Ревността...

• 10 773
  • 249
  •   1
Отговори
# 75
Крайни психарии може да няма, но проблема си е сериозен. И от женска страна съм виждал такава патология, може да превърне животът на всеки мъж в ад.
Според мен е нужно да проведе някакъв разговор, поне да опита да направи нещо, дори и само за свое успокоение. Защото като почне да и реве след като го зареже, да знае че е опитала всичко. И да не вземе да се размекне по тази причина.

# 76
Крайни психарии може да няма, но проблема си е сериозен. И от женска страна съм виждал такава патология, може да превърне животът на всеки мъж в ад.
Според мен е нужно да проведе някакъв разговор, поне да опита да направи нещо, дори и само за свое успокоение. Защото като почне да и реве след като го зареже, да знае че е опитала всичко. И да не вземе да се размекне по тази причина.

И аз съм виждала от жени такива неща.
И мъжът имаше 20 години брак под ужасен чехъл и тормоз.
Нон стоп контрол и звънене.
Бях на 19, тамън почнах работа в едно кафене, още млада. Колегата на 40 години, жена му патологична ревнивка.
Идваше редовно на работа. Бяхме кафене, а той в магазина отзад. Вдигаше му скандали коя съм аз и защо съм влизала за пакет захар. Откачи като разбра, че съм му колежката от кафето.
Дойде при мен и се опита скандал да ми вдигне защо съм почнала тука работа. А е никаква. Сега мъжът и може да е свикнал и да се съгласява, но нещо не позна с мен. Така хубаво я насолих и я изгоних. Не само че почна да се репчи, но и започна да ме блъска по рамото. Отвинтих и два шамара. Явно не е получавала. Ревна и изчезна.
На шефката и мъжът и казах, че ако тази я видя тук, шамарите ще и се стори погалване и да си държи лудата вкъщи.
Бягаше надалеч като ме видеше.

# 77
Има ли нещо, случка две преди да се активира ревността му? Не питам за да се почувстваш виновна че старо гадже ти е звъннало пред него примерно, а евентуално да ти дадем адекватни насоки как да се справиш. Може да е нещо което ти не чувстваш като проблем, но той да ти е намекнал че го гложди. Ако ей така от нищото е дошло, то наистина най-добре да си обираш крушите.
Всъщност точно в този интервал ми беше звъннало едно момче, с което отдавна съм  прекратила контакти, излизали сме на разходка два-три пъти преди доста време. Подозирам,че въпросният е разбрал,че вече съм във връзка и нарочно ми звънна. Бях с приятеля си и компания. Като останахме насаме му разясних кой ми е звъннал. Тогава не видях реакция. След известно време бивш колега ми позвъни по работа обаче, с този колега съм имала нещо и предпочетох да бъда искрена. Мислех,че ще оцени искреността ми, но уви... Като се замисля точно тогава започна всичко и ми се подмятат разни изречения.

# 78
  • Варна
Въпросните случки са безобидни, явно човекът си е такъв, сега си е показал истинското лице. Но за пореден път се убеждавам, че човек изобщо не трябва да навлиза в подробности за бившите. Не се оценява искреността. Езика зад зъбите и толкоз.

# 79
Ясно... не е трябвало да разказваш, че си имала нещо с бившия колега. Патила съм си от такава искреност. Съмнението е посято завинаги и много трудно ще го превъзмогне. Според мен го зарязвай, защото и след 100 години той все ще мисли, че колегата идва у вас.. а и все пак какво ти пречи да се залюбиш с настоящ колега, нали? ще поиска да работиш само с жени по някое време... абе, ревнивците такива филми си измислят, че е неспасяемо.

# 80
Една приятелка работеше в една фирма, от друга фирма набираха персонал и я поканиха да дойде като технически сътрудник. За да я привлекат, й дадоха интересна заплата и тя се съгласи.

Напусна от старата работа. Обаче седмица, след като беше започнала на новото място, от там минала жената на Шефа. Видяла тя моята приятелка, която е млада и красива, и вечерта у дома вдигнала луд скандал и накарала мъжа си да я уволни. Изкарала, че си я е взел за любовница.

Ами, с предизвестие я уволниха. Самотна майка с малко дете ей така остана на улицата заради безумната ревност на някаква кифла.

Та, и жените откачат, и последствията може да са доста неприятни. Но те са най-неприятни за тези, които съжителстват с ревнивци, защото край няма.

# 81
Добре де, но такъв живот е избор. Тоя мъж явно си живее така и е приел поведението на жена си. Чак да идва да проверява новонаетите коя колко е красива.

Като цяло всякакво следене е неприемливо за мен. Аз съм от контактните хора, пазя контакти с всякакви познати и бивши колеги. Ходя по подобни сбирки. Уча в момента магистратура и имам колеги и от университета. Полезни и приятни контакти. Не виждам как някой ще ме накара да седна вкъщи, защото много излизам.

Преди 2 седмици излизахме с тима ми и се прибрах в 3 нощес. Беше ми приятно и седях до последно. Доверието е важно, иначе за какво сме заедно??? Аз ако искам нещо да направя… на дали ще си викна мъж в нас, докато моя го няма. 😂

# 82
Значи онзи вече живее в паралелна реалност, в която авторката изневерява в работно време и ухае на мъжки парфюми, а тя се чуди "как да подходи" - ами така стават белите.
За да е с толкова приспан инстинкт за самосъхранение една жена трябва отрано да е обработена - с възпитание и пример - че няма граници на допустимото, че е всеопрощаваща и разбираща по подразбиране и че ония, страшните неща се случват на другите, по новините.

# 83
Това не е ревност, това е патология някаква. И ще става по-зле, ако този човек не се лекува, а повечето не се лекуват и мачкат партньора си с обвинения и преследване. Близо до нас има подобна двойка. Мъжът е отвратителен, ако жената се облече, за да излезе, за него тя се конти за някой. Ако телефона й звънне, то е любовник. И това двойка с дългогодишен брак и деца. Ужасно е да живееш с човек, който подлага всичко на съмнение и обвинения се сипят отвсякъде.
Вариантите са ти два, даваш му съвет да се лекува и си продължваваш живота без него. Продължаваш да извиняваш този терор с ревност и си знаеш, че по-зле ще става.

# 84
  • Далечният изток
Не съм чувала за излекуван ревнивец. Той проблем в себе си не вижда, няма доверие и толкова, другият е виновен. Да го успокояваш и уверяваш, че не си такава, е най-голямата грешка. Колкото повече се обясняваш, толкова повече стават въпросите,  съмненията и подозренията.

# 85
  • София
Божееее, бившият ми приятел е идвал у нас, когато настоящия го няма, за да ми оправя компютъра и никой нищо не е казал. Разбира се нищо не е имало. То и сега като съм свободна пак са идвали,  все същото.  Щом е бивш, път към него нямам.
Също и моят навремето беше ходил при бившата да репетират за концерт двамата. И нито аз съм рекла нещо, нито  мъжа ѝ.
Света Богородичке, с какви хора се събирате?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 18:15 от Светулчица

# 86
Забравих да добавя към предишния си пост. Въпросният и за бившите си говореше, че постоянно му изневерявали. Едната била отишла на гости при баба си на село и му изневерила с буквално цялото село. Другата пък с всички мъже на работа си. Разбира се, всичко това беше само в неговата глава. Въпросните момичета също като теб са се опитвали да се доказват. Тоя психопат така ги е манипулирал, че са стояли с часове на студа пред тях, за да докажат любовта си. Но колкото е той луд, толкова и те.
След този случай като усетя дори малка ревност се отвръщавам.

# 87
  • Столичанин ама не в повече :D

И аз съм виждала от жени такива неща.
И мъжът имаше 20 години брак под ужасен чехъл и тормоз.
Нон стоп контрол и звънене.
Бях на 19, тамън почнах работа в едно кафене, още млада. Колегата на 40 години, жена му патологична ревнивка.
Идваше редовно на работа. Бяхме кафене, а той в магазина отзад. Вдигаше му скандали коя съм аз и защо съм влизала за пакет захар. Откачи като разбра, че съм му колежката от кафето.
Дойде при мен и се опита скандал да ми вдигне защо съм почнала тука работа. А е никаква. Сега мъжът и може да е свикнал и да се съгласява, но нещо не позна с мен. Така хубаво я насолих и я изгоних. Не само че почна да се репчи, но и започна да ме блъска по рамото. Отвинтих и два шамара. Явно не е получавала. Ревна и изчезна.
На шефката и мъжът и казах, че ако тази я видя тук, шамарите ще и се стори погалване и да си държи лудата вкъщи.
Бягаше надалеч като ме видеше.
Тц тц тц малее, ама ти си била много опасна бре, да не те ядосва човек. Sweat Smile

# 88
Габриела е от тези ревнивци, само те се разбират взаимно.
SatisfiedStuck Out Tongue Closed Eyes хвана ме

Никъде авторката не пише че й вдига скандали - пише "ревнува ме", никъде не уточнява как точно я ревнува. Питал ли я е идвал ли е някой вкъщи, или директно е вдигнал сканадал в стил - признай си веднага всичко знам.

И вижте не подкрепям и не скандирам "нов шанс за ревнивците", а това което дадох като съвет беше да не влиза в подробен обяснителен режим, а ако иска да е с този човек да му обясни как се чувства от тези обвинения.

п.п. Имам приятели семейство - и двамата са от много ревнивите, но в годините някак се редуваха ... и никога не се е стигало до насилие, т.е. аз нямам пример за домашно насилие заради ревност.

А мацката с шамарите ме впечатли ..... женския бой е супер Trollface Имам една позната джудистка, беше сгънала на 8 една мацка кандидатка на мъжа й.

# 89
Имам една позната джудистка, беше сгънала на 8 една мацка кандидатка на мъжа й.
Мани мани, ако се налага да пребивам мераклийките, за да опазя мъжа си, тя работата бегáла. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт