Виена тема 13

• 41 413
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
От 1 ноември до 31 март има Зимен комбиниран билет за Шьонбрун. Включва зоопарка, двореца, Къщата на палмите и Къщата на пустинята. - https://www.zoovienna.at/en/zoo-and-visitors/combined-tickets/
Мисля, че през този период някои от другите места са затворени.

# 61
Марги, аз всичко плащах с карта - билетите за забележителности, в сувенирните магазини, на автомата за билети за ГТ, даже в будките за пица на парче.

# 62
Здравейте, може ли да се посети само зоологическата градина?

# 63
Може само зоопарка, ние с детешо така направихме.
За плащането с карта да, и аз така плащах.
Само на един автомат за билети за летището ,не пожела с карта, а трябваше в брой.

# 64
Здравейте, ще пътуваме  2-ма  възрастин за 4 дни, може ли да ми разясните относно картите за пътуване няколко момента:

1. Може ли да се закупи от летището?!

2. Разбрах, че има няколко карти: за транспортната мрежа в града, за транспортната мрежа + трансфер за транспортната мрежа+тур. Не мога да преценя дали е изгодно да закупя с трансфер /предполагам че това значи от и до летище/ или само за транспорт, а отделно да си платим предвижването от летището до центъра. Имаме и ходене до Шонбрун. Транспорта до там с коя карта може да стане или отделно се заплаща Rolling Eyes

3.До колкото разбирам Виена Сити карт дава отстъпка за някои туристически обекти, ако не желаем да посетим тур.обекти с отстъпка има ли друг вид транспортна карта?!

# 65
Някой има ли впечатление от туристическото влакче в Шонбрун? Дали можеш да слизаш и да се качваш където пожелаеш или обиколката е с фиксирано начало и край? Аз май на hop-on-hop-off влакче го обърнах Simple Smile Истината е, че след градините и зоопарка вероятно ще ни домързи да отидем до Глориет, а влакчето минава оттам и ми изглежда примамливо-мързелив вариант Simple Smile

# 66
Марги, никога не съм го ползвала, но погледнах в интернет информацията и казва, че има девет спирки, както и, че билетът е "day pass" и може да слизаш и се качваш. Тук пише, че след първи ноември влакчето няма да пътува Thinking

За транспортните карти според мен, както беше писала дама преди няколко страници, е най-удобна е тази за седем дни. Тук може да се видят различните карти, на английски промених за по-лесно. Цената е 17,10 евро. Да не се бърка с "една седмица Виена/ weekly pass", тя е от понеделник до понеделник. Ето тук е "7 дни" - същата цена, но може да се избират дните с начало след понеделник.

ПП Картата за летището е CAT, не съм ползвала и не мога да дам препоръки. Само добавям възможността към нея да се купи и билет за града (от летището най-вероятно също е възможно).

За четири дни Виена примерно може да се купят два такива билета (трансфер и 24 часа Виена) плюс два дневни билета 20,- плюс 20,- плюс 14,10 евро. Но мисля, че е по-изгодно два отделни билета за този CAT 12,- плюс 12 плюс "седем дни" за 17,10 = 41,10 евро.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 18:19 от Анонимен

# 67
  • София
Още две седмици остават до нашето пътуване, направо лети времето.
Платихме общо взето всичко важно - апартамент и трансфер с ван от и до летището.
Останаха ни картите за транспорта. Спрях се на Viennа city card tour, 72 часовата, тъй като включва и 24 часа с автобусите hop on hop off. Дотук добре, но има два вида такива автобуси, като единият е Big Bus (голям и червен е). Мисля, че той не е нашият. Предполагам, че нашият е стандартният, който е жълт и е с три линии (маршрути) - червена, синя и жълта. Има ли ползвали точно този тип карта и правилно ли се ориентирам за хоп он хоп оф?
Иначе отпечатах спирките, маршрутите, забележителностите... сега остава да нацелим правилния автобус. Grin

# 68
Привет!
Върнах се от Виена и влизам да дам малко практическа информация, която може да послужи на някого.

Шонбрун - с по-ранното стъмване и затварянето на повечето забележителности в 16 или 16:30 е трудно да се разгледа всичко. Ние взехме онлайн комбиниран билет Classic pass plus, отидохме в 9:45, никъде не сме се редили на опашка за билети, влизахме бързо и едва успяхме да видим местата, които искахме. В началото го карахме спокойно, наслаждавахме се на всичко, правихме много снимки, но в един момент осъзнахме, че сме до никъде и започнахме яко препускане. Ползвахме влакчето, което е досадно бавно, но пък пести много време за изкачването на Глориет. Ако първо разгледате зоопарка, ще качите неусетно хълма, докато гледате животните и после Глориет е на няколко крачки. Но аз не ги съобразих добре нещата и влакчето ни стана наложително.
Ако отивате само за зоопарка или пък за повече неща, но не държите да започвате със сградата на двореца, препоръчвам да слезете на метростанция Hietzing, която е на стотина метра от страничния вход за парка и най-близо до един от входовете на зоопарка.

Нop-on-hop-off - аз съм изключителен фен на този вид транспорт и почти винаги го ползвам за удобство и информация. За Виена също се бях засилила да купя билети, но ме разколеба ранното приключване на обиколките и това, че за вечерен тур се плаща отделно (Моите проучвания бяха за жълтите автобусчета, които имат три линии. За червените не знам как седят нещата.) На практика се оказа, че нито за миг не ми липсваше
hop-on-hop-off-чето, защото транспорта във Виена е добре организиран, доста начесто, има много линии, които стигат до забележителностите и нямахме никакво затруднение в придвижването. С карта за градския гранспорт на практика ползвахме целият транспорт като Нop-on-hop-off.

Къщата на пеперудите - повечето хора не са впечатлени, но аз я посещавам за втори път и бих отишла и трети Simple Smile Красиво е и стават прекрасни снимки там. Ако все пак някой реши да отиде, няколко съвета - в началото на работното време има по-малко хора, което е от значение, защото помещението е малко; на няколко места има поставени купички с гъби напоени с течност (миришише ми на оцет), която привлича пеперудите, така че ако си намокрите пръстите и ги доближите до пеперуда, тя пропълзява на ръката ви и остава достатъчно дълго, за да направите серия от много яки снимки; има гардероб, където могат да се оставят връхните дрехи. Вътре е много топло и е безобразно влажно, а имаше посетители, които си носеха якетата преметнати на ръката, което е супер неудобно.

Пратера - останах с впечатлението, че различните атракции се стопанисват от различни фирми. Вероятно това е причината някои от тях да са почти еднакви. Има няколко леко различаващи се влакчета, кули, въртележки и т.н. Вечер е страшна лудница и има доста големи опашки. Колкото атракциона е по-близо до Виенското колело, толкова по-голяма е опашката. Колкото по-навътре в парка влизахме, толкова по-малко чакахме. Около 20 минути преди края на работното време на Виенското колело се качихме направо, без минута чакане. Преди това опашката беше от поне 100 човека, която вървеше бавно.

Ресторанти - от темата взех идеята за посещение на 1516 Brewing Company, който е точно до интерактивния музей на музиката. Въпреки че беше пълен, имаше сервитьорка която играеше и роля на хостеса и ни настани сравнително бързо. Храната беше добра. Посетихме и ресторант в Пратера, който е абсолютна класика и ни хареса повече - https://schweizerhaus.at/index.asp. Там специалитетът е джолан с хрупкава коричка. Има още поне едно заведение в Пратера, който има подобно меню, но прочетох някъде, че този бил най-добър. Силно препоръчително е да резервирате маса, защото напливът е огромен, а сервитьорите не проявяват никакъви интерес и милост към чакащи изгладнели туристи. Там имахме невероятния късмет да попаднем на сервитьор българин, който ни настани незабавно, препоръча ни какво да ядем, съвсем директно ни каза кои от нещата, които сме избрали да не взимаме, обслужваше ни с подчертано внимание и въобще беше много яко. Обаче преди да попаднем на него, чакахме поне 20 минути, попитахме няколко сервитьора за маса и всеки казваше, че трябва да чакаме, въпреки че се освобождаваха маси непрекъснато.
Нашият сервитьор каза, че е там от 5 години. Ако имате проблем с намирането на места или с менюто, потърсете го, предполагам, че ще направи престоят ви там по-приятен.

Часовника Анкер - ако сте решили да го посетите, сигурно сте прочели, че точното време да го направите е в 12 часа на обяд, когато има около 10-минутна програма с музика. Пиша го, защото някъде прочетох, че имало неточна информация, че движението на фигурите и музиката е на всеки кръгъл час и съответно някакви хора са останали разочаровани, защото нищо не са видели.

Нямах намерение да става толкова дълго писанието. Дано поне да е от помощ на някого.

# 69
  • До сърцето...
Мобилното приложение за покупка на карти за градския транспорт само при мен ли зависва и не работи?
Или аз съм голяма бяла птица?

Скрит текст:

# 70
На мен това ми изписваше, когато пробвах да купя от уебсайта им. От мобилното приложение на телефона ми даде без проблем.

# 71
@Тонка, аз позвах Vienna City Card с добавката за hop-on-hop-off автобус. Имаш избор между The Big Bus  и City Sightseeing, но щом избереш между двете, цял ден си само с тази компания. В смисъл - сменяш си линиите и автобусите, но да са на същата компания. Ние бяхме с The Big Bus, доволна съм. За мен беше 7ми път Виена, но за детето първи път и ни хареса и на двете (миналия август). Между другото взех и добавката за летещен трансфер, който също е по избор и съответно избрах CAT до Wien Mitte и после метро до хотела в центъра. CAT е супер! Нищо против S7, разбира се и автобусите, транпорта във Виена е чудесен като цяло.

# 72
  • В офиса
Марги, много благодаря, много полезно! За колко дни бяхте? Била съм във Виена многократно, но само по работа и 1516 Brewing Company ми е много познат, явно се препоръчва масово, но никога не съм била там като турист. Обмисляме с двете малки деца (8 и 10г.) да направим едно посещение може би края на март и вашата програма ми допадна доста.
Също си мислим да наемем стая в хотел близо до Шонбрун, това не знам колко е удачно, но предвид, че мисля за 2 дни престой, от които единия задължително зоо градината и Шонбрун, идеята силно ме блазни, а и цените ми харесват. Някой да е пробвал?

# 73
  • София
Ние с децата. Бяхме в апартамент в уличките срещу техническия музей. В близост беше спирка на метрото и трамвай по ул. Mariahilfer. Изключително удобно.

# 74
Мисля, че ще е полезно да се споделят и жилища, в които сте нощували. Би било полазно за всички. Ние бяхме при приятели и не мога да дам координати, но би ми било полезно при следващо ходене, защото не можем да досаждаме често.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 10:23 от ravi

Общи условия

Активация на акаунт