Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 743
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
Ама доколкото помня Силвиана писа с негативна конотация точно за градината им в Драгалевци май.

# 646
  • София
Пипи, най-добрата приятелка на дъщеря ми в училище дойде в 3 клас от Артис и понеже покрай децата се сближихме с майката, мога да споделя нейните впечатления, че просто не се учи там. Английският е бил много добре, вероятно заради учителя, но по всички останали предмети ниво нулево. Тя има и голяма дъщеря, която също се премести, по същата причина, така че не е било въпрос на клас/випуск.
Единично впечатление е все пак де.

# 647
  • София
Погледнах го този Космос и освен, че е на г..а на географията, при което не знам как точно ще му се получи със средата, като гледам няма нито един учител, който да има необходимата квалификация за предмета, който преподава. Освен учителката по физическо май. 😂

# 648
Не разбрах какво лошо има някой учител да е баба (да го пише в сайта е тъпотия, но не и фактът сам по себе си), нито в МИОто за директор. Но понежв рядко чета и много се трие, като цяло нищо не разбирам вече Simple Smile)
Исках да питам обаче има ли някой с отзив от Артис? Помня само, че имаше преместени от него към Меридиан, препдолагам с цел по-добра академична подготовка. Особено за прогимназия се интересувам, получава ли им се с изкуствата и дизайна? Таксата си я бива за училище с толкова скромна база- 6к без храна…
Познавам две преместени деца след 4-ти клас, родителите прецениха, че подходът не е подходящ за прогимназия. На едните конкретно им беше много важно детето да е спокойно в начален етап и сега детето е в добро ДУ в прогимназия. Другото също е в добро ДУ, но там нямам наблюдения от години.

# 649
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пипи, искаш да сменяш училището ли?

# 650
  • София
В Артис и по мои впечатления с познато дете, завършило преди 2 г. 7 клас там е доста лежерно.

# 651
Русалка, до тази година училището беше само детска градина и си беше точно до в.з. Бункера, така че не е като да не знам. На много от учителите децата им са в училището. Затова и си ги гледат и учат всички деца като свои. Сега като са се преместили, не знам как са нещата, но след като се разрастват и са си намерили толкова бързо дечица, които да учат в горните класове, значи не са за ожалване.

Колкото до разхождането извън София по два пъти на ден, то то е същото като при училищата в с. Лозен и с. Иваняне - ако не ти се кръстосва по пътищата по два пъти на ден си има транспорт.

Отношението, Фенси, тежи повече от дипломите.

Пипи, имам позната, чието дете е там. Тя много го хвали, но пък си и прави уикенд семинарите там, така че мисля, че е фалшиво това хвалене. Виждала съм детето й - според мен без диплома няма да остане, но не вярвам да научи нещо. Сега, вярно, че има реклами как без да учиш научаваш, но съм скептична към това.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 23:40 от Елфичка

# 652
Всъщност отношението и дипломите в конкретния случай трябва да вървят ръка за ръка. Бабата на Жорето и ПР специалистът, или пък медицинската сестра не могат да ми покрият нивото за топ училище, за каквото го представи.
От всичко до тук личи, че е училище-манифактура от типа Изгрев и Фюжън. Бутиково, на определен кръг хора, с определени интереси и мнение за образованието. Собствените им деца учат там. Всъщност от обучението на собствените им деца тръгва идея да печелят от училище. Но Саранци не е София. Та ще ги следим. Но тук ги няма, въпреки претенциите им:

https://www.international-schools-database.com/in/sofia

Та като отворих линка, новото е че Откривател фигурира. И Рептън. Това изобщо тръгна ли?

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 23:51 от Fancy

# 653
  • София
Елфичка, да оставим дипломата. Тя малко или много сама по себе си е субективен критерий, без значение дали говорим за  такава от УНСС или от друг университет. Говориш обаче за отношение.  Не липсва ли точно то..Споделих  няколко поста назад  баш за отношението на директорката към служители още по време на  учебния център само, тоест преди цели 11-12 години.
Описана е от не един или двама като непочтена, некоректна, манипулативна, лицемерна, в резултат на което е имало постоянно текучество на преподаватели.

Вълк, козина, нрав, туй-онуй... Wink

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 23:58 от пенсионирана русалка

# 654
  • София
Сега като са се преместили, не знам как са нещата, но след като се разрастват и са си намерили толкова бързо дечица, които да учат в горните класове, значи не са за ожалване.

Не, бе, те не са за ожалване. За учениците обаче не е сигурно.

# 655
Ама Иваняне и Лозен ми е като Саранци бееее...

Първите две са на 15 км и 19 км. от Шератон. Второто 40 км.

Ох, даже не е Саранци, а село Осоица.

А пък ми бяха симпатични, заради историята на сградата https://goo.gl/maps/3q9jxbTUUC1QJdUx8

# 656
Поне училищата извън София нямат проблем с паркирането.

# 657
Е, как ще сравняваш Лозен и Иваняне с Осоица? До Иваняне сутрин задръстване няма, движението и трафикът са в обратната посока. Лозен с Южната дъга стана бързо достъпно. За Осоица като се набиеш в задръстването на изхода на София и после наобратно, към 11 може да се класираш в градския си офис.
В района на Осоица, Негушево, Г. Малина се заселиха доста семейства с деца, може те да са таргет на училището.
Аз лично смятам, че преди 3 години не знаеха какво правят в детската си градина, камо ли за училище да ги проучвам.

# 658
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега като казахте Саранци - в последните 10 години много еко-био народ се изнесе натам да сади домати и да работи хоум офис. Даже се познават повечето. Първо децата им бяха малки и си ги гледаха сами, за да имали истинско и щастливо детство. Но явно в един момент е трябвало да започнат училище, а местното ДУ може би не е било подходящо, та са решили да си направят кооператив, а оттам и училище. Децата там вероятно са от региона на Саранци.

# 659
Така е, сред тях има и хоум скуулъри. Странно общество се заформи (и аз бях хукнала да садя домати натам, но свърнах обратно към Витоша).

Общи условия

Активация на акаунт