Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 66

• 32 193
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Плюсът е,че няма да давате пари за майстори,тоест за чужд труд. Трудът е от вас.

# 256
В събота и неделя ли ще стоим или ще напуснем работа за целта?
Първо с Лего и къщички за кучета ли да трениране, за да превърнем двете си офисни ръчички в достойни наследници на Кольо Фичето?

# 257
Няма да строят сами с голи ръце, работят със строителна фирма, но са близки приятели със собственика, което е плюс. Казах, че проекта е минал през архитекти и строителни инженери, всичко е изпипано.

И не разбирам защо смятате, че чуждия инвеститор ще им го построи по-добре? Нали човека си гледа интереса, едва ли влага най-скъпите и качествени  материали. Така те си избират материалите и всичко и могат да одобряват всяка стъпка.

# 258
  • София
Самият факт, че 6 семейства мои познати са се обединили да си строят сами кооперация не от желание, а по неволя, защото след дълго търсене не са намерили това, което искат ми говори, че няма достатъчно избор. Или ако има са на безумно високи цени. По този начин реално ще си имат широки и удобни апартаменти на производствената цена, а не на пазарната.
чак пък на производствена... Или имат здрави връзки в администрацията ...или то така всеки втори щеше да си строи и САГ, Артекс и прочее щяха да продават на под 900Е...
Като земята си е вече тяхна и проекта отговаря на изискванията за строеж мисля, че е напълно ок, че са им дали да строят. Не виждам какъв е проблема, че да трябват и връзки? Купете си и вие земя и си стройте. Никой не ви спира.
Купил съм си. Нает човек уж обигран - 3 пъти го връщат СО за една улица/достъп... Та, представям си нататък какво ще е...

# 259
Здравейте, нямам обявата, която ме интересува, под ръка, но ще си задам въпроса, тъй като смятам, че може да имате мнение, което да ми помогне да се ориентирам: заслужава ли си да се купи етаж от къща в София за 120000 евро, в кв Редута, при условие, че едната страна на къщата е пропукана и трябва да се ремонтира? Чудя се ремонт от такъв тип какво би струвал и дали си заслужава покупката с оглед на квартал, инфраструктура и т. Н. Благодаря.

# 260
Самият факт, че 6 семейства мои познати са се обединили да си строят сами кооперация не от желание, а по неволя, защото след дълго търсене не са намерили това, което искат ми говори, че няма достатъчно избор. Или ако има са на безумно високи цени. По този начин реално ще си имат широки и удобни апартаменти на производствената цена, а не на пазарната.
чак пък на производствена... Или имат здрави връзки в администрацията ...или то така всеки втори щеше да си строи и САГ, Артекс и прочее щяха да продават на под 900Е...
Като земята си е вече тяхна и проекта отговаря на изискванията за строеж мисля, че е напълно ок, че са им дали да строят. Не виждам какъв е проблема, че да трябват и връзки? Купете си и вие земя и си стройте. Никой не ви спира.
Купил съм си. Нает човек уж обигран - 3 пъти го връщат СО за една улица/достъп... Та, представям си нататък какво ще е...

Липсата на ДОСТЪП, тоест път, е най-основният проблем. Какво е положението с уличната регулация, достъпа? Като го купувахте парцела - не видяхте ли? Това е което сваля цената на парцела, както и отдалечеността от комуникации/ток, вода/

# 261
  • Бургас
Здравейте, нямам обявата, която ме интересува, под ръка, но ще си задам въпроса, тъй като смятам, че може да имате мнение, което да ми помогне да се ориентирам: заслужава ли си да се купи етаж от къща в София за 120000 евро, в кв Редута, при условие, че едната страна на къщата е пропукана и трябва да се ремонтира? Чудя се ремонт от такъв тип какво би струвал и дали си заслужава покупката с оглед на квартал, инфраструктура и т. Н. Благодаря.

А чий е другият етаж? Ремонта кой ще го плаща - вие или и другият съсобственик? Първо това бих изяснила, защото с тези хора ще живея в съседство, а пък после ще гледам квартал и т.н.

# 262
Колко кв е етажа, за тотален ремонт ли е, ще имате ли реална част от двора, колко още етажа има къщата и с кого ще сте съсобственици?

# 263
Първо строителен инженер да види защо се е пропукала и поправимо ли е изобщо. И после има още 100 неща от които зависи дали е изгодно.

# 264
За мен с случая особено важно е кое е общо - като парно, канализация ако там нямат също е под въпрос. Ако всичко това е ок, то дали имаш парите или ще взимаш заеми и дали имаш за първи повърхностен ремонт нанасяне - докато лека полека си направиш взичко. 

# 265
Здравейте, благодаря на отзовалите се. Семейство на средна възраст /ок 50 годиишни / са съседите от другия етаж.  Ремонтът на стената ще се поеме от двете страни. Жилището иначе е основно ремонтирано, полуобзаведено, около 80 кв е, към него има 1/2 двор, мазе и таван. Отопление и топла вода са на ток, за всичко има отделни партиди.

# 266
Tsvetentsee на мен добре ми звучи,но малко малко тези 80 кв. Стената не бих я мислила много. Все ще се оправи.

# 267
Най-голямото предимство на една къща е дворът. Във вашия случай явно не може да се раздели на две реални части и ще си го ползвате на доброволни начала.
Аз бих искала да имам реална част от двора и да се знае, че тези 200-300 кв са мои. А не да има скандали кой къде посадил цветя, домати, дървета, кой палил барбекю и тн.

# 268
Стената не бих я мислила много. Все ще се оправи.
Ъхъ, особено ако поддава сградата и затова се пука, няма начин да не те накара да я мислиш отново.

# 269
Стената не бих я мислила много. Все ще се оправи.
Ъхъ, особено ако поддава сградата и затова се пука, няма начин да не те накара да я мислиш отново.

колко са годишни тези къщи?
отгоре на всичко всички къщи имат малки или големи пукнатини , дори и да не ги виждаме, защото се наместват.
според мен ще се оправи. но  е важно не какво според мен или теб, а да го види някой инженер или архотект и ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт