Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 66

• 32 180
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък четох че някаквя земя 1дк 10 категория без регулация в софийско поле била продадена за 200к евро.

# 316
Аз пък отидох на врачка и ми каза, че от сега нататък никакво падане на имоти няма да има

# 317
  • София
Аз пък предричам, че следващата година няма да има спад в цените на имотите. Това, което толкова хора чакат, няма да се случи толкова бързо. Вече няколко години се очаква пускане на балона, но според мен сега те първа ще се надува...

# 318
Погледнете в топката как ще е положението със снега за ски зимата ? От кога и до кога и колко ???

# 319
Съседа ми в щатите е брокер. Миналата година ми се хвалеше колко силна година имал и зато си купил нова Тесла за 130 хил долара. Сега каза че сделките са около 45% надолу и го гледам пуши марихуана всеки ден а пък е 50 годишен дангалак. Той поне може да си позволи да стои без работа дълго време ама доста нови брокери на имоти или ипотеки може да се наложи да карат юбър следващите 1-2 години. В щатите между другото пазара е малко по- различен от бг защото всеки който е купил имот преди 2022 има фиксирана ипотека под 3% и няма никаква мотивация да продава понеже следващата ипотека ще е между 5 и 7% в зависимост ot продукта който избере.

# 320
В щатите между другото пазара е малко по- различен от бг защото всеки който е купил имот преди 2022 има фиксирана ипотека под 3% и няма никаква мотивация да продава понеже следващата ипотека ще е между 5 и 7% в зависимост ot продукта който избере.

На мен това ми звучи като свиване на предлагането на вторичния пазар, което ще доведе до спад на броя на сделките ( 45% надолу, както се каза), но поради възникналия дефицит не би трябвало да има голям спад на цените.

# 321
Съседа ми в щатите е брокер. Миналата година ми се хвалеше колко силна година имал и зато си купил нова Тесла за 130 хил долара. Сега каза че сделките са около 45% надолу и го гледам пуши марихуана всеки ден а пък е 50 годишен дангалак. Той поне може да си позволи да стои без работа дълго време ама доста нови брокери на имоти или ипотеки може да се наложи да карат юбър следващите 1-2 години. В щатите между другото пазара е малко по- различен от бг защото всеки който е купил имот преди 2022 има фиксирана ипотека под 3% и няма никаква мотивация да продава понеже следващата ипотека ще е между 5 и 7% в зависимост ot продукта който избере.

Това последното пък означава и че няма да се местят. Обикновено американецът продава един имот, за да се премести в друг щат и да купи друг. Въпросът е това дали ше удари и нивото им строителство, като спад в продажбите.

ПС: на Черна станция това й се вижда като свиване на предлагането, на мен като свиване на търсенето 😀 истината е може би някъде по средата

# 322

Това последното пък означава и че няма да се местят. Обикновено американецът продава един имот, за да се премести в друг щат и да купи друг. Въпросът е това дали ше удари и нивото им строителство, като спад в продажбите.

ПС: на Черна станция това й се вижда като свиване на предлагането, на мен като свиване на търсенето 😀 истината е може би някъде по средата

Свиване на търсенето е заради високите лихви. Другия ми съсед пък е голям инвеститор. Той купува стари къщи, подновява ги и и ги продава. И сега на някои сделки той предлага финансиране и прави пари от проекта и от лихва. То и преди нямаше много предлагане, сега се увеличи до някакво по- нормално ниво обаче няма изглед да експлоадира защото хората си имат ниски фиксирани лихви и докато имат работа няма защо да продават. И да права си че сега ще доста по- трудно да се местиш на друга работа в друг град. Отделно Строителите ще намалят строежа на нови проекти което ще допринесе до недостиг на къщи в близко бъдеще.

# 323
Щатите имат ли пари от европроекти?
Усвоени, които да трябва да се извадят на светло?

# 324
Много повече проекти имар щатите. Там държавния дефицит е още по-голям.
Иначе, сега като ги вкарат в рецесия и започне безработицата гледай какво става с предлагането.

# 325
Тази седмица среща на ЕЦБ, другата на ФЕД. След две седмици избори в Щатите, тъй че ще е интересно как ще протече срещата им за монетарната политика седмица преди това и дали ще се повлияе от изборите. На мен ми е по-интересна Европа към момента де.

# 326
видяхте ли новият министър - председател на Англия?
пак да кажа, преди 20 год лихвите бяха 14%
има спад в сделките, в имот.бг много бързо изчезваха Гео Милев, Лозенец и Борово,  сега свалят по 5- 10 хил
ама чак пък двойни лихви?

# 327

Ами питай Урсула, някъде четох че имала двойно гражданство. Ако е вярно може да ги обслужва и двете ? НЕ знам /

# 328
Да, само че май ги прекарват през компании за превози. В имотният пазар гледат произход на доходи и не става като в Бг.

# 329
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не съм влизала от няколко месеца в темата, тогава някои вещаеха срив на цените, защото щели да се вдигнат лихвите по кредитите. Та как е положението, сбъднаха ли се прогнозите?

Общи условия

Активация на акаунт