Виена тема 13

• 41 415
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Тинкърбел, ние бяхме 3 дни във Виена и препускането по забележителности беше доста интензивно. Но пък видяхме всичко, което първоначално си бяхме набелязали.
Относно стая около Шонбрун - предвид това, че от страната на спирка Hietzing има няколко кафенета, закусвални, дюнери май ми се мернаха, а и мястото е оживено и има удобен достъп до центъра, идеята за нощувка в района не е лоша.
Аз си избирах хотел с бърз достъп до Операта като най-комуникативно място и с идеята от там да се качваме на hop-on-hop-off автобусчетата, а и защото централната част на Виена ми беше най-позната. Като се повозих на градския им транспорт и оцених удобството му осъзнах, че не е проблем хотелът или апартаментът да не е в топ център.

# 76
На мен ще ми е трудно да дам инфо за хотели. Ние ходим във Виена за по-дълго - седмица - 10 дена- две седмици и затова ММ наема апартаменти. За да излязат цените добри и да не сме много встрани от града, а ако е до общежитието на щерката още по - добре, но това рядко се случва. Последния път бяхме на 30 мин с автобус и метро и си беше приключение да я връщаме до общежитието нощем, а квартира с 4 легла си беше доста по-скъпа от тази с три. Та ММ резервира 6 до 8 месеца преди това. Обикновено търси с кухня , трапезария и пералня, място за спане за трима ( с другото ни дете) , а не някой да спи на диван. Предлагат се много добри и удобни пропъртита с добри дестинации ( обикновено близки до спирка на метро и с голям супер наблизо- хофер, била, шпар) и при ранно букване цените са повече от изгодни. Проблем ни е че от Вн изгодни билети за самолет имат само компании които често канцелират полетите или правят  обединение на няколко  полета. Така в един момент искаш да летиш да кажем от 23 до 4, а компанията ти сменя полета на от 26 до 1. И се налагат гимнастика,  като да летиш от отопени например. Иначе австрийците си летят ежеседмично от вн, но цените им за трима, пък било и с кабинен багаж, не са ниски. От Сф има много опции и през Братислава даже, но от вн са само Вн, Бургас ( в някои сезони) и Румъния. Като румъния е по-добро от Сф, заради по-хубавия път, по-малкото време за пътуване и понякога по-добрите цени заради голямото летище. Но пък плащаш паркинг която е 40-50 лв.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 10:41 от _re_ge

# 77
И аз предпочитам апартамент, или стая,не хотел. Не съм ползвала такива извън България.  Ние след 9 месеца ще трябва да ходим на контролен преглед и за тогава ще трябва да го измисля. Гледам цените на самолетните билети са доста високи до септември , за по-нататък не съм гледала.

# 78
  • столицата
Re_ge, какво е вн?

# 79
# 80
Здравейте, пролетта плануваме пътуване до Виена с детенце на 5г. Бихте ли ме посъветвали места за посещение, музей, ресторанти и т.н..., багаж за самолета.
До колкото четох разходките там ще са доста дълги и ми е интересно как се отразява това на мъниците! Благодаря предварително.

# 81
Пратера и зоологическата градина.
Не съм сигурна, че техническият музей или природонауният ще му бъдат интересни.

Разходките си ги планирайте така, че детето да се чувства добре. Да влачиш мрънкащо дете по забележителности не е най-добрата идея.

# 82
  • Deutschland/HE
Къщата на моретата, според мен и природонаучнияте интересен за тази възраст, но не целия и да отделите около час-час и половина (дъщеря ми беше на тази възраст при първото посещение).
Ако е момиче и Шонбрун ще и е интересен, дъщеря ми беше на вълна принцеси Simple Smile

# 83
Подкрепям мненията за къщата на моретата.
И в нея и в зоопарка има график за хранене на животни, мисля, че това би било интересно на детето.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 16:22 от ravi

# 84
  • Deutschland/HE
В предната тема бяха дали графика на хранене на животните в Зоо-то.

# 85
@SofiaDimova, предлагам ти идеи:
Зоопарка (жирафи, коали, панда, червени панди, полярни мечки, пингвини - дори само те си заслужават, ако детето се уморява от ходене)
Океанариума (Haus de Meers) - много е приятен
Пеперудената къща
Пратера - има няколко хубави въртележки и други атракции за малки деца, има и миниатюрно влакче из гората там (Liliput bahn)
Ако харесвате изкуства - Албертина е комфортно с деца, освен картинна изложба има и благороднически апартаменти с впечатляващ интериор.

# 86
  • София
@Тонка, аз позвах Vienna City Card с добавката за hop-on-hop-off автобус. Имаш избор между The Big Bus  и City Sightseeing, но щом избереш между двете, цял ден си само с тази компания. В смисъл - сменяш си линиите и автобусите, но да са на същата компания. Ние бяхме с The Big Bus, доволна съм.
Благодаря, Морковина! Вчера изчетох всичко, разгледах маршрутите на двете компании и се спрях като теб на The big bus. Притеснявам се обаче дали за един ден ще можем да минем и двата маршрута. Ще тръгнем първо по този на замъците и на следващия ден можем сами да си обиколим останалите из центъра.

Аз твърдо предпочитам в чужбина да наемам апартамент. През booking резервирах MyApartments Vienna - апартамент с 3 спални, хол и кухня, на 2 км от Пратера, като до там се стига с трамвай и правим връзка с метрото U1.

Какво става с онлайн платформата за билети? Как да ги купя, при положение, че ми излиза това съобщение.
ATTENTION!
Due to technical issues at our partner KLARNA, bank transfers are not possible at the moment.

Как и откъде се предполага да закупим Виена кард, като не може да се осъществи банков трансфер?
Дано да оправят скоро проблема...

Притеснява ме и факта, че най-вероятно няма да ни сложат на две съседни седалки с дъщеря ми в самолета. Ще се наложи май да водя преговори със стюардесите. Ние сме група от 7 човека и предполагам, че ще ни разпръснат нарочно из самолета, понеже така изнудват хората да доплащат за места. Другият вариант е при чекирането, ако не е много скъпо доплащането, да си платя за удоволствието да сме една до друга с дъщеря ми.

# 87
Тонка, ако дъщеря ти е под 18 със сигурност ще ви намерят съседни седалки.

# 88
  • Deutschland/HE
Тонка опитай по-ранно чекиране, то е платено със сигурност, но дава възможност да си избереш местата. Ако сте си купували заедно 7те билета, май трябва всички заедно да платите. Може да опиташ сега и то ще ти каже цената и може ли само за две места да се доплати.

П.С. Наши познати ще ни идват на гости и миналата седмица купуваха билети, ако не се лъжа е 120лв, за трима човека, за отиване и връщане. Това е по 10евро на човек в посока.

# 89
По принцип това с разместването е живо изнудване на авиокомпаниите с ниски цени билети. Нас двама, трима, четирима зависи как пътуваме ни разселват из целия самолет при закупени последователно билети. Искат да изнудят за приорити/място. И то като насложиш билет, багаж  ( за някои полети багажът е само малка раничка, няма дори кабинен куфар 8-10 кг, за него плащаш доп. ), пориорити и пр. и той билетът много набъбва в цената. Тийнът от 13г. пътува където ни разпределят. Предпочитаме парите за тези "есктри" да ги изхарчим на мястото където отиваме за нещо по-смислено. Виждам хората да се разместват с лични уговорки, стюардесите могат да не ти съдействат напълно ако детето е вече тийн, нали това е част от билета/играта  да платиш  и за място, а не просто билет. Ако детето е малко бих  платила екстра само за  две места както казва колибри. В самолета дават сърцераздирателни клипове внушение как хората седят на различни места и са супертъжни и какво могат да направят /платят за да не са сами. Абе усъвършенстват се в трикове авиокомпаниите.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 10:21 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт