В момента чета ... 80

• 45 403
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
Тъкмо сега писах в другата тема- а в София пък ще раздават безплатно книги на площад Славейков, стига да имах път натам и аз щях да дам някоя от моите книги за инициативата
Скрит текст:
Тя е на Спаси София

# 241
  • Бургас
Започнах ,,Фантом,, на Несбьо

# 242
  • Чукарландия
"Японският любовник" на Рани Маника леко ме разочарова. Може би очаквах много повече предвид силната ѝ Оризова майка, но не. Нахвърляни оттук-оттам истории, вмъкнати някои мисли, без връзка с историята... Започна добре, но още след първите петдесетина страници взе да ме оттегчава, взе да не върви, сякаш я е смукала от пръстите си. Дадох и 3* и може да се каже, че бях щедра.

Започвам "Мъжете от фара" - Ема Стоунекс.🤗

# 243
Страхотна е предпоследната (досега) книга на Руслунд, дано да се появи и на български. Сега минах на последната, историята продължава директно в нея. Не мога да разбера как точно тези книги не вървят добре на нашия пазар.

# 244
  • София
Приключих Пенелопеида, в крайна сметка дадох 4, въпреки че е по скоро 3.5. Последните 15% бяха много интересни, но книгата за мен можеше да е с 1/2 от обема си. Истината е, че съвсем добре се усеща емоционалността на героите, особено на Пенелопа. Любопитна ми беше така представената история, признавам, че не помнех детайли от историята на Одисей.

Започнах Корабът на Лиляна Михайлова и много ми харесва за сега. Все още съм в началото.

# 245
Лиляна Михайлова ми е вече любим автор след прочита ми на “Островът” и “Корабът”.
Чета “Градът” на Клифър Саймък и за пореден път се убеждавам, че класическата фантастика никога не остарява- всички идеи, експлоатирани от днешните автори са там, а Саймък включва много идеи, които са с чисто философски характер, това е книга много повече от разкази за фантастични светове. Не случайно е в някои класации за фантастични книги сред първите места на топ 10, аз нямам просто какво повече да добавя, класика, която си заслужава да се прочете!

# 246
  • Бургас
Прочетох  "Сърце в лед" от Лине Холм и Стине Болтер. Написана е на базата на един действително проведен експеримент на датското правителство, който се оказва един позор. Макар, че в ромна всички имена и случки са художествена измислица, експериментът е съществувал и това  ме накара да попрочета допълнително за него. Харесва ми, когато една книга ме провокира да се поровя допълнително тук- там и да понауча още нещо.
      От библиотеката взех две книги на Лиляна Михайлова. Едната е "Две жени" и съдържа две повести - "Отвори, аз съм...." и "Корабът". Снощи завърших първата. Възторг, сълзи ,....По нея е сценарият на филма "Най- добрият човек, когото познавам". Още го помним. Един хубав наш филм. И в книгата , и във филма единственото , което "издава" че са правени отдавна е обръщението "другарко" вместо "госпожо". Вечни поизведения!

# 247
  • Русе
Почти на финала на книгата ,, Момиче с лице на аутизъм,, съм и мога да кажа , че е задължително четиво за всички засегнати и не , защото е две в едно : 1.научна , подкрепа с доказателства , както аз обичам ,т.е. информативна и полезна и  2. лична , защото писателката освен психолог, чиято практика включва и работа с деца с аутизъм,но и е родител на такова дете. И с тази книга номинациите ми за най-добра книга .... Растат.

# 248
Подранила Коледа е за нас тази вечер- ще пиша накратко сега за една детска книжка

“Боби и тайните агенти на Дядо Коледа. Признавам си, че за мен досега беше непознат автор Юлия Спиридонова.  Историята донесе и на мен толкова коледно настроение, че вече се почувствах празнично, а авторката се нарежда сред новите такива пишещи чудесни истории за деца. Книжката е с красиви рисунки, а пък това, че в нея се говори и за книги е интересно съвпадение - една от любимите ми теми, на която тази година имам късмет да попадам периодично е “книги, в които се говори за книгите”.

# 249
  • Mediterraneo
С 300 зора завърших Фатална изповед на Кери Бийвъс- Никакъв стил, едно и също се премята през цялата книга, все нещо умуват, мислят, премислят. Голяма скука. Все едно е писана от тийнейджър без особени познания по литература Simple Smile Единствено признавам, че леко се изненадах от развръзката и само затова няма да наградя книгата с две, а с три звездички Simple Smile
Започвам Името ми е Червен на Орхан Памук.
Междувременно още влача в Сторител Стогодишният старец, няма такава тъпотия.

# 250
Юлия Спиридонова е страхотна детска писателка, на малкия ми син му бяха любими за жабчето, пише и книги за тийнейджъри, които се приемат много добре от подрастващите. Последната, която купих е "Сянката на щуреца", но още не съм я прочела.

# 251
Доколкото ми е известно е наша съфорумка. Но псевдонимът ми убягва.

# 252
  • Mediterraneo
Василиса Прекрасна, ако не се бъркам.

# 253
Да,наша съфорумка е и преди доста пишеше,радвам се на таланта й!
Аз слушам "Мамник",чудесен прочит и много загадъчна историйка с елемент на хорър:).

# 254
И аз слушам "Мамник", приятно изненадана съм Simple Smile Историята ме увлече, прочитът също ми харесва, макар че нямам база за сравнение, защото слушам аудио книга за първи път.

Снощи подхванах на хартия "Невидимите фурии на сърцето". Прочела съм едва 70-тина страници и засега много ми допада. Началото е повече от обещаващо.

Общи условия

Активация на акаунт