Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 695
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Естествено, че за междучасията ще разказва едно дете. За писане на букви и ченгели ли да разказва? Подробен отчет за учебния процес? Joy

# 151
  • в страната на чудесата
Ченгелите можеш да видиш. Междучасията са важни. Както и контактът с учителите.
“Нормално” не дава оценка, а показва поведението на по-голямата част от наблюдаваната група. В случая моите познати, тъй като не познавам Вас, фикс, и Вашата общност.
Децата забравят, поне повечето. На възрастта на вашите тези разговори са били в колата на път за вкъщи. После избледняват емоциите и детето не си спомня, нито пък му се занимава с приказки вместо да играе.
В повечето ЧУ денят наистина е безумно дълъг, което след 4 клас според мен пречи и за мен е досадно. Но очевидно е предпочитана форма, иначе нямаше да издържи на пазара.

# 152
Колкото до родителските срещи, сега не е като едно време. Индивидуални са с всеки родител, поради което всеки има слот от 5 минути, в които да се види със съответния учител. За това време такива велики подробности не могат да бъдат обсъдени и разчепкани.
По 15 минути са (ама може и да сте сменили училището... ) И са си напълно достатъчни. Може би за някое конкретно дете е нужно  повече време, но в такива случаи не се чака родителската среща, а са проведени и предварителни разговори/срещи.

Преди пандемията не се спазваше времето. Тогава, в  ПУК, имаше родители, които като се настанят при учителката, вирнат крак връз крак и си обсъждат "великите подробности" все едно са си у дома по пантофи и си висяхме по коридорите с часове...

# 153
Някой има ли отговор от Питагор вече?

Нашият резултат излезе снощи след 20:00 часа. Обследването беше в първия ден, на 24-ти.

# 154
Кога ви е било събеседването? Миналата година в системата им още на същия ден беше отразено, там ли следите? Не знам как е тази година, дано се включат родители и на други кандидатстващи.

Някой има ли отговор от Питагор вече?
На отворените врати казаха, че отговор ще получим до 3 дни след събеседването. При нас спазиха срока.

# 155
Здравейте,

Събеседването в Питагор днес е минало супер според сина ми. Усоях да изкопча и доста инфо - броил е от и до 10; отбелязвал е излишното в редица; търсил е всики къщички еднкави с една изведена отгоре; рисувал е момче; трябвало е да запомни морски животни, след което да ги открие в мрежа с квадратчета; питали са го за диви животни и сезоните; оцветявал е гласни и съгласни в думи; свързвал е животно с храната му, намирал е точното парченце липсващо от картина (каза, че са били ноти, но не сложни), сравнявал е по-голямо и по-малко, но не разбрах дали цифри или предмети. Каза че и някакви фигури е имало, но не разбрах задачата каква е.
 И не знам дали като част от изпита, но с дамата са играли с количка с дистанционно, която трябвало да управлява, за да минава препятствия и т.н. Не е имало тип задача, която не е правил, не е имало лабиринт и симетрия.

# 156
  • София
Оцветяване на гласни и съгласни на изпит за ПУК ми звучи.. прекалено.

# 157
  • София
И аз това помислих. Синът ми го прави сега това, вече в ПУК - има им го в учебниците. Ох, стресирах се отсега за догодина...

# 158
Оцветяване на гласни и съгласни на изпит за ПУК ми звучи.. прекалено.

Съвсем не се ангажирам с достоверността на информацията на 5 годишен, който обикновено не знае какво е обядвал Wink. Това сподели. Знам обаче ,че в градината го правят от тази есен .

# 159
Каква градина посещава детето? Не го очаквах това с оцветяването на звуковете...

# 160
Тъкмо си помислих, че сме обречени Simple Smile Не знам как дете на ненавършени 5 може да разграничи гласни от съгласни…

# 161
  • София
Замислих се, че тази задача може би не се очаква да бъде решена правилно, а по-скоро да се види подхода на детето към въпрос, чийто отговор не знае - дали ще опита и ако да, то как. Макар че в този случай би било правилно да се чуе логиката на решаващия.
Или се проверява колко е работено с детето. Тоест дали резултатите от другите задачи са резултат на много усилена работа с него, или на по-умерени занимания.

# 162
Каква градина посещава детето? Не го очаквах това с оцветяването на звуковете...

АВС, взели са гласните. Уточнявам, че градината е англоезична и от минала година по Jolly Phonics посочват първи, последен звук и също учат гласни и съгласни макар и в друг език. Пак казвам, че може да не е била такава задачата.

# 163
  • София
Някой тук дали има собствен опит с Веда, начален курс? Бих помолила да сподели.

# 164
Тъкмо щях да пиша - "Не знаят ли всички на тази възраст" да разпознават звуците, гласните и да броят първи, последен.", но после прочетох за АБС и Джоли фоникс и ми стана ясно как някои приемаме това за нормално за възрастта, а други го мислят за нечовешко постижение.

Общи условия

Активация на акаунт