Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 783
  • 780
  •   1
Отговори
# 405
  • в страната на чудесата
Сега се сещам - проверете и чу Евлоги и Христо Георгиеви. Класовете са малки, не знам подробности (освен че учат китайски), мои близки имат две деца там, като цяло са доволни.

# 406
  • София
Блонди Ана малката за трите години градина заради пандемята, каранини, боледуване е била сигурно около година и половина общо, може и по-малко. Като от лятото не е на градина. От началото на тази година не спеше в градината и беше много доволна от това 🤣 ама сега ми обяснява, че в училище й се спало сутрин повече 🤣
Наистина при всичките ни усилия рядко заспива преди 21.30-22.00 часа. Тя е нощно пиле и е много активна вечер. Ако дремне 10 минути в колата после няма заспиване. Сутрин я будя около 7.30 часа, което прави почти 10 часа сън. Мисля, че е нормално, макар че може и повече.
Аз не съжалявам, че е започнала сега в ПУК - градината вече нямаше какво да й даде и мисля, че не е само тя уморена. Споделя им, че учителката редовно им казвала “Поспаланчета, събудете се”, защото почти всички дремали в първите часове.
Аз мисля, че всеки опит е добре да се чуе и колкото повече споделен опит, толкова по-добре. Бях почнала да чета първите теми и се забавлявах с търсенето на Мецан на немско училище 🤣
Вече всеки ще пречупи информацията през собствените си нужди.

Поздравления за приетите ПУКчета в Питагор. Наистина не се впечатлявайте от някаква служителка в администрацията. Много често те не са наясно с много формалности. Важното е, че училището е добро и обучението също.

# 407
  • София
Мagnollia, няма деца, които да са нощни птици, има деца, които имат режим или, които нямат. Не я оставяйте да заспива в колата и към 8,30 да си е измила зъбите и в леглото. И ще свикне. На запад малко прекаляват, но поне до 10 годишни си лягат в 19 ч.
Пък ако не стане с режима също не е драма, просто не е виновно ранното записване на училище. Без режим ще и се спи и догодина. Ама ще свикне, много деца са така.

# 408
Полезно е ранното лягане, но като се прибере в 17.30, да се измие, вечеря и кога да остане време за себе си и за родител да го види?

# 409
  • Пловдив/София
Привет, някой има ли опит с чуждоезикови курсове в чужбина за начален курс? Идеята ми е родител(и) да работят оттам 2-3 седмици, а детето да е на курс до обяд. Но се чудя дали при малките ще има полза такава междукултурна среща- дори да се сприятели, още не ползва самостоятелно мейл и комютър да си пишат например…
Вероятно в прогимназия е по-смислено. Но ако някой го е правил с 8-9 годишно ще ми е интересно да сподели Simple Smile

# 410
  • Blondeville
Стига времето, вкъщи вечеряме към 18:30, до 20 и нещо време за игра, после къпане, миене на зъбки и в 21 са по леглата. Аз самата в 22 съм вече супер изморена и си лягам.

Полезно е ранното лягане, но като се прибере в 17.30, да се измие, вечеря и кога да остане време за себе си и за родител да го види?

# 411
Привет, някой има ли опит с чуждоезикови курсове в чужбина за начален курс? Идеята ми е родител(и) да работят оттам 2-3 седмици, а детето да е на курс до обяд. Но се чудя дали при малките ще има полза такава междукултурна среща- дори да се сприятели, още не ползва самостоятелно мейл и комютър да си пишат например…
Вероятно в прогимназия е по-смислено. Но ако някой го е правил с 8-9 годишно ще ми е интересно да сподели Simple Smile
Не виждам особен смисъл в цялата работа, особено ако става въпрос за английски.

# 412
  • София
blondie_anna, впечатляващо наистина... Винаги съм искала да вечеряме по-рано - към 19-19:30, но толкова рядко се получава. Децата искат след училище/градина да играем, в същото време често трябва да се пазарува и готви. Ако седнем преди 20 го считам за постижение. Не е за това темата, но наистина се впечатлих...

# 413

Да, проверете в Интеграл. Имаха много добри дневни курсове в Лондон. Нашият син беше след втори клас и имаше някакво понятие от английски и престоят там му се отрази много добре.

# 414
Здравейте,
Днес ходих да запиша детето в Питагор и да ви кажа останах меко казано потресена от отношението на една дама (технически секретар). Как може да си позволяват такова отношение, не само с оглед на това, че са частно училище, а самия факт, че са УЧИЛИЩЕ. Пълна некомпетентност и вял отговор на въпроси зададени от мен. 🤯🤯🤯Не знам, не знам. Не ми хареса въобще и още по-силно се моля да се получат нещата със СС.
И аз имам забележки към администрацията и към точно към тази дама (предполагам коя е, то не са много вариантите). Дразнещо е доста. Още чакам график за логопед. Никой не ми отговори на имейл, по телефона звънях дни наред докато вдигнат, за да ми кажат че още нямали график.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 12:45 от fictrix

# 415
Когато на четири години синът ми започна предучилищна, се прибираше у дома към пет часа и неведнъж докато си търся ключовете да отворя вратата, се е свличал на изтривалката от умора. А си лягаше в 8 ч. и ставаше в 8 ч. Явно е от децата, които имат нужда от повече сън. Още като четиримесечно бебе спеше по цяла нощ (за радост на майка си, която се върна на работа тогава).

На десет години в момента си ляга в 9 ч., малко чете и в 9:30 ч. вече е заспал. Сутрин ставането му е трудно обаче, а не става толкова рано - в седем и половина. Когато не е на училище, също спазваме този режим. Да си призная, че след 9 ч. търпението към него рязко намалява. Просто имам нужда от време и за себе си, а от два месеца имаме куче бебе, то също си изисква грижи.

# 416
  • Blondeville
Има много прозаична причина за ранната вечеря - прибират се много гладни от градина/училище Grinning Хапват обикновено по един банан или кисело мляко като си дойдат (обикновено към 17, 17 и нещо) и едва удържат фронта докъм 18:30. А и аз съм привърженик на ранната вечеря и ранното лягане, като е плюс, че работя от вкъщи и имам време да сготвя към края на работния ден, а пазаруването ни е веднъж седмично. Баткото заспива почти на мига като е в леглото (в 9 часа), става в 7:25. Малката спи следобед в градината и разсъждава малко на житейски теми преди заспиване, но и тя бързо заспива. Аз лягам час по-късно от децата и съм супер изморена, а работя от вкъщи, съответно не хабя енергия в път и т.н., та какво остава за тях.

Ако детето е свикнало да заспива по-късно, лека-полека може да свикне и с нов режим - изтегляте вечерните ритуали един час по-рано, в началото ще заспиват по-бавно, но в деден момент ще свикнат.

blondie_anna, впечатляващо наистина... Винаги съм искала да вечеряме по-рано - към 19-19:30, но толкова рядко се получава. Децата искат след училище/градина да играем, в същото време често трябва да се пазарува и готви. Ако седнем преди 20 го считам за постижение. Не е за това темата, но наистина се впечатлих...

# 417
  • София
Да споделя, ако за някой е полезно- и Иззи отваря приемът, оставам с впечетление, че фокусът е ПУК 1 и гимназия, която ще приеме 4 паралелки, мисля. Не мога да съм сигурна, но не оставам с впечетлението да има места ПУК и 1ви клас.

Не сте прави, че всичко е режим, цял училищен живот ме караха да лягам рано и съответно да ставам рано- ми не и не. До ден днешен сутрин съм тотал щета, но мога да работя без проблем до 12, 1-2-3 през нощта.

# 418
  • Пловдив/София
Разбира се, че е до човек, режимът може да побутне леко, но толкова. Имам две деца и едното от бебе досега не е спало след 7.30ч сутрин. Другото ако сме ваканция може и до 10 да откара. Опитвам да са с един режим, но всеки си има особеностите и трудно се получава…
Хоуп, според мен разширява мирогледа, а и има деца, които по-трудно отлепват езика само с часовете в училище. В среда по цвл ден и вечер ще е друго.
Ще видя Интеграл, Алис, мерси.

# 419
  • Blondeville
Рейни, ти поне си продуктивна вечер - аз нито мога да ставам рано, нито да си лягам късно, дай ми на мен само да спя Grinning Следобед ми е пикът на мен. Но все пак си мисля, че като се налага да се става рано, е по-добре и да се ляга рано.

Една майка на детенце от групата в ДГ на дъщеря ми (2018) е записала дъщеря си на ранния изпит за ПУК в СС. Детенцето мисля е родено към средата на годината, не знаех, че може да се пробва и толкова рано. Така или иначе, моята госпожица не я чувствам готова, та не го обмислям като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт