В момента чета ... 80

• 45 388
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Вили, ти си ми сестра по душа Heart
И аз имам такива подозрения... ❤️

Не знам как ще номинирам тази година... Прочетох невероятни книги, може ли да номинираме поне по десет? 😁

# 211
Аня, да нямаш в предвид "Жената жерав"? Нищо не ми говори "Жар птица", а уж съм запозната със заглавията на автора. Аз много харесах "Освен този живот", но коректорската работа липсва и може и да се ядосваш, както се случи с моя милост. Иначе да, той пише тийн романи, но на мен този му ми се стори по-добър от масовките. "Часът на чудовището" също много го хвалят, но май е с тежка тематика.

# 212
  • София
Вили, ти си ми сестра по душа Heart
И аз имам такива подозрения... ❤️

Не знам как ще номинирам тази година... Прочетох невероятни книги, може ли да номинираме поне по десет? 😁

Според мен с повече от 5 номинации ще е трудна обработката.
Но обмислям допълнителна категория "Местата не ми стигнаха за ..." ,  номинациите, в която няма да се броят, но ще са показателни за стойността на заглавията Simple Smile

# 213
Аня, да нямаш в предвид "Жената жерав"? Нищо не ми говори "Жар птица", а уж съм запозната със заглавията на автора. Аз много харесах "Освен този живот", но коректорската работа липсва и може и да се ядосваш, както се случи с моя милост. Иначе да, той пише тийн романи, но на мен този му ми се стори по-добър от масовките. "Часът на чудовището" също много го хвалят, но май е с тежка тематика.

Ох, разбира се! Благодаря. Жената жерав, точно така!
Колебаех се за В огън, но не се престраших.

# 214
  • Mediterraneo
Тарталета, сподели моля те добри твои попадения в Сторител, че нещо не е на добре работата. 🤣

Ох, в момента съм зациклила на Стогодишният старец, който скочи през прозореца... Хич не ми е интересна вече. Споменатите назад два времеви периода, ама толкова разтеглени, че имам чувството, че аз съм на 100 години. Ту стане интересна, хоп рязко се смени времевият период и всичко спихва.
За добри попадения отчитам книгите на Крис Картър, аз съм му абсолютен фен.
Иначе започвам нещо, в повечето случаи е греда Sad Но обичам да слушам, свикнах да не се разсейвам. Особено в колата ми е супер.

Ооо, и аз бях разочарована от "Щастливите хора четат и пият кафе", преди години. А и ми беше желан подарък. От тогава просто заобикалям авторката.

Двойка съм й сложила, даже не помня защо. Писала съм, че е еднодневка, с нищо незапомняща се Simple Smile

И аз не знам как ще номинирам тази година. Обаче с обратен знак- едва ли има и 5 книги, които са за личната ми класация... Съвсем в унисон със самата мен тази година, попадам само на плява. Ако махна Несбьо и Картър, не знам какво бих номинирала...

# 215
"Щастливите хора четат и пият кафе" май никой не я хареса. Беше подобаващо оплюта дори по време на голямата ѝ популярност тук.

# 216
Завърших Сърце и много ми хареса, дори повече от Глина.Започвам уроци по химия след добрите отзиви тук.Grinning

# 217
Завърших Сърце и много ми хареса, дори повече от Глина.Започвам уроци по химия след добрите отзиви тук.Grinning
Savina , разбирам, че следвате "тренда" да не поставяте заглавията на книгите в кавички, но все още не е отпаднало правилото да ги изписваме с главни букви (заглавията).
В чат може и да е "забавно", но в тема за литература издава най-малкото неуважение към правилата на езика.

# 218
Аз често не слагам кавички, защото не винаги ми е удобно да ги търся на клавиатурата (една на телефона, една вкъщи, една в офиса, съвсем друга на таблета) - просто понякога не ми се занимава. А не че е тренд... И знам, че така написано изглежда странно защо кавичките на стационарните ми компютри в офиса и вкъщи са на различни места - на мен също ми е странно, но е така. Даже скобите са на различни места (и то не на тези, които са означени на бутоните).

# 219
  • Русе
Завърших ,,Уроци по химия,, и страшно много ми хареса. За мен това ще се превърне в най-добрата книга за годината. Разкошна. Накараме да изпитам емоции от гняв, тъга,болка,до радост и да се смея с глас. Разкошна история със силно послание. ❤️📖 Феминистка книга. И въпреки, че действието,в книгата се развива през 50-60г. на миналия век, темите са актуални и до днес.

# 220
Даже скобите са на различни места (и то не на тези, които са означени на бутоните).
Зависи от инсталираните клавиатури - на английската са на едно място, на американската на друго, на българските по същия начин.

Преди малко видях снимка на момиченце облечено като пеперуда и с крила ... брррр, отвратих се от асоциацията.
Иначе чета №5 за Дейвид Хънтър - "Мъртви води" и съм някъде по блатата, буквално като във филм.

# 221
Двете са български, не съм ги инсталирала аз; появяват се на съвсем различни бутони (поне са на горния ред, намирам ги с търсене и впоследствие ги запомням).
Започнах Убийствен влак, да си чета успоредно с Цивилизацията (с която вече съм доста напреднала). Началото прилича на филма, основната разлика е, че всички са японци, което е очаквано. За сега приликите са повече от разликите.

# 222
По някаква причина съм си купила преди години "Музата" на Джеси Бъртън и я започнах вчера. Дори и анотацията не бях чела. Близо 100 страници още се чудя накъде върви сюжетът и дано разбера, че ми се вижда обемна.

# 223
  • Русе

Започнах и неусетно прочетох почти 70 страници. Обожавам книги с научна и информативна стойност. Авторката освен майка на момиче с аутизъм е и била дипломиран психолог , който е работил с такива деца. Книгата й уви е публикувана след смъртта й ,в нейна памет. Приживе е говорила с издателства , които й казват , че темата няма да се търси и не е ,,модерна ,, и няма смисъл. Но смятам , че трябва да се чете има много имена на учени , специалисти ,всеобхватна и разнищена от всички страни. Определено ще агитирам да се чете и да достигне до повече хора. Дори и , за да послужи като база или информация . Защото аз я чета с такава цел и съм изумена от много неща .....

# 224
Дочетох "Балканска рапсодия" от Мария Касимова - Моасе и не просто ме развълнува и натъжи, разби ми сърцето тази жена. Много е хубава книгата, историята - написана безупречно, с интересен подход, но от средата натам мъката е толкова много, че всяка дума натежава като камък и се заражда едно усещане за угнетеност, неправда и съжаление, което си остава до последната страница, а после дълго не иска да си тръгне.
Иначе историята е много интересна - за една любов между християнка и мюсюлманин, които са неприети и от едните, и от другите, търсят своето място под слънцето, но за съжаление любовта не е достатъчна, за да успеят сами срещу целия свят, свят, в която най-важно е да се идентифицираш и да заявиш от кои си.
Чудя се какво да подхвана сега, може би "Малинверно" от Доменико Дара.

Общи условия

Активация на акаунт