Виена тема 13

• 43 553
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Интересува ме какви са цените на такситата, трябва да отида до едно място и се чудех как става и как да го извикам
Аз ползвам 40 100. Може би имат стоянка някъде наблизо? Или по телефона +43 1 40 100. Началната е 3,40 и после 0,88 на километър за първите пет. Допълнително 2,- за поръчка по телефона. Имат и такса за чакане по светофари или пред вратата.
Скрит текст:

За билетите най-добре през мобилното приложение с кредитна карта.

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 09:33 от Анонимен

# 241
  • Бургас
Здравейте , маските задължителни ли са в градския транспорт?

# 242
  • София
Здравейте , маските задължителни ли са в градския транспорт?
Да

# 243
  • СОФИЯ
В аптека и на летището също. Но на летището никой не носи,  иф от днес.

# 244
  • София
На летището нямаше маски, освен ако не е въведено тия дни.

# 245
  • СОФИЯ
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/austria Не е въведено тези дни. Просто не се спазва, включително от служителите на летището. В градския транспорт също забелязах хора без маски, но са единици.
За късно прибиране дъщеря ми ползва Uber  , по-евтино било от редовните таксита.

# 246
Мисля, че нашите не са актуализирали наредбата, явно данните им са от месец май. На 01.06.2022 падна изискването за летището. Виена има различна наредба от другите области, а летището е в Долна Австрия.

Ако искате да следите винаги актуалното, най-добре в сайта на министерството (с десен клик на български). МВР и по време на пандемията пишеше разни неща, които бяха полуверни.

Скрит текст:
Маски в градския транспорт се носят само във Виена, затова във влака на границата Долна Австрия-Виена примерно хората си ги слагат Grinning Във Виена също има изключения - за бременни, за деца под шест години, хора с астма например, панически разстройства, асистенти на нечуващи болни, които четат по устните...

# 247
До колко работи градския транспорт

# 248
  • Варна
Някой може ли да ми обясни..., Евентуално да ме насочи към сайт как можем да стигнем с корабче от Виена до Братислава?
Благодаря предварително!

# 249
  • СОФИЯ
https://www.twincityliner.com/en/content/vienna-bratislava Не знам дали това е най-доброто, не съм ползвала.

# 250
Здравейте, моля за информация от  последните дни.
Ако нямаш закупен предварително билети за Шонбрун,много ли се чака на опашка?

# 251
  • Бургас
Здравейте, моля за информация от  последните дни.
Ако нямаш закупен предварително билети за Шонбрун,много ли се чака на опашка?
Инфо от понеделник , не се чака никъде в момента. Много е спокойно навсякъде и много студено Smiley

# 252
  • София
Emmilly, ако планирате еднодневна разходка с връщане във Виена, виж и това.

# 253
Здравейте, искам да закупя комбиниран билет за зоологическата градина и за виенското колело в Пратера. Пише навсякъде, че има такъв, но никъде не го намирам за покупка онлай.
Бихте ли ми помогнали?
И друго0, транспорт до Братислава в петък вечер на 9.12. как да потърся, за момента съм погледнала влакове и фликсбус, но мисля, че би следвало да има и още предложения.

# 254
  • До сърцето...
... транспорт до Братислава в петък вечер на 9.12. как да потърся, за момента съм погледнала влакове и фликсбус, но мисля, че би следвало да има и още предложения.

Как искате още да се придвижите на 70 км? Наемете си кола, може и Uber да ползвате, но парите няма да са същите.
Има и воден транспорт (даже не съм проверявала дали върви зимата), но декември месец искате ли още и вятър, и мрак за допълнителни пари? Във Виена по това време в 16 часа вече е тъмно.

Допълвам. Речния транспорт, за вашите дати, е с разписанието, оградено в червено. Ще пътува на 8 и на 10 декември, но точно за 9-ти ще трябва да се опрете на класиката - жп или автотранспорт.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 14:39 от Радика

Общи условия

Активация на акаунт