Отговори
# 495
Здравейте!

Да ви залея с нови творения на фен

# 496
Много новинки се събраха за кратко време.
Относно Ебру и предстоящия сериал с Биркан, прочитайки резюмето, разбираемо отново се е спряла на нещо различно от изиграните до момента сюжети. Звучи ми интересно, така че ще сме в очакване. Този Биркан го гледах във Всичко за брака, и в Песента на живота, ето една обща снимка с Кърджъ, режисирал е ПЖ та е по негово време.

Относно Акън, дано му е на късмет с новото агентство, да се сработят, ако и тук не се получи, направо да подписва с А.Бу......, част от актьорите под крилото му добре се котират..... Stuck Out Tongue Winking Eye

Относно серията на Капан, 99% съм убедена че Демир има пръст в лъжливата врътка на финала от страна на майката на Джерен. Едва ли и дойде ей така да излъже толкова долно. Отново евала за Акън и отиграването му, направо ми дожаля за него, при целия ентусиазъм и добронамереност, дойде му като шок неочакваната й лъжа. Тази жена настъпи по много болно място. CryCryCry

И несъзнателно направих аналогия със сцената от Вятъра и лъжата на Хазар в болницата, реакцията на Миран, емоцията изписана на лицето на Рейян, а тук при Бенсу отново с дежурната порцеланова маска на лицето, и за цвят влага в очите, дали ползва капки? А да не говоря за сцената в коридора докато той спейки извърна глава към нея и тя го гледаше уж любовно и аналогичната сцена във Вятъра, не го искам но ме дразни как пробутват жалките опити да ни убедят за възникналите чувства м/у УмРен, то тя го ревнува, то той се мъчи да я задържи в обкръжението си какво любовно влечение само. Ааа забравих, той я беше наблюдавал години преди фактическото им познанство, като част от плана да се опознаят навиците и в цялостна врага фамилията Гюмюшай. Толкова са ми неубедителни в тази част, повече вярвам на Умай и Гювен, при тях поне още в началото показаха признаци на любовни чувства, привързаност. Има нещо не както трябва и не опира само до играта и изражението на Бенсу, да не я изкарваме виновница за всичко. Мисля че и сценаристите са за бой, да не бяха поемали в тази посока. Разбира се такова е моето мнение, други може да го виждат по различно.
Дали сега като вкараха новата актриса, няма да изкарат някой друг от каста, само да не пипат Луна...., моля.....

Забавен момент с хакерчето, тук избъзика Умут с коментар за полицайката

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 23:25 от daniela1504

# 497
Коя е новата актриса в Капан ?

Дани , невидимият джентълмен няма вина че не го виждаме. Всичко е от по горна заповед.
Лале Башар е изтрила поста си  и снимката с благодарност за свършената работа.
С него се работи с удоволствие.
Режисьора на филма също е трил за старта.
Карджъ  в Шивача го бяха скастрили горкия.
Всеки, който се показва и издава  нещо за проектите на голямата им звезда ще бъде санкциониран. Когато стартираха  за сефте с Протектор отпускаха повече материал. 
Питам се дали не му забраниха и на новогодишното парти да присъства?

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 23:16 от femmi2

# 498

Даниела, успокоих се, че не само аз виждам, че има нещо не както трябва не само в играта на Бенсу, но и в сценария в Капан. Вече си мислех, че гледам нещо различно, като чета в другите форуми. Акън наистина играе добре и се справя, но насреща няма нито някой който да поеме, нито да подаде. Сценаристите трябваше да си наблегнат на отмъщението и тогава любовта щеше да си дойде естествено, а не както сега да се мъчат и то несполучливо да ме убеждават, че има любов. Е, ми не се получава.

Акън хубаво смени агенцията, но като гледам и там тръгват с гафове. В портфолиото му е забравен "Играта на съдбата ми", а там отново е в главна роля.

Целия нет гъмжи с нови колажи и фенски клипчета на Ебру и Биркан

По отношение новия сериал на Ебру - Извор на живот, сценария е изключително интригуващ и Феми вчера дори се учуди, че ще е за ТВ, а не за платформа. Затова и попрочетох малко и тази философия за Ab-ı hayat/ Извор на живота е залегната дори в Корана. А Огуз хан, който се споменава в текста по- долу беше дядото или прадядото на нашия Алпагу хан. Така че явно Извор на живота ще е съвременно представяне на тази философия и тя не е много далеч от турците, щом се споменава и в свещената им книга.

Ето я и част от информацията за Ab-i Hayatл

"Вечна вода, âb-ı живот, вода на живота, вода на жизненост, aynü'l-hayat, nehrü'l-hayat, âb-ı câvidânî, âb-ı zindegî, източник на живот, извор на живот, понякога се отнася до Hızır и İskender âb-ı Hızır или âb-ı İskender и др. Легендарната вода, която е известна с различни имена, спомената в много митове и се смята, че дава безсмъртие на човека, който я пие. В различните тюркски езици менгюсув се казва и като бенгюсуб. Всички думи Bengü/Bengi/Mengü/Mengi означават безкрайност (или вечност) на турски. Ab-ı life е концепция, присъстваща във всички световни митологии. Освен легендите, животът на âb-ı е косвено засегнат при разказването на историята за Моисей и Хъзър (ал-Кахф 18/60-82) в ислямската книга, Корана.
Всъщност това е разбиране, срещано в отделни митологични системи. Ab-ı Hayat се среща в религиозни книги, различни от митове и митологични текстове, когато се свързва с името на Hızır и се разказва историята на Муса. Според разказите, първите, които пият тази вода, са Хъзър и Иляс - пророците. Въпреки че има много разкази, свързани с предаването на вечна вода и вечен живот, смята се, че тези разкази са свързани с имената само на няколко души в древните земни цивилизации, като Гилгамеш, Огуз Хан и Искендер Зулкарнейн. Когато взаимозависимостта между тези разкази беше изследвана, се разбра, че произходът на разказите за Ab-I (Abı) Hayat е от шумерите. Изследванията на по-късни периоди потвърждават мнението, че разказите, свързани с Бенгису, трябва да се търсят в по-стари традиции.

Животът на Ab-ı, понякога наричан „Водата на жизнеността“, е скрит в тъмен и непознат свят, определен като Zulmet. В Искендер той тръгва след Аб-и Хаят чак до Зюлмет, но не успява да го получи. Бенги су, свързано с името му, взел от първата карма (хаос - вода), която се счита за творческо начало, знаците на възкресението, вечния живот, обезсмъртяването и ги запазил в себе си. В този смисъл е възможно да се намерят следи от първата вода в символа на водата Бенги, подобно на началото в мита за сътворението. Живителната сила на водата е довела до появата на мнения в различни системи от вярвания, че тя е силата, която носи вечността и дава безсмъртие."

Има и много хубава статия от октомври/ноември тази година за режисьорката на Извор на живот и то в БГ сайт. Но нея ще я пусна в следващ пост.

# 499
Феми, относно новата актриса, нали вкараха майката на Джерен, а съм забелязала следната закономерност в дизитата броят на актьорския каст се определен и се спазва, дали това е свързано с отпуснат предватрително бюджет мога само да предполагам и когато въведът нов/и персонаж/ следва да изкара същият брой. Разбира се не говоря за гост актьори, които се явяват епизодични. Предполага се че майката на Джерен, ще се задържи за постоянно, а може в един момент да излезе на светло и майката на Умут, ако стигнат чак до там. Нали за нея се спомена в началото, че ги е оставила.

Значи такава била работата, със снимката, а...... Дано тази жена е наясно колко много фенове е ощастливила, споделяйки въпросната снимката.  Те като сключват договор, би следвало да са предварително започнати с клаузите за конфиденциалност от страна на продуцента. А за партито чак толкоз не ми се вярва, актьорите особено пък опитните винаги са подготвени и мълчат или отбиват тактично такива въпроси касаещи разкриване на нещо от кухнята. Крещящо се осети това в Легенда, почти нищо освен пейзажи, облаци, животни...., вс от екипа се съобразяваха.

# 500
Режисьора на Извор на живот - Хилал Сарал

Хилал Сарал жената „командир“ на турското кино

Хилал Сарал е най-известната жена режисьор в Турция

Изненадващо, тази малка жена е истински командир в пола. През последното десетилетие тя създаде няколко супер хита и зае своето място в световното кино. За сериала „Черна любов“ тя получи престижната американска награда „Emmy“.

В допълнение към „Черна любов“, тя заснема известни теленовели като „Каква е вината на Фатмагюл?“, „Забранена любов“, „Курт Сеит и Александра“, „Кузей и Гюней“, както и няколко други интересни филма и сериала.

Хилал Сарал разкри на света таланта на толкова прекрасни турски актьори и актриси, които се превърнаха в истински звезди благодарение на нейните филми: Къванч Татлъту, Енгин Акюрек, Бурак Йозчивит, Берен Саат, Неслихан Атагюл, Зерин Текиндор и други.

Хилал Сарал навлиза в професията през 1998 г. и създава няколко добри филма за телевизията и киното, преди да я сполети истинският успех. Тя се събуди известна след излъчването на първите епизоди на теленовелата „Забранена любов“, където главните роли изиграха младите амбициозни актьори Къванч Татлъту и Берен Саат.

Това беше филмова адаптация на известната творба, но толкова талантлива, че накара милиони зрители по света да пролеят сълзи и да съпреживеят „забранената любов“ на главните герои на картината.

Като режисьор и като жена Хилал Сарал вярва, че работата й трябва да отразява наболелите социални проблеми на днешното общество. Следователно картината „Каква е вината на Фатмагюл?“ или другото й име „Виновни без вина“ отразява действителния проблем с насилието над жена и трудностите на социалната адаптация на унизена и обидена жертва. Ситуация, в която хората наоколо не осъждат злодеи и изнасилвачи, а невинната жертва и дори създават непоносими условия за по- последващия й живот.

Както Хилял Сарал многократно признава в интервютата си, сериалът „Каква е вината на Фатмагюл?“ е специален в нейната кариера

Хилял винаги подчертава, че в нейните картини няма идеални герои, защото никой не е перфектен в реалния живот. А актьорите на екрана трябва да предават истински чувства и емоции, да се превръщат в истински хора, на които публиката ще бъде съпричастна.

Тя винаги избира актьори не по външен вид или минали постижения, а по „светлината, която идва от очите им“, по вътрешната им сила и харизма, която след това ще бъде ясно видима на екрана.

Ако погледнете актьорите, които е снимала, е невъзможно да не се съгласите с избора й – това са Киванч Татлъту, Енгин Акюрек, Бурак Йозчивит. Много турски суперзвезди могат да посочат талантливата режисьорка Хилал Сарал за своя кръстница.

А турските актриси, които Хилал представи на света? – Берен Саат, Неслихан Атагюл, Зерин Текиндор, Хазал Кая.

Хилал Сарал подчертава, че никога няма да покаже в картините си унизена жена, тя винаги се стреми да покаже силна жена, която ще устои на този свят, въпреки всички трудности и нещастия.

Хилял е жена, която се противопоставя на насилието във всичките му проявления. Особено мрази насилието над жени, деца и животни. Като голям любител на животните, режисьорката Хилал мечтае някой ден да направи филм за искреното приятелство между животни и хора. Надяваме се да се случи някой ден.

Няколко думи за личния живот на жената режисьор: тя е омъжена от 2004 г. Съпругът й е турският писател Мурат Юналан. Двойката няма деца, но имат любимо куче. И няколко супер успешни телевизионни творби.

Пожелаваме късмет, творчески успехи и вдъхновение на прекрасния режисьор и красива жена Хилал Сарал! Очакваме с нетърпение новата й работа!

# 501
Здравейте момичета. Много време следя темата, но не съм се включвала до сега. Е престраших се. Нови снимки на Акън и Бенсу от фотосесията за BeStyle 😍🔥

# 502
Здравейте!
Добре дошла, Ani7779! Честичко се престрашавай...

Акън с интервю в латино пресата

И тъй като не ми се прави редакция на целия превод, за да придобие смисъл ще сложа превода само на малка част.

"Как се чувствате да се върнете към
Телемундо с тази нова история?

- Вълнувам се да се свържа
отново с латиноамериканската публика
в САЩ и зрителите да открият
тази силна история за любов и
предателство. Зрителите ще бъдат
пленени от тази вълнуваща драма,
изпълнена с неочаквани срещи.
"

Интервюто продължава с преразказ на сюжета на Любов и предателство или Играта на съдбата ми, както го знаем в БГ.
Изброен е и актьорския състав на Съдбата, продуцент, режисьор, сценарист.

"Нека да поговорим за
Hercai и какво означава в...

-Уау, Hercai
беше най-големият
проект в моята кариера
и с които стигнах до страни по целия свят. Много
съм благодарен за тази история.

Нови проекти?

-В момента съм в Турция и записвам нов сериал,
който ще можете да видите съвсем скоро. Много
неща предстоят за 2023 г.
"

# 503
Благодаря Цвети 🌼

# 504
Ново от сторито на Ебру

Да не остана и аз назад, един колаж и от мен с Биркан, новия партньор.

И накрая красивия ни Акън

# 505
Добър ден Blush

# 506
Здравейте!
Хубав и уютен уикенд!

Днес малко клюкини за част от актьорите на Вятъра и Легендата

Да започнем с режисьора Джем

Част от Вятърничавите заедно на купон Оя/Гюнюл, Тансу/Азат аби, Сердар Озер/Джихан...

Бурак Т./Темур тегин от Легендата в новия му сериал Жар птица. Променен и много хубав.

# 507

Цвети , колажчето е много готино . Феновете са ентусиазурани и от новите партньорства и колеги на Ебру

За инфо филма на Бенсу Сорал по Нетфликс е с добри резултати на 11 място по гледаемост .  

За Дани , клипче от Протектор
 https://www.youtube.com/watch?v=UNacWRdHlKE
 Хайде  Чачи да снима за Обществената тв ако го навият . Изперквам с тия потайности . При тях няма такива неща.
Терзи беше планиран за тв на Аджун  не се договориха финансово и го преместиха .

# 508
Цитат
Айде и нещо забавно с химиците, идея към супер сценарио екип. JoyJoyJoy
Продуцента да не се стиска за глоби ако иска да се вдигне рейта, да види какво прави брат Чачо с колежката в Протектора беше нали, да разбият статуквото....... В професионализма на Акън не се съмнявам, само да му дадат поле за изява.......
Горното го репоствам придружено с видеото на Феми за показно. Айде и наште УмРен след като СЦ ще ни пробутват  любовните им отношения поне малко да ги разчупят, липсва ми нахаканият адвокат в началото.

Çınar Yılmaz X Sarp Yılmaz  Nature FireNature FireNature Fire
https://twitter.com/fanitypower/status/1604294171266793474

От видео споменика на Джем Кърджъ за 2022г са отбелязани и няколко момента с Ебру, пътуването им до Амстердам, от рождени й ден и от сватбата, последната не сме я виждали.
направи ми впечатление че визуално племенничката му има прилика с него.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 14:33 от daniela1504

# 509
Здравейте!
За една нежна и чувствена неделя, също толкова чувствен колаж на нашите РейМирчета.

А този е от мен.

Ново от сторито на Ебру

Общи условия

Активация на акаунт