Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 754
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Гумата е пореста, влезе ли мухъл там, не съм убедена че може да се премахне. За следващи такива евентуално подсушаване след употреба и държане другаде, но сегашните едва ли да ги спасите с нещо.

# 166
  • оттам, откъдето започва България
Всяка сутрин пием чай, но нямаме налепи и следи по чашите.
Може да е от значение начинът, по който приготвям чая. Аз го варя в метална купа и после го сипвам в чашите, т.е. не е приготвен със запарване (а е червен).

# 167
Черният чай оставя петна със сигурност. Вероятно го запарвате директно в чашата, затова. Аз го запарвам в стъклена кана. Когато правя само за мен, ползвам стъклена чаша.

# 168
Обикновено директно в чашите си запарваме пакетчетата чай (независимо какъв вид- конкретно черен не пием почти никога).🙂 От всички мога да кажа, че остават петна в порцелановите чаши.😄 Често се прави само по една чаша чай, водата се топли в ел. каната, та не ми е опция да запарвам заради една чаша в други кани и съдове...🙂 Предстои да изпробвам предложенията ви за почистване на петната, но ми хрумна налудничава идея (може би)- вероятно и малко избелваща паста за зъби би свършила работа вместо Циф?☺️

# 169
Чашите дето лесно хващат чаени отлагания просто ги пенсионирам... порцелановите не са едни и същи всичките, на някои се измива всичко, а други потъмняват много лесно. Като си проличи кои са и отиват за моливници, украса и прочие, че моите са все весели и цветни и си ги харесвам много. Те и без това по-старите просто получават мънички пукнатини по глазурата дето не се виждат, но правят измиването по-трудно после. А при теб мисля че и водата е доста варовита... ако ми е последна надежда, направо с препарата за банята бих ги подпукала и тях, че маха и налепи, и котлен камък. Чистих на мама бурканите веднъж с такъв, отвън имаха много отлагания че и при нея водата е много твърда. Светнаха без да търкам много старателно, а иначе стояха все като мръсни, те от едновремешните буркани дето са ползвани по безброй пъти за консерви и компоти и прочие.
Напоследък и аз съм със стъклени чаши и мирясах, та затова казвам че предимно глазурата прави разликата. И аз правя по 1 чаша чай и съответно направо в чашата, рядко запарвам в кана чай който не е във филтърчета. Само аз си го пия и няма смисъл от количество наведнъж.

# 170
Не е от порцелановите чаши, във всичките се получава.🙂

# 171
  • Плевен
Чашите търкам с магическите гъби без препрати, светват! Имам любима чаша на над 20години, като нова изглежда.Иначе баба ми навремето със сода за хляб ги търкаше...

# 172
И аз с магическа Гъбка търкам чашите за чай Simple Smile Светват направо.
Да ви попитам , с какво бършете прах от мебели и други неща у вас?
И прозорци ?
Така и не попаднах на свястна кърпа и бърша с кухненска ролка, ама нещо много солено ми излиза напоследък , че съм в майчинство и всеки ден общо взето прибърсвам нещо и за 1 седмица заминава един пакет от 12 ролки 😆

# 173
Кърпите ми за чинии са памучни, от Лидъл или Кауфланд ги купувам. Последно бяха някаква промоция, комплект от 6…от К. Доволна съм. Добре подсушават, но и бързо се навлажняват, та ако ми се налага, вадя нова. Зависи какво и колко имам да бърша. Това ѝ харесвам на съдомиялната. Вадя сухи съдовете и директно в шкафовете.

# 174
  • в сърцата на децата <3
Кърпата за прах, от която съм най-доволна е от Лидл. Бяха пакет от 5 различни, съответно за различни неща - за баня, за стъкло... И тази за прах. На вид е обикновена "космата" кърпа, но наистина без препарат събира прахта перфектно. Купих я преди близо година и от тогава все дебна да си взема още, а не съм виждала - нито в магазина, нито на каталог. Чела съм много суперлативи и за кърпите на Tuppeware, но не съм ги ползвала, а и ми се струват скъпи. Тези от Лидл бяха 3 и нещо за 5 броя. И кърпата за стъкла е чудесна, почиства много добре дори само с вода.

# 175
  • София
И аз с магическа Гъбка търкам чашите за чай Simple Smile Светват направо.
Да ви попитам , с какво бършете прах от мебели и други неща у вас?
И прозорци ?
Така и не попаднах на свястна кърпа и бърша с кухненска ролка, ама нещо много солено ми излиза напоследък , че съм в майчинство и всеки ден общо взето прибърсвам нещо и за 1 седмица заминава един пакет от 12 ролки 😆
Прах обирам с бърсалките на суифър, имат и реплика на ДМ, не лоша!
Купих си от ДМ микрофибърни кърпи и с тях чистя всякакви повърхности.
Имам едни смотани кърпи, с които първо минавам прозорците, да оберат мръсорията, след това с микрофибърните на ДМ. Бяха комплект от 3 - зелена, жълта и розова.

Жълтата стои в банята, с нея бърша капките вода по смесителите.

# 176
Ех, винаги забравям за магическите гъби в най-неподходящия момент!😆 Дори не ми хрумна, че мига да ги ползвам за петна от чай!😄
Snow, имаше ги преди няколко месеца кърпите.😉 Но мисля, че бъркаш цената- ако не се лъжа, бяха 5 броя за около 5,99 лв (така съм го запомнила, че не ми се даваха тогава 6 лв за кърпи, като си имам). На всяка си пишеше за какво е. Иначе по около 3-3,50 лв са кърпите от постоянния асортимент, които са по 2 или 3 броя.🙂 Аз от тях съм супер доволна, взех си почти от всичките видове.😃

# 177
  • Пловдив
Кърпата за прах, от която съм най-доволна е от Лидл. Бяха пакет от 5 различни, съответно за различни неща - за баня, за стъкло... И тази за прах. На вид е обикновена "космата" кърпа, но наистина без препарат събира прахта перфектно. Купих я преди близо година и от тогава все дебна да си взема още, а не съм виждала - нито в магазина, нито на каталог. Чела съм много суперлативи и за кърпите на Tuppeware, но не съм ги ползвала, а и ми се струват скъпи. Тези от Лидл бяха 3 и нещо за 5 броя. И кърпата за стъкла е чудесна, почиства много добре дори само с вода.
кой цвят е за прах? То си и пише, ма съм ги разпиляла моите...

# 178
Здравейте,да попитам и тук:
Нещо ефикасно за влага да ми препоръчате ,намира се на долния етаж при татко.
Чудех се за малките влагоабсорбатори на церезит,но казаха,че няма да помогнат?
Моля за идеи.
Четох засегнатите места да се пръскат с разтвор на сода бикарбонат и вода?

# 179
Освен истински, електрически влагоабсорбатор (например https://www.technopolis.bg/bg/Ovlazhniteli-i-Obezvlazhniteli/OBE … LPHA-Q13/p/830831) и помещението да се проветрява винаги при възможност, няма какво друго. Тази влага трябва да излезе, иначе ще се получи мухъл.

Колкото повече вода "наливате", толкова повече влага. Купете си уред, а който да мерите влагата и гледайте да не превишава 50%. (http://www.bezvlaga.com/tfa-dostmann/)

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:23 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт