Бебе на 11 месеца отказва да се храни

• 1 078
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, дами! Имам син на 11 месеца, кърмаче! Допреди 2 седмици си хапваше, но изведнъж спря.От 2 седмици е само на кърма! Постоянно суче, вечер става по няколко пъти. Усещам, че млякото не му е достатъчно. Напълно отказва да яде, даже храните, които му харесваха не иска.. Всичко, което сложа в устата бива изплюто и след като реша да дам втори път започва да се върти и да плаче. Мисля след годинката да го откърмя, понеже на мен не ми се отразява добре кърменето, но ако продължи по същия начин не знам как бих могла… Притеснена съм честно казано и даже се замислям понеделник да постетим ЛЛ! Имали ли сте подобен проблем и какво решение намерихте? Ще съм благодарна за всеки съвет! 😊

# 1
  • София
Какво е положението със зъбите? Защото при сина ми (а и при доста други деца), когато започнаха да му избиват, венците го дразнеха и боляха, и отказваше по-твърда храна, минаваше само на АМ. 

# 2
Зъби! Период е. Ще мине. АМ не иска ли?

# 3
Какво е положението със зъбите? Защото при сина ми (а и при доста други деца), когато започнаха да му избиват, венците го дразнеха и боляха, и отказваше по-твърда храна, минаваше само на АМ. 
Надявам се да са зъбчета и периода да отмине, но… Ими едни царевични пръчици с масло, които сам си хапва.. 🤷🏼♀

Не е пил досега АМ, освен в родилното. Има 4 зъба, но е невъзможно да проверя дали никнат други. Ако се наложи и АМ ще му предложа 🤷🏼♀

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 23:05 от Ketyyy000

# 4
При нас към 8мия месец не искаше да яде пюрета никакви,само мляко и не го изяждаше цялото дори,само каши ядеше,но по малко.И към 9тиа месец ни изби първото зъбче.Сега сме на почти на 11месеца без 3дни имаме 3зъбчета вече,но всичко си яде има си добър апетит.Пробвай със силиконова лъжичка да му даваш,аз и давах със пластмасова и мн тропаха зъбчатата и я болеше явно,но откакто сме със силиконова си хапва добре детето.

# 5
  • София
Синът ми от раждането си е на АМ, а докато избиваха зъбите отказа твърда храна, съответно остана само АМ. При теб аналогично ще бъде с кърма, не АМ.

# 6

Не е пил досега АМ, освен в родилното. Има 4 зъба, но е невъзможно да проверя дали никнат други. Ако се наложи и АМ ще му предложа 🤷🏼♀

Никнат. Може и по два да никнат дори. Настрой се, че може с месеци да отказва храна. Щом искаш да го отбиваш след годинката, сега е моментът да го запознаеш с АМ.

# 7
Пробвайте да дадете сам да се храни. Поставете пред него различни храни на парченца, може да прояви интерес.

Общи условия

Активация на акаунт