Виена тема 13

• 41 466
  • 741
  •   1
Отговори
# 570

За транспортните карти според мен, както беше писала дама преди няколко страници, е най-удобна е тази за седем дни. Тук може да се видят различните карти, на английски промених за по-лесно. Цената е 17,10 евро. Да не се бърка с "една седмица Виена/ weekly pass", тя е от понеделник до понеделник. Ето тук е "7 дни" - същата цена, но може да се избират дните с начало след понеделник.

Здравейте отново,
понеже ще сме двама възрастни за пет дни,  от събота до сряда, смятам да ползваме цитираните карти, но дали могат да се закупя намясто или са налични само онлайн? Не ги намирам на сайта на транспорта https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/tickets,  а уиклито го виждам и пише, че може да се купи отвсякъде.
Благодаря!
Тези карти с произволно начало на 7 дневния период не се купуват от автоматите на градски транспорт( там има само от понеделник- автоматично се зареждат само понеделници). Произволно начало се купува от приложението wienmobil.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 15:04 от apfelstrudel

# 571
  • СОФИЯ
Автоматите обаче имат по-голям избор от различни езици /за който не е ОК английски, има дори руски, изненадващо/, за разлика от Автоматите на железниците, при които изборът е скромно до три. Мотах се преди няколко дни на вин митте, нямаше хора и пробвах.
Карта за градски транспорт винаги купувам от приложението. Да се има предвид че обръща часа в австрийско време за часовите карти, час назад от нашето.

# 572

Здравейте отново,
понеже ще сме двама възрастни за пет дни,  от събота до сряда, смятам да ползваме цитираните карти, но дали могат да се закупя намясто или са налични само онлайн? Не ги намирам на сайта на транспорта https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/tickets,  а уиклито го виждам и пише, че може да се купи отвсякъде.
Благодаря!
[/quote]
Здравейте, вие ще прбивавате 5 дни и на ваше място бих си закупила билет за 78 часа и билет за 48 часа което са точно 5 дни превоз. С тях можете да се снабдите във всеки трафик (тютюневи магазини), на автоматите за билети на Wiener Linien и в билетните каси на гарите. Те се валидират при първото пътуване.

# 573
  • СОФИЯ
72 часа и седмична са с една цена, 17.10 евро.
Карта/днес е за един ден. Валидна е за съответната дата, до 1 след полунощ, 5.80 евро.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 21:22 от мама САННЯ

# 574

За транспортните карти според мен, както беше писала дама преди няколко страници, е най-удобна е тази за седем дни. Тук може да се видят различните карти, на английски промених за по-лесно. Цената е 17,10 евро. Да не се бърка с "една седмица Виена/ weekly pass", тя е от понеделник до понеделник. Ето тук е "7 дни" - същата цена, но може да се избират дните с начало след понеделник.

Здравейте отново,
Благодаря!

Само онлайн се купуват седмичните с произволно начало, през влизане в акаунт през приложението. Регистрирате се  свободно. Става и само с плащане от една банкова карта, понеже се генерират поименно. От автомати само от понеделник до понеделник.

# 575
Бъни, дамите са много отзивчиви и имат по-добра представа за мой късмет, защото аз за съжаление купувам само от мобилното приложение и наистина не зная дали въпросната карта може да се закупи във физическа форма.

# 576
Страхотни сте! Много благодаря на всички, изясни ми се ситуацията. Ще го обмислим и решим.

# 577
  • столицата
Как е във Виена? Има ли видимо полицейско присъствие? Че тук в новините информират за получена информация за очакван атентат евентуално около църква.😐

# 578
Как е във Виена? Има ли видимо полицейско присъствие? Че тук в новините информират за получена информация за очакван атентат евентуално около църква.😐
Ами за сега нищо конкретно няма. Преди час полицията разпространи в Twitter  „При наличие на конкретна опасност за населението на конкретно място“, полицията ще ви информира незабавно. А инче епрекрасен пролетен ден с много слънце.

# 579
за получена информация за очакван атентат евентуално около църква
Аз бях на църква днес, ходя там често, защото е до работата ми - нищо не видях, а е на центъра. В офиса хората определено ме обявиха за куку, но...  Аз и живея между две църкви, какво да правя Blush Бих казала, че засилено присъствие на полиция няма, но местните не са спокойни по този въпрос.

ПП Допълвам, че снощи бяхме в гръцкия ресторант точно зад църквата Mariahilf и не забелязахме нищо особено.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 08:31 от Анонимен

# 580
Здравейте,
С приятелят ми утре ще пътуваме за първи път във Виена. Имаме полет от Варна, като пристигането ни във Виена ще е тяхно време към 8 и 30.За първи път нищо не сме подготвили от време. Не сме сигурни дори как да процедираме с транспортните карти и билети. Тъй като сме от неделя до четвъртък. Моля за съдействие кое ще е най-добре да вземем.Пристигаме късно на летището и от там откъде да вземем билети?С щакво да се придвижим от летището? Също така понеже е вечерта няма смисъл да е карта за 72 часа, която да валидираме тогава.(също така как се взема, тъй като ако вземаме карти ще е с една дебетна карта) Оправдана ли е и цената и, дава ли възможност за добри отстъпки за забележителностите?Много се притеснявам,че нямах време да подготвя нищо. Имах страшно много ангажименти последните седмици.
Апартамента, който наехме се намира в близост до Зоогическата градина (Шьонбрун).
Благодаря предварително. Ще съм много благодарна за помощта ❤️

# 581
Това с атентата истина ли е?
Откъде е инфото?
Мен доста ме притесни честно казано.
Чак ми развали ентусиазма.
Не съм чула никъде да се споменава. Рових се в нета. Нищо не излиза за това.
По кои новини и кога е казано?
Сега ще съм един месец на тръни и като се знам няма да ми е спокойно.
Даже се чудя дали да отменим. А сме платили.
То вярно, че човек няма как да знае.

# 582
Здравейте,
С приятелят ми утре ще пътуваме за първи път във Виена. Имаме полет от Варна, като пристигането ни във Виена ще е тяхно време към 8 и 30.За първи път нищо не сме подготвили от време. Не сме сигурни дори как да процедираме с транспортните карти и билети. Тъй като сме от неделя до четвъртък. Моля за съдействие кое ще е най-добре да вземем.Пристигаме късно на летището и от там откъде да вземем билети?С щакво да се придвижим от летището? Също така понеже е вечерта няма смисъл да е карта за 72 часа, която да валидираме тогава.(също така как се взема, тъй като ако вземаме карти ще е с една дебетна карта) Оправдана ли е и цената и, дава ли възможност за добри отстъпки за забележителностите?Много се притеснявам,че нямах време да подготвя нищо. Имах страшно много ангажименти последните седмици.
Апартамента, който наехме се намира в близост до Зоогическата градина (Шьонбрун).
Благодаря предварително. Ще съм много благодарна за помощта ❤️
Здравйте, от картата която сте показали крайната ви спирка е Мейдлинг до там ще стигнете с едно прекачване.
1.Билети за влака ще си купите от автоматите на входа за перона.
2.Качвате се на влак с посока WIEN FLORIDSDORF ( пътуването трае около 20 мин.)
3.Слизате на спирка Rennweg на нея сменяте посоката т.е. от другата страна на перона.
4.Качвате се на влак в посока WIENER NEUSTADT HBF ( пътувате около 10 мин)
5.Слизате на Wien Meidling.

# 583
Това с атентата истина ли е?...Сега ще съм един месец на тръни и като се знам няма да ми е спокойно. Даже се чудя дали да отменим.
Атентат няма. Имаш предвид дали полицията е предупредила, че може да има, ли? Да, но това не се случва за първи път, сега става дума явно за ислямисти, които искат да отмъстят на сирийци. Тук има информация например, с десен клик на мишката може да се преведе обикновено. Ако мислиш, че ще ти е притеснено заради тази информация, наистина провери какви са ви опциите. Аз лично не се тревожа, но не искам да влияя на други хора, които може да чувстват различно.

В четвъртък и вчера бяха концертите на Роби Уилямс Sparkling Heart

# 584
  • София
Здравейте, кацаме в Братислава рано сутринта и решихме да пътуваме с автобус до Виена. Има ли от летището директен автобус, къде точно спира? И къде спира във Виена?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт