Виена тема 13

• 43 495
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
От 19.01 до 5.03 ледена пързалка пред Кметството.
Каква ще е цената за сесия за деца на 14 г? Къде да гледам?

# 406
От 19.01 до 5.03 ледена пързалка пред Кметството.
Каква ще е цената за сесия за деца на 14 г? Къде да гледам?

https://www.wienereistraum.com/

# 407
Чудя се дали да взема билети само за Зоологическата градина или и за Къщата на палмите и Къщата на пустинята. Какво ще ме посъветвате? Струва ли си през зимата да се посещават тези къщи? Питам, защото комбинираният биле е почти на двойна цена.
На последното не мога да отговоря, защото ги посетихме в един от най-горещите летни дни. Къщата на палмите е  построена през 19 век оранжерия с тропическа растителност. Вътре е влажно и горещо(макар че денят, в който я посетихме беше още по-горещ Sweat Smile). На мен ми беше много приятно да я видя, чувствах се като в джунглата. Къщата на пустинята е оранжерия с пустинна растителност и май с животни. Там наистина е много, ама много горещо, като в пещ. Тя не ми беше толкова интересна, но все пак се радвам, че я видях, усетих пустинната атмосфера.

# 408
Да попитам Вила Хермес къде се намира?
Много ли е отдалечена?
Хареса ми, паркът е много красив.

# 409
Мисля, че е затворена до март 2023, намира се в Lainzer Tiergarten на края на града. Там е много хубаво лятото.

# 410
Благодаря.
Ние плануваме април засега.
3 дни ще сме, с дете.
Изобщо не знам как ще обикаляме с 6 годишно, но ще я вземем.
Затова и плана няма да е наситен като друг път.
Ще е по-лежерно и по-малко неща ще видим.
Мислехме да е организирано, но не мога да й причиня тангъркане с автобус на малкта толкова часове.
Сега ще издирваме хотели.

# 411
Паркът е доста голям и в по-див вид от други, това е бил ловният парк на мoнархията и все още някои диви животни живеят там свободно. Според мен ще ви трябва цял ден и ако имате общо три, по-добре разгледайте центъра и Schönbrunn.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 10:24 от Анонимен

# 412
Паркът е доста голям и в по-див вид от други, това е бил ловният парк на манархията и все още някои диви животни живеят там свободно. Според мен ще ви трябва цял ден и ако имате общо три, по-добре разгледайте центъра и Schönbrunn.

Да няма да стане за там най-вероятно.

# 413
Благодаря.
3 дни ще сме, с дете.
Мислехме да е организирано, но не мога да й причиня тангъркане с автобус на малкта толкова часове.
Ние бяхме с две деца - на 6г. и на 4г. Толкова бяха ентусиазирани, че нито едното, нито другото са мрънкали, а на ден вървяхме по 20-25 хил. крачки, имайки предвид колко се движихме и с метро. Мисля, че няма да имате проблем. Просто планът с местата, които искате да посетите, се върти около детето/децата, за да бъде максимално интересно за тях Simple Smile

# 414
Здравейте! Ще пътуваме до Виена средата на февруари. Интересува ме дали по това време в Парндорф все още има големи намаления?
Следващия ми въпрос е коренно различен: Искаме да посетим за един ден Братислава с влак. От коя гара във Виена тръгват тези влакове?

# 415
  • София
Здравейте! Ще пътуваме до Виена средата на февруари. Интересува ме дали по това време в Парндорф все още има големи намаления?
Следващия ми въпрос е коренно различен: Искаме да посетим за един ден Братислава с влак. От коя гара във Виена тръгват тези влакове?
Началната гара на влаковете е централната Wien Hauptbahnhof като влакове принципно има на всеки 30 минути, но през един са до различна крайна в Братислава - съответно централната Хлавна Станица и Петржалка, която е южно от Дунав в панелен квартал.
И от двете можете да отидете пеша до стария град, замъка, но по-удобна и ползвана е Хлавна. На таблото на гарата във Виена я изписват като Bratislava Hl. St.

# 416
в Парндорф все още има големи намаления?
От 6-ти до 11-ти февруари е най-голямото, след това ще има със сигурност и други. Аз винаги си намирам нещо.

# 417

Началната гара на влаковете е централната Wien Hauptbahnhof като влакове принципно има на всеки 30 минути, но през един са до различна крайна в Братислава - съответно централната Хлавна Станица и Петржалка, която е южно от Дунав в панелен квартал.
И от двете можете да отидете пеша до стария град, замъка, но по-удобна и ползвана е Хлавна. На таблото на гарата във Виена я изписват като Bratislava Hl. St.
[/quote]
Много благодаря!

# 418
Благодаря.
3 дни ще сме, с дете.
Ние бяхме с две деца - на 6г. и на 4г. Толкова бяха ентусиазирани, че нито едното, нито другото са мрънкали, а на ден вървяхме по 20-25 хил. крачки, имайки предвид колко се движихме и с метро. Мисля, че няма да имате проблем. Просто планът с местата, които искате да посетите, се върти около детето/децата, за да бъде максимално интересно за тях Simple Smile

Леле, колко много крачки, това е много
Сигурно вашите деца са свикнали да вървят повечко. Моето не е.
Тя не може много да върви, та не знам как ще се справим.
Сега сме в издирване на подходящ хотел, да е бюджетен, за да не е далече от основните забележителности и метро.
Ако някой знае такъв моля да пише.
През booking ще резервираме.
Та, търся препоръки и за хотел.

# 419
Здравейте! След 3 години най-после ще посетя Виена отново, този път ще водя и мъжа ми. Ще пътуваме в началото на март и там ще празнуваме неговия рожден ден.
Миналия път бях с майка ми и отседнахме в Kolping Vienna Central. На супер място е - 5 Мин от Нашмаркет и 10 от центъра в едната посока и Къща на моретата в другата. Пеш имам предвид. Този път обаче ми идва малко скъпо, 640 лв за 3 нощувки с включена закуска. Иначе беше супер - чисто и вкусна закуска.
Този път резервирахме The weekend hotel. 400лв. , но без закуска. Ще го видим. Малко по-отдалечено е, но има спирки в близост и добри отзиви.
Ще летим до Братислава иначе. Мислех първо да хванем Фликсбус от летището, но тъй като първия автобус е почти 3 часа след кацането, трябва да идем до някоя от автогарите. Тук обаче виждам, че има влакове на 30 Мин. И съответно май това е по-добрият вариант. Защото трябва да купя билет за автобуса предварително, а ако полетът има закъснение, какво правим…
Бихте ли ме ориентирали лесно ли е предвижването от летището до гарата на Братислава или по-лесно до автогарата?
Също така мисля да взема билети за операта за спектакъла в деня на рождения ден на мъжа ми.  Билетите ми идват малко скъпички и ако взимам, то ще е от най-бюджетния вариант. Около 50Е са. Много ли е зле там или по-добре да взема по-скъпи?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт