В момента чета ... 80

• 45 388
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
В момента чета "Последното което ми каза" - Лора Дейв.
На половината от книгата съм и засега ми харесва много, защото е написаха интересно, нямаш търпение да разбереш какво се случва, главите са кратки и много добре написани.

Скрит текст:

# 181
Аз чета ,, Горещи нощи в Тоскана '' на Елизабет Адлър . Имам и още няколко нейни . Ами хареса ми  , не е натоварваща . Днес си купих от една лавка ,, Кашмирения шал '' набелязала съм си и още няколко от там .

# 182
Здравейте, някой да е чел "Повелителката на книгите" на Карън Хокинс?

# 183
Иначе наскоро завърших "Уроци по химия" на Бони Гармъс. Тази книга ще остане вкъщи. Няма нещо в нея което да не ми допадна. Много мой тип книга. Хареса ми силата, борбата, умът на главната героиня. Пък и за мен e един вид новатор, с малки стъпки се опитва да промени наложеното статукво, модел , в който живеят хората. Висока оценка сложих на книгата. Simple Smile
Много, много благодаря за това мнение! Наистина не знам дали щях иначе да попадна случайно на книгата. Трябваше ми за подарък и тази идея ми идва навреме като перфектна за повода и човека. Ще я прочета и аз след това..

Не съм чела като хората почти от месец и много ми тежи.. Забила съм на "Мисленето", Даниъл Канеман и бутам чат-пат по малко.. Надниквам при вас за вдъхновение и записвам заглавия, както винаги. Two Hearts

"9 зайци" на Виргиния Захариева четох много отдавна и също бях със смесени чувства..

# 184
  • Варна
50 Shades of Purple , моля. Книгата е хубава и според мен си заслужава прочита. Рядко препоръчвам книги, но конкретно тази мисля, че би допаднала на доста хора. Simple Smile

Тази нощ прочетох 1/3 от " Момиче А" на Абигейл Дийн. Поредното дисфукционално семейство и последиците от това. На моменти ми идва малко тегава книгата, надявам се нататък да ми привлече по- осезаемо интереса. Simple Smile

# 185
  • София
Тази нощ прочетох 1/3 от " Момиче А" на Абигейл Дийн. Поредното дисфукционално семейство и последиците от това. На моменти ми идва малко тегава книгата, надявам се нататък да ми привлече по- осезаемо интереса. Simple Smile

Чети, чети ... Simple Smile Тегава е , да, но мисля, че няма да останеш разочарована Simple Smile

# 186
  • Варна
Миж,дано. Тази нощ ще продължа с книгата освен ако Морфей не ме привика преди продължаването.Blush

# 187
Две думи за "Градината на пеперудите", макар и толкова да са много, но ще се вместя - изключителна тъпотия. Изтрих и другите две от поредицата и повече тийн глупости няма да си причинявам.

# 188
  • София
Аз съм ѝ дала 1* и ето какво съм написала Simple Smile

"С мъка 2*, не ми хареса. Зле написана, посредствена книга. Някакъв смотан градинарско-извратен Биг Брадър с пърхащи пеперудени момичета ...
П.П. Даже поправих на 1* Simple Smile Толкоз."

# 189
  • София
Приключих с "Истините и лъжите на Ела Блек", не съм проверявала дали това е оригиналното заглавие, но през цялото време чаках да видя защо е "на", а не "Истините и лъжите ЗА Ела Блек". Да, крие една тайна, но общо взето през цялата книга се разкриват тайни за нея, за които тя дори не е подозирала. 🤣
Книгата започна много интересно, държа ме в напрежение, действието е доста динамично, но някак си нещата, които се случиха не ми бяха достатъчно реалистични. Авторката е искала да вкара твърде много идеи в книгата и накрая не всичко се е получило на 100%. Може би на един тинейджър би му харесала, малко наивна ми беше на мен.
Все пак ще дам 3/5, защото наистина имаше изненадващи неща и ме държеше под напрежение на моменти.
Продължавам с Всичко, което искам за Коледа. За тази година съм си подготвила две коледни книги и тази е първата.

# 190
Да ви призная нещо смешно - мислех, че този месец ще излезе 4-ти том от митологичната поредица на Стивън Фрай (трябва да е по Одисеята), защото така пишеше в Гудрийдс. Обаче имах леки съмнения, защото няма никаква реклама, а очакваните нови книги се рекламират. Тези дни погледнах да видя какво става - забелязах, че Гудрийдс са махнали датата, а Амазон са написали, че ще излезе през октомври, обаче 2024 Joy

Всъщност, бях убедена, че той не може да я напише толкова бързо и не съм наистина изненадана, но се чудя на себе си защо изобщо си помислих, че е възможно тази информация да е вярна.

А сега прочетох Празникът на Вси Светии на Агата Кристи - беше интересна, но не е сред най-добрите й книги. Спомням си много ясно екранизацията (с Дейвид Суше) - също не беше от любимите ми епизоди - прекалено драматичен и извратен... Книгата не е толкова зрелищна, но някои елементи пак ме дразнеха. Поне можех да си представям, че някои от персонажите са наистина красиви, както са описани (което не можех да правя гледайки екранизацията).

До средата съм на Цивилизацията - интересна ми е, но за някои неща не съм съгласна с Кенет Кларк. Примерно едни средновековни скулптори на жени, които той описва като фини и изключително красиви, на мен ми приличат на извънземни... А и някои от забележките му са ненужни - например, написал е обиден коментар за бащата на Рафаело - защо?...Unamused

# 191
Прочетох "Бащата на другия" - Паринуш Сании.
Нямам думи, с които да я опиша.
Като родител на дете със специални нужди, ми беше хем безумно трудно да я чета, хем почти невъзможно да се откъсна от тази книга. В края на последната тема Аня написа много хубаво ревю, аз нямам какво повече да кажа. Simple Smile

Започвам "Олив Китридж".

# 192
  • Пловдив
Започнах "Трябва да поговорим за Кевин", ама тегаво ми върви. Чудя се да я зарязвам или да я боря.

# 193
  • София
Започнах "Трябва да поговорим за Кевин", ама тегаво ми върви. Чудя се да я зарязвам или да я боря.
Зарязвай, шести месец поне я влача и още не съм я преполовила. Нищо не се променя с напредването на книгата.
Започнах нещо съвсем нетипично за мен - "Черният лебед" на Насим Талеб. Интересен поглед върху случайните събития и тяхното въздействие. Събуди любопитството ми да прочета и другите му книги.

# 194
Трябва да поговорим за Кевин е първата ми зарязана книга! 🙃

Приключих на бързо със Съвършени останки. Започна добре и нататък нищо повече не ме впечатли. За съжаление нямам какво да кажа. Не си спомням да съм попадала на негативен коментар за книгата и определено се изненадах,че не съм впечатлена като всички.🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт