Клиники в Истанбул - тема 16

• 75 916
  • 917
  •   1
Отговори
# 90
И лутинус и Прогестан и двете до 10 та седмица ? Лутинуса какво е всъщност ?

# 91
Да, и двете. Лутинус са вагинални глобули.

# 92
Това е ужасно! Sad
Как така не са искали да поемат отговорност?! За какво са всичките усилия, които полагаме докато видим положителен резултат?! Просто нямам думи! Радвам се, че всичко е завършило с положителен резултат за вас. Сега още повече се страхувам да ги спра в 10 г.с. Все още чакам координаторките, но предполагам, че ще ми кажат, че 10 седмици означават всъщност 10та г.с. Ще поискам да говоря с някой от лекарите, иначе няма да съм спокойна. Вероятността да се случи и на мен е голяма. Не разбирам защо не кажат, че може до 12 г.с. поне да се приемат и двете неща. Така всички ще сме спокойни ...

Като прокървих беше голям филм,защото никой не искаше да поема отговорности трябваше да де спасявам сама. От Мемориал ми казаха аг- то ви 7а 6аже какво да правите, пък аг- то ми не е репродуктивен 7пец3алист и не искаше да се църка в техните протоколи, та сама се оправях. Започнах пролутон депо на еднократно( след пролутон депото кървенето спря), и прогестан декс 25 всеки ден, след като спря вагиналното кървене продължих с лутинуса до края на 11г.с. и постепенно ги спрях, пак сама.
Аз затова имам десетки постове нук против координаторите в Мемориал, просто не направиха нищо въпреки ежедневното ми писане към тях и молене поне да ме свържат с доктор от болницата. Просто трябваще да си вдигнат задниците и да попитат някой лекар от болнницата какво да правя, те не го направиха.

Всъщност това е ужасно погрешно схващане, което имах и самата аз, признавам.
Техния ангажимент е до положителен тест и назначена терапия до 10-12г.с.
След това не сте обект на репродуктивен специалист, а на АГ проследяващ бременности.
Това, че тукашните лекари бягат от отговорност е друга работа. Това, че ние търсим тяхното мнение и им имаме доверие също. Няма как от разстояние, без преглед да се даде мнение. Дори жените, които са си от там получават УЗ преглед в 6г.с. и след това си се насочват към проследяващ лекар.

# 93
Това е ужасно! Sad
Как така не са искали да поемат отговорност?! За какво са всичките усилия, които полагаме докато видим положителен резултат?! Просто нямам думи! Радвам се, че всичко е завършило с положителен резултат за вас. Сега още повече се страхувам да ги спра в 10 г.с. Все още чакам координаторките, но предполагам, че ще ми кажат, че 10 седмици означават всъщност 10та г.с. Ще поискам да говоря с някой от лекарите, иначе няма да съм спокойна. Вероятността да се случи и на мен е голяма. Не разбирам защо не кажат, че може до 12 г.с. поне да се приемат и двете неща. Така всички ще сме спокойни ...

Като прокървих беше голям филм,защото никой не искаше да поема отговорности трябваше да де спасявам сама. От Мемориал ми казаха аг- то ви 7а 6аже какво да правите, пък аг- то ми не е репродуктивен 7пец3алист и не искаше да се църка в техните протоколи, та сама се оправях. Започнах пролутон депо на еднократно( след пролутон депото кървенето спря), и прогестан декс 25 всеки ден, след като спря вагиналното кървене продължих с лутинуса до края на 11г.с. и постепенно ги спрях, пак сама.
Аз затова имам десетки постове нук против координаторите в Мемориал, просто не направиха нищо въпреки ежедневното ми писане към тях и молене поне да ме свържат с доктор от болницата. Просто трябваще да си вдигнат задниците и да попитат някой лекар от болнницата какво да правя, те не го направиха.

Всъщност това е ужасно погрешно схващане, което имах и самата аз, признавам.
Техния ангажимент е до положителен тест и назначена терапия до 10-12г.с.
След това не сте обект на репродуктивен специалист, а на АГ проследяващ бременности.
Това, че тукашните лекари бягат от отговорност е друга работа. Това, че ние търсим тяхното мнение и им имаме доверие също. Няма как от разстояние, без преглед да се даде мнение. Дори жените, които са си от там получават УЗ преглед в 6г.с. и след това си се насочват към проследяващ лекар.
Не е точно така,ако имат ангажимент до 12г.с.,то аз бях в 10. И ги молих чисто човешки,понеже нямаше на кой да разчитам. И не е вярно,във всички други клиники в Турция можеш да разчиташ на съдействие до 12г.с.,че и след това. В Българските клиники по асистирана репродукция,колкото и да са не добри,винаги си проследяват пациентите до 12г.с. Целта не е положителен тест,а успешна бременност и живи и здрави родени бебета, тогава има успех, а не да имаш положителен тест. Така,ме хич не ми е погрешно схващането.

# 94
Аз мога да кажа че д-р Емре Тургут и неговата кординаторка Хафизе ми помагаха не само до 12г.с, а и след това. Имах проблеми с намиране на читаво АГ за следене на бременността и те ми помагаха с резултатите от изследвания и разни други неща.. даже като влязох в болница в 17г.с. пак си писахме. Така че не е до “ангажимент”, а е до избор какво отношение искаш да имаш към пациентите. И те са супер заети, но винаги се отговаря навреме, не казвам че не се е случвало да направят някой пропуск, но веднага се реагира да се коригира. Та в този ред на мисли не бих генерализирала, че всички репродуктивни в Турция са като в Мемориал..

# 95
Аз мога да кажа че д-р Емре Тургут и неговата кординаторка Хафизе ми помагаха не само до 12г.с, а и след това. Имах проблеми с намиране на читаво АГ за следене на бременността и те ми помагаха с резултатите от изследвания и разни други неща.. даже като влязох в болница в 17г.с. пак си писахме. Така че не е до “ангажимент”, а е до избор какво отношение искаш да имаш към пациентите. И те са супер заети, но винаги се отговаря навреме, не казвам че не се е случвало да направят някой пропуск, но веднага се реагира да се коригира. Та в този ред на мисли не бих генерализирала, че всички репродуктивни в Турция са като в Мемориал..
Да, точно така! И ето това показва, че в Турция си следят пациентите до 12грс.и след това. И така трябва да е! При предишните координаторки в Мемориал не беше така, просто сега е така, защото координаторките са зле. Във всички други клиники си сведят пациентите след теста и им дават насоки, ако се наложи и прегледи. Никой рикар няма да откаже да помогне в такъв момент на пациент, просто трябваше по някакъв начин да осъществя връзка с доктор, от Мемориал, а това стана,чрез координаторка, а никоя от тях не пожела да си вдигне задника и да попита лекар.

# 96
Общо взето в началото на това турско приключение аз например не мислих изобщо, че човек е супер зависим от координаторките.
Единственото, което разбрах с гръм и трясък е, че едните координаторки ме вбесиха.
Имам късмет, че ме насочиха и към др Тургут и неговата координаторка Хафизе (сега са две и двете се казват Хафизе), която е изключително отдадена на работата си.
Докторите са се клели в това да помагат на хората и пак е до човек, но повечето са амбициозни и биха помогнали дори заради собственото си его и перфекционизъм. При координаторките е само до човек. Ако не са емпатични, много ядове се берат.

# 97
Здравейте, борбени жени!
След 3 годишно лутане, неуспехи, аборт и тн, с мъжа ми сме се насочили към Турция.
Днес бяхме на консултация с  готуващ истанбулски лекар в офиса на един медицински коориднаторски център. Няма да навлизам в подробности, но си тръгнах меко казано потресена от отношението на "координиращия", да не говорим за гостуващия лекар от "Мемориал"...

Не мога да приема, че на хора с репродуктивни проблеми може да се говори с насмешка по този начин.

Както и да е - тъй като не ми се иска сами да организираме престой, трансфери и хотели - и без това съм доста  стресирана от всичко , което ни се случи (или по-точно от онова, което не се случва) - въпросът ми е- колко от вас са позлвали услугите на български медицински кординаторски фирми и кои препоръчвате?
Доста неща не са ми ясни по организацията и искам първо хубаво да се допитам до по-опитни като вас.

Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

# 98
Кой е бил координиращия ? Може ли повече подробности ? Ако трябва на лично . Моля

# 99
Здравейте, борбени жени!
След 3 годишно лутане, неуспехи, аборт и тн, с мъжа ми сме се насочили към Турция.
Днес бяхме на консултация с  готуващ истанбулски лекар в офиса на един медицински коориднаторски център. Няма да навлизам в подробности, но си тръгнах меко казано потресена от отношението на "координиращия", да не говорим за гостуващия лекар от "Мемориал"...

Не мога да приема, че на хора с репродуктивни проблеми може да се говори с насмешка по този начин.

Както и да е - тъй като не ми се иска сами да организираме престой, трансфери и хотели - и без това съм доста  стресирана от всичко , което ни се случи (или по-точно от онова, което не се случва) - въпросът ми е- колко от вас са позлвали услугите на български медицински кординаторски фирми и кои препоръчвате?
Доста неща не са ми ясни по организацията и искам първо хубаво да се допитам до по-опитни като вас.

Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile
Здравейте.Аз съм ползвала услугите на агенция и мога да я препоръчам. Ексклузив Хелт Сървисиз и съм много доволна.Там няма да срещнете отношение като това което описвате и сте преживяла днес.
Ако мога с нещо да съм Ви полезна, може да ми пишете.
Желая Ви успех.

# 100
  • София
Предполагам, че става въпрос за доктор Шахин. Т.к. Той беше гостуващ тези дни от Мемориал в България, с кой координатор беше знаете ли?
Аз него така и не съм срещали в Мемориал, на като я няма Шевкие, ще ми е интересно с кой е превеждал в момента вместо нея.

# 101
Шефкие е била с него. Има снимки във Фейсбук страницата на Турмед. Аз лично никога не съм срещала лошо отношение или насмешка в Мемориал. Само веднъж съм била на преглед при д-р Юджел, но си беше нормално. Винаги всички лекари и координиращи са се отнасяли с респект.

# 102
Жената не се представи. Не знам коя е. Може би съм ви подвела, казвайки "координиращия". Под него имах предвид служител на агенцията след консултацията.
Навлизам в тази материя и ми е ново- извинявам се.

Няма да навлизам в повече подробности- благодаря на всички, които писаха на лично- ще ви отговоря възможно най-скоро Simple Smile

# 103
Така малко дойдохте и объркахте хората , Сега  Мемориал ли са ви се подиграли или организиращата агенция ( Мисля е Тур Мед ). Защо казвате нещо и после не ви се влиза в подробности. Нали за това сме тук. И всяко мнение е от полза за другия

# 104
"Мемориал" се държаха претупващо. Консултацията траеше точно 10 минути. Отново чухме това, което чуваме винаги от 3 години насам "млади сте нищо ви няма". Хванаха се за диагноза отпреди 3 години- хидросалпингс на дясна тръба", макар преди 2 седмици въпросната "диагноза" да е оправдана с нова цветна снимка.

Организиращата агенция беше толкова под всякаква критика, че ми приложиха тип "гаслайтинг" - чак на излизане се питах- аз ли не ги разбирам нещата, аз ли не съм се образовала достатъчно и колко точно боси са ми знанията по биология (не претендирам за лекарски знания, но като си обиколил всички клиники в София и са ти бъркали диагнозите около поне 5 6 пъти- щеш не щеш , почваш да ги разбираш нещата). Говореше ни се през смях, с нотка на омаловажаване и тн.

Достатъчни ли са подробностите?

Общи условия

Активация на акаунт