Клиники в Истанбул - тема 16

• 75 959
  • 917
  •   1
Отговори
# 105
Еми повече се разбира кой какво е сторил защото се обърках кой ви се е подиграл. На ваше място бих отишла директно в Истанбул за консултация при другите клиники-лекари . Така ще си намерите вашия с който ще си паснете

# 106
Много съжалявам за това, което ви се е случило,  но ви съветвам като Bochinka да дадете шанс на други лекари/клиники в Истанбул и да отидете на място. Отношението им ще е на светлинни години от това, което сте получили сега 😊

А относно организацията - ние не сме били с агенция, но кординаторката на доктора не веднъж ни запазвала хотел и то на преференциални цени, по-добри от тези в букинг. Както и е организирала всичко около изследвания, прием в болницата, пункцията и т.н. А и не е чак такава хамалогия, има много Airbnb-та и хотели около по-големите болници 😎 С кола се пътува окей (специално от София), само в Истанбул е леко мазало.. но пък повечето хотели имат паркинг, а и на улицата сме си оставяли автомобила без никакъв проблем.

В групата доста се споделят места за отсядане, мнения за лекари, за самия престой там… Винаги ще се намери някой да се отзове с изчерпателна информация как, къде и какво 🤗   

"Мемориал" се държаха претупващо. Консултацията траеше точно 10 минути. Отново чухме това, което чуваме винаги от 3 години насам "млади сте нищо ви няма". Хванаха се за диагноза отпреди 3 години- хидросалпингс на дясна тръба", макар преди 2 седмици въпросната "диагноза" да е оправдана с нова цветна снимка.

Организиращата агенция беше толкова под всякаква критика, че ми приложиха тип "гаслайтинг" - чак на излизане се питах- аз ли не ги разбирам нещата, аз ли не съм се образовала достатъчно и колко точно боси са ми знанията по биология (не претендирам за лекарски знания, но като си обиколил всички клиники в София и са ти бъркали диагнозите около поне 5 6 пъти- щеш не щеш , почваш да ги разбираш нещата). Говореше ни се през смях, с нотка на омаловажаване и тн.

Достатъчни ли са подробностите?

# 107
Здровейте, дами. След неуспешно ин витро и ние се насочваме към Турция. Лутаме се коя клиника да изберем, бяхме се спряли на Мемориал, но от Вашите лоши отзиви много се плаша, а ни е много ценно, защото може би ще ни е последна процедура. С много нисък яйчников резерв съм, с хашемото и тромбофилия. Исках да попитам д-р Тургут къде преглежда в клиника или частен кабинет нещо не можах да се ориентирам и разбира се ако имате препоръки за клиника казвайте!

# 108
Негативните мнения, които са споделили са по отношение на координаторките, а не на полученото лечение.
Като човек минал по пътя и то в момент, в който точно пак имаше доста силно изразено недоволство във форума, бих Ви посъветвала да идете до Мемориал на първичен преглед и сама да прецените.
Ин витрото е екипна работа. Иска се добра стимулация, но не трябва да се забравят и добрите ембриолози, които са налични в голям център като Мемориал, който разполага и с генетична лаборатория.

# 109
Момичета, спрете да се влияете от форумите. Отидете на място в клиниките и си преценете. Харесайте си доктор или клиника и им се доверете. Аз лично имам купища прегледи в Мемориал и доктор Шахин ме е гледал не един път. Никога не съм видяла.лошо отношение или подигравки от лекарите за разлика от БГ. Да, координаторите на много пъти са изнервящи, но в крайта сметка е важен крайният резултат.

# 110
И понеже много негативи се споделят за Мемориал и някак успелите спираме да пишем, прочетете мои стари мнения.
Ние бяхме труден случай. Получихме супер човешко отнишение, емпатия, обяснения и професионализъм от лекарите.
Шефие и Елиз много помагаха и бяха и те хора. След прибирането в БГ не отговаряха така светкавично, но е нормално жените в стимулация да са приоритет. В крайна сметка в такива случаи помагат фирмите посредници.

# 111
Отидете на място на няколко места при различни лекари за първичен преглед.И събирайте информация, кой как би подходил конкретно във Вашия случай.И тогава преценявайте.
Преди 6 години се влюбих в проф.Кахраман, бях запленена от отношение и всичко друго в Мемориал.И до днес я уважам много като лекар, но точно в нашия случай тя допусна страшни грешки.Имам 4 неуспешни опита в Мемориал и там 2 загубени бебета.За финансите и сълзите няма и да коментирам.
Та, не е само до харесването на даден лекар, от тази ми глупост,че толкова им вярвах и ги харесвах пропилях там 4 стимулации и 4 трансфера.
Желая Ви успех!

# 112
Включвм се и аз от доволните и забременели от първи опит. В момента съм в 13гс след 3 неуспешни опита в Бг и ходене по мъките през последните 5 години.
Като решихме да поемем към Турция, се двоумяхме между Мемориал и Тургут. Бяхме на консултация в София с др Шахин. Той сподели как смята да се процедира, ако решим при тях да се лекуваме. Записахме часове за преглед и в Мемориал и при др Тургут в Истанбул. Първо бяхме в Мемориал, прегледа продължи малко повече от 2часа, като по едно време целия екип се събра заедно с проф Кахраман. Тъй като бяхме с неизяснен стерилитет и след рентгеновата снимка се видя, чв матката е по-тясна, заключението им беше, че искат задължително да изследваме ембрионите и да се направи хистероскопия за разширяване матката преди трансфер. Изпратихаме при професор на световно ниво в друга клиника, който да направи хистероскопията, защото е специалист при положение, че при тях проф Кахраман ги прави. Това определено ме грабна.
 Само за сравнение в Бг от стимулация повече пт 8 фоликула и накрая 2ембриона до 5ти ден, там изкараха 17фоликула и до 5ти ден стигнаха 10 ембриона. По време на престоя ме викаха абсолютно всеки ден на преглед. Аз усетих загриженост и специално адекватно отношение и резултата е на лице.
Относно комуникацията докато сме били там не сме имали проблеми, направими впечатление, че отговарят на наистина важни въпроси. За подготовката за трансфер са ми отговаряли винаги без да се налага да се обаждам да посредниците (Турмед). Даже в 6гс в присъствието на др Шахин се обадиха и посъветваха в 12гс да се измери шийката на матката и ако се налага да ми бъде направен серклаж.
Желая да направите най-добрия избор 🍀😇

# 113
Atacama, при кой правихте хистероскопията? Проф. Кахраман ми каза, че ще ме насочат към външен специалист, също за корекция на формата, защото е най-добрият в Истанбул за този тип операции. Но не попитах за името.

# 114
Ние говорим за координаторите . аз съм ходила две години в Бахчеджи при карликая , тогава беше топ известен и за мемориал даже не бях чувала. Нищо не направиха , казаха че два аборта с малформации са случайност и да пробвам пак , в Мемориал успяхме , много е относително всичко и е въпрос на вас къде ще ви допадне . Аз там харесах именно идеята всички да мислят за 1 пациент

# 115
Проф. Юджел Караман- клиника Брюксел. Има златни ръце

Atacama, при кой правихте хистероскопията? Проф. Кахраман ми каза, че ще ме насочат към външен специалист, също за корекция на формата, защото е най-добрият в Истанбул за този тип операции. Но не попитах за името.

# 116
Никой не поставя под съмнение качествата и професионализма на проф. Кахраман, който е на световно ниво, нито пък качествата и уменията на докторите в Мемориал. Никога не съм се изказвала негативно за тях. Тук се говори за калпавата координация от страна на координаторките в Мемориал, те са ни връзката с докторите, когато сме в стимулация или подготовка да зет. Калпавата комуникация чрез тях е проблемът. Това е!

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 20:10 от mileneira

# 117
Викай не поставя под съмнение качествата и професионализма на проф. Кахраман, който е на световно ниво, нито пък качествата и уменията на докторите в Мемориал. Никога не съм се изказвала негативно за тях. Тук се говори за калпавата координация от страна на координаторките в Мемориал, те са ни връзката с докторите, когато сме в стимулация или подготовка да зет. Калпавата комуникация чрез тях е проблемът. Това е!
Потвърждавам,  и аз се отказах от втори опит там при първи успешен, защото не ми записаха час, колкото и да се молех.

# 118
Благодаря за мненията, момичета. С мъжът ми се насочихме към Мемориал, но наистина комуникацията върви много трудно още от сега преди да сме отишли  и за това се разрових за други специалисти и болници. Все пак ще запишем часове и за Мемориал и при др. Тургут и така ще решим. Аз съм все още за М с леките притеснения, но пък са огромен екип, голяма болница и изобщо има приоритет за мен. Пак благодаря на всички ви  и стискам палци. Simple Smile

# 119
  • София
Момичета, ако се чудите кого и къде да изберете, най-добре първо един преглед за да усетите нещата. В Мемориал имат страхотни специалисти, ембриолози и генетина лаборатория. Та, много зависи и проблема какъв е, забременява ли се естествено, има ли генетични проблеми при партньорите, възраст и т.н. и т.н. Има много неща, които трябва да се проучат според мен.
Ние лично се насочихме там, защото имат вече опит при генетично заболяване, каквото е и моето и добрата ембриология, това че правят ПИД и т.н. беше само плюс. Не сме се замисляли за други варианти, може би с такъв капацитет е само Аджибадем Маслак. Това бяха вариантите. Комуникацията е малко трудно, но не невъзможна. Аз се проследявам за ЗЕТ сега тук, четвъртък съм пак на преглед, на втори ден от МЦ получих адекватни отговори и сравнително бързо (в рамките на няколко часа, като аз си бях закупила лекарствата предварително миналия месец, ако трябваше тепърва да купувам лекарства за да започна да ги приемам в 18ч щеше да е меко казано притеснтелно), но както казвам зависи от случая и т.к. не сме длъжни да знаем всичко и да разбираме от медицински термини и лечения, е добре да идете на място и да се убедите, кои са вашите хора, поне в Мемориал първичния преглед е безплатен.
П.С. Ако питате мен, в момента от координаротие които останаха най-адекватна е Айля, преди беше Шефкие, но тя вече не е в този екип. Пишете и звънете лично на Айля за да ви насочи, когато се съмнявате в нещо или не получавате отговор:four_leaf_clover:
Успех на всички! Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт