💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 8 (16.10 - 23.10)

• 126 020
  • 3 614
  •   1
Отговори
# 720
Ако другата седмица стават две племена, а критерия е племето с най-малко победи да бъде поделено, то сини и жълти ще избират? Непобедимите без да водя статистика, трябва да са с най-малко успехи?
Подозирам, че ще се решава еднократно, в битка, а не по заслуги или бройка. Защо? Ами, за да е по-атрактивно, да е операция шок и ужас! Ралица казва с треперещ глас - който отбор загуби тази битка, това ще му бъде последната битка! Бой последен е този! Накрая всички реват. Прегръдки, целувки, сълзи, сополи. Форумите и фейсбук се взривяват.
И такива ми ти работи.

# 721
Скрит текст:
Обаче забелязвате ли, че в един етап на играта (предимно по-началния) по-добре се справят отборите с комплексни в качествата си играчи (като тазгодишните жълти), обаче в един следващ момент по-разнородните отбори (като тазгодишните сини) започват да имат предимство, защото каквито и игри да има, каквито и постове да им се наложи да покриват, все има човек за тях. Така дори и по-слабите и неуниверсални играчи успяват да са полезни. Например - Цецо в силата, необходима за изваждането на дънерите и носенето им, но си спести минаването по арката. Мани пък летеше по арката, но тя пък не носеше тежести. Илиан също се справяше добре в хамалстването, но в другото не. И така и всички останали от този отбор. Универсални войници там са само Алекса и Гого.
И като стана дума за Гого - в началото ми беше фаворит, а Филип по-скоро му беше подгласник. Сега е обратното. Гогича някак все ми минава между капките, прекалено безконфликтен ми е в социалната игра, на индивидуални двубои не е ходил, ако не бъркам (освен на капитанската, която не спечели), нещо ми се чини, че и на Алекса се подмазва, което не ме кефи. Все пак си го харесвам де и се надявам да стигне до финал поне.А Филип завалията от първия ден все е на пангара, скапват му силите и в отборните, и в индивидуалните битки, но по-важното и лошото е, че му скапват настроението и кефа от играта според мен. В началото имаше сили да опонира на Джаферович, сега ми се струва, че вече не си и прави труда и ми изглежда леко унил, апатичен и демотивиран. И какво няма! Той само да каже "А" и веднага са му скокнали на веждите, че не го е казал с правилния тон.
Искрено се надявам зад камера да не стоят така нещата и да се държат по-добре и по-уважително един с друг, защото в крайна сметка само един ще спечели парата, а за останалите ще остане преживяването и запознанствата, което според мен е много по-ценно и искам всички да са останали с хубави спомени, а не с усещането, че са нехаресвани и недооценени.

Аз пък мисля, че Гого просто харесва Алекса. Не смятам, че му се подмазва, а че просто наистина се разбират - и двамата имат драйв за победа, силни са, явно си допадат. Гого се буташе за капитан, заради загубата от Валери, но не мисля, че вече му пука. Пое си отгворност за миналата седмица, каза, че не го е страх да капитанства, но определено той е просто да играе на арената, не другата игра и това е за него.

Фифо не мисля, че се е демотивирал, напротив, мисля че се е нагодил, усети се че много й бръкна в очите на Жени и сега е много по-адекватен в комуникацията си и това ще му помогне много занапред пред открития конфликт.

Като цяло наистина ние много неща не виждаме, но тия хора си общуват 24/7 - 100% не се мразят толкова.

# 722
  • София
Скрит текст:
Жени я слушат толкова, защото ѝ имат респект. Участвала е в Сървайвър, мъжът ѝ го е печелил, после е бил и като част от продукцията. Да не говорим, че няма предаване, в което да не са участвали. Кой знае какви им ги говори, докато няма камери - колко е опитна, как знае как се играе тази игра. Не веднъж е казвала, че Ваня е станал победител в Сървайвър, благодарение на нея.

И понеже Филип не ѝ сваля шапки и не припада по нея, той е на пангара.

и понеже е агрсивен, манипулативен характер и има опит в налагането /все пак има две деца и  мъж, та няма как да не знае как се командори. още повече, че мъжът ѝ изглежда кротък/. та мирела, например, е още дете и то не особено умно, а пък е и блага. елементарно е да ѝ стъпи на врата и да я върти на пръста си.
мани и фейгин не мога да ги харесам и това е. особено мани. иначе като племе и игри са екстра сините. вики може да се окаже по-добър пъзелист от касимчо. оправна е булката.

То всеки е по-добър пъзелист от Касимчо Sweat Smile Сори, но момчето се спряваше уникално зле на пъзелите. Всички, с които си е партнирал, редяха по-адекватно. Ако не беше тая негова заявка, никой не би го и сложил на тази позиция след първите пъти. Вчера гледах Гого, който беше казал, че е тренирал, но и той не се справяше много добре. При пъзелите тренирането помага, но трябва и определен вид мислене, който ако липсва, просто не можеш са догониш тези, които го имат естествено.

Еsmeе, не, не се впечатляваме само от това, че реве за Алекса и се държи инфантилно.
,, Впечатли”  ме вчера, че майка на две деца и по-ненабита физически медицинска работничка, успяха да минат с лекота през арката, а Елица трябваше да се увива с крака и каквото намери, за да мине. Че и в мъкненето на дънери едвам удържа, че и на пъзели не е достатъчно бърза и невероятна. С две думи, за мен е заменим и не толкова невероятен играч. Няма дори един компонент, в който да е по-добра от другите. Това не е хейт, а какво е обективно в само моите очи.

Не съм точно фен на Елица (не съм и против нея), но да бъдем честни - тя е нисичка, с къси ръце и тежка. Нормално да се затрудни на арката. Но я мина, и мъкнеше трупи, без да каже гък. Контраст ми е Джеферович, която също е борбена, но хем няма същата сила, хем оревава орталъка всеки път, където и да я сложат. Това, че се включи контузена, можеше да е подвиг, но когато мрънкаш през цялото време, за мен е повече търсене на внимание. Или се бориш и стискаш зъби, или мрънкаш и караш всички да ти се чувстват длъжни. Едновременно и двете няма как.

Между другото, Мани също редовно се подценява физически, защото хората не й се кефят заради Светата троица. На мен пък ми допадат те. Не са лоши като атлети (Мани и Фейгин), Илиян пък е жилав. Навреме се усетиха и отказаха да са пушечно месо на агресивните и грамогласни, но в никакъв случай по-можещи, Виктория и Цецо. Може да изглеждат като интриганти, но всъщност те просто си празнават, че правят това, което другите директно налагат с агресия и крясъци. Мерси, предпочитам ги пред всеки друг в племето, с изключение на Гого. Но и той с липсата си на позиция дразни. Разбирам, че за него е по-изгодно да мълчи, но не ми е мъжко. Искаше ми се вчера Илиян и Мани да гласуват за него, но пък той пак щеше да подкрепи Алекса, за да запази мирА в племето. А Мани и Илиян щяха да са обвинени, че заявките им за капитанство са били празни. С такива методи Алекса стиска капитанството и отива да печели предимства.

# 723
Скрит текст:
Обаче забелязвате ли, че в един етап на играта (предимно по-началния) по-добре се справят отборите с комплексни в качествата си играчи (като тазгодишните жълти), обаче в един следващ момент по-разнородните отбори (като тазгодишните сини) започват да имат предимство, защото каквито и игри да има, каквито и постове да им се наложи да покриват, все има човек за тях. Така дори и по-слабите и неуниверсални играчи успяват да са полезни. Например - Цецо в силата, необходима за изваждането на дънерите и носенето им, но си спести минаването по арката. Мани пък летеше по арката, но тя пък не носеше тежести. Илиан също се справяше добре в хамалстването, но в другото не. И така и всички останали от този отбор. Универсални войници там са само Алекса и Гого.
И като стана дума за Гого - в началото ми беше фаворит, а Филип по-скоро му беше подгласник. Сега е обратното. Гогича някак все ми минава между капките, прекалено безконфликтен ми е в социалната игра, на индивидуални двубои не е ходил, ако не бъркам (освен на капитанската, която не спечели), нещо ми се чини, че и на Алекса се подмазва, което не ме кефи. Все пак си го харесвам де и се надявам да стигне до финал поне.А Филип завалията от първия ден все е на пангара, скапват му силите и в отборните, и в индивидуалните битки, но по-важното и лошото е, че му скапват настроението и кефа от играта според мен. В началото имаше сили да опонира на Джаферович, сега ми се струва, че вече не си и прави труда и ми изглежда леко унил, апатичен и демотивиран. И какво няма! Той само да каже "А" и веднага са му скокнали на веждите, че не го е казал с правилния тон.
Искрено се надявам зад камера да не стоят така нещата и да се държат по-добре и по-уважително един с друг, защото в крайна сметка само един ще спечели парата, а за останалите ще остане преживяването и запознанствата, което според мен е много по-ценно и искам всички да са останали с хубави спомени, а не с усещането, че са нехаресвани и недооценени.

Аз пък мисля, че Гого просто харесва Алекса. Не смятам, че му се подмазва, а че просто наистина се разбират - и двамата имат драйв за победа, силни са, явно си допадат. Гого се буташе за капитан, заради загубата от Валери, но не мисля, че вече му пука. Пое си отгворност за миналата седмица, каза, че не го е страх да капитанства, но определено той е просто да играе на арената, не другата игра и това е за него.

Фифо не мисля, че се е демотивирал, напротив, мисля че се е нагодил, усети се че много й бръкна в очите на Жени и сега е много по-адекватен в комуникацията си и това ще му помогне много занапред пред открития конфликт.

Като цяло наистина ние много неща не виждаме, но тия хора си общуват 24/7 - 100% не се мразят толкова.

Може и така да е. Дано!

# 724
  • софия
Удоволствие е да чета коментари, които не са изпълнени със злост и обиди към участниците. Можеш да покажеш отношението си и без да нагрубиш и изложиш себе си най-вече. Не мога и да разбера как може да се генерира такава омраза към човек, когото не познаваш, нямаш никаква допирна точка и най-вече човек, който е в екрана ти с единствената цел да те забавлява.
Снощи лайфовете бяха пълна скръб, не са ги и запазили. Не можах да догледам нито един от двата. За Жени ви казах, опитах и на троицата, но Илиян пак взе думата и започна с оправданията и от него се махнах. Ако някой е имал търпението да ги изгледа, моля да разкаже в кратце, ако е имало нещо интересно.
 Кас вчера при Чакалчето обясни, че късно е усетил каква му е грешката и защо скапва пъзелите. На него силна страна са му логическите пъзели. На картинните буквално е забравял да гледа самата рисунка, а се е опитвал да търси правилната сглобка. Мозъкът на всеки човек работи по специфичен начин, някои действат инстинктивно ( за мен Елица е такава) просто виждат частите и лесно намират точните места. При Валерката положението е в обратната посока. Виждам, че и Вики е от тези на които мозъкът им е в режим пъзел.

# 725
  • София
Подозирам, че ще се решава еднократно, в битка, а не по заслуги или бройка. Защо? Ами, за да е по-атрактивно, да е операция шок и ужас! Ралица казва с треперещ глас - който отбор загуби тази битка, това ще му бъде последната битка! Бой последен е този! Накрая всички реват. Прегръдки, целувки, сълзи, сополи. Форумите и фейсбук се взривяват.
И такива ми ти работи.
Дали не беше точно така миналата година с жълтите? Завършиха в битката последни, Ралица ги баламосваше, че имат най-много победи и после бутна гилотината, всички бяха леш. Скоро ще разберем от продукцията какво са измислили.

Критична седмица за Филип. Трябва да издържи със сетни сили Grinning

# 726
  • Варна
Аз и не съм казала, че се  е тръшнала, а че не спря да мрънка.
Тя и да иска, не може да се тръшне, защото няма кой да носи, и с нейно участие е породена липсата на играчи.
Друг е въпроса защо тогава не редеше пъзел тя, като по-лека, а стоеше неотлъчно долу. И за пъзел ли не става?

Мирела и Михаела не стават за пъзели. По я бива Ралица, но пък ако Ралица се качи горе с Лефтеров, то тогава жълтите вместо да се мъчат по- добре да развеят белия флаг. Съвсем ще увиснат. Simple Smile

Ужасно силова битка, при все че две от племената са с преобладаващо женски състав. Сините поне имаха резерв да се сменяват, докато останалите две племена се измъчиха. Simple Smile

# 727
Чудя се дали таз година няма да е най-многобройното племе, което ще се разпадне, че да може да има правилно преразпределение...

# 728
Удоволствие е да чета коментари, които не са изпълнени със злост и обиди към участниците. Можеш да покажеш отношението си и без да нагрубиш и изложиш себе си най-вече. Не мога и да разбера как може да се генерира такава омраза към човек, когото не познаваш, нямаш никаква допирна точка и най-вече човек, който е в екрана ти с единствената цел да те забавлява.

Приемете го така: "омразата" не е насочена към личността, ами към поведенческия модел, който представя съответният играч в шоуто. И в масовия случай това е поведенчески модел, от който сме зависими или потърпевши в реалния живот и просто проектираме "омразата" си върху образите на екрана, защото така е най-лесно и безопасно. Не виждам чак такава драма, докато не стане съвсем безконтролно и досадно.

# 729
Чудя се дали таз година няма да е най-многобройното племе, което ще се разпадне, че да може да има правилно преразпределение...

За съжаление видях снимката на Витомир, докато течеше предаването с негово участие на живо.
Това е само предположение, но може да се приеме и като частичен спойлер, защото се базира на разсъждения от видяното в снимката.

Скрит текст:
В момента племената са 5,6 и 7 човека.Предполагам, че в началото на следващата седмица ще са 5,5,6 и шестицата ще се разпредели на две тройки в двете племена с по пет човека.

# 730
  • софия
Хайде на надкастаааа.

# 731
  • София
Скрит текст:
Снощи лайфовете бяха пълна скръб, не са ги и запазили. Не можах да догледам нито един от двата. За Жени ви казах, опитах и на троицата, но Илиян пак взе думата и започна с оправданията и от него се махнах. Ако някой е имал търпението да ги изгледа, моля да разкаже в кратце, ако е имало нещо интересно.
Кас вчера при Чакалчето обясни, че късно е усетил каква му е грешката и защо скапва пъзелите. На него силна страна са му логическите пъзели. На картинните буквално е забравял да гледа самата рисунка, а се е опитвал да търси правилната сглобка. Мозъкът на всеки човек работи по специфичен начин, някои действат инстинктивно ( за мен Елица е такава) просто виждат частите и лесно намират точните места. При Валерката положението е в обратната посока. Виждам, че и Вики е от тези на които мозъкът им е в режим пъзел.

Което е доказателство, че не му идва естествено. Добрите пъзелисти гледат и двете. Може би няма и достатъчно опит да се сети, но отново, ако му се отдаваше, това нямаше да се налага да се сеща. Другото, което мога да изтъкна като оправдание е, че е доста малък, и още има да му узрява мозъкът. Но и Джералдин беше малка. Катя пък е идеален пример за някого, на когото просто му щрака.

# 732

Лошо ми е 🤣 Бива ли така да унищожавате скъпите екипчета като ги връзвате на кола 🤣 Стиснатите продуценти ще получат инфаркт и ще им вземат и дрехите от гърба 🤣 Ще гледаме докрая май Игри на голотата🤣

После ако от този суичър става нещо искам да разбера марката🤣🤣🤣

# 733
И аз съм по същия начин с Филип и Гого. Филип ми е героят на сезона, защото е вечно на арената и не умее да минава между капките. Освен това в една многокомпонентна битка с плуване и мъкнене, ще надвие Гого. На Гого му признавам, че е много умен играч - винаги намира начин да се улесни, както вчера с дънера. Иначе той също беше човекът-племе преди да дойде Алекса и явно затова си го хареса - видя най-после някой с хъс и качества, който ще му е помощ.
А Фифо вече не стига, че си отнася все повече в битките, ами и е вечно номиниран. Няма грам почивка за този човек. Гладен, уморен минава по 100 пъти, влачи, търчи, раздава се. Жените една през друга се оплакват без Михаела и му кроят шапката, а Лефтеров малко като ленивец стана на реката - един бавен, спокоен, опитва се нещо, ама не му се получава. Жал ми е за Фифо! И не мисля, че ще намери съмишленици ако дочака двете племена - по-скоро Джаферович ще намери нови. Тази жена им е взела страха.

# 734
Как се разпределят кой къде отива, след разпадането на едното племе?

Общи условия

Активация на акаунт