Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 783
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Иззи гимназия ли отваря? Че и четири паралелки... Къде ще се помещават?

# 421
  • Отвъд алеята зад шкафа
2023 ще е първият випуск. Отделна сграда има за гимназията.

# 422
  • София
Пак ли там в същия район, или някъде другаде?
Не видях представени гимназиални учители на сайта.

# 423
  • София
За мен Иззи, които смятах, че са фаворит между англоезичните училища, все повече отстъпва място. След като всички знаем за неадекватния им процес по прием и обратна връзка от пробния ден, сега допълвам нулева обратна връзка от началото на учебната година досега, и то за подготвителна група. Почти два месеца без една дума според мен е недопустимо. Не е личен опит, но е информация от близки.

# 424
Привет, някой има ли опит с чуждоезикови курсове в чужбина за начален курс? Идеята ми е родител(и) да работят оттам 2-3 седмици, а детето да е на курс до обяд. Но се чудя дали при малките ще има полза такава междукултурна среща- дори да се сприятели, още не ползва самостоятелно мейл и комютър да си пишат например…
Вероятно в прогимназия е по-смислено. Но ако някой го е правил с 8-9 годишно ще ми е интересно да сподели Simple Smile
Нашето дете ходи на дневен лагер със спортове в чужбина, децата бяха от цяла Европа. Нямаше фокус върху езиково обучение, просто лагерът и заниманията си се провеждат на езика. При съобразяване, разбира се. Инструкторите говорят по-бавничко, с по-простички думи и повтарят указанията си. Децата си се сприятеляват, за тях езикови бариери няма Simple Smile

# 425
Благодаря, ще погледна Рьорих и Евлоги и Христо Георгиеви. За Увекинд съм изнедана обаче, не очаквах, че приемат без основи, в горен клас.

# 426
За мен Иззи, които смятах, че са фаворит между англоезичните училища, все повече отстъпва място. След като всички знаем за неадекватния им процес по прием и обратна връзка от пробния ден, сега допълвам нулева обратна връзка от началото на учебната година досега, и то за подготвителна група. Почти два месеца без една дума според мен е недопустимо. Не е личен опит, но е информация от близки.
Какво ще рече нулева обратна връзка?
В последния месец бяха организирани индивидуални родителски срещи за всяко дете от градинска възраст до 7 клас, на която присъстваха учителите по основните предмети.

# 427
  • София
Какво ще рече нулева обратна връзка?
В последния месец бяха организирани индивидуални родителски срещи за всяко дете от градинска възраст до 7 клас, на която присъстваха учителите по основните предмети.
Да, освен това за радост на всички ни най-сетне стартира новата информационна система, където има доста неща.
Да не би да не са ги включили в мейл листата тези родители? Да пратят имейл до основният ни контакт и да видят, защото много неща се случиха от началото на учебната година.

Гимназията, доколкото разбрах, ще е някъде до метростанция Г.М. Димитров.- съвсем отделна сграда. Лично не съм я виждала, а и ми е далече Гимназията и все още не съм започнала да се интересувам от този етап на обучение.

# 428
  • София
Благодаря, ще погледна Рьорих и Евлоги и Христо Георгиеви. За Увекинд съм изнедана обаче, не очаквах, че приемат без основи, в горен клас.
Според мен немалко училища ще имат прием по средата на годината, особено в по-горен клас /за кой клас всъщност става дума/. Прогресивно и преди, а предполагам и сега приемат по средата на годината, не са им запълнени класовете. Всъщност, вероятно освен на 3-4 училища от рода на СС и Питагор/ПЧМГ, едва ли на някое училище класовете са запълнени на 100%. Решете кое училище ви импонира като обучение/локация/атмосфера и просто звъннете да проверите.

# 429
Наши познати прехвърлиха сина си в "Светлина" по средата на пети клас, дъщеря си - в началото на втори (учебната година след баткото, така че предполагам са доволни).

# 430
  • София
Има ли неприети дечица в Питагор във форума? Simple Smile

# 431
  • София
Ако има родители на деца, които тази година са в ПУК и в първи клас в Питагор, бихте ли споделили с по колко най-малко точки са класирани деца за стипендии и дали и кога се дава на родителите информация за точките по този критерий: "Ученици с висок резултат от приемните изпити и тестове в ЧОУ „Питагор“ за новоприетите ученици - максимален брой точки 10. При резултат 65 % - 74% - 6 т., при 75% - 84% - 8 т., над 85% - 10 т."
Ако приемат дете в първи клас, то родителите знаят ли към момента на приема какъв е резултатът му от изпитите в проценти или получават единствено информация дали детето е прието.

# 432
Има ли неприети дечица в Питагор във форума? Simple Smile

Приемът все още тече - поне според сайта още е отворена платформата за прием на документи. Аз лично знам за два статуса в системата - приет и резерва. Като статус резерва може да продължи доста дълго. Предполагам, че част от резервите ще бъдат приети през януари, когато се отпишат децата с предпочитания към СС. Конкретно от миналата година, знам за деца поканени на повторен изпит през април и деца записани през лятото. В договора, който днес подписах, срокът за внасяне на таксата е 23.06.2023 г. Реално дотогава може да има мислещи родители... Не знам само дали се обаждат лично на по-късно приетите резерви или разчитат на това, че родителите си проверяват профилите през 2-3 дни...

# 433
Разбира се, че е до човек, режимът може да побутне леко, но толкова. Имам две деца и едното от бебе досега не е спало след 7.30ч сутрин. Другото ако сме ваканция може и до 10 да откара. Опитвам да са с един режим, но всеки си има особеностите и трудно се получава…
Хоуп, според мен разширява мирогледа, а и има деца, които по-трудно отлепват езика само с часовете в училище. В среда по цвл ден и вечер ще е друго.
Ще видя Интеграл, Алис, мерси.
Пипи, в БШ е проблемът. От опит ти казвам. Нямат подход при изучаването на английски и като цяло е на много ниско ниво. Моето дете грам на говореше и не се изразяваше свободно като беше там, ела да го видиш сега в Питагор как е. Да не говорим и за писането… Откривам огромна разлика! До ден днешен получавам обратна връзка за класа му в БШ какво прави по английски… ами само песнички слушат и тук-там някоя дума. А в Питагор успоредно учат по два учебника. Така че… не търси проблема в детето, а провери какво учат в училище същият набор и сравни със СС и Питагор.

# 434
Детето е добро и възпитано, но с тотална липса на концентрация и желание да учи. В момента е в училище от светата троица, но с бащата му сме изключително притеснени от развоя на годината и не знаем как да постъпим.

Общи условия

Активация на акаунт