещата, но реших да подам рекламация.
Ееее, каква грешка... От Комсед бяха толкова груби, едва ли не нямало проблем и кошарата просто е умаляла... Да я продам в сайт за втора употреба.... Е... направо ми прикипя..
Питах ги как е тествано това, нали има параметри 6м/9кг и, че за мен Load тестър не е минал. Казаха ми да не давам акъл....  Ще пратят куриер да го занесе на Чиполино тест, те  били специалисти... (Само за вметка-близо 10години съм се занимавала с тестване на софтуерни продукти и съм малко докачлива на тема валидация/верификация и качество и отношение към клиента. Звъннах на Чиполино Тест... Е почти същият отговор... Не знам дали някога ще взема нещо повече от тях.
Евтиното излиза скъпо..
Вече се убедих, че е по-добре да се следят оферти на добри марки, или дори втора употреба, отколкого Бг(Китайски) марки.

# 674
  • Замък сред облаците
За съжаление бг марки са само сделани тук в по-голямата част от продукцията си. Качеството е под всякаква критика.

За моркова само да кажа че не е хубаво да се започва с него понеже запича. Аз мисля като почна захранването първо картоф, после картоф+морков, картоф+тиква, тиква, картоф+пащърнак+морков. Запичащи зеленчуци ще избягвам да давам чисто пюре или пък прокарващи такива (като тиквата)  На сайта на Хипп има таблица с продуктите и кои запичат.

Общи условия

Активация на акаунт