Клиники в Истанбул - тема 16

• 77 254
  • 917
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета!

През 2018та бяхме пациенти на Мемориал, имам една стимулация тогава и след това успешен трансфер на един ембрион, качество 6АА, без мозаицизъм. Последва успешна бременност и раждане. Simple Smile От тогавашната стимулация имаме още един ембрион (с качество 6АB и 40% мозаицизъм (по-конректно mosaic monosomy), който остана замразен там. Сега отново се свързахме с Мемориал, като питахме дали може да направим трансфер на този ембрион и с новия цикъл очакваме да започнем подготовка за трансфер. Притеснява ме наличието на мозаицизъм в ембриона, четох доста и като цяло повечето инфо по въпроса показва, че наличието на мозаизицъм намалява сериозно шансовете да се имплантира успешно ембриончето. От друга страна, до колкото знам от приятелка, която е правила доста опити по болници в БГ, масово не се прави PGD и реално лекарите не знаят какви ембриони връщат (тоест връщането на ембриони с мозаицизъм би трябвало да има отношение само към успешната имплантация на ембриона, а не към развитието на увреден плод). 

Но ме мъчат тези мисли около мозаицизма и исках да попитам има ли някоя девойка, която има опит с ембрион с мозаизицъм? Утре имам онлайн среща с лекаря от Мемориал, ще попитам и него какви са шансовете, но щом се наемат да правят трансфер, предполагам, че все пак има някакъв шанс за успешна бременност и здраво бебенце.

Успех на всички Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Зависи какъв е мозаицизма, на коя хрмозома. Поискайте консултация и с генетик в Мемориал. Най-точно там ще ви кажат какви са рисковете. Ще ви кажат ясно дали има риск за аборт по мед. причини. А за риска трансфера да е неуспешен вие ще си прецените дали ще рискувате или ще правите нова стимулация.
Има и отделна тема за ПИД. Там има обсъждани ситуации.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 08:27 от steli4ka s

# 616
Здравейте, момичета!

През 2018та бяхме пациенти на Мемориал, имам една стимулация тогава и след това успешен трансфер на един ембрион, качество 6АА, без мозаицизъм. Последва успешна бременност и раждане. Simple Smile От тогавашната стимулация имаме още един ембрион (с качество 6АB и 40% мозаицизъм (по-конректно mosaic monosomy), който остана замразен там. Сега отново се свързахме с Мемориал, като питахме дали може да направим трансфер на този ембрион и с новия цикъл очакваме да започнем подготовка за трансфер. Притеснява ме наличието на мозаицизъм в ембриона, четох доста и като цяло повечето инфо по въпроса показва, че наличието на мозаизицъм намалява сериозно шансовете да се имплантира успешно ембриончето. От друга страна, до колкото знам от приятелка, която е правила доста опити по болници в БГ, масово не се прави PGD и реално лекарите не знаят какви ембриони връщат (тоест връщането на ембриони с мозаицизъм би трябвало да има отношение само към успешната имплантация на ембриона, а не към развитието на увреден плод). 

Но ме мъчат тези мисли около мозаицизма и исках да попитам има ли някоя девойка, която има опит с ембрион с мозаизицъм? Утре имам онлайн среща с лекаря от Мемориал, ще попитам и него какви са шансовете, но щом се наемат да правят трансфер, предполагам, че все пак има някакъв шанс за успешна бременност и здраво бебенце.

Успех на всички Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Зависи какъв е мозаицизма, на коя хрмозома. Поискайте консултация и с генетик в Мемориал. Най-точно там ще ви кажат какви са рисковете. Ще ви кажат ясно дали има риск за аборт по мед. причини. А за риска трансфера да е неуспешен вие ще си прецените дали ще рискувате или ще правите нова стимулация.
Има и отделна тема за ПИД. Там има обсъждани ситуации.
Коя е темата?

# 617
# 618
Момичета, 12 ден на 5 дневен ембрион чхг 1287, но слагам прегнил 100 през ден след трансфера. Възможно ли е да е толкова висок резултат от него?

# 619
Момичета, 12 ден на 5 дневен ембрион чхг 1287, но слагам прегнил 100 през ден след трансфера. Възможно ли е да е толкова висок резултат от него?

Не е от прегнила, при моя неуспешен опит, беше вдигнал стойността на ЧХГ само с 2 единици. Вие имате над 1000, което си е бременност. Честито!

# 620
Нееее,абсурд да е от Прегнила. Бременна сте, честито!!! Моят резултат на 12 ден беше точно толкова Simple Smile Успех Heart

# 621
А дали има някои от вас с положителен тест, но без лекарства за разреждане на кръвта . Много се притеснявам тъй като чак след 10 дни съм при доктора, а нямам правени изследвания за тромбофилия. Дали да ги пусна на своя глава или да изчакам?

# 622
А дали има някои от вас с положителен тест, но без лекарства за разреждане на кръвта . Много се притеснявам тъй като чак след 10 дни съм при доктора, а нямам правени изследвания за тромбофилия. Дали да ги пусна на своя глава или да изчакам?

Здравейте, според мен е добре да си ги пуснете още сега, аз моите си ги бях пуснала месеци, преди трансфера. Но въпреки, че нямам, още в началото ми казаха, че трябва да ги слагам. В момента съм 16 г.с. с близнаци и съм още на инжекции.

# 623

На мен в Турция не са ми правили изследвания за тромбофилия, нито преди стимулацията, нито преди трансфера. Спомням си, че и аз се бях наплашила и на своя глава си пусках вече като бях бременна. После в един момент по време на бременността към 7ми месец видяха някакви петънца на плацентата (забравих точния термин), имах и завишени Д-димери и тогава лекарката, която следеше бременността включи клексан. Според мен питайте лекарите, но ако те вече така са преценили може би не е необходимо да се правят.

# 624

На мен в Турция не са ми правили изследвания за тромбофилия, нито преди стимулацията, нито преди трансфера. Спомням си, че и аз се бях наплашила и на своя глава си пусках вече като бях бременна. После в един момент по време на бременността към 7ми месец видяха някакви петънца на плацентата (забравих точния термин), имах и завишени Д-димери и тогава лекарката, която следеше бременността включи клексан. Според мен питайте лекарите, но ако те вече така са преценили може би не е необходимо да се правят.
В коя болница  сте били е Турция ?

# 625

Мемориал

# 626

Мемориал

Искам и аз да споделя мнение за Мемориал, относно тромбофилията. На първоначалния преглед всеки пациент попълва анкета, в която има въпроси за фамилни заболявания, на базата на които преценят дали да пуснат или не тромбофилия. Аз не бях пускала такива изследвания, но след като споделих, че в семейството ми има роднини с инсулт и баща с разширени вени, ми дадоха да пусна. Също така на база на изследванията ми беше назначена и терапия. Там за най-опасни считат само няколко фактора, а другите според мен не ги вълнуват.

# 627
Здравейте, момичета Simple Smile Предстои ни инвитро процедура следващия месец в Истанбул - Мемориал. Дали може да споделите каква сума са ви излезнали всички процедури, които сте направили от стимулацията до самия трансфер, като евентуално цена за ПИД тест и хистероскопия?
Всяка информация ще ни е полезна. Благодаря предварително:)
2450 евро пакета за стимулация и трансфер платих май. 650 евро от тях при започване на стимулацията.
1600 евро за хистероскопия (януари)
295 долара на ембрион за ПИД.
Имам три стимулации (май - ноември) лекарствата ми бяха около 500-700 евро.
Лекарствата след трансфер, които ми изписаха до 10 седмица - 450 евро.

Всеки следващ опит е с отстъпка. След първата стимулация нямах ембрион и втората ми беше с 20% по-малко, като неосъществения трансфер го приспаднаха.
Аз ходих Януари за втора процедура и ми казаха ,че уцелвам още старите цени ,защото щели да ги вдигат.Не съм питала с колко,но ако ги питате ще ви кажат.А цените на лекарствата се вдигат с всяка година,така че там е трудно да се каже.
Аз сравнявам миналата година с тази е определено са вдигнали цените на лекарствата.Те работят с аптека ,която носи лекарствата директно в болницата,но направих проучване че в аптека Идил на няколко метра от болницата са по-ефтини!

# 628
Аз последно купувах Гонал от аптеката срещу болницата, в сградата на Перпа. Беше същата цена като тези, които носят. Къде е тази аптека с по-евтини?

# 629
Момичета, а има ли някой от вас опит с прием на Достинекс по време на подготовка за трансфер? Започнах подготовка за свеж трансфер, но пролактинът ми е висок и ми изписаха достинекс, за чиято безопасност на употреба по време на бременност съм чела, че не е доказана и се препоръчва да не се приема в период, в който се очаква евентуална бременност. Все пак обаче от Мемориал ми го изписаха и започнах да го приемам.

Общи условия

Активация на акаунт