Клиники в Истанбул - тема 16

• 75 913
  • 917
  •   1
Отговори
# 75
Ами ние вече се спряхме на д-р Тургут (без да мислим за пари ),но сме имали консултация с проф.Търаш ,когато беше в България.И вече имаме две пакетни цени и разликата ни се стори доста голяма.Едните казват 2500евро,а другите 23.150 лири(1.340 евро) .Вие как мислите ,дали е възможно да има такива големи разлики между клиниките?Аз много се колебаех кого да изберем ,много ми е трудно да се доверя 😔

# 76
Благодаря ти Raiaq. Проследяването го направих тук и на 10тия ден от МЦ им изпратих изследвания и документи от прегледа, в 18 часа същия ден ми писаха да стартирам поставянето на медикаментите още същата вечер.  Всичко взех от аптеката, аналогични на техните. Иначе го поставям вечер по едно и също време. Миналия месец бяхме на хистероскопи, питах как ще протече проследяването за транфера,  медикаментите,  с идеята да ги закупим от там, отговора беше изчакайте нищо не взимайте предварително.И очаквах да ни викнат на 10ти ден и че там ще стартираме с медикаментите след техен преглед и изследвания. Сега си слагам българските.
Аз лично поставям от турските и нямам подобно оплаквания, както преди трансфера, сега след трабсфера също.
Ако имате възможност поставяйте го по обедно време за да може да се разнася веществото по-добре.

Здравейте, при мен след поставянето на прогестерон 25 в корема, мястото след обождането остава болезнено, като натъртено и някак твърдо, болката отшумава за около 2 дни. Питах координаторите казаха, че до сега не са имали други пациетки с такива оплаквания и повторихме как трябва да се поставя медикамента, говорих и с доктор, каза че е нормално. Друг имал ли е подобен проблем и какъв е бил резултат от теста. Притеснявам се да ли аз някъде бъркам нещо и най-вече да ли лекарството се освоява от организма. За трансфера лекарствати ги закупих от България, аналогични на турските. Благодаря 🙂

# 77
Ами ние вече се спряхме на д-р Тургут (без да мислим за пари ),но сме имали консултация с проф.Търаш ,когато беше в България.И вече имаме две пакетни цени и разликата ни се стори доста голяма.Едните казват 2500евро,а другите 23.150 лири(1.340 евро) .Вие как мислите ,дали е възможно да има такива големи разлики между клиниките?Аз много се колебаех кого да изберем ,много ми е трудно да се доверя 😔
В цената при Аджъбадем не е включен трансфер. Поне на мен така ми казаха.

# 78
Проучи добре какво включва всеки пакет.

При д-р Тургут това е цена за провеждането на стимулация, прегледите и изследванията, пункция и ЗЕТ. Не включва цената на самите лекарства, които ще са необходими за стимулация както и изследвания от типа на ДНК фрагментация, Кариотип и подобни.

Може да попиташ Хафизе за цената на спермограмата с ДНК фрагментация, която правят в генетичната лаборатория в тяхната сграда (мисля че беше на 4ти етаж). По спомен ние платихме 130 евро и излезе в рамките на една седмица. Но може сега да пускат и в клиниката, където правят трансферите 🤷🏼♀

Не съм запозната какво точно включва пакета на проф. Търаш. Често си регулират цените заради спада на турската лира, която се срива главоломно вече от година насам 😳 А при д-р Тургут винаги си е било в евро 😁

# 79
Благодаря,момичета!Да на нас направо ни говориха в евро и ни помолиха да платим в брой.А в пакета ,който ми пратиха за проф.Търаш е включен и трансфера ,всичко и за това ми стана странно ,че разликата е голяма.

# 80
Здравейте, момичета Heart
Моля, тези от вас, които са в Мемориал, и поставят лутинус и прогестан декс 25, да споделят до коя седмица са ги слагали и как са ги спрели - изведнъж или по схема?
На мен на трансфера ми беше написано на рецептата, че трябва да ги слагам 10 седмици. Тези седмици как се броят според вас:
- 10 седмици от датата на трансфера
- 10 седмици от датата на положителния тест
Или
- 10та гестационна седмица?
Писах и на координаторките, но все още нямам никакъв отговор. 🤔 Като чета как се бавят с информацията, кой знае кога ще ми отговорят. 😞
Предварително благодаря на всички за отговорите! Hands Pray

# 81
Слагат се до 10г.с. и от мемориал препоръчват да де спрат отведнъж. Аз така направих,но прокървих. Така,че е малко субективно.

# 82
Здравей. Аз съм в Бахчеджи и от там също казват до 10та седмица и отведнъж да се спре Прогестерона. Аз го слагах до 12та след консултацуя с доктора и го спрях. Той се съгласи да го продължа само защото мен мн ме беше страх да го спра толкова рано и защото трябваше да пътувам със самолет, за да се прибера в Англия. Тук бях на преглед при специалист, който видя плацентата и бебо и също каза да го спирам. За сега всичко е наред и дано да е така до края! Успех ! Хх
Моля, тези от вас, които са в Мемориал, и поставят лутинус и прогестан декс 25, да споделят до коя седмица са ги слагали и как са ги спрели - изведнъж или по схема?
На мен на трансфера ми беше написано на рецептата, че трябва да ги слагам 10 седмици. Тези седмици как се броят според вас:
Или
Писах и на координаторките, но все още нямам никакъв отговор. 🤔 Като чета как се бавят с информацията, кой знае кога ще ми отговорят. 😞

# 83
@mileneira - благодаря ти за отговора. ❤️ Какво стана като прокърви? Веднага отново ли продължи с лутинус и прогестан декс? Ако да, кога ги спря след това?

@ Emichka - благодаря и на теб за отговора. ❤️ Аз също се притеснявам да го спра от раз, особено в 10 г.с. Явно все пак може да се продължи до 12 г.с. Лекарят ти от Бахчеджи ли се съгласи да продължиш или проследяващият ти гинеколог?

Здравей. Аз съм в Бахчеджи и от там също казват до 10та седмица и отведнъж да се спре Прогестерона. Аз го слагах до 12та след консултацуя с доктора и го спрях. Той се съгласи да го продължа само защото мен мн ме беше страх да го спра толкова рано и защото трябваше да пътувам със самолет, за да се прибера в Англия. Тук бях на преглед при специалист, който видя плацентата и бебо и също каза да го спирам. За сега всичко е наред и дано да е така до края! Успех ! Хх
Или

# 84
Като прокървих беше голям филм,защото никой не искаше да поема отговорности трябваше да де спасявам сама. От Мемориал ми казаха аг- то ви 7а 6аже какво да правите, пък аг- то ми не е репродуктивен 7пец3алист и не искаше да се църка в техните протоколи, та сама се оправях. Започнах пролутон депо на еднократно( след пролутон депото кървенето спря), и прогестан декс 25 всеки ден, след като спря вагиналното кървене продължих с лутинуса до края на 11г.с. и постепенно ги спрях, пак сама.

# 85
Това е ужасно! Sad
Как така не са искали да поемат отговорност?! За какво са всичките усилия, които полагаме докато видим положителен резултат?! Просто нямам думи! Радвам се, че всичко е завършило с положителен резултат за вас. Сега още повече се страхувам да ги спра в 10 г.с. Все още чакам координаторките, но предполагам, че ще ми кажат, че 10 седмици означават всъщност 10та г.с. Ще поискам да говоря с някой от лекарите, иначе няма да съм спокойна. Вероятността да се случи и на мен е голяма. Не разбирам защо не кажат, че може до 12 г.с. поне да се приемат и двете неща. Така всички ще сме спокойни ...

Като прокървих беше голям филм,защото никой не искаше да поема отговорности трябваше да де спасявам сама. От Мемориал ми казаха аг- то ви 7а 6аже какво да правите, пък аг- то ми не е репродуктивен 7пец3алист и не искаше да се църка в техните протоколи, та сама се оправях. Започнах пролутон депо на еднократно( след пролутон депото кървенето спря), и прогестан декс 25 всеки ден, след като спря вагиналното кървене продължих с лутинуса до края на 11г.с. и постепенно ги спрях, пак сама.

# 86
Момичета ,ако някоя от вас е пътувала с автобус до Турция може ли да ми даде малко информация.Успяхте ли да минете границата с лична карта.Чудим се дали с автобус или с кола да отидем,но когато цъкна да си купя автобусен билет и ме пита с какъв документ ще пътувам турска лична карта или паспорт.Та някой минавал ли е границата с лична карта пътувайки с автобус.И дали изобщо ще можем да минем само с лична карта .Благодаря !

# 87
Това е ужасно! Sad
Как така не са искали да поемат отговорност?! За какво са всичките усилия, които полагаме докато видим положителен резултат?! Просто нямам думи! Радвам се, че всичко е завършило с положителен резултат за вас. Сега още повече се страхувам да ги спра в 10 г.с. Все още чакам координаторките, но предполагам, че ще ми кажат, че 10 седмици означават всъщност 10та г.с. Ще поискам да говоря с някой от лекарите, иначе няма да съм спокойна. Вероятността да се случи и на мен е голяма. Не разбирам защо не кажат, че може до 12 г.с. поне да се приемат и двете неща. Така всички ще сме спокойни ...

Аз затова имам десетки постове нук против координаторите в Мемориал, просто не направиха нищо въпреки ежедневното ми писане към тях и молене поне да ме свържат с доктор от болницата. Просто трябваще да си вдигнат задниците и да попитат някой лекар от болнницата какво да правя, те не го направиха.

# 88
Здравейте, аз не съм минавала, но преди 1м мои познати бяха на почивка с автобус и казаха, че ако минаваш с лична карта дават листчета с печат и датата на влизане. При връщането трябва да върнеш това листче или да го пакажеш не знам точно. Въпросът е, че трябва да го пазиш много. Според мен е по-сигурно с паспорта.

Момичета ,ако някоя от вас е пътувала с автобус до Турция може ли да ми даде малко информация.Успяхте ли да минете границата с лична карта.Чудим се дали с автобус или с кола да отидем,но когато цъкна да си купя автобусен билет и ме пита с какъв документ ще пътувам турска лична карта или паспорт.Та някой минавал ли е границата с лична карта пътувайки с автобус.И дали изобщо ще можем да минем само с лична карта .Благодаря !

# 89
Доктор Карликая се съгласи до 12та седмица и след това тукашния ми генеколог ме прегледа и каза че мога да го спирам веднага. На мен ми оставаха два дни до края на 12та седмица и му казах че до тогава ще го слагам и го спирам. Така и направих. После цяла седмица ме беше страх да не се случи нещо, но се успокоявах че съм била на прегледи и че вс е наред. Имам и останал Прогестерон за всеки случай 🤞. 
@mileneira - благодаря ти за отговора. ❤ Какво стана като прокърви? Веднага отново ли продължи с лутинус и прогестан декс? Ако да, кога ги спря след това?

@ Emichka - благодаря и на теб за отговора. ❤ Аз също се притеснявам да го спра от раз, особено в 10 г.с. Явно все пак може да се продължи до 12 г.с. Лекарят ти от Бахчеджи ли се съгласи да продължиш или проследяващият ти гинеколог?

Или

Общи условия

Активация на акаунт