В момента чета ... 80

• 45 386
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Слушах на аудио The Girlfriend на Michelle Frances. Интересна постановка, но според мен беше твърде размито цялото нещо. Можеше да е далеч по-интересна история, ако беше съкратен обема на половина. Тази нужда да се обяснява на читателя всяко нещо от две страни много ме дразни. Достатъчно е да бъде леко загатнато, ще разберем, не е нужно да си подценяваш читателите толкова. Продължавам да съм в търсене на трилър, който да ме "грабне".
Междувременно започнах Душата на октопода на Сай Монтгомъри и съм уаууу! Изданието на Жанет 45 е разкошно, което е много приятна изненада! Може да е звучи повърхностно, но една от причините да чета все повече и повече на английски са безумно грозните издания на български.

# 196

Приключих на бързо със Съвършени останки. Започна добре и нататък нищо повече не ме впечатли. За съжаление нямам какво да кажа. Не си спомням да съм попадала на негативен коментар за книгата и определено се изненадах,че не съм впечатлена като всички.🤷‍♀️
СоСо, съгласна с теб- Съвършени останки дори и не я прочетох изцяло- четох първите страници, не успя да ме грабне , после само диагонално я прехвърлих, за да видя дали едно мое предположение е било вярно.

# 197
Започнах (защо ли?!) "Щастливите хора четат и пият кафе", Аниес Мартен Люган. Предвидимо и тъпо. Книгата е написана все едно ще правят филм по нея. Преводът отново е умопомрачителен, като се започне с името на автора - Анес, а тя се казва Agnes. Не може така да се превежда! Еми погледни в интернет като не знаеш, не е първата Аниес....

# 198
“Конемара” ми досади, започна интересно и после нещо се случи, много бавно и тегаво върви. Май по- скоро не ми хареса, на инат я дочетох, добре че не мога да спя последните нощи.Simple Smile
След толкова добри отзиви в темата, започвам “Уроци по химия”

# 199
SmileЕееее, не можахте ли няколко дни по-рано да го напишете. Вчера си я взех втора ръка.Grin
Започнах "Трябва да поговорим за Кевин", ама тегаво ми върви. Чудя се да я зарязвам или да я боря.
Зарязвай, шести месец поне я влача и още не съм я преполовила. Нищо не се променя с напредването на книгата.
Започнах нещо съвсем нетипично за мен - "Черният лебед" на Насим Талеб. Интересен поглед върху случайните събития и тяхното въздействие. Събуди любопитството ми да прочета и другите му книги.

# 200
  • Пловдив
Ооо, и аз бях разочарована от "Щастливите хора четат и пият кафе", преди години. А и ми беше желан подарък. От тогава просто заобикалям авторката.

# 201
  • София
Agnes , ако е от италиански, ще се чете Аньес.
G пред N и L не се произнася, а служи за омекотяване на следващата съгласна.
Както обезмаслителя Meglio се чете Мельио, а не побългареното МеГлио, което винаги ми бърка в мозъка Simple Smile
Извинявам се за офф-топика.

# 202
  • в сърцето на един мъж...
“Конемара” ми досади, започна интересно и после нещо се случи, много бавно и тегаво върви. Май по- скоро не ми хареса, на инат я дочетох, добре че не мога да спя последните нощи.Simple Smile

Аз я започнах и така и не я довърших. На мен още от началото ми стана досадна и тегава. Оставих я за по-нататък.

# 203
Днес ми попадна автобиографията на Рони Джеймс Дио.
 Преполових я вече:  добре е написана  и леко се чете. Ще докладвам като я завърша, но предвкусвам силно положителна оценка.

# 204
  • Чукарландия
SmileЕееее, не можахте ли няколко дни по-рано да го напишете. Вчера си я взех втора ръка.Grin
Започнах "Трябва да поговорим за Кевин", ама тегаво ми върви. Чудя се да я зарязвам или да я боря.
Зарязвай, шести месец поне я влача и още не съм я преполовила. Нищо не се променя с напредването на книгата.
Започнах нещо съвсем нетипично за мен - "Черният лебед" на Насим Талеб. Интересен поглед върху случайните събития и тяхното въздействие. Събуди любопитството ми да прочета и другите му книги.

Не е задължително да не ти хареса!
Има и такива, на които е допаднала, меко казано и аз съм една от тях! Не ми допадна. Направо ме разтърси!
Има такива родители, има и такива деца. Психопатията в днешно време дебне отвсякъде! Съвсем сериозно!

# 205
Привет и от мен! Бях няколко дни в Мадрид, сега се включвам пак. Simple Smile

Райна, много се радвам, че ти е харесала "Нощ в Каракас". Наистина книгата е нещо средно между документален роман и фикция - това може да се приеме за слабост, макар че зависи от гледната точка. За мен това е опит на авторката да покаже на света положението във Венесуела, но все пак със средствата на художествената литература. Карина Сайнс Борго е родена във Венесуела и е прекарала там първите 19-20 (не помня точно) години от живота си. След това заминава да учи журналистика в Мадрид и остава там, всъщност най-напред става известна със статиите си. Не спира да следи новините за Венесуела и да поддържа връзка с хора там. Но иначе май специализацията й като журналистка е литературата и има амбиция да се развива и като писателка, вече издаде още една книга, а написа и трета, която ще излезе през декември. Езикът й е доста интересен, много богат и картинен. Аз я следя и в Инстаграм, много начетена и интересна личност е.

А иначе аз си карам с книгите, които и преди четях, напредвам със "Звярът" на Кармен Мола.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 10:47 от Cioccolata

# 206
  • София
Завърших "Момичетата от мочурището" на Кели Мъстиан. Книгата ми хареса. Чете се доста бързо и много силно ми напомняше на "Където пеят раците" и "Слугинята". Бих я определила като някакво съчетание между темите в двете. Би могла да има по-голяма дълбочина, но като цяло е добра.
Сега искам да продължа с "Невидимите фурии на сърцето", която ми остана в офиса обаче и вероятно ще почна" Остани с мен" на Айобами Адебайо.

# 207
Привет!
Смятам да си прекарам целия ден така, докато половинката ми се прави на рибар... 😁
Скрит текст:
Много ми харесва "Олив Китридж", много моя книга я усещам засега.

Аз харесах "Трябва да поговорим за Кевин", дори мисля, че беше в номинациите ми миналата година. Психопатия в най-чистия ѝ вид. Накара ме да се замисля как един човек се превръща в социопат и до колко връзките и отношенията в семейството подпомагат този процес. За сляпата любов на бащата, за нерешителността на майката и последиците от това...
За мен беше тежка, безкомпромисна и смазваща книга, не бях чела нищо такова до този момент и въпреки цялата жестокост, я оцених високо.

# 208
  • София
Вили, ти си ми сестра по душа Heart
Тази година Олив ще ти е в номинациите Hug
Изключителна книга!

# 209
Съвършени останки си е съвсем прилично трилърче.
Олив Китридж е истински бисер. Препоръчвам и сериала, но след прочита.

Много се колебаех за нова книга на Патрик Нес, преди години четох Жар птица и ми беше допаднала. Какво мислите за него? Малко към тийн аудитория спада може би.
От нови заглавия не съм очарована, преглеждам, търся и дойдох да се огледам вие какво сте набелязали.

Общи условия

Активация на акаунт