Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 729
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, къде си сухраняватв прахът за пране? Пералнята ми е в банята и прахът ми е там, ако не е в добре затворена кутия се овлажнява. Съхранявах в кутийки от адаптирано мляко, но те раждясват и  сега търся друг вариант.

# 256
Обикновено пресипвам в шише от течен препарат или омекотител. Те се затварят добре, лесни са за слагане/вземане от шкаф или рафт, а и ми е лесно да сипвам от тях после. Малко е досадно пресипването, но те обикновено са и с широко гърло и не е чаак такава драма.

# 257
Здравейте, моля за съвет как да сваля лепенки от дограма, които са стояли дълго време вътре и вън, с какво да намажа за да се отлепят по-лесно? Опитах да ги отлепя, но се късат много лесно и нищо не става, моля за съвет, благодаря!
Това е най-обсъждания проблем в темата. Обещавам, че когато намеря време (вероятно за следващото издание), ще го сложа в първия пост. Ако включиш търсене, може и през Гугъл, с ключови думи името на темата и "сваляне лепенки дограма", ще намериш много информация. Почти във всяка тема е обсъждано.

Иначе уточни дали става въпрос за PVC  или алуминиева дограма. За да дадем адекватен отговор.

# 258
Момичета, къде си сухраняватв прахът за пране? Пералнята ми е в банята и прахът ми е там, ако не е в добре затворена кутия се овлажнява. Съхранявах в кутийки от адаптирано мляко, но те раждясват и  сега търся друг вариант.
В кофа от латекс.

# 259
Момичета, къде си сухраняватв прахът за пране?
В такива, много са удобни и компактни
https://jysk.bg/skhranenie/koshnici/plastmasovi-organayzeri/kont … s-6-litra-s-kapak

# 260
Ние съхранявяме праха в подобни кутии, но са плътно бели и с картинки отпред. От Кауфланд или Лидъл са- и в двата магазина ги пускат при акции и са идентични. И щипки държим в такава.

# 261
Здравейте, моля за съвет как да сваля лепенки от дограма, които са стояли дълго време вътре и вън, с какво да намажа за да се отлепят по-лесно? Опитах да ги отлепя, но се късат много лесно и нищо не става, моля за съвет, благодаря!
Това е най-обсъждания проблем в темата. Обещавам, че когато намеря време (вероятно за следващото издание), ще го сложа в първия пост. Ако включиш търсене, може и през Гугъл, с ключови думи името на темата и "сваляне лепенки дограма", ще намериш много информация. Почти във всяка тема е обсъждано.

Иначе уточни дали става въпрос за PVC  или алуминиева дограма. За да дадем адекватен отговор.
PVC е дограмата, благодаря

# 262
Аз пак със сагата с мухъла : днес татко освободи терена и замина на Баните на почивка,та мога да действам,гардероби с какво е удачно да третирам?
Дали препаратът на Фрош със сода би бил подходящ?
Иначе взех влагоабсорбатора от Кауфланд и като почистим стени,мебели ще го пусна.
Пускай го още сега да дърпа, че сигурно влагата е много.
Ако гардеробите са мухлясали отвътре и нищо няма да се повреди, ги мини с препарат против мухъл, за да  убиеш спорите. Содата не ги убива.

Скрит текст:
Аз пък купих онзи влагоабсорбатор, който ти бях показала. Страхотен е. Вече една седмица работи.

# 263
Петя,много ти благодаря.
Hug

# 264
Моля.
Работи с маска и ръкавици, че с тези спори шега не бива. Пази се.

# 265
  • Пловдив
Прах за пране нямам аз - ползвам само капсули. Тях държа в нарочен за това шкаф отстрани на пералнята. Там слагам и пакетчетата силика гел, че капсулите ако се овлажнят става мазало.
Самите капсули купувам в пликове с цип (най-изгодно излизат), но ми е по-удобно като ги пресипя в пластмасовите им кутии.

# 266
  • София
Подобни на тази са моите кутии, но не се затварят плътно. Но аз нямам проблем с влагата и не ми се овлажнява прахът.

# 267
И нашите са подобни. Имаме проблем с влага през зимния сезон, но пък прахът точно не се овлажнява...А едни ефервесцентни таблетки от ДМ, въпреки че стояха в картонената им кутия и бяха поединично опаковани с фолио, пък се бяха овлажнили и имаха прахообразен вид (бяха пресоване преди това).

# 268
Аз взех от самото начало ,когато отвориха Пепко при нас от там кутии и си ги надписах за бяло и цветно,още са здрави + още една кутия за гранулите на котката.
Включих влагоабсорбатора снощи - леле ... много вода.

# 269
Моите прахове стоят под мивката, пресипвам ги в туби от течен препарат. Нямам проблеми с овлажняването. Пресипването ми отнема минутка, така че не ми е проблем. После и дозирането ми е лесно с капачката.

Общи условия

Активация на акаунт