💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 8 (16.10 - 23.10)

• 125 376
  • 3 614
  •   1
Отговори
# 2 475
  • София
Няма спойлери в лайфа!
Гледайте. Добър лайф си получи, въпреки проблемите с нета на Алекс.

==> Лайф от 20.10 (Фейгин, Илиян, Мани и Гого)

Илиян и Мани подтикнаха Фейгин да разкаже едно нещо, което не е излъчено.
Вики/Цецо/Алекса са заплашили Фейгин, че ще я гърмят, защото е с куц крак ако не гласува срещу Илиян. Дори и празен глас не трябвало да дава, а директно да гласува срещу Илиян?! Не е излъчено! Защо ли... Използвали по-груби изрази и заплахи, но Фейгин не пожела да споделя някои неща. Минало било вече.

Вики най-много я обработвала да мине към техния лагер, а не както си мислим, Цецо.

Илиян я натиснал по-здраво, защото усетил, че Фейгин много се колебае, а той не обича да ходи на съвет без да са ясни нещата. Фейгин каза, че дори и да бе взела първоначално мнение да ги предаде по време на самия съвет, познавайки се е щяла да си мине към тях и пак да гласува срещу Цецо. Сърце не и дало да ги предаде.

За битката с плочките:
Фейгин като видяла битката казала, че ще е сред първите отпаднали, не си вярвала изобщо на тази игра за памет
Илиян пък вярвал, че ще стигне далеч. Тактиката му била да помни цифри. Фейгин помнила първата буква. Илиян също се отказал от цифрите и минал на първа буква. Мани пък помнила плочките на таблата като комбинация/парола за отключване на телефона с плъзгане.
Интервалите между две плочки били 30 секунди, че и повече от минута и Ралица им говорила разни неща, за да ги обърква (излъчиха само това с колата на Ралица).
Това била най-кратките минути в сезона. Около 15 минути.

Мани всеки ден е говорила с Алекса и Гого да се запазят най-силните и че Цецо е слаб и трябва да се изгони и те се съгласявали с нея, но дойде ли съвета и хоп, Цецо трябва да е с нас.

Първа цел/мушка на Илиян винаги е била Вики.
Илиян до последно е бил на тръни на съвета, докато не чуе гласа на Фейгин
Фейгин на самия съвет на 100% вече е била наясно как да гласува. Решението е взела още докато е тръгвала към буса.

Единствения герой бил Гого. Геройски профил. Искат го на финал.
Вики/Цецо/Алекса искали да бъдат приемани за герои, с геройски профил, но действията им не били такива. Непрекъснато си противоречат.

Алекса успокоявал Вики на съвета, а Вики е успокоявала Алекса след съвета да се владее и да не избухне.

Най-много съжалявали (и тримата), че Гого не е бил от тяхната коалиция
Хах, Илиян голям стратег, хаха. Нарочно искал да спи с Гого, за да разбере какво му е в главата.
И подвел Цецо да спи с Касим в една стая, че уж единия бил по-къс и слаб и т.н.
Ама не е успял Илиян да привлече Гого.

Илиян нарочно е провокирал Алекса, за да си изтърве последния нервите и да му посегне и да го изхвърлят от формата.

Лефтеров не спря да ги бъзика в чата, ама не се включи в чата. Много бъзикаше Фейгин с, ''Доджи''

Илиян е знаел, че ще се изправи срещу Генчо и Георги, не е бил изненадан.

В чата голям купон с включванията освен на Лефтеров и на Генчо, Вальо (от сезон 3) и Туджаров. Но нито един от тях не се джойна. Троицата чакаше Гого да дойде.

Фейгин се е страхувала от Алекса.

Илиян е научил страшно много неща от Гого за начина на живот, мисленето, тренировки, хранене и какво ли не още. Бил ходеща енциклопедия.

Илиян и Фейгин се сближили първо, още от първите дни. И по симпатии и общи теми към тях се присъединила и Мани.

Гого се включи в лайфа 20 минути преди края му.

Гого каза, че се е чувствал като аутсайдер. Странял е от интригите. Вики/Алекса/Цецо обсъждали схеми и стратегии, но не и с него. Те го приемали за даденост като сигурен глас, че ще гласува с тях, но не обсъждали с него схемите.

Гого и Алекса се наговорили единия да помни първите три плочки, а другия останалите, били един до друг, ама им направили забележка да не надничат и да не правят това.
Не се спомена обаче дали са преписали от Илиян и изгърмяха, защото така се видя в ефир. Как Алекса наднича към Илиян и изгърмяха верижно: Илиян-Алекса-Гого, един до друг.
Гого бил единствения в племето, който вярвал, че това племе е силно и вярвал в него. От ден едно до последния му ден.

Според Мани и Фейгин на Илиян много му отивало с лека брада и мустаци, ама той не ще. Фейгин си пада по бейби фейса, но и тя го харесала много с набола брадичка.

# 2 476
  • София
А, и за това говоря. Какво нещо може да направи монтажа, нали?
Добре, че са тези лайфове. Още веднъж благодаря на хората, които преразказват и споделят.

Да бе, какво нещо е монтажа, нали. Може да слага думи в устата на хората и неподправена злоба в погледа. На Виктория истеричното и злобно крещене и разкривената ѝ от яд физиономия, на Цецо лъжите и епитетите “утайки”, “мишки” и пр., на Фейгин страха в погледа, като Алекса си позволява да ѝ крещи, все едно ѝ е баща. Всичко е монтаж.

Тия хора в момента се се заели да лъскат имидж в лайфовете, защото се гледат отстрани как са се о…..и. Явно им се получава.

Много точен коментар.

Ще анализирам манипулаторския подход на Алекса от снощи. Първо имаме мощно, агресивно извикване на името на Фейгин, която е крехка млада девойка - уязвима и психически, и физическа, вече доста разтревожена покрай туко що протеклите събития. Накарва я Алекса да отиде, и почва... да я хвали. Ехее, ми той само се шегувал, отдъхват всички, дори първоначално стреснатите участници в коалицията му. Само че не е толкова елементартно. Той вече е демонстрирал сила и агресия, вече е предизвикал уплах. Сега уж гали уплашеното коте по главичката, но стресът не изчезва ей така. Това е манипулационен подход тип всяване на страх и после успокояване с цел вкарване на жертвата в зависимост - като Столкхолски синдром. Фейгин трябва да е облекчена, че страшният агресор я е пожалил, но тя няма да забрави, че е агресор, и подсъзнателно ще търси да спечели благоразположението му.

Цялата коалиция на Алекса (изключая Гого, но неговото безгласие не му прави чест) действат като мутри. Ухажване, неустоими предложения, прикрити заплахи и ултиматуми, и ако не правиш, каквото те кажат, вече и съвсем открити. Взели са се за голямата работа, голямата сила, въпреки че реалността на битките често ги оборва. Те искат да вървят напред и за целта мачкат - не на арената, а психически. Тези, които отказват доброволно да се жертват на арената, за да не са те в риск. Другите нямат право да си играят играта - само те са честни, добри и достойни. А срещу добрината си не очакват нищо друго, освен другите да правят това, което те искат от тях.  Иначе, горко им.

Едит: Диаволо, прочетох коментара ти след като написах моя. Думите на тримата напълно подкрепят впечатлениеята ми за динамиката между двете коалиции, и за характера на участниците. Колкото и да се оправдават с монтаж е видно, че са си точно такива, за каквито ги мислим, че и по-зле.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 13:57 от Не се сърди, човече

# 2 477
Само ще вмъкна, че Жени е един от малкото играчи, които са се подготвяли за формата. Да не кажа, че е единствената която го е направила. Освен това е гледала внимателно последните два сезона и според мен има идея как и кога се случват нещата. За мен няма изненада, че вчера спечели. Напротив - очаквах от нея да спечели тази игра.

# 2 478
  • София
Злата троица отново надделя и оцеля! 👻

# 2 479
  • София
Отидох да видя уж косата на Джаферович, косата не видях, но погледах някои снимки.Интересно,че до мъжа си изглежда дребна, а без него като бичме, най-едра от всички.

# 2 480
калориен дефицит братле човек шет

# 2 481
  • София
В На Кафе обсъждат събитията от снощи.
Сефте да съм доволен от коментарите на Гала и придворните и.

Гости при тях в студиото бяха Аспарух и Веселина.

# 2 482
Според мен като част от подготовката за формата Жени се е захранила, започвайки поне месец и половина преди началото му. В предаването е с едно 5-6 кг повече от нормалните и килограми в ежедневието.

# 2 483
Само ще вмъкна, че Жени е един от малкото играчи, които са се подготвяли за формата. Да не кажа, че е единствената която го е направила. Освен това е гледала внимателно последните два сезона и според мен има идея как и кога се случват нещата. За мен няма изненада, че вчера спечели. Напротив - очаквах от нея да спечели тази игра.
Според мен никой не се съмняваше, че Жени ще спечели тази игра. Трябваше й победа, дори с една ръка, за да се затвърди, как без нея са заникъде и продукцията й я даде.
Разбирам и идеята как с един изстрел отстрелва 5 човека, за да е грандиозно и да е майка-спасителка, но играта беше съвсем кратка, никой не се беше изморил до степен да се обърка, ако бяха го направили с червено и черно, все щеше да има някаква вероятност, но  в този конкретен случай, е абсолютно невъзможно всичките 5 човека да поставят един и същи цвят - зелено и една само - Жени - синьо. Най-малкото, някой от другите петима, можеше да постави друг цвят. Можеха по-елегантно да го направят, а не толкова брутално режисирано.

# 2 484
Според мен като част от подготовката за формата Жени се е захранила, започвайки поне месец и половина преди началото му. В предаването е с едно 5-6 кг повече от нормалните и килограми в ежедневието.
Като мечките преди зимния сън 🤣🤣🤣

# 2 485
  • Другата България
Аз съвсем лаишки си мисля, че е имало пауза между отделните цветове с разни реплики и дуплики от страна на Ралица, които са изрязани, и между които умело е вмъкнато нещо за заблуда от рода на това, че всъщност плочката е последна. А тя беше предпоследна. Да, самата Ралица казва :„И сега, предпоследна плочка“, но вече мозъкът ако е задал друго, иди го препрограмирай за секунди. Нещо такова е станало за мен, затова и после Евгения каза това : “Казах ви да не слушате Ралица.“.
Точно аз, с всичките си резерви към продукцията и като човек, който очаква още повече такива, смятам, че нямаше манипулация от тяхна страна снощи. Просто Евгения знае какво да прави в такава ситуация и как да я отиграе.
Друг е въпроса, че това беше и е перфектната игра за индивидуално спасение. Но им трябваше чистка на малко сини, затова я “пуснаха“ в идеалния момент.

# 2 486

Наистина, като се има предвид, че тя се е подготвяла, съсвсем очаквано победи. Освен това те стигнаха само до 7 плочки. В предните сезони бяха много по-добри. Това с преписването беше много тъпо – важно е от кого преписваш, а вички бяха хвани единия, удари другия.

# 2 487
Играта с плочките е емблематична за всички сезони на Игрите и на Сървайвър. Жени сама каза, че е тренирала за нея. Не е толкова сложно да се запомни, те дори отпаднаха още на 7-8 цвята плочки. Въпреки, че Ралица ги разсейваше, като знаеш защо си в тази игра, ще помниш. Аз също запомних, че накрая са синьо и зелено, без да съм си тренирала паметта. Да, вкъщи на дивана е лесно, но не е невъзможно да запомниш 8 цвята.

# 2 488
Друг е въпроса, че това беше и е перфектната игра за индивидуално спасение. Но им трябваше чистка на малко сини, затова я “пуснаха“ в идеалния момент.
Принципно си права,че е идеална индивидуална игра за спасение.
Но в този формат тази игра винаги е ползвана като междуплеменна битка, така че няма изненада тук.
Ето от втори сезон
Седмица 4 Спасяване : Ловци - Рибари
Скрит текст:
Игра за памет, редене на цветни плочки в предварително зададена поредност

Ловци - Рибари ( Племената са с по седем играчи всяко )
По ред на отпадане : Станимира, Христа, Борислав, Симона, Чудомир, Николай, Милен, Алекс,
Лазаринов, Екатерина, Ваня, Йвайло, Йоана и Тодор без грешка

Точки за индивидуалното класиране :
3 точки - Тодор, Йоана
2 точки - не се присъждат, защото има двама завършили на първо място
1 точка - Ивайло

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 13:51 от Bengun

# 2 489
  • Където морето целува небето...
Няма спойлери в лайфа!
Гледайте. Добър лайф си получи, въпреки проблемите с нета на Алекс.

==> Лайф от 20.10 (Фейгин, Илиян, Мани и Гого)

Илиян и Мани подтикнаха Фейгин да разкаже едно нещо, което не е излъчено.
Вики/Цецо/Алекса са заплашили Фейгин, че ще я гърмят, защото е с куц крак ако не гласува срещу Илиян. Дори и празен глас не трябвало да дава, а директно да гласува срещу Илиян?! Не е излъчено! Защо ли... Използвали по-груби изрази и заплахи, но Фейгин не пожела да споделя някои неща. Минало било вече.

Вики най-много я обработвала да мине към техния лагер, а не както си мислим, Цецо.
И още има хора, които оправдават Алекса? Много интересно защо не е излъчено, но ще си говорим пак при финалната 4ка.

Общи условия

Активация на акаунт