Виена тема 13

• 43 350
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
За тези, които се интересуват от творчеството на Климт препоръчвам посещение на къщата, в която е творил до смъртта си.
Не е в центъра, в Хитцинг е, но има удобен транспорт.
https://www.klimtvilla.at/?lang=en

# 721
  • София
Ocean, много интересно!
Много места ми се гледат, но сега сме с почти-тийнейджърка и програмата е съобразена доста с нея Simple Smile
Днес - Пратер, виенското колело и музея на восъчните фигури; утре аквариума.
Впрочем, българска реч отвсякъде тези дни, личи си, че сме в пролетна ваканция:) Дори на виенското колело в кабинката бяхме с друго българско семейство с деца.

# 722
Днес случайно стигнахме и до Hundertwasser House. Много е интересна и си заслужава разходката до там.
От темата открихме чудесно място за хапване - Bettelstudent. Опашката пред Сахер беше огромна и ще пропуснем. За това време може да се видят по-интересни неща.
За първи път съм във Виена и съм пленена от града и от хората. Толкова спокойно място не съм срещала. Всичко е прелестно!

# 723
  • Варна
Днес случайно стигнахме и до Hundertwasser House. Много е интересна и си заслужава разходката до там.
От темата открихме чудесно място за хапване - Bettelstudent. Опашката пред Сахер беше огромна и ще пропуснем. За това време може да се видят по-интересни неща.
За първи път съм във Виена и съм пленена от града и от хората. Толкова спокойно място не съм срещала. Всичко е прелестно!
На мен ми хареса Cafe Central, имаше пианист, не се чакаше много, бяхме отишли към 16:30.
Мога да ви препоръчам вместо кулата на Дунав, да се качите в бар/ресторант 57 lounge може да видите работното му време кога е, намира се в един хотел, сградата е по-висока от тази на Дунава, само че за да се качите трябва да кажете на рецепция, че отивате в бара и рецепционистката ще ви изпрати до асансьора. Ресторанта предполагам е скъпарски, но питиетата за на приемливи цени. Гледката със сигурност е по-хубава от тази на кулата, поне за мен.

# 724
  • София
И моето пътуване наближава, другата седмица, чета Ви с интерес и приятно изкарване и хубаво време на всички пожелавам!
Ние ще сме три нощувки. Първият ден полета пристига следобяд, настаняването ни е в центъра, 01, дъщеря ми иска да минем през Библиотеката (този ден работи до късно), Музея на музиката (гледа, че  едо 22 ч.) и кафе Централ, дали е възможно да стане една привечер всичко това?
Единият пълен ден мислим Шонбрун, може би карта за всички неща там, вкл. зоологическата градина. Сигурно е изморително, с какво друго може да се съчетае или не остава време?
Вторият център, музеи, Пратер. Тъй като нещата са много, се колебая между Белведере и Албертина, може би първото заради изложбата на Климт.
Понеже децата се интересуват от музика, гледам концерти в църкви (има на орган в св.Стефан, а в друг църква видях на Вивалди) или пък някакъв концерт, но отнема доста време,, кое ще препоръчате? Дъщеря ми видяла къща музей на Хайдн, но е далече от центъра, в друг квартал.
Осъзнавам, че дните са малко за многото неща за гледане, така че за първо ходене трябва да изберем най-основното като за начало, за непосетили досега града.

# 725
  • Варна
И моето пътуване наближава, другата седмица, чета Ви с интерес и приятно изкарване и хубаво време на всички пожелавам!
Ние ще сме три нощувки. Първият ден полета пристига следобяд, настаняването ни е в центъра, 01, дъщеря ми иска да минем през Библиотеката (този ден работи до късно), Музея на музиката (гледа, че  едо 22 ч.) и кафе Централ, дали е възможно да стане една привечер всичко това?
Единият пълен ден мислим Шонбрун, може би карта за всички неща там, вкл. зоологическата градина. Сигурно е изморително, с какво друго може да се съчетае или не остава време?
Вторият център, музеи, Пратер. Тъй като нещата са много, се колебая между Белведере и Албертина, може би първото заради изложбата на Климт.
Понеже децата се интересуват от музика, гледам концерти в църкви (има на орган в св.Стефан, а в друг църква видях на Вивалди) или пък някакъв концерт, но отнема доста време,, кое ще препоръчате? Дъщеря ми видяла къща музей на Хайдн, но е далече от центъра, в друг квартал.
Осъзнавам, че дните са малко за многото неща за гледане, така че за първо ходене трябва да изберем най-основното като за начало, за непосетили досега града.
Относно първия ден, мисля че е възможно, реално и трите дестинации са на кратко пешеходно разстояние, много зависи как ще се организирате. Кафе Централ също работи до късно - 21:00ч. също така отваря и рано - 8:00ч.
При последното ми пътуване до Виена, не посетихме Шонбрун отвътре, само градините + зоопарка + ботаническата градина и пустинната къща (намират се отсреща на зоологическата и имаше общ билет 32€). Около 10ч. бяхме пред Шонбрун и в 15/15:30 вече бяхме обиколили всичко + кратките почивки и хапването в ресторанта, който е до фламингите, след което се запътихме към центъра или по-точно Кафе Централ. Simple Smile

# 726
Мацката на касата в музея на восъчнте фигури в Пратера е българка. Дано я нацелите.
Кайзершмарнът в ресторанта на Пратера също е страхотен

# 727
Току що видях в ИГ това кафе Централ с пианиста и тортите. Явно е емблематично.
Мисля и ние там да ходим.
Дано оцелим да има място и да не се чака много.
При нас го дават слънчево, засега няма да вали по прогноза. Но да видим.
ММ е купил и карти за транспорт 7 дневна от нета. Всичко купихме.
Един грамаден джоб с документи.
И на телефона ще снимаме за всеки случай.
По Дунава и на мен ми се иска да минем и да се качим на Кулата.
Но за 3 дни наистина трябва хубаво да помислим какво, що, а и да съобрази с детето.
С нея няма как да минавам по10 хиляди крачки на ден.
Аз все искам всичко да видя, максимално повече, но този път няма ка да стане.
Все още се чудя за Операта.
ММ ще се гръмне ако му кажа, че искам да влизам и там.
За Музеите-май ще минем само с този на Сиси. За големия няма да има време(исторически ли беше, на изкуствата ли, не помня).
Знам, че ще е хубаво да се види, но няма как всичко.
Ще трябва дс избираме.
Аз реално отивам за Шьонбрун и Катедралата и Център.
Виждам много красиви снимки.
Пролетно е вече🥀

# 728
  • На планетата Земя
За кафе Central може да се направи резервация, ако имате как да си планирате посещението.

Ето малко коледни снимки:

# 729
Виждам, че децата си купуват от автоматите билет за 1.2 евро, но така и не открих секция дете. Това в графата reduced tickets ли е? Или да не рискувам и да си купуваме редовни? За 4 дена това ще ни е трето качване на метрото и така и не купихме карти. Улиците на Виена са толкова пленителни, че не трябва да се изпусне нито миг.

# 730
  • София
Не улучихме явно българката в музея на восъчните фигури и кайзершмарна ми там не беше хубав Simple Smile като цяло храната в Пратера не ми хареса, но то има супер много ресторанти, най-вероятно не сме улучили.
Най-хубавият кайзершмарн (известен като Шамарите на Кайзера Joy) ядох в Шонбрун.
Иначе по повод планирането на забележителности по дни, на нас изобщо не ни се получава да посетим няколко за ден - по много време се мотаем и много разглеждаме, мъжът ми чете де що табелка има, щерката снима всички детайли по сградите и всякакви птички и тревички... Та вече си знам и планирам спрямо това. Ако съм сама, ще обиколя пет пъти повече места за това време Joy Ама ми е кеф, че те се кефят, защото всичките ни екскурзии аз ги мисля и организирам.

# 731
Бърди твоят мъж като мене.
И аз чета всичко наред, сакън да не изпусна. ММ не издържа, той не обича дълго размотаване.
Аз вече предпочитам  по-малко места, но да ги видя без да препускам и качествено.
Иначе то става каша в главата.
Особено ако се натрупат музеи, дворци, галерии, става манджа с грозде.
Получава се едно пренасищане.
И с това снимане, и то вече взе да ми досажда. Това да снимам, онова да снимам, то се губи насладата от разглеждането.
Като заснимам с тоя телефон.
Нищо да не изпусна.
Тоя път по-полека ще я караме.

# 732
  • София
Определено това ми посещение на Виена няма нищо общо с предходните ми. Разликата - две деца Simple Smile. Но видяхме всичко, което бях заложила като програма без драми и напрежение. Ние си купихме карти за 48 часа(14.10евро) от автоматите на метро спирката до мястото ни на престой. Ползвахме  намаленията с тях , където можеше.

# 733
Има ли задължение за маски по градския транспорт и други места?

# 734
Има ли задължение за маски по градския транспорт и други места?
Не, от 1 март няма, но много хора са с маски в градския транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт