Клиники в Истанбул - тема 16

• 76 952
  • 917
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, искам да попитам дамите, които имат лечение в мемориал ,къде отсядате по  време на престоя?
Преди няколко години отдеднахме в K suites беше много популярен и даваха отстъпка за пациенти на мемориал.
Ние също бяхме в airbnb апартаменти, защото ни трябваше силен Интернет, за да работим и двамата от там. Пиши ми, ако искаш да ти дам линкове Simple Smile

# 151
Здравейте, искам да попитам дамите, които имат лечение в мемориал ,къде отсядате по  време на престоя?
Преди няколко години отдеднахме в K suites беше много популярен и даваха отстъпка за пациенти на мемориал.
Ние също бяхме в airbnb апартаменти, защото ни трябваше силен Интернет, за да работим и двамата от там. Пиши ми, ако искаш да ти дам линкове Simple Smile
Аз бих искала линковете ако е удобно.

# 152
Здравейте , и аз да се включа с питането за места за настаняване, но в близост до Бахчеджи или по-скоро пациенти на др. Тургут и др. Башар .   Стигнах до момента с чуденката кога да започнем стимулациите. Моля за съвет. Първоначално мислех за края на февруари , началото на март , защото имахме здравословни проблеми /сега останаха само нездравословните ми килограми Grinning / .

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 15:54 от Briena

# 153
Аз бих искала линковете ако е удобно.

Изпратих ви го на лично Simple Smile

# 154
Аз пък се включвам с друга чуденка- от опита ви с генетичните изследвания и пид на ембрионите. Според вас има ли смисъл единият партньор да пуска генетични изследвания за наличие на определени гени ( които евентуално имат шанс да се наследят в ембриона), ако така или иначе предварително сме решили, че ще искаме пид/ ген. изследване на самите ембриони преди трансфер? Питам от гледна точка на финанси, защото ген. изследвания надали ще са евтини и дали реално няма да стане двойно изследване за едно и също нещо.

# 155
Аз пък се включвам с друга чуденка- от опита ви с генетичните изследвания и пид на ембрионите. Според вас има ли смисъл единият партньор да пуска генетични изследвания за наличие на определени гени ( които евентуално имат шанс да се наследят в ембриона), ако така или иначе предварително сме решили, че ще искаме пид/ ген. изследване на самите ембриони преди трансфер? Питам от гледна точка на финанси, защото ген. изследвания надали ще са евтини и дали реално няма да стане двойно изследване за едно и също нещо.

Мога да кажа за т.н. WES тест, който ни предложиха за мъжа ми в Мемориал.
Първо генетиката е доста неточна наука и генетиците знаят за функцията само на около 30% от гените.
Четох доста за WES теста и разпитвах генетика, как точно резултатът на мъжа ми би помогнал при избора на ембрион. Много генетични изменения не се проявяват в началото на ембрионалното развитие.
Отговорът на генетика, как ще помогне това при избора на ембрион не ме удовлетвори.
За генетични изменения, които засягат определения пол, е ясно. Ще се избере пола на ембриона. За другите - не е ясно.
Ако вие сте получили по-удовлетворителен отг., който ви дава повече инфо и можете да решите - добре.
За мен това е загуба на пари на този етап.
Също е абсурдно, че се изследват всевъзможни неща при инвитро, а при нормално забременяване - не. Репродуктивните проблеми на много двойки не са вродено.
Преценете според случая си.
Успех! 🍀
ПП и ние бая се чудихме. Те като толкова сериозно го представят това изследване. ОК, то може да е сериозно, но приложимостта му при избора на ембриони определено не е убедителна.

# 156
Лично мое мнение, аз не бих ги пускала ако ще правите ПИД на ембрионите. Но все пак се консултирайте какво точно включва ПИД и дали засяга въпросните гени.

# 157
има ли основание да изследвате гените си ?
Защото на нас ни казаха че първо правят инвитро с ПИД и чак ако тогава няма ембрион правят генетични изследвания на родителите , и то при все че имам 3 аборта с аномалии.

# 158
ПИД-ът е няколко вида.
Това, което се тества в масовия случай е за хромозомни изменения. По-скоро въпросът за кариотип-а е дали, ако там има проблем, биха тествали нещо допълнително на ПИД. Нямам представа.
Иначе, аз за себе си съм "фен" на ПИД-а като цяло, защото може да спести много напразни трансфери на увредени ембриони, които няма как да се захванат. И после да не се питаме защо не става. Да не говорим за аборти поради аномалии на плода. Но важно е да се разбере, че нищо не е на 100%. Просто може да спести доста проблеми, дори и да не може да открие всички. Разбира се, ако бях под 30 и без предишна история на кухо яйце, нямаше толкова да ми е важен сигурно.

# 159
Подкрепям мнението на Penguinche, след три ранни спонтанни аборта след естествено забременяване, три неуспешни инвитро опита, съм бременна от първи опит спед пид в Мемориал. Бяхме с неизяснен стерилите.
С две ръце за ПИД

# 160
В случая не става въпрос за ПИД. Става въпрос за генетично изследване на единия партньор, както дамата споменава.
Разбира се, че ПИД не стои под въпрос, ако е необходим. Въпросното генетично изследване е Whole Exome Sequencing на партньора.
Логично е да се пита човек с какво ще помогне WES test само на единия партньор (освен ако не става въпрос на носител на сериозна генетична болест, която се предава в семейството), тъй като всеки от двамата партньори носи своето генетично бреме.
Наистина зависи каква е целта…разбира се, че ако единият е носител на рядка генетична болест, е редно да се направят всевъзможни генетични изследвания.
Изследването струва около 800евро и резултатът идва след 2 месеца.
Също така Кариотипът е хромозомно, а не генетично изследване. При добър Кариотип на двамата партньори може да не се препоръча ПИД (поне този от тип А). Кариотипът не е толкова скъп и излиза за 21-30 дни в Мемориал. В други турски лаборатории - за около 14 дни.
https://www.centogene.com/diagnostics/our-tests/whole-exome-sequencing

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 19:39 от Anniey

# 161
Аз малко вяло го написах, но става въпрос за склонност към образуване на кисти, които ги има и при единият родител на партньора ми. Препоръчаното изследване е за гени pkd1 pkd2 hdi1
По обясненията разбрахме, че ако има наличие на тези гени, вероятността за пренасяне в/у ембриона била 50%. Което било преодолимо с допълнителни изследвания при ембриона. Та затова се зачудих, защо направо не се тества ембриона, и изобщо би ли имало смисъл от тестване на единият партньор.

Ако правилно разбирам- може би ще ни трябва PGT-M може би при ембриона.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 20:21 от pantuffy

# 162
Преди стартиране на първият ни опит в Истанбул правихме Кариотип и аз и ММ. И при двамата е нормален. Забременях от първи трансфер,но направих спонтанен аборт в 6 г.с. Съмненията бяха за аномалии в ембрионите,тъй като сме с тежък МФ. С вторият опит бях категорична, че искам ПИД. От 5 Е, три бяха нормални. За протокола аз съм на 28, а ММ на 39г.

# 163
Аз малко вяло го написах, но става въпрос за склонност към образуване на кисти, които ги има и при единият родител на партньора ми. Препоръчаното изследване е за гени pkd1 pkd2 hdi1
По обясненията разбрахме, че ако има наличие на тези гени, вероятността за пренасяне в/у ембриона била 50%. Което било преодолимо с допълнителни изследвания при ембриона. Та затова се зачудих, защо направо не се тества ембриона, и изобщо би ли имало смисъл от тестване на единият партньор.

Най-добре питай лекарите.
Така като гледам никой от нас не предположи правилно.
Просто питай какъв е смисъла от едното и от другото.
С тези генетичните въпроси е доста сложно.
Още едно предположение имам, че ако партньорът не е носител, ще се спести допълнителното изследване на всеки ембрион.
Като гледам тези гени пкд1 и 2 са свързани с проява на поликистоза на бъбреци…не знам дали това е единствената болест, но аз определено бих тествала в такъв случай.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 21:01 от Anniey

# 164

Най-добре питай лекарите. 😂
Така като гледам никой от нас не предположи правилно.
Просто питай какъв е смисъла от едното и от другото.
С тези генетичните въпроси е доста сложно.
Още едно предположение имам, че ако партньорът не е носител, ще се спести допълнителното изследване на всеки ембрион.
Оо да, със сигурност ще ги поизпържа с малко въпроси, защото не ми се правят излишни изследвания.. просто реших да повдигна темата тук, понеже може и на други хора да е полезна Simple Smile иначе, да ако при него ги няма тези генни мутации, ще си спестим тестване, но тъй като при баща и син има еднакво проявление в един и същи орган, ми се струва, че така или иначе е много вероятно да е носител :/

Общи условия

Активация на акаунт