ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 385
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • в очите на дъщеря ми
Честито на порасналото мандаринче😘!
Честита да е Нинка и на всички празнуващи здраве и късмет!

# 571
  • София
Мандаринке, жива и здрава да е порасналата девойка.
ninanb, зиво и здраво да ти е името.
Честит празник и на другите празнуващи.

Моят не знае дали ще си разменят подаръци. Трябва да носи коледна украса, каза "една топка". Имало време.
Има РД другата седмица. Ще пратя ММ Joy

Започнаха офертите за лагер (от спортният клуб). 5 дена - 400 лв. Мислех и аз да ходя с него, но ще ми е скучно сама Simple Smile Той каза "може да дойдеш, само да не сме в една стая" Joy
Ще има и през лятото. Обикновено е 10 дена... ще струва доста като гледам.

# 572
Честита да е мандаринчето, само хубави и забавни неща да я спохождат.
Именниците вече ги честитих.

Имсче, не е коректора, дебелите пръсти върху тел. клавиатурата тъй натискат. А и буквите като са едно до друго, определено се наместват добре. Все пак го оправих, чак на мен ми стана смешно. Уж гледам като пиша, какво натискам, но пусто не всеки път. Нека да е весело.

Моето диване, на проверката която не е била третият а вторият уч. час, се представила добре. Тъй като е там по - рано, класната я хванала да нареди три купички или кутийки, едно от двете беше,  с бонбони, взела им от половината първи час за да се подготвят за проверката. На самата проверка били класната, директорката, едната зам. директорка и учителят по Гео., той пък е за първа година в това уч - ще, младичък, от 2 месеца само. Като влезнали, той казал няколко изречения но на български, и по думите на мойта, уж се засрамил нещо, било му някак неловко и си тръгнал. Имало три типа игри, те самите били разделени на три групи. В  1 - ва група била моята, цвят червен, под името Райското пръскало, другите две групи били в жълто и зелено, а имената им Рила и Пирин. Почнали първо с карти, да намерят в нета нещо си, после да напишат изречения свързано с това. Втората пък била да правят упражнения някакви, а третата в Кахот, въпроси за някакви Бг водопади. Всички минали по реда си. Нооо, моето диване било Trophy, на първо място, след нея още две от нейната група, едно момче и едно момиче, като момичето и благодарило за това, че моята и подсказвала, и така си заслужила третото място. Диването ми вика, ма тя директорката сигурно нас си нъ е харесала, тъй като бяхме червеният отбор, а тя се облича в червено, явно и е любимият цвят, а и името на групата ни беше е рай от райско. Другото което ми изтърси беше, че нищо не знаела за тези водопади, карала го на уцелване, решила да дава отговор какъвто и да е, и си викала - какво пък, или грешно или вярно, какво ако сгреша, и всичките и отговори били верни, да му се чуди човек на туй хлапе. Класната казала, че ще им пише оценки за представянето им, диването пък вика, на мен ми е все тая, и без това при нея имам доста. Сега остава да оправим Мат., да мислим и по Философия кво ще изкара и кога, че тук няма нито една оценка, срока след месец и нещо ще свърши, а имат само един час в седмицата. По ФВС до тук има само една, да видим и този учител кво шъ нанесе, почти го няма в часовете, влиза в час да каже здрасти, и в края на часа довиждане, с това се изчерпва целият му час, а те правят кот си искат.
И аз ще търся някакви класни работи, дано намеря, поне да се упражнява. За първо време по БЕЛ ще видя в materiali.bg, в школо, и тем подобни, дано намеря нещо свястно. На класната поръчката с обърнатата елха утре щяла да и дойде, та ще падне украсяване, нямат търпение да я видят.

АнМари, мяташ се в куфара вместо багажа и офейкваш с него, като го отвори ще падне голяма изненада.

# 573
  • Майничка
Честито на празнуващите и празнувалите!🎉
Класното на момата е минало днес, комбинирано, четене с разбиране и въпроси по текста, литературни въпроси и нещо си там за писане (каза тя 🙄) кого биха избрали за приятел, Ахил или Хектор, с изискване за аргументация. Изборът й е Ахил, кибритлия бил, ама явно си държал на другарчетата, така че поне щял да мъсти за нея, ако нещо... 😉.

# 574
Ехааа, Гери, знае наборката, трябва да има защита от някого. И на мен ми се щеше да е преди празниците, но уви, ша съ гърчим след тях. Поне сега покрай вас, имаме някакви насоки върху какво да наблегнем.

# 575
  • София
...кого биха избрали за приятел, Ахил или Хектор, с изискване за аргументация. ..
Замислих се аз кого бих избрала...обаче...насоро "опреснявах" покарай наборката версията на Троя с Брад Пит и съм силно пристрастна към единия герой. Само дето аргументацията ми е една...не е като за пред хора, още по-малко за есе Stuck Out Tongue Winking Eye

Нашите имали класно по литература в петък. Всъщност каза "на девети", все едно е след 3 седмици, та я приземих, че всъщност е в петък. Уж щяло да е тест, но не е сигурна, можело да има и нещо за писане. Оммм

# 576
  • София
Моят не ме уведомява за такива неща като класни, контролни, етц,... Нещо много самостоятелно го раздава тази година.
Беше получил забележка, че "спи" по АЕ. Казах му, че при още една такава забележка и ще го върна в старото му училище.
Всеки ден става в 6:15. Определено не се наспива.

Миналата седмица излезе, по някое време ми звъни и ревна "моля те не ми се карай". Заспал в метрото и се събудил в Горна баня Simple Smile Писах на класната му, че закъснява. Все пак е стигнал за първият час с голямо закъснение.

И аз в 9ти клас пътувах доста до у-ще. Всеки ден отключвах училището Simple Smile Една съученичка започна да ме кани сутрин у тях, на закуска. Баща ѝ вместо две отглеждаше 3 деца.

# 577
  • Бургас
Малко със закъснение да ви честитя Никулден!
Със здраве да си носите името !
На рождениците -честити да са ! Здрави и успешни!

# 578
Еххх момичета, нааааййй - после да мярна нещо ново в туй школо. Снощи за пореденпът я примолвам да намери чалъм да вземе участие, и към края почвам аз да нареждам - как Г - на бил пекан, как за две думи пише оценки, а ти нямаш нито една. Да не би да е решил на края на срока, като види, че нямаш нито една, да ти пише някаква 6 - ца. Като гледам, приличат си с този по ФВС. Днес сутринта, имат вторият час при него, след като свършва часът, школо пиука, ама докът да видя и тя звъни с думите - ти видя ли в школо, аз викам тъкмо щях да го отворя, да не е нещо по АЕ заради вчера, а тя - не, по Философия, участие ли взе, отг. - не, освен на мен и на още няколко им писа. Отварям школо после, гледам - 6 - ца. Минават няколко часа, вече свършила училище и се прибрала, ние с баба и сме навън, и школо пищика, гледам аз похвала, отварям и какво да прочета, похвалата - Любознателност. Взех да си викам - брех, туй мойто диване, уста не е отворило, пък похвала получи такава. Те в часовете по Философия са тъй - кой се обади, кой не, кой дреме, кой на телефона виси, други пък къде слушат, къде се правят че слушат, Г - на си приказва, и тъй часът минава. Споменах на втората родителска като бяхме, какво каза, та явно наистина му е любимият клас, от всички други класове, нашият най си го тачи. На този етап, единствено остава, по Мат. да се стяга. Вчера по ИТ правили презентация, мойто пак свършило бързо, уч - ката минавала, гледала, тамън да стигне до нея и се върнала на бюрото, нащракала оценки, едното веднага почнало да мърмори, че на него му писала 5, а на моята 6, да но, моята оценка няма. То горкото така и не разбрало, че уч - ката дори не е видяла работата на диването. То и да я беше видяла и писала оценка, все тая, така или иначе, и по този предмет, на този етап, проблем няма. Днес и елхата им пристигнала, тези дни ще я украсяват. Дано и конкурса да спечелят, тогава тъй ша съ надуят.

# 579
  • Пловдив
Нашето класно по литература мина. Есе 😆 Не им е лесно на наборите, но няма как, всяко начало е трудно.
Другата седмица е по математика, а седмицата на Коледа е по английски. После кратката коледна ваканция и хайде оформяне на оценките за първи срок. Страшно бързо минава всичко...

# 580
По БЕЛ класното ще е другата седмица. По английски и математика са през януари. Тези дни надничах в Школо да видя какво се задава на хоризонта.

# 581
Честито на празнуващите, на патерици, големи!
Тони, при вас е много весело. То не са проверки, то не са посетители от горните класове. Ама тя и девойката си споделя, а моя, като го питам Как беше в училище, само казва Добре и това е.

Ра, стискам палци новините на са добри! 🤗

Класните са разпределени една преди ваканцията (БЕЛ) и една след (МАт). Има време да се подготви.

Стаята на младежа е в сравнително приличен вид. Мръсните дрехи се изнасят в пералното помещение, та чак ме изненадва, не мога да му наваксвам на прането. Храна не се вкарва там, яде се само в кухнята. Най-много някой шоколад да се настани понякога на леглото. Иначе има тетрадки и учебници по цялото бюро, малко било, тясно било 😂. С пералнята не се познават. Ние сме в къща и кофата за боклук си е навън. Идва жена веднъж в седмицата да чисти, така че няма начин да стане мизерия в тази стая. За капак, майка ми живее при нас и съответно не му се налага да пуска миялна примерно, при мама и баба вкъщи. Аз съм много доволна, че го научих, като става от масата да ти вдига чинията. 😂 Общо взето, някой ден, снахата ще ми трие сол на главата, че на нищо не съм го научила.

За брекетите отворих аз темата и да а я затворя накрая. Чак днес бяхме на преглед. Месец и половина го чакахме този час. Специално го избирах да е в понеделник, че младежа е втора смяна и нали събота и неделя да е написал и научил. Та тръгнахме понеделник, ама първо през личния лекар да минем, че младежа го болят ушите. Остана му от боледуването от преди 2 седмици и не можем да разберем от какво. И пред кабинета, получавам смс дали не можем по-късно да отидем на ортодонт. Вдигам телефона и казвам, няма как, той е на училище. И докторката вика, айде в сряда тогава в 12.30. И аз без да мисля се съгласих. Е да де, ама нали има да учи детето. Писа вчера вечерта, та днес да можем да отидем. Пък имаме един час път с кола до там.
Ще се слагат брекети, това е. Но има и друго. Държал си той езика долу и си натискал долната челюст и тя за това се мести. 🤯 Показа му 4 упражнения с езика. Да се учи да го държи горе. Че даже и логопед предложи да посетим. Освен това каза, че му растяли седмите кътници сега. А зъболекарката, при която по принцип ходим, каза че всички били израстнали. В петък сме на УНГ и трябва да направим и панорамна снимка на зъбите. Дано открием от какво го боли това ухо, че ще се гръмна вече. Има съмнения, че е от зъб.

# 582
  • София
Влизам, за да се оплача от моят синковец. Имаха контролно по немски на глаголите - неправилните форми с превод, и той има 3-ка. Мама мия! Scream Естествено, не е учил преди това, защото "Тя, ни каза от днес за утре, а аз няма как да науча 257 глагола за 1 ден", цитирам. Да, но жената им даде листа преди 2 седмици, но нашичкият удобно си е наредил ушите, че няма нужда да ги учи ...... Оффф, не ми е за тройката, а за това че не си гони нещата. И пак като е разбрал, че ще има контролно си седеше и си джиткаше игри на компа, вместо да учи. А оправданието - Е защо да се мъча, аз така и така не мога да ги науча за 1 ден!
Писна ми от тези лапешки истории ..... А, вчера след като ми грейна в школо оценката, ми се оправдава - ама на мен ми се паднаха такива дето въобще не съм ги и чувал, другите имаха по-лесни и госпожата е нечестна, за да имаш 3-ка трябва да направиш минимум 70% от контролното.
Мда! Оплаках Ви се! Пак ще трябва да влизам в ролята на "дуднещата майка" - написа ли? научи ли? Оффф .... тъкмо ми беше станало предпразнично и лежерно, а сега ще трябва да ми става "учебно".

Ра, мислим за Вас и стискаме палци!

# 583
Мда, това е редовен номер, да се учат думи или глаголи вечерта преди контролното. Няма значение, че част от тях може да са вземани седмици преди това. Учи се последния ден. После следва "ама аз как да науча всичко това за една вечер?". А защо за една вечер, а не регулярно малко по малко всеки ден? Смислен отговор няма. И с двамата съм го играла това, но отдавна вече нито се ядосвам, нито се впечатлявам. Те са ученици, за тях са тези знания, няма да ги гоня като първокласници. Да се оправят.

# 584
Хана, завиждам ви, ще приключат всичко този месец и после ще дишат една идея по леко.

Зайче, то проверка от директорката почти всяка седмица, влиза за малко и си тръгва,тази беше за да седи целият час, и да види как се справят. Нали си имат едно дет всеки ден го пращат при неговата приятелка - психоложката, дори и сам пита на моменти, дали ще го пратят. Та хич не е за разправяне. Лошо, че твоето нищо не казва, но всичко с времето си, ще настъпи момента в който ще ти споделя. Само имай търпение.

Имсче, успокой духовете, детето ще я оправи оценката. Но много интересно, как на 70% ще пише 3 - ка, да не би системата да и е до 150% - 200%, мноу странно. Може наистина пък да му се е паднало думи които той самият не ги е учил, както и на други да са се паднали. В смисъл, някакви нови на които не е обърнал внимание, или такива които не са ги взели.

Моето поредната тревичка по АЕ, от теста този понеделник, жената рано - рано, преди още часът да е почнал ги писала. Снима ми тяхната елха, засега има само топки сложени, по натам и друга украса ще има.

Ра, успех днес, всичко ще е ток и жици. Чакаме включване с добрите новини.

Общи условия

Активация на акаунт