Виена тема 13

• 43 524
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Днес влязохме в Юлиус Майнл реновираното на центъра, то кафенето е два квадрата, останалото е някакъв супер. Излязохме. Не е за мен в тази формация.
Преди ремонта имаха ресторант на първия етаж с изглед към Грабен, но явно вече не. Жалко, иначе там продават специалитети от цял свят. Например няколко вида хайвер, както може да се купи риба. За обяд си взимам от готвеното за офиса, хубава им е кухнята.

# 346
Преди ремонта имаха ресторант на първия етаж с изглед към Грабен, но явно вече не. Жалко, иначе там продават специалитети от цял свят. Например няколко вида хайвер, както може да се купи риба. За обяд си взимам от готвеното за офиса, хубава им е кухнята.

Дъщеря ми каза че от там Купувала специални селекции чайове. Магазинът бил чуден. Ама аз съм турист, а не жител като вас Hug

Това е седмична карта закупена от машините за билети.
 Назад в темите има тяхна снимка с пояснения.

Да но е от понеделник до понеделник, а ако си от сряда до сряда - купуваш през виенмобайл.

# 347
Ама аз съм турист, а не жител като вас Hug
Е, никой не знае какво му носи бъдещето. Ако решиш да се преместиш, да знаеш къде какво Hug Жалко за ресторанта наистина.
Скрит текст:

Весело посрещане на Нова Година Nature Sparkles

# 348
Честита Нова година. Търся приятно заведение за хранене на ниски цени в района на Пратера.

# 349
  • София
Ама аз съм турист, а не жител като вас Hug
Е, никой не знае какво му носи бъдещето. Ако решиш да се преместиш, да знаеш къде какво Hug Жалко за ресторанта наистина.
Скрит текст:

Весело посрещане на Нова Година Nature Sparkles

Напълно подкрепям поста на Лу Лу! Никой не знае какво го очаква. Най-много исках да живея в Мюнхен, а се озовах зад океана. 😅

# 350
Здравейте!
ЧНГ!
Набързо организираме пътешествие до Виена, което отлагахме на няколко пъти Simple Smile Ще бъдем двама възрастни  с дете на 5години. Ще бъдем във Виена от 07.01 до 10.01. Моля за малко помощ относно програмата, която е съобразена изцяло с детето.
1.Насочили сме се да посетим следните музеи: Природонаучния музей и Техническия музей(на ул.МарияХилфер), къщата на музиката и къщата на морето. Разгледах сайтовете и видях опцията за онлайн покупка на билет, но не ми се занива в момента с това, освен ако не е задължително. Може ли на място да си купим билетите?
2.Може ли малко повече инфо за къщата на морето - заслужава ли си според вас?(ММ не е много настроен), но е склонен защото е в центъра.
3.Пратера също е включе за посещение - надявам се и базара да го има още(май е до 08.01). Не можах да видя коледния базар пред кметството до кога е?
4. Под въпрос е и посещението на киндърмузея - не съм сигурна, че е подходящо за дете, което не знае немски. Може ли вашето мнение.
5. Другата ми чуденка е за билетие за градския транспорт. Ще сме в апартамент близо до Белведере, а и основно ще сме в центъра. Обичаме разходките. В този случай дали си заслужава карта за 3 дена? Не можах да разбера и цената на картата за 3дена и каква е цената на един билет? Нещо със този сайт не се оправих. Излизами на немски, а ние не можем да се оправяме с този език Simple Smile
Мерси предварително за помощта.

# 351
  • СОФИЯ
Може да купувате билети на място в музеите.
Градски транспорт, билети и карти

# 352
  • Варна
Момичета,
има ли място във Виена, където улични художници рисуват карикатури на желаещите минувачи? Някой ходил ли е на опера в Държавната опера? Колко време предварително трябва да отидем? Къде са гардеробите? Плащат ли се допълнително?

ПС: Много ме притеснихте с изказванията си за нередовността на полетите от Варна. Резервирали сме с Райънеър и се надявам да има повече пътници по време на междусрочната на учениците...

# 353
meche_72, понеже бяхме с 5 годишно дете преди две седмици мога да кажа, че Къщата на морето и Домът на музиката ѝ бяха много интересни. Също така и Зоологическата градина в Шонбрун. В Природо-историческия също ѝ хареса, най-вече при динозаврите. За Пратера имайте в предвид, че част от атракциите имат възрастово ограничение до 6 год., а и не всичките работят. Техническия музей не сме посещавали и не мога да дам мнение.

Коледните базари са буквално до Коледа, освен този на Пратера, който е до 08.01. и този до двореца Хофбург, който е до 06.01.

Билети навсякъде купувахме на място. Нямаше големи опашки въпреки, че беше точно преди Коледа.

От Горен Белведере до Операта примерно ви е около двайсетина минути пеша. От там другите забележителности са на 10-15-20 мин. максимум. За Техническия музей и Пратера ще ви се наложи да ползвате градския транспорт. Детето пътува безплатно. Ние не сме си купували никакви карти, защото за два пъти ползване на метрото нямаше смисъл.

# 354
мама Саня и 2в1,
Мерси за насоките.
И аз стигнах до извода, че не си заслужава карта да купуваме.
Ние непременно ще посетим техническия - малкия е фен на музея и му е обещано. Дано не се разочарова Simple Smile
Шонбрун няма да му е интересно, а за зоологическата се притеснваме да говодим заради алергиите. Надявам  се в къщата на морето да е от типа на аквариум и затова се спряхме.
Ще го караме лежерно Simple Smile

# 355
meche_72, не знам каква ви е алергията, но Къщата на Морето е една 11 етажна сграда като на всеки етаж има различни атракции. Ето тук можете да видите на кой етаж какво има и евентуално да го прескочите, ако е противопоказно за вас.
В Зоопарка на Шонбрун на нашите деца им харесаха много пандите, жирафите, аквариума, слоновете, пингвините. Случайно улучихме и момента, когато хранеха анакондите, та бяха хем впечатлени, хем малко стъписани. Доста животни бяха излезли навън в огражденията си въпреки, че беше студено, а други дори и не се показаха от къщичките си. Но вие сами си знаете кое е добре и подходящо за вас Hands V.
Иначе в самия замък има детски музей, но там определено е по-интерено на момиченцата, защото имат възможност да се облекат като принцеси и да се снимат People Princess. За момченце Техническият със сигурност ще е по-забавен.

# 356
  • София
meche_72, Къщата на морето и Къщата на музиката са много подходящи за дете на тази възраст.

Техническият музей е огромен, с много информация за четене. Препоръчвам да разгледате на сайта и да планирате предварително кои експозиции биха били интересни на сина ти. Ако тръгнете да разглеждате всичко подред, е възможно бързо да се измори и да загуби интерес.

# 357
1. Днес на полета с Уизз по уредбата главния стюард каза, че размяната на места в забранена. Самият полет закъсня 45 мин. Толкова закъсняхме и на отиване.
2. Новогодишната нощ беше много добре организирана. Няколко сцени в центъра с музика и танци. Самият площад на СтефансДом беше затворен заради стълпотворението след 23:00 (т. Е не пускаха задзагражденията, защото там вече беше пълни) . Имаше малко пешеходни задръствания по едно време към22:00 но патрулиращите проправяха път.  Не бяхме празнували така НГ и много ни хареса. Имаше хора на по 70 и хора с колички. Диджеите пускаха добра музика. Хората си носеха шампанско вино, имаше светещи бомбета очила,Шапки с мърдащи уши. Към 01:30 бях каталясала и хоп работеща Аида , чай кафе торти. Транспорта беше супер организиран. Мъжът ми каза че се очаквало над 800 000 туриста за нова година.
3. На 31.12 от 20:00 слушахме Вивалди в Минорити църквата с гост цигулар. Това ни е традиция. Слушам Вивалди по това време на годината където и да сме по Европа. Във Виена бяхме ходили на 4-те годишни времена, но не и в тази църква (Минорити църквата конкретно, били сме на вивалди в Боромеро, в св. Петър, а в СтефансДом сме били на  новогодишен органов концерт ) Беше страхотно. Седяхме на два метра от музикантите. Незабравимо преживяване, невероятна акустика. Билети резервираме по мейл. Vivaldisolistivienna.com им беше сайта, на първи ред беше 35 евро. По-назад 28-30
 4. Коледните базари бяха по-еФтини от новогодишните. На базара пред Рат Хауса на24. 12 купихме сувенири на по-ниски цени, от същите, на същата фирма на новогодишни базар пред щонбруна (30-31.12) . Дървен ангел- 12 евро срещу 14евро.

И последно поздрав за който разбира що е то Stuck Out Tongue Winking Eye

П. С. С една щерка виенчанка, с шестгодишно жителство във Виена, току съм станала виенска баба по някое време, ще пия неделни кафета на глориетата на Шонбруна.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 02:39 от _re_ge

# 358
Кои райони бихте препоръчали за настаняване? Съжалявам, но нямам вече сили, почнах да чета темата, но е много времеемко. Знам, че транспортът е добър, така че предполагам, извън центъра също е удобно. Семейство с 2 деца сме, ще съм благодарна да ми препоръчате нещо конкретно. А, да, планът е да дойдем от Братислава.

# 359
Ние сме много доволни от посещението си във Виена. Толкова ни хареса, че дори обмисляме възможността да се преместим там. Транспортът им е много организиран. Атмосферата и инфраструктурата им са страхотни.
Не пропускайте да хапнете виенски шницел.
Ако някой ден имате възможността да отидете с кола до Виена, посетете дизайнерския аутлет Парндорф и задължително опитайте торта Сахер в сладкарничката, носеща името на тортата. 

Общи условия

Активация на акаунт