За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 767
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
Добър ден!
Ходим на 3 пореден контролен преглед бебето ми, което е на почти 1г не над дава а напротив сваля кг!
Педиатърката ни прати на детски ендокринолог, той обаче не попита дали е  правен рентген /ехография на разибедрените стави или на бъбреците, което било задължително за бебета на 6м и сега трябва да звъня на Педиатърката да я попитам-но проблема ми е че незнам  точно за какво да я попитам-,, Пращала ли сте ни на......?
Ниже да прозвучи смешно, но не са ми едно и две неща на главата, не съм и единствената!
Направете изследване на урина- общо + посявка на стерилна урина.

# 151
  • София
Звъннах и и каза че тя ми е дала,нооо аз не съм го завела, незнайно защо!
Гледах в супердок минали резервация, ами нямам а според Педиатърката съм го водила или в пол. България или при лекар с име с буквата Ш.
Предполагам че не е мнооого лошо че не съм го завела.....

# 152
Здравейте!
Имам бебе на 29 дена и доста трудности със сученето и с храненето от шише. Според консултант по кърмене има къса юздичка от 4 тип, която не може да бъде коригирана.
Днес забелязах, че от дясната страна на долната челюст, точно там където са зъбите има нещо като зъб, дълго бяло-белезникаво и твърдо. Понеже няма как да е зъб, възможно ли е това да е нещо като афта или нещо друго, което да е болезнено за бебето и това да е причина да не суче добре. Родена е 3640 гр , на пети ден изписана 3580 гр. Вчера беше 3900. Почти нищо не е качила. Суче по 5-10 минути и след това истерясва и отказва да яде повече. От шише с много мъка приема 10-20 мл. На 1.11 имаме час при личния лекар.

# 153
Здравейте!
Имам бебе на 29 дена и доста трудности със сученето и с храненето от шише. Според консултант по кърмене има къса юздичка от 4 тип, която не може да бъде коригирана.
Днес забелязах, че от дясната страна на долната челюст, точно там където са зъбите има нещо като зъб, дълго бяло-белезникаво и твърдо. Понеже няма как да е зъб, възможно ли е това да е нещо като афта или нещо друго, което да е болезнено за бебето и това да е причина да не суче добре. Родена е 3640 гр , на пети ден изписана 3580 гр. Вчера беше 3900. Почти нищо не е качила. Суче по 5-10 минути и след това истерясва и отказва да яде повече. От шише с много мъка приема 10-20 мл. На 1.11 имаме час при личния лекар.
Е как нищо не е качила? 3900-3580? =320 гр.
Грешите с интервалите, с техниките на кърмене? може би... . Защо давате шише? щом кърмите? ...
В 95% от случаите? къса юздика не е причината.

# 154
Здравейте!
Е как нищо не е качила? 3900-3580? =320 гр.
Грешите с интервалите, с техниките на кърмене? може би... . Защо давате шише? щом кърмите? ...
В 95% от случаите? къса юздика не е причината.
Почти нищо. Четох че минимумът било 600гр за кърмени бебета. Сигурно греша някъде, но не мога да разбера къде. Това е проблемът. Пробвах всякакви техники, кърмене на поискване, в определени часове. Давам от шише, защото се опасявам, че не суче добре/достатъчно. Смятам че гладува, защото не качва достатъчно и будува дълго време. Примерно 5-6 часа дори повече. А това за новородено май не е ок.

# 155
Будуването да не е от колики или друг дискомфорт?
Юздичката според мен трябва да се види от мед.лице не от консултант. Не съм се сблъсквала с проблема, но така бих направила аз.

# 156
  • до най-прекрасния мъж
5-6 часа будуват деца на 1 г и повече. Проверете за дискомфорт - тих рефлукс (киселини), колики, нещо друго, което притеснява бебето и не може да заспи. Как се държи бебето, когато се храни? Извива ли се, плаче ли? Не е лошо да го види детски гастро. Възможно е да има проблем с коремчето.
Дъщеря ми беше с тих рефлукс. Като започне да се храни, яде с огромен апетит. Изпие 20-30-40 мл и започваше едно извиване на дъга, рев, понякога връщаше по малко. За 2 седмици от раждането беше качила 140 гр. Аз кърмех и дахранвах 20 дни, после мина само на АМ, защото кърмата ми спря. Сменихме млякото, същата работа. Накрая на около 2 м я заведохме на детски гастро и проблемът се реши за няколко седмици. Пие АР мляко, израстна проблема. Но! Не е задължително да се мине на АМ, познавам майки, които успешно кърмят и пазят диета, за да намалят условията за рефлукс при бебето.
Успех!

# 157
Да, възможно е да е рефлукс. Синът ми първите 4 несеца не спа от колики основно плюс умерен рефлукс. Писле нещата малко се нормализираха, но като цяло си остана труден, будеше се от най-малкото шумолене, трудно заспиваше, ревлив, носехме се на ръце и т.н. И до ден днешен си е с малко крив характер, но по други направления. Отплеснах се малко, но да, мисълта ми беше, че е възможно от друго да е дискомфорта и е хубаво и гастро да го погледне.

Аз имам друг въпрос - има ли бебета, които не обичат сирене? Купувах различни марки, обезсолявам го, но каквато и да е закуска със сирене не се изяжда и се плюе. И при положение, че все пак е добре да присъства сирене в храната, какво изобщо правите - не давате, за да яде закуска или все пак слагате и каквото се изяде, ако се изяде Sad

# 158
Комбинирах сирене със спанак и кус кус Simple Smile Моята мома много обича спанак и го яде всякак. Покрай него пробутвам и сиренето. Купувам само сирене Маджаров, обезсолявам за няколко дни като сменям водата всеки ден.

Да, възможно е да е рефлукс. Синът ми първите 4 несеца не спа от колики основно плюс умерен рефлукс. Писле нещата малко се нормализираха, но като цяло си остана труден, будеше се от най-малкото шумолене, трудно заспиваше, ревлив, носехме се на ръце и т.н. И до ден днешен си е с малко крив характер, но по други направления. Отплеснах се малко, но да, мисълта ми беше, че е възможно от друго да е дискомфорта и е хубаво и гастро да го погледне.

Аз имам друг въпрос - има ли бебета, които не обичат сирене? Купувах различни марки, обезсолявам го, но каквато и да е закуска със сирене не се изяжда и се плюе. И при положение, че все пак е добре да присъства сирене в храната, какво изобщо правите - не давате, за да яде закуска или все пак слагате и каквото се изяде, ако се изяде Sad

# 159
Тя обича каши, но като го сложа в кашата, не. Иначе и аз сменям водата всеки ден.

# 160
Аз не давам каши, но успешно го пробутвам между круши, ябълка и най-вече с диня, но и аз самата така си ям сирене - с всичко. В началото срещнах голяма съпротива, но не спрях да предлагам. Имало е случаи, в които си смуче сиренцето без нищо друго, но е било два пъти.

# 161
  • до най-прекрасния мъж
Аз давам на Родна стряха по БДС. Обезсолявам за 24 ч, като сменям водата веднъж. Случвало се е да яде и друго сирене, необезсолено, инцидентно. Може просто да не обича сирене. Пробвайте с любима храна или много ситно намачкано, да не се усеща.

# 162
Да не би да остават частички сирене? Ако има може за да това да го плюе.
Друг вариант е извара.

# 163
Извара с банан е любимата ѝ следобедна закуска. Чак аз не можах да повярвам колко много изяде първия път Grinning

# 164
Намачкано е, ама пак са частички, как го мачкате вие? Сега отново изяде 30-40 гр. и се кърмим, за да яде нещо и защото вече нямам нерви. Тя по принцип си е и злояда, едно ядене отива към един час, не харесва много неща, ама колкото толкова. Просто и аз вече губя търпение за песнички, дрънкалки и шоу представления, изчерпах се Sad

Общи условия

Активация на акаунт