Виена тема 13

• 41 456
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Това с атентата истина ли е?...Сега ще съм един месец на тръни и като се знам няма да ми е спокойно. Даже се чудя дали да отменим.
Атентат няма. Имаш предвид дали полицията е предупредила, че може да има, ли? Да, но това не се случва за първи път, сега става дума явно за ислямисти, които искат да отмъстят на сирийци. Тук има информация например, с десен клик на мишката може да се преведе обикновено. Ако мислиш, че ще ти е притеснено заради тази информация, наистина провери какви са ви опциите. Аз лично не се тревожа, но не искам да влияя на други хора, които може да чувстват различно.

В четвъртък и вчера бяха концертите на Роби Уилямс Sparkling Heart

Да, имам предвид, че се очаквало и има засилено полицейско присъствие.
Попаднах днес на една статия.
Аз съм паника. Не знам как да постъпя. Опции нямаме,освен да се откажем. Ще изгубил парите за билети и хотел. Не знам дали ще ни ги върнат, имаше срок някакъв. Ние ще ходим края на април.
А аз не искам да се отказваме. Но си имам притеснение.
Но знам, че ще съм на тръни в метрото особено.
Та, сега се чудим. Но най-вероятно ще ди пътуваме.
Исках да проуча доколко това инфо е достоверно.

# 586
Здравейте,
С приятелят ми утре ще пътуваме за първи път във Виена. Имаме полет от Варна, като пристигането ни във Виена ще е тяхно време към 8 и 30.За първи път нищо не сме подготвили от време. Не сме сигурни дори как да процедираме с транспортните карти и билети. Тъй като сме от неделя до четвъртък. Моля за съдействие кое ще е най-добре да вземем.Пристигаме късно на летището и от там откъде да вземем билети?С щакво да се придвижим от летището? Също така понеже е вечерта няма смисъл да е карта за 72 часа, която да валидираме тогава.(също така как се взема, тъй като ако вземаме карти ще е с една дебетна карта) Оправдана ли е и цената и, дава ли възможност за добри отстъпки за забележителностите?Много се притеснявам,че нямах време да подготвя нищо. Имах страшно много ангажименти последните седмици.
Апартамента, който наехме се намира в близост до Зоогическата градина (Шьонбрун).
Благодаря предварително. Ще съм много благодарна за помощта ❤️
Здравйте, от картата която сте показали крайната ви спирка е Мейдлинг до там ще стигнете с едно прекачване.
1.Билети за влака ще си купите от автоматите на входа за перона.
2.Качвате се на влак с посока WIEN FLORIDSDORF ( пътуването трае около 20 мин.)
3.Слизате на спирка Rennweg на нея сменяте посоката т.е. от другата страна на перона.
4.Качвате се на влак в посока WIENER NEUSTADT HBF ( пътувате около 10 мин)
5.Слизате на Wien Meidling.
Направо сте чудесна ❤️
Само да попитам за билети за второто прикачване откъде отново ще вземем билети.
Също така как да процедираме с картите 72 часа Vienna city card. Как ще трябва да ги валидираме в понеделник и на телефона ли ще са?Какви са ви мненията за тях.

# 587

Здравейте, билетите които ще закупите от автомата на летището са валидни при избора посчвате Виена Майдлинг.
Vienna city card не съм ползвала (живея тук) тази карта се https://www.viennacitycard.at/  апликира на смартфона.
Това са правилата за активиране
Искате да използвате вашата карта веднага:
Стъпка 1: Vienna City Card Изберете тип и номер на картата
2-ра стъпка: Персонализирайте поръчката си
Стъпка 3: Купете Vienna City Card
4-та стъпка: Изберете приложение или отпечатайте у дома билет и продължителност на използване

Искате да използвате картата си по-късно:
Стъпка 2: Маркирайте квадратчето за по-късна персонализация
4-та стъпка: Персонализирайте поръчката си по-късно
Стъпка 5: Изберете Vienna City Card като приложение или отпечатайте у дома билет и продължителността на използване
Пожелавм ви приятна екскурзия, дано времето се задържи така пролетно и да можете да се насладите на красотата на Виена.Yum

# 588
До една седмица най-вероятно ще вдигнат предупреждението. Освен това гледах репортаж, че сирийците от християнската църква, я посещават нормално, въпреки че са пряко засегнати. Всичко си върви, както е обикновено. Времето е много приятно Hug

# 589

Здравейте, билетите които ще закупите от автомата на летището са валидни при избора посчвате Виена Майдлинг.
Vienna city card не съм ползвала (живея тук) тази карта се https://www.viennacitycard.at/  апликира на смартфона.
4-та стъпка: Изберете приложение или отпечатайте у дома билет и продължителност на използване

Стъпка 5: Изберете Vienna City Card като приложение или отпечатайте у дома билет и продължителността на използване
Пожелавм ви приятна екскурзия, дано времето се задържи така пролетно и да можете да се насладите на красотата на Виена.Yum
Нямаме търпение,но сме много стресирани какво ни очаква,защото не сме подготвени.Само още нещо,тъй като картите ще ги валидираме в понеделник ще са активни до сряда.А ние си тръгваме в четвъртък с полет чак в 7,освобождаването на. airbnb-то ни е преди 10 сутринта.Ще се наложи да убиваме време,тоест да разгледаме нещо още,но няма да имаме билети за градският транспорт.Има ли как да се купуват билети и в транспорта с дебитна карта примерно?Или има ли на всяка спирка машина за билети?В тих ужас съм.Изискват ли се все още маски за градският транспорт?
Благодаря за отговорите.Изключителна отзивчивост,само тук може да я срещне човек.❤

# 590
  • столицата
Тридневната карта за ГТ не беше ли 17.10 евро, т.е. колкото е седмичната?

# 591
Нямаме търпение,но сме много стресирани какво ни очаква,защото не сме подготвени.Само още нещо,тъй като картите ще ги валидираме в понеделник ще са активни до сряда.А ние си тръгваме в четвъртък с полет чак в 7,освобождаването на. airbnb-то ни е преди 10 сутринта.Ще се наложи да убиваме време,тоест да разгледаме нещо още,но няма да имаме билети за градският транспорт.Има ли как да се купуват билети и в транспорта с дебитна карта примерно?Или има ли на всяка спирка машина за билети?В тих ужас съм.Изискват ли се все още маски за градският транспорт?
Благодаря за отговорите.Изключителна отзивчивост,само тук може да я срещне човек.❤

Не се стресирайте, няма причина. Билети можете да си купите от всеки Trafik (там се продават и дневните карти, табак, списания и т.н). В транспорта само в трамвая имаше автомат за билети, но аз рядко ползвам трамвай и не съм сигурна дали навсякаде има автомати в старите мотриси имаше. Маски не се изискват отпаднаха от 01.03.
Отпуснете се и се насладете на пътуването.Two Hearts

# 592
  • София
Автомати за билети има навсякъде по спирките. Отивате на толкова хубаво място, как ще се стресирате от едни билети.😄

# 593

Vienna city card не съм ползвала (живея тук) тази карта се https://www.viennacitycard.at/  апликира на смартфона.

Купете си седмична карта, която е на цена 17.10 и ще си я ползвате за целия престой от понеделник нататък. Апарати за билети/ карти са на всяка метростанция/ гара. Имат опция за 10 езика, който знаете, него си избирате. Плаща се и кеш, и с квато и да е карта. По- елементарен за ориентация транспорт от виенския не знам, по- лесно, организирано и достъпно никъде не е.

# 594
Коя локация е по-добра 12 Wilhelminenstraße, 1160, Austria или Döblinger Hauptstraße 2, 1190 Wien, Austria? Нещо не се справям да копирам локациите в мапс. Като цяло търся настаняване за семейство с 2 деца, като един от водещите критерии е да е с максимално добрър канселейшън. Първата локация я букнах вече, апартамент е, но няма много отзиви. Втората е Ibis styles. Там има закуска, но пък ще трябва да се храним само навън през останалото време. И двата варианта имат добри страни, та затова се сетих да питам как ви се струва местоположението, това може да наклони везните. Мерси!

# 595
Здравейте, закупих 7 дневна карта през приложението с фиксирано начало и край.
Сега като индианец се чудя при всяко качване ли сканирам картата, или само при проверка?

# 596
Сега като индианец се чудя при всяко качване ли сканирам картата, или само при проверка?

След като сте си закупили картата нищо повече не е нужно.При контрола показвате картата.

# 597
двата варианта имат добри страни, та затова се сетих да питам как ви се струва местоположението,
От двете познавам само Döblinger Hauptstraße и ми харесва районът, но пък погледнах, че хотелът е директно на много оживен булвард (т. нар. Gürtel). Не мога да дам категорична препоръка, защото втората локация не зная. Изглежда малка тясна уличка. Ако е за разходки пеша, маршрутът от 19-ти район през 9-ти до първи (център) е хубав. От 16-ти район познавам само частта до пазара Brunnenmarkt, но това е далеч от Wilhelminenstraße. Дано се включи някой друг.

# 598
До една седмица най-вероятно ще вдигнат предупреждението. Освен това гледах репортаж, че сирийците от християнската църква, я посещават нормално, въпреки че са пряко засегнати. Всичко си върви, както е обикновено. Времето е много приятно Hug
Благодаря 🙂
Ами ние най-вероятно ще си пътуваме.

# 599

След като сте си закупили картата нищо повече не е нужно.При контрола показвате картата.

Аз също реших да закупя такива карти и доколкото разбирам, може да се купят няколко с един акаунт и от една банкова сметка.  Въпросът ми е, може ли при проверка да се покажат двете карти на едно устройство или всеки пътник трябва да има моб. приложение и съответната карта. Или нещо не съм доразбрала...
А и дали с тези карти, може да се ползвата влаковете за летището с доплащане на 1.9 евро?
Благодаря!

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 12:37 от Buni5

Общи условия

Активация на акаунт