Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 646
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Не . Аз чисто профилактично сезонно правя подобно почистване със сода на матрака- ръся обилно , със суха кърпа разтърквам да обхвана цялата площ , оставям така цял ден и вечерта действам с прахосмукачката - моята е "ветеран " и няма съвременни екстри.

# 466
Е, содата е прах и то не много фин... Ми то дори името му такова на тоя уред, ПРАХ да смуче го направили.
И аз ги правя тия профилактики от време на време по дивани, матраци и прочие, ама дали наистина вършат нещо или само освежават - не се наемам да кажа. Май за собствено успокоение ми е повече, прихващат ме чат-пат и почвам.

Акарите ако са проблем заради алергия, по-добре наистина по-сериозно почистване а не само повърхностно освежаване със сода. И редовно оставяне матраците да дишат, а не веднага да се оправя леглото и да се слага покривало.
Из разни групи във ФБ гледам че доста хвалят споменатите прахосмукачки. А по какво познават че са осмукали акарите - също си нямам идея. Не е като да се виждат с просто око гадинките... Ама показват там нещо събрано в контейнера дето нормалната прахосмукачка не го била обрала преди това. Може би из такива групи ако се пита примерно хора с алергии към домашен прах дали са доволни от прахосмукачката против акари, евентуално те да кажат по-конкретно. И по-обективно би било.

# 467
  • Somewhere far away
Тривиален въпрос , но от къде да си купя шпатула за чистене на керамичен плот?

# 468
Аз ползвам на Факелман.Купувам от Метро или Кауфланд.Цена без промоция около 6 лв

# 469
  • в сърцата на децата <3
Тривиален въпрос , но от къде да си купя шпатула за чистене на керамичен плот?
Има в левчетата и строителните магазини. Последно купувах за 2 лева от квартален малък магазин, но не са маркови (Факелман са си марка с име), а са някакви китайски. Но вършат работа. За тези пари вървят с 5-6 ножчета резерва. Дори не купувам ножчета, направо сменям цялото като свършат, а те са двустранни и карат по мноооого време.

# 470
  • Пловдив
Иэв Джъмбо има. Аз от там взимам.

# 471
Ще правя подаръчета за сватба, бутониери, гривнички. С какво да залепя панделки, розички и такива неща? С топъл силикон или някакво лепило?

# 472
  • Пловдив
Ще правя подаръчета за сватба, бутониери, гривнички. С какво да залепя панделки, розички и такива неща? С топъл силикон или някакво лепило?
С топъл силикон се лепят основно.

# 473
Върнаха ми сплескано пухено яке от химическото чистене. Мога ли да го набухна в сушилня с топки, след като вече е сухо или ще го увредя ?

# 474
И аз с въпрос за сушилня идвам 🤪 На надматрачната постелка има знак за сушилня с една точка. Това на каква програма приблизително отговоря? За пухени завивки? Чаршафи?

# 475
Върнаха ми сплескано пухено яке от химическото чистене. Мога ли да го набухна в сушилня с топки, след като вече е сухо или ще го увредя ?
Моята сушилня има 20-минутна програма, която е само студен въздух, за освежаване, бих пуснала на нея.

# 476
  • София
zai4eee. eдната точка е за ниска температура, аз бих пуснала на програмата за вълна поне първия път, след като видя резултата, бих пробвала може би и друга програма (примерно Mix). При мен има опция да суша за време на 30, 60 или 90 градуса, та бих пуснала на 30 за примерно половин час, да видя как върви и да си решавам от там нататък.

Щом посредственото Зануси има също такава програма за освежаване, допускам, че всяка сушилня има и аз също бих пробвала нея, ако съм на мястото на donatellla .

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 12:07 от ToniShu

# 477
И аз с въпрос за сушилня идвам 🤪 На надматрачната постелка има знак за сушилня с една точка. Това на каква програма приблизително отговоря? За пухени завивки? Чаршафи?
Ниска температура означава, вече на твоята сушилня трябва да си видиш какви са опциите.
Скрит текст:
Извън темата леко, но изкарах няколко месеца в друга държава и ако знаете как се смях отначало като видях пералнята и сушилнята там където бях... Тия хора хич не се затормозяват с градуси и прочие. И на двата уреда маркирани на панела температури - Cold, Cool, Warm, Hot на пералнята, на сушилнята Low, Medium, High. И толкоз Laughing Нагласят температура, нагласят време и програми някакви специални не видях на сушилнята. На това му викам опростен живот, ама още се смея като си спомня. От марка дето е популярна и тук бяха, но тук такива точно не съм виждала.

# 478
Спешно ми трябва съвет с какво махна лепкащо нещо от косата си. На ей такова нещо за мухи  си залепих косата и сега няма махане. Мих с шампоан и сапун сто пъти ама кичура продължава да лепне. Help 😭😭🤦🏻‍♀️

# 479
Пробвай да я намежеш със зехтин, олио за коса или ако се боядисваш - свинска мас. Мазнината премахва лепилото.
Писах отговор и за сушилнята, ама нещо не го намирам Thinking
Пухеното яке бих изпрала отново на кратка програма с ниски обороти на центрофугата, за да се намокри пухът вътре. След това в сушилнята на вълна/ръчно/коприна - каквато програма има и с много топки. Слагам я на пауза горе долу посредата, проверявам дали навсякъде се е разпръснал пуха (ако не е го разбивам ръчно) и продължавам до суша до приключване на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт