🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 7 (16.10 - 23.10) 🐄

• 39 889
  • 868
  •   1
Отговори
# 420
И кой е тоя запад? Аз уж съм на запад, ама това, дето го пишеш, хич го няма тук.

@cardhu

В Северна Америка - бял, здрав, хетеросексуален мъж е най-прецакан когато си търси работа - той ще е последният нает. Най-добре са черни лесбийки, особено ако имат някакъв дефект. Не е важно кой е най-добър; има т.н. 'positive discrimination' - официален термин си е, законен. Дава се предимство на хора, които са уж различни от другите, местно население - индианци, с различна ориентация или цвят на кожата.

Така един българин, кандидатствал за полицай някъде на тихоокеанското крайбрежие, го питали като го повикали на интервю за работа - "Защо сте писали 'visible minority' (очевидно малцинство - свободен превод)?" Той - бял, рус, синеок. И той им казал - "Да, руси, бели, синеоки определено се набиваме на очи на фона на мнозинството тук азиатци и афроамериканци." Не помня вече дали го бяха взели - по-скоро не.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 00:19 от Tahiti

# 421
И кой е тоя запад? Аз уж съм на запад, ама това, дето го пишеш, хич го няма тук.
Canada, USA със сигурност - пред очите ми е, всеки ден го виждам. То е вече инситуциализирано.
UK - мисля, че също. Забелязали ли сте как във филмите и сериалите им винаги присъстват огромен брой тъмнокожи, дори в исторически постанавки където е абсурдно, въпреки че са само около 3% от населението. Често в смесени бракове с бели.
Явно не съм достатъчно на запад и слава Богу. Тук /Франция/ все още живеем нормално. Не, че няма всякакви и всякакво, но поне не ги институционаризират.

# 422
Canada, USA със сигурност - пред очите ми е, всеки ден го виждам. То е вече инситуциализирано.
UK - мисля, че също. Забелязали ли сте как във филмите и сериалите им винаги присъстват огромен брой тъмнокожи, дори в исторически постанавки където е абсурдно, въпреки че са само около 3% от населението. Често в смесени бракове с бели.
Явно не съм достатъчно на запад и слава Богу. Тук /Франция/ все още живеем нормално. Не, че няма всякакви и всякакво, но поне не ги институционаризират.
Е той вятърът на промяната ще стигне и до Европа....за съжаление.Imp

# 423
  • Вестерос

Е как да не са общо култура въпросите на капитаните 🙄 как няма да знаеш кой е Григор Вачков и Георги Димитров примерно...
Въпросът не беше кой е Григор Вачков, а кой от изброените актьори първоначално не е бил приет заради говора си. Все пак дикцията на Вачков във филмите в които се е снимал е била перфектна и малко хора знаят, че е ходил на логопед и се е борил с тежък диалект, за да влезе във ВИТИЗ
Aз лично това го знаех от някаква статия.

# 424
В модерните американски продукции вече задължително присъстват и две гей двойки, по една от пол.
Къде забравяте и небинарните?
Признавам си, тези не знам какви са.

# 425
Да, въпросът беше за диалекта на Григор Вачков и Калин се изцепи, че не го знае кой е, защото е роден 87ма... От обща култура не е зле да си чувал за Григор Вачков. Аз също не знаех отговора на конкретния въпрос, ама все пак знаех кои са изброените хора..

# 426
В модерните американски продукции вече задължително присъстват и две гей двойки, по една от пол.
Къде забравяте и небинарните?
Признавам си, тези не знам какви са.
И те не знаят какви са. До обяд може жена, следобяд мъж ...
https://gender.land/nebinaren-pol/

Деми Ловато нали се беше определила и тя за безполова ...

# 427
  • earth
Отклонихме се от темата, но... В Щатите в момента се води борба между родители и институции/идеолози дали е ОК да се кастрират деца, които са решили, че телата им не съответстват на пола им. И дали е ОК да се убеждават деца, че това е така. След години ще има да слушаме трагични истории за самоубийства и провалени животи.

# 428
  • Буркина Фасо
абе една дряновица по гърбината и ще им върне пола

# 429
Чавдар да не е някакъв прикрит гей 😂?
Уж патриархално настроен, консервативен, жена му по-долу от него, а приема гей връзки ... много противоречиво ...

# 430
  • Sunshine state
Чавдар да не е някакъв прикрит гей 😂?
Уж патриархално настроен, консервативен, жена му по-долу от него, а приема гей връзки ... много противоречиво ...
И на мен това ми мина през ума, понеже така разпалено ги защитаваше. Казах си, че сигурно е някакъв не аутнал се би или гей, понеже моралните му устои, а-у. Sweat Smile Видя ми се странно толкова да те интересуват наболялите гей въпроси, дет' се вика. Всички други бяха пред заспиване.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:05 от Pupitka

# 431
Чавдар много искаше да се направи на модерен и широкоскроен човек, ама е такава консерва, че обясненията му издрънчаха съвсем на кухо.
Той, борецът за човешки права, в люта битка с личните си разбирания не може да отнеме правото на обратните да се обичат. А да го видим какво ще каже, ако зададат тема да имат ли еднополовите деца.
Смешно ми стана как всички се втурнаха да се пенявят по отношение на гейовете, а за лесбийките никой нищо не каза.

Какво нещо е средата и добрата дума. Аксения направо разцъфтя при старите.

Ваня и Радо... не знам как ги издържа горкото Акси. На нейно място щях да ги запукам с кофите. 😁

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 23:30 от Дидичка

# 432
Гечо ми е супер простак-комплексар с огромно его. Ако старите спечелят битката ще е на магия, макар че промото ме навежда на друга мисъл.
Яни тази седмица счупи глупомера, тотална липса на логично мислене. Обвиняват Чавдар, че е патриархален, но според мен нито един мъж от останалите стари не е по-различен от него, даже някои са ми по-неприятни, защото са прикрити. Той поне си лае, знаем го че е агресивен, а от тях може да се очаква всичко, ако не им изнася и е казано от никъв авторитет каквато е всяка жена за тях. Тъжно е, че все още има хора, които гледат на жените като на част от мебелировката, чиято основна функция е да раждат деца, а през останалото време трябва да стои тихо в ъгъла.
ПП- Иване, нали няма да чакате края на сезона, за да разберем какво се случи в дъска гейт?

# 433
Много се забави Лили.

# 434
  • на село
И във ФБ вече показаха кой печели, не че не се досещаме.

Общи условия

Активация на акаунт