ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 362
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ра, стискаме палци и чакаме хубави новини!

Всички чакат последния момент уж да учат, накрая няма време...Ама деца са, да си мислят и да си следят сами нещата, няма все някой да им виси на главата. А и са уморени вече, ранно ставане, постоянно учене и изисквания...
Опитвам се да гледам философски на нещата, но познайте, дали ми се получава!?Laughing

# 586
  • Пловдив
Да, изморени са от постоянни изисквания по различните предмети. Добавяме и факта, че по някои предмети трябва да учат с явно нежелание, защото не ги харесват и затова претупват, отлагат... Абсолютно ги разбирам. Вечно имат нещо за правене, решаване, писане, проекти, домашни... Тъкмо мине едното и хайде идва ред на другото и така до уикенда. Тогава пък да си помогнат за през седмицата и пак разпределяне на време и т.н. Добавяме и страничните интереси, хоби, музика, срещи с приятели, любовни трепети.. ами нормално е да им е объркано и напрегнато. Най-важното е не да залитат към крайности, а да балансират с ангажименти и почивка. Не е лесно. Но се трупа опит и се учат да си организират ежедневието, да подреждат приоритетите и да поемат отговорността за последиците от действията си.

# 587
  • Сф
Хаха Имс , със сълзи се смея за думите по немски. То..не че  ти е смешно. ..Но оня ден ми праща домашно по английски моята на вайбъра, че късно щеше да се прибере. Написала 15 думи, не повече. И викам, довечера ще те изпитам. Да , обаче пържа шарани, чудеса ..мерна се тя към кухнята, вика много съм изморена . И аз викам -Хралупа!
А тя - мамо , добре ли си? Викам- думите , ДУМИТЕ! -
Ма те мамо,  не са ни дадени да ги учим 🤣🤣
Чудно за какво ли са написани..пратих я по живо по здраво. Днес имам време и ще снемам обяснения като си дойде. Уж няма ангажименти, ама да видим. Нещо ще украсяват обаче ..ще стане 18 сигурно...
. Записала се е на 100 неща от училището, отделно с тоя театър...не се виждаме почти. Само да внимава да не сменя театъра с математика,че почна да ми писва леко. Тази година сме с малко предмети, но догодина ..не се виждам без 🥃🥃🥃🍸🍸🍸

# 588
Да, с тия думи сякаш пишете за моето дете. С граматиката няма проблем, но си мисли, че знае всички думи по АЕ как се пишат. Е, не знае! Сега когато си дойде събота и неделя го карам да се изпитва и която сгреши я пише по 20 пъти.
На антибиотик е, до неделя трябва да е здрав. Следващата седмица ще му бъде много тежка. Ще има класно по математика. Ще му дадат да прави пропуснатото класно по БЕЛ и контролното по ИТ,  пропуснати 2 контролни по АЕ и още 2 ще прави текущи. Там милост няма и болен да си бил не е извинение и си длъжен да знаеш.

# 589
  • София
И моят е много изморен и все ненаспал се от първата смяна. Но не мисля, че се е пренапрегнал от учене. По немски кара още на мускули, учил го е преди това, та явно за това така се е изложил. По БЕЛ го раздава доста лежерно. Все още не са писали есета, но и да пишат няма да се пъне на чернова, да редактира и после да преписва. Знам си го аз.
Виж децата дето си имат и разказвателни, разбира се че имат да учат по доста неща и съответно непрекъснато има да се прави нещо. Направо тръпки ме побиват за догодина, когато ще имат и разказвателни в увеличен обем. Rolling Eyes Школо ще свети в пълната си гама. Satisfied

Теслата на контролното е била голяма - 10 деца имат над 3 (включително има и 6-ци), останалите 17 са с 3-ки и 2-ки.

Краси, ти си по-страшна и от учителката ни - по 20 пъти думите ! Laughing Направо ми се издигна в очите момчето ти, че ги пише  толкова много.
При нас и арменският поп ще разбере, ако го накарам да прави такова нещо. Казвам "накарам", защото сам няма да си го причини. Rage

# 590
  • Пловдив
Много е тъпо това разпределение на разказвателните предмети в 8 и 9 клас при различните профили и професии. Дъщеря ми сега учат всички предмети. По история примерно имат 2 часа седмично , в 9 клас също ще имат 2. Това значи, че тези които не учат история в 8 клас , догодина ще има 4 часа седмично?!? Ами география, ами биология, химия, физика...всичко по две.
По два учебника на предмет ли ще имат?

# 591
  • София
Да, Ханна! Ще имат 4 часа седмично история, май че и двата срока. Другите разказвателни ще са по 2 часа или 3 часа на срок. Ще учат по 2 учебника по предмет.
Някой знае ли дали догодина учебниците ще бъдат безплатни или пак ще се плащат от родителите. Че да почвам от сега да спестявам за 2 учебника по предмет. Flushed

# 592
Хана, ма то много дейности върши твоето наборче, дай му малко почивка. Да ти е жива и здрава, все тъй да е оправна.
За предметите догодина,наистина е тъпо. Но ще го преживеят. Иначе май, доколкото знам, по два учебника ще имат, ще спринтират по този за 8 клас, а после и по другия, за 9 - ти, та ще стане едно мазало, да му мислим как ще я караме.

Пюрче, то дали Мат., дали театрото, и двете паралелно ще ги кара.

Краси, много натрупано така, когато детето отсъства, всичко на куп му се събира. Ама ти наистина не си поплюваш. Не го мъчи тъй. Нека диша, да си вземе въздух.

Имсче, значи в действителност проблема не е само в детето, няма как от толкова деца, по - голямата част да са с такива оценки, тук явно има нещо при учителката. Дали пък нарочно не ги е забила. Аз се чудя, мойта догодина как ще е по НЕ, дано си го припомни бързо, иначе ще яде и тя секирата.
Още нищо не се знае, беше планирано за нашите, сега да са, но нещо не можели издателствата да се оправят, затова го отложиха за 23 г., есента. Ще чакаме, пък да видим. И без това до последно, и те самите не знаят какво правят.

# 593
Ims, то на урок като се изпита, 3-4 думи да е сгрешил. Понякога казва, че няма грешка. Ама може да лъже, аз не го проверявам 😂. Абе, откакто го карам да ги учи, контролно за думи не са имали.

# 594
  • в очите на дъщеря ми
Майкоууу, ако накарам прекрасната да пише дума по 20 пъти......ша ма пишат в "Криминални хроники".... мдаммм
RA  дано здравето и късмета са с Вас днес!
Девойката изобщо не си дава зор, ама изобщо!
Обаче днес "паднАх", питам "Имаш ли домашно по АЕ?" ...тя вика "Ми аз, писах в тетрадката, ама се оказа, че съм написала и  следващия урок, госпожата ми се скара и в резултат днес нямам домашно" Sweat Smile ...е те това са знания.....Sweat Smile
оффф пак започна да се оплаква от болка в корема, за 5 години що доктори я гледаха и нищо, а тя се превива....

# 595
Благодаря ви, че ни пращате положителни мисли и стискате палци. Мина, резултатът след 1-3 работни дни.
Момата отпраши на книжното изложение, не че ми остава време да я видя тия дни.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:22 от ra2

# 596
  • Mars Hotel
Ра, пращам виртуални прегръдки и положителна енергия.
Дано късметът да е с вас!

# 597
Ра, споко, всичко ще е точно. Ех, че на хубаво място е била, дано да и е харесало.

Мамзелче, ма защо ще и пише, че е без домашна. То и нашата класна в началото беше казала, че предварително домашна да не пишат. Но мойто пък, цялата уч. тетр. си беше направила като стигнаха към средата някъде. Вече почнаха и номер две, та сигурно и тук ша я направи тъй.

Оценката от теста, не е била от понеделника, а от предпоследния, тя тогава още им беше казала, че ще я пише за този месец. Тази от онзи ден, я чакаме. Когато тогава. Обачеее, моя милост незнайно защо, реши че ще види в школо датите за класните работи. Оказва се, че по Мат. им е на 20.12., та ся ще трябва да опъва сивото вещество диването, но дали ще, е под въпрос. А докато гледах в школо, реших да потърся нещо поне по Мат., и попаднах на един сайт към МОН, там учители качват разни нещица, има по доста предмети. Незнам дали сте попадали на него. Малко по - късно ще го пусна тук, да го разгледате. Лошото е, че когато се иде на друга страница, харесаш си нещо, и тъй като трябва да се свали, защото не може да го видиш директно, после като върнеш назад, те връща пак на първа стр., и след това трябва наново да идеш на стр. която искаш. Малко бавно и тегаво става, но поне може да си ги свали човек, и което не му харесва да го изтрие.

Това е линка за който ви споменах - https://e-learn.mon.bg/public/study-resources/e412f2a3-1706-4c26 … aa91-8806e1767268  - когато ви се отвори, идете долу, цъкнете на - начало, после малко превъртете надолу, и ще ви се покажат нещата.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:31 от Тони ♒🍀

# 598
  • Пловдив
Здравейте отново. Изчетох ви по диагонал. Малко неприятности имаше при нас. Мъжът ми направи инфаркт. За нищо на света не викайте бърза помощ. Диагнозата им беше паник атака и то след направено екг. Дори не искам да коментирам какво би се случило, ако аз не отреагирах. Веднага след тях на колата-кардиолог и долен инфаркт. Слава богу без поражение на сърдечния мускул. Два стента и много адекватна реакция на болницата.
Девойката почти не съм я виждала последните 15-18 дена. Идея нямам какво се случва в училище. Каката се притесни ,та и тя дойде. Изобщо тотално не съм за тази тема в момента.
Иначе в светата обител не влизам изобщо. Отварям вратата и казвам да се изчисти и подреди. Дори след като е изчистила изглежда по същия начин, така че си викам по инерция.

# 599
Renydent, стискам палци всичко да отмине леко! Представям си какво притеснение изпитваш. Децата не ги мисли, в такива моменти те стават много отговорни.

Общи условия

Активация на акаунт