Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 721
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Бутилките от омекотител "Ленор", са с доста широко гърло и преди време ги ползвах за праха за пране.

# 271
Аз взех от самото начало ,когато отвориха Пепко при нас от там кутии и си ги надписах за бяло и цветно,още са здрави + още една кутия за гранулите на котката.
Включих влагоабсорбатора снощи - леле ... много вода.
За около седмица ще видиш колко много ще извлече. След това влагата ще намалее и е хубаво да го оставиш да си работи на някакъв автоматичен режим и да поддържа 45-50 % относителна влажност, че сега ще започне да става още по-влажно навън. Въздухът, който излиза от него се усеща като вятър, но всъщност издухва топъл въздух, ако се безпокоиш да не прави студ в помещението.

# 272
  • Велико Търново
Голяма работа сте!!!
Спасих си пералнята, преди да събера всичката си сила и да я изхвърля на двора!
Нещо спря да суши... Цъкам копчета, чистя грешки, спирам предпазители... Ужас! Викам си, още един ремонт на този уред няма да преживея! Отварям филтъра и О, чудо! Три! Три неща! Един чорап 23 номер, един ластик за коса и лешник... Спасите ми домакинското битие!

# 273
Дрехите имат джобове и първо правило е преди пране се преравят, не подозираш какво съм намирала- от гайки до пари, но в нас всички са предупредени, че каквото намеря е мое и се разпореждам както аз си знам😉

# 274
Петя , отново - много ти благодаря! Simple Smile

# 275
Да добавя за влагоабсорбаторите, че когато си точно срещу "вятъра" (или под определен ъгъл спрямо него) е възможно да се усеща като студ/течение, човек да кихне от струята въздух и т.н.  Т.е. все пак е желателно да е поставен така, че да не е за дълго време точно срещу човека. През зимното време не се усеща чак толкова осезаемо това повишаване на температурата с няколко градуса. Т.е. няма да поддържа в стаята чак топло, но вероятно ще е с 1-2 градуса по-висока температурата (зависи също и по колко време работи уредът ).🙂

# 276
Нормално ли е чак толкова много вода да изхвърлям ежедневно с влагоабсорбатора? По форумна препоръка, в неделя взех Homa от Кауфланд. При автоматичен режим и работа до 3 часа/45% влажност, което първо се случи, на ден изхвърлям по 800-900 мл вода от една спалня. Разбира се, че не се суши пране или нещо от сорта в помещението, но и още не са пуснали парното.

# 277
Нормално е. Първите дни нашия събираше по 4-5л. После на седмица се пълнеше контейнера, който е 3л. Първоначално докато събере цялата влага е много, после се нормализира. Нашия зимата го оставям постоянно включен на 50% влажност, в коридора. Ние сме с хол и две спални, но мънички

# 278
  • оттам, откъдето започва България
🧡 Clo 🧡, нормално е, особено за спалнята, за кухнята.
Докато не бях ползвала влагоуловител си нямах и на представа колко влага се отделя в жилището ни.
Май е време и аз да изкарвам влагоуловителя. Simple Smile

# 279
Абсолютно е нормално. Макар че зависи и колко точно е влагата в помещението, от влагоабсорбатора също. Нашият (от Лидъл е) обикновено при първото пускане вади по 5 литра само за няколко часа (само от една спалня).😆 И после зависи дали се суши пране и по колко време работи (най-често работи няколко часа вечер+ още малко, след като станем). Най-често контейнерът от 5 л се пълни 1-2 пъти седмично...Ако го оставя да работи постоянно, със сигурност ще е по повече, но през голяма част от деня не сме в стаята и мисля, че няма нужда.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 17:27 от dolce miele

# 280
  • в сърцата на децата <3
Абе хора защо имате толкова много влага в домовете си? Вкъщи точно обратното - суша прането вътре, за да овлажни въздуха, иначе е ужасно сухо. И лятото е сухо, ама тогава поне като вали мога да отворя хубаво да влезе влажен въздух...

# 281
  • София
Тъкмо и аз това си мислих. Аз пускам овлажнител, че много сухо, а хората пък абсорбират влага 😀

# 282
Е как защо? Във Варна например влагата е почти винаги над 70%. Тази влага влиза в домовете. Отделно нали дишаме, готвим и тн. Влажността се повишава. Домовете ни са изолирани, санирани, с не знам си колко камерни стъклопакети. Въздухът не циркулира, а си стои в жилището... Според мен са малко местата с ниска влага.

# 283
  • в сърцата на децата <3
Ние не дишаме и не готвим ли 😂 Дограмата ми е с троен стъклопакет, колкокамерна не знам. А ако вън е влажно и домът е изолиран, логично е влагата да не влиза така, като и не излиза 🤔

# 284
  • София
Е, да но тази, която акумулираме в бита си няма как да излезе Wink
В София разликата между апартамент ново строителство с панормани прозорци и сега в къщата ни (дървена конструкция, дишаща) е от земята до небето Simple Smile Според мен много зависи точно от изолирането и "херметизирането" на жилищата. Предполагам, от самото сторителство също - едно е тухла, друго е бетон, трето е дърво, четвърто е метал. Да не говорим, че има огромна разлика между правилно и неправилно изпълнена изолация - особено пък за влагата.

Общи условия

Активация на акаунт