ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 437
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Болничната информационна система си има "досие". По ЕГн вади всички посещения и пълни записи от тях от когато е въведена, до ден днешен. Хубаво би било да има глобална такава, но да благодарим и на наличната. Много е удобно. Хъкат, мъкат, не помнят, съчиняват, компоти ли беше, компютри ли- с едно щрак се вижда и се спестява сума и време в мъчителни въпроси и колебателни отговори.
Ще взимаме на ръка стипендията, така е най-добре .
Вливането си върви, но АСАТ и АЛАТ са високи. За ГГТ не ми се говори от 2 мес и расте още. Имаме талон за ПЕТ и ме втриса.
Мен ме е страх да карам колело откакто преди много много години за да не връхлетя върху една бабичка паднах и се пребих, а тя за благодарност ми отвъртя и шамар.

# 301
  • София
Мен ме е страх да карам колело откакто преди много много години за да не връхлетя върху една бабичка паднах и се пребих, а тя за благодарност ми отвъртя и шамар.
Да, едно време всяка бабичка, леличка, чичко и дядко се чувстваха в пълното си право да ни отвъртят по някой шамар...
Аз много обичам да карам колело, но аз не съм екстремен тип човек. Избягвам излишни рискове, което не е никаква застраховка, разбира се. Падала съм лошо и аз.

# 302
И аз карам колело,но не екстремно,а по велоалеите с децата,по паркове и т.н.(по лелски).Вярвам,че младежът си е взел поука и ще е по -предпазлив.Важното в случая е,че е жив и здрав и с не чак толкова лоши травми.Герой!!!

# 303
  • София
Вярвам,че младежът си е взел поука
Винаги си взимат поука. Вече знаят, че и това минава.
За съжаление моят опит показва, че ако повикаш полиция - не идва. За съжаление и линейка не пристига. Иначе щеше да е прекалено лесно. Можехме да ги научим да звънят на 112.

# 304
  • София
Вярвам,че младежът си е взел поука
Винаги си взимат поука. Вече знаят, че и това минава.
За съжаление моят опит показва, че ако повикаш полиция - не идва. За съжаление и линейка не пристига. Иначе щеше да е прекалено лесно. Можехме да ги научим да звънят на 112.
В интерес на истината, точно на 112 се обадих и дойде линейка. Не знаех изобщо какво е състоянието му и не посмях да го карам да ходи през половината парк, докато излезем от него. Чакаше си, легнал на пейката.
Дори ни попитаха защо не са се обадили веднага децата, а са ме чакали, а и аз не се сетих да им кажа да го направят, докато дойда. Така се събра чакане първо на мен и после на линейката.
Оказа се, че на това място в парка често идва линейка...Sad

# 305
  • София
Май явно точно тогава съм минала оттам...в Южния парк мисля в понеделник следобед. Едни деца с колела водеха линейката. Много се изненадах като видях линейка в парка, но си казах браво.

# 306
От 112 приемат ли заявка от непълнолетни?

# 307
Ра, всичко ще се оправи, само търпение. Всички показатели ще си дойдат на място.
Ама откачалки бяха едно време, за щяло и не щяло те шамаросваха, дори и както в твоя случай, без вина.

Анра, приемат. То как иначе ще се случат нещата в някои ситуации, където няма възрастни.

Иринка, в такъв момент, как да мисли човек, не на всеки му се отдава хладнокръвието за да се реагира.

Аз много обичах да карам колело, колко пъти съм падала, ма гък не казвах, щото после нямаше да ми дадат, дълго време да карам. Дори не се прибирах, за да ми се нацапоти и превърже раната. От доста време не съм се качвала на колело, вестибулара не ще да ме слуша, а и в градско никога не съм карала, като малка карах на село, по едни чакълести и прашни улички. Тогава не всички улици бяха асфалтирани.

# 308
Привет, отдавна не съм писала, но темата с колелото ме втресе.  Младежът ще си вземе поука, сигурна съм. Сетих се преди 4 години как моят синковец, карайки колело след баща си по едно нанадолнище в Правец,  решил по време на движение /с около 50 км в час/ да си оправи шапката и съответно беше загубил управление, ръката счупена лошо/ и двете кости/. Таткото беше разбрал след 1 км, че детето го няма. Още искам да го набия като се сетя /таткото/.
Трябва мисъл и внимание като се кара колело, но то на тази възраст....

# 309
  • София
Мами разбиращи математика помогнете моля, с решаването на задача 39. Учителката не е обяснила как се решава.
Скрит текст:

# 310
Мами разбиращи математика помогнете моля, с решаването на задача 39. Учителката не е обяснила как се решава.
Скрит текст:
Имаш лично.

# 311
  • Бургас
Натуся,ето тук също може да попиташ.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1483622

# 312
  • Майничка
Натуся, мисля, че просто се заместват стойностите в последното уравнение.
(3к -4)а = 2[(к+1)а]
Зка - 4а = 2(ка + а)
3ка - 2ка = 4а + 2а
ка = 6а    к=6

# 313
  • София
Благодаря за помоща.

# 314
  • София
Извинявам се. Наистина 112 реагират на сигнал за пистрадало лице. За възрастен при мен ми казаха, че нямало да изпратят линейка. Да се оправям сама.
Но децата бяха звъняли на 112, защото някакви циганета им откраднали портфейли и лични карти в двора на 125-то. Децата са държали сума време циганетата, били са доста деца в двора на училището и са звъняли. Накрая са извикали родители, които да вземат портфейлите и личните карти от циганетата - по стария начин.

Общи условия

Активация на акаунт