За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 767
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
На кое АМ е?

# 421
Нан оптипро.  С него е захранена от родилното.

# 422
Просто повръщане, до 6 месеца било нормално. Притеснително би било ако всеки път повръща на фонтан.
Тя не повръща всеки път на фонтан, но не е нормално да не може да се нахрани нормално. Изпива около 120мл на няколко пъти и то все с тези физиономии , че и се гади, и ако междувременно не ги повърне.
Според педиатърката не е.
Иначе и аз мисля, че е.
Бебе на два месеца, докато се храни с АМ прави физиономия, че и се гади, ближе биберона, гризе го... често повръща. Трудно си изяжда порцията, по няколко пъти прекъсване заради гаденето...
На някой да му се е случвало?
Рефлукс.

А според педиатърката какво е, ако не рефлукс?

И аз ги слушах тия...
Не! Не е нормално и е тотален дискомфорт и за бебе и за родители. Абсолютно права сте да търсите причини и информация за помощ.
Зависи с какво и как храните детето. Марка/ тип АМ, биберони,количество АМ, интервали, оригване, наклонена позиция. Това са неща, от които се влияе.

# 423
Просто повръщане, до 6 месеца било нормално. Притеснително би било ако всеки път повръща на фонтан.
Тя не повръща всеки път на фонтан, но не е нормално да не може да се нахрани нормално. Изпива около 120мл на няколко пъти и то все с тези физиономии , че и се гади, и ако междувременно не ги повърне.
Иначе и аз мисля, че е.
Бебе на два месеца, докато се храни с АМ прави физиономия, че и се гади, ближе биберона, гризе го... често повръща. Трудно си изяжда порцията, по няколко пъти прекъсване заради гаденето...
Рефлукс.

И аз ги слушах тия...
Не! Не е нормално и е тотален дискомфорт и за бебе и за родители. Абсолютно права сте да търсите причини и информация за помощ.
Зависи с какво и как храните детето. Марка/ тип АМ, биберони,количество АМ, интервали, оригване, наклонена позиция. Това са неща, от които се влияе.
Донякъде съм съгласна. Има бебета, които връщат мляко на всяко хранене - гърда и биберон. Моят син беше така и съм категорична с мнение на консултант, че засукваше идеално. Връщаше почти всеки път. Отмина отдавна.. Вече си е на твърда храна.

Не е нормално обаче да се мръщи и да има чак позиви за гадене. На това трябва да се обърне внимание. Не съм специалист и не мога да дам съвети, как да се оправи..

# 424
  • до най-прекрасния мъж
Не е изобщо нормално детето да изпитва дискомфорт при хранене. Заведете го при читав гастро. Кажете от кой град сте, за да препоръчаме, ако можем. Два месеца и ние бяхме на това положение. Нито се хранеше, нито наддаваше, нито спеше нормално. Оказа се тихо рефлукс - детето не повръща, но връща киселини в хранопровода, които му създават сериозен дискомфорт. Състоянието се овладя след изписано специално мляко и лечение от гастро. А след захранването съвсем затихна. Не чакайте, а си изискайте направление и заведете детето на специалист.

# 425
През първия си месец се хранеше идеално, наддаде 1300гр.
Проблемите започнаха втория месец.
Хранех я на ръце в почти изправена позиция, в един момент не искаше въобще да се храни на ръце, буташе шишето, правеше въпросните физиономии и тн. Хранеше се единствено легнала на повивалника, тотално не е ок тази позиция мисля, но по друг начин не иска.
Храня я на 3- 3.5 часа. Първо суче, но кърмата ми е малко /между 20 и 50 мл изсуква/. После давам АМ Нан Оптипро. Правя 120мл, понякога ги изпива, но с много прекъсвяния, но най често изяжда 100мл. Бибероните едните на на Медела, най-малките размер за новородено, а другите на Нук антиколик, размер S.Оригва се трудно, не винаги успявам, държа я 30-40 мин права след хранене. Тя не повръща обаче след хранене, или поне не често, а по -скоро докато се храни. Позицията на хранене е легнала, като слагам възглавница под главата, за да е малко по-високо.
От София сме, водихме я веднъж и на спешен кабинет заради тези оплаквания. Лекарката ме нахули, че се филмирам и че разкарвам бебе по кабинети, не била слаба, да и давам да яде колкото иска и толкова...

Иначе и аз мисля, че е.
Рефлукс.

И аз ги слушах тия...

# 426
Възможно е да поема въздух при сукането и да си напълва стомахчето. Опитайте с изцедена кърма и шише, като следете, дали прави хубав вакуум. Нук са си ок, освен да му е малка вече дупката ...от Нан, доста мои познати са с оплакване за запек и газове. Позицията...моят стоеше полулегнал върху мен. Само така беше ок.За оригването- нужно е. Разгледайте различни похвати. Друго, което ми хрумва е да не харесва млякото. Ако опитате с антирефлуксно и се успокоява, значи си го мъчи върната храна. От Бърди знам за сгъстяване на обикновено АМ с мензурка оризово брашно, но мисля, че е малка за това. При нас- много помогна. Успокои се и започнахме да спим. С това се изчерпвам аз...🙂

# 427
  • до най-прекрасния мъж
От НАН и ние не бяхме доволни, тя пиеше Комфортис. На 20 дни изпиваше по 40 мл едва-едва, придружено с гърчене, рев, колики. Минахме на Аптамил Комфорт - същата работа. Два месеца мъки. От Аптамил АР се подобри чувствително и все още него си пие. За първи път от него си изпи пълна доза от 120 мл и така шише след шише. Не можехме да повярваме с ММ, че тя се храни така спокойно. Подобри се и сън и всичко.

# 428
От голямо значение е млякото- да!
Моят не беше придирчив за вкус, но му влияеха много на стомах и изпражнения. Уви- смених много.
С Хумана оправихме положението.

# 429
благодаря ви, антирефлуксното мляко от лекар ли трябва да се изпише, така да се кажер или може ние да вземем да пробваме? Веднага бих отишла да и купя

# 430
Не е нужно да се изписва от лекар. Е...хубаво би било да има основание и предписание от педиатър де, ама- да речем, че сме дали правилна диагноза 🙂

# 431
Не сте за спешен кабинет затова са се издразнили, но сте за детски гастро, потърсете.

# 432
Засилил се е рефлукса точно сега заради коликите и газовете, които най-вероятно придружават рефлукса. Ако сменяте АМ имайте предвид, че се сменя бутилка по бутилка. Тоест целият преход трябва да стане за 5-7 дни някъде а не изведнъж. Имайте предвид, че Хипп АР е малко по-рядко а Аптамил АР е по-гъсто. Много майки са доволни от Фризо Вом. Преценете си. Ако го заведете на детски гастроентеролог той ще измери на ехографа точно колко мм е рефлукса, както и дали червата са пълни с газове.

# 433
И консултант по кърмене заедно с гастро! За софия ГОРЕЩО препоръчвам Мила Байчева!
Защо да се дава изцедена кърма от шише, като детето суче?????
И количеството на кърмата може да се увеличи с правилните съвети и изпълнението им. Така детето ще е хем на полезна кърма, хем няма да има и подобни проблеми.

# 434
Благодаря, ще я заведем със сигурност на лекар. Знам за млеката, бях писала в една тема, тъй като и бяхме сменили Нан и Хип и се беше запекла. Вие мисля ми отговорихте,  че се сменя бутилка по бутилка, вече го имам предвид.
Мила Байчева гастро ли е? Исках да запиша в Надежда час, но няма график за декември. Не знам дали за същата Байчева става въпрос.
Иначе кърменето ми е болна тема, пробвах какво ли не, но към момента няма особен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт