Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 760
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Някой ползвал ли е такава четка? Някак ми се иска да повярвам, но скептика в мен надделява 😂

Така четка има една колежка, казва че бързо се изтощава ,но е доволна.
Аз си купих едни четки за винтоверт, с тях правя всичко дори пера килими и съм много доволна.- Е за целта трябва да имаш  акумулаторен винтоверт.

# 151
  • Пловдив
С какъв препарат мога да почистя тераса на мозайка, от онези в едновремешните панелки. Терасата е в много лошо състояние, беше застлана с килим, който беше напоен с отлагания от мазнини. Готвело се е на нея, но без да се почиства най-малко две години. Има си и чучур, така че може да я измия и не само с парцал. Също така е изграждана и не е почистено от излишната шпакловка, предполагам, че тя ще се махне с яко стъргане с шпатула.

# 152
С какъв препарат мога да почистя тераса на мозайка, от онези в едновремешните панелки. Терасата е в много лошо състояние, беше застлана с килим, който беше напоен с отлагания от мазнини. Готвело се е на нея, но без да се почиства най-малко две години. Има си и чучур, така че може да я измия и не само с парцал. Също така е изграждана и не е почистено от излишната шпакловка, предполагам, че тя ще се махне с яко стъргане с шпатула.
Запуши чучура и добре я окъпи в обезмаслител първо. Да постои 15 мин. Търкай с твърда четка и после с чиста вода измии. Ако е нужно, повтаряш.
Даже вместо обикновен обезмаслител, можеш да купиш от онези за скари, за по-тежки мазнини.

# 153
  • в сърцата на децата <3
Митата мозайка е жестоко удобно "животно" и е адски издръжлива на всякакво безобразно киснене и търкане. Залей и разтъркай хубаво с А1 за загорели мазнини. Друг чудесен обезмаслител е на МаксиПро, но май не съм ги виждала по магазините, не си заслужава да поръчваш само една бутилка. Та с четка, която се завива на дръжка, разтъркваш и оставяш да постои. Разтъркваш пак, може и малко водичка да капнеш, че да се разтърка по-хубаво. Измиваш като направо лисваш кофата вода и с четката където има доизмиваш. Финално може и с метлата. Това е. В старата къща мивката е мита мозайка, редовно е обливана и с киселина, и с обезмаслител... Още си е "жива и здрава" Simple Smile действай смело!

# 154
  Аз специално за мазнини и загорели петна ползвам този препарат.Но чистя и мозайка,плочи,тенджери и чинии,абе за почти всичко става САМО АЛУМИНИИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТИ,защото потъмнява и става на петна,но и алуминии съм чистила,защото предпочитам да ми е чисто макар и на петна.На тази фирма има и за бани и тоалетни,но  и с него трябва да се внимава.И двата препарата са много силни и действат бързо.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ РАБОТИ С РЪКАВИЦИ,А СПОРЕД МЕН И С ШАЛ ИЛИ МАСКА НА УСТАТА,ОСОБЕНО АКО Е В ЗАТВОРЕНО ПОМЕЩЕНИЕ.            

# 155
  • Пловдив
Аз, мисля че споделях тук, заварих балкона е безобразно състояние - никой не знаеше от какво са петната...
Настилката е гранитогрес, но негланциран Rolling Eyes Търках с обезмаслител, Доместос, професионален обезмаслител (толкова силен, че разяде пластмасовото шише, в което ми го дадоха), Зебра, почистваща паста, (която ми е крайния вариант за замръсявания)... Абе нямаше нещо, което да не съм изпробвала и петната си стояха. Колежка ми даде един турски препарат като ми каза, да внимавам с фугите, защото е много агресивен - залях терасата и като спря да шупти (точно там, където бяха петната) хвърлих няколко кофи с вода. Светна!!!
Скрит текст:
Ето това е. Виждам, че го продават и по турските магазини тук вече.

# 156
Щом шупти, значи е някаква киселина, според мен.

Ммм, да. Ето му съдържанието:
Ingredients:
6% amidosulfic acid, 7% ozisogirsözrem 2% salpetric acid, 85% water.

https://www.amazon.de/-/en/Pas-Kirec-c%C3%B6z%C3%BCc%C3%BC-Limes … ver/dp/B07L9D2G88

# 157
  • Sofia
Момичета, здравейте, знам, че е обсъждано, и знам, че и съм го чела, ама не си записах имената на препаратите и сега ме е яд, хем търсих из темите, но по диагонал. Може ли да препоръчате препарат, с който да изпера средно замърсена тапицерия на диван, плат е, не е кожа. Ползвам на лидъл пяната, но има  ли по-добро ?

# 158
Момичета, здравейте, знам, че е обсъждано, и знам, че и съм го чела, ама не си записах имената на препаратите и сега ме е яд, хем търсих из темите, но по диагонал. Може ли да препоръчате препарат, с който да изпера средно замърсена тапицерия на диван, плат е, не е кожа. Ползвам на лидъл пяната, но има  ли по-добро ?
Виждам, че сте в София. Има толкова много фирми за пране на дивани и почистване, че според мен не си струва да се хабят пари за разни препарати с неясен резултат.
Скрит текст:

# 159
За наслоен варовик по плочките на банята (на пода) какво бихте ми предложили?

# 160
Има толкова много фирми за пране на дивани и почистване, че според мен не си струва да се хабят пари за разни препарати с неясен резултат.
Това за хвърлените пари е вярно, но аз бих предложила да се инвестира в перяща прахосмукачка преди всичко.

Я ми подскажете какво да чистя още с парочистачка, че съм позабравила от преди години? Подове, фуги, баня, тоалетна, первази ... всичко минах. Прозорци на по-ниска степен на парата?

# 161
За наслоен варовик по плочките на банята (на пода) какво бихте ми предложили?
Полирапид-маха варовик безотказно

# 162
Я ми подскажете какво да чистя още с парочистачка, че съм позабравила от преди години? Подове, фуги, баня, тоалетна, первази ... всичко минах. Прозорци на по-ниска степен на парата?
Зависи от парочистачката - колко вода пуска (мокри) и колко кърпи/подложки имаш за нея, но добавям - врати, прозорци, огледала, фурни, мека мебел, килими, матраци, пердета (когато не ми се катери да ги свалям), стените (латекса при мен го позволява и тапети съм минавала, също миещи се се водят)… Въобще всичко, което не влиза в пералнята минавам аз за освежаване (не пере, да не се заблуди някой).

# 163
За четката за зъби-потапяне в чашка с кислородна вода.Ще излезе всяко наслояване и става като нова.
И аз искам да питам за четка за зъби. Само че електрическа -  в пластмасовата й част, където има едни вдлъбнати точици уж за красота, от стоене в банята, не знам от варовитата вода или мухъл ли, що ли, се е образувал черен налеп, който се пробвах да го изтъркам със Саво, със антикалк препрат и не и не! Стои си гадната чернилка и не пада. По същия начин ми стават и на бръсначката гумичките, където се хващат. Мия ги след ползване, но явно трябва и да ги бърша, за да не стават така. Или изобщо да ги държа извън банята. А там винаги малко или много си има влага. Някой има ли идея може ли да се изтърка тази красота или направо да хвърлям четката?

# 164
Случвало ми се е с електрическа четка на детето. С нищо не се чисти-то е пропило в материала. Изхърляй направо.

Общи условия

Активация на акаунт