Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 73 002
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичета, някоя от вас, която наскоро е родила може ли да сподели ако изобщо има такъв "график" на един протичащ ден в болницата.
В колко часа идват с бебчето, за да се кърми, тоалет и така нататък ... виждала съм по други болници разни графици по часове на целия ден, но не мога да открия за МД.
Също разбрах, че бащата се допуска чак на изписването и не е позволено да види бебето след като се роди, това важи ли все още или има някаква опция да го види поне за малко. Disappointed

# 136
vikksi мога да споделя на 12 етаж как е. Раждах преди месец там и режима беше следния. Сутрин всяка майка отива и оставя бебока в бокса в 8 часа сутринта. Там стои до 10 часа. През това време извършват прегледи на бебоците, а при майките минава визитация. В 10 часа всял майка отива и си взема бебето, което стои при нея до 12 часа. В 12 часа отново се връщат в бокса до 13 часа. През това време им се слагат ваксини. В 13 часа пак всяка отива и си взима бебето и то стои с нея до сутринта. Вечер между 21-22 часа минават по стаите за да къпят бебетата и преоблекат. На всеки 3 часа оставят АМ за бебето.

# 137
  • София
vikksi мога да споделя на 12 етаж как е. Раждах преди месец там и режима беше следния. Сутрин всяка майка отива и оставя бебока в бокса в 8 часа сутринта. Там стои до 10 часа. През това време извършват прегледи на бебоците, а при майките минава визитация. В 10 часа всял майка отива и си взема бебето, което стои при нея до 12 часа. В 12 часа отново се връщат в бокса до 13 часа. През това време им се слагат ваксини. В 13 часа пак всяка отива и си взима бебето и то стои с нея до сутринта. Вечер между 21-22 часа минават по стаите за да къпят бебетата и преоблекат. На всеки 3 часа оставят АМ за бебето.

Благодаря, а попринцип като си го вземеш в 13:00 предполагам си го кърмиш без някой да ти  казва или нещо подобно и ти си му сменяш памперсите? Също, носиш ли в този случай дрешки допълнителни за него за престоя след като си е при теб почти изцяло или там има?

# 138
Бихте ли казали за планово секцио с избор на екип, в деня преди секцио на кой етаж настаняват? Четох, че на 5ти и на 3ти. Каква е разлика между двата етажа? И къде е по добре Simple Smile Благодаря.

# 139
vikksi кърмиш си го, храниш си го, сменяш памперси. Дрехи оставят в стаята ако се наложи да смениш, иначе  вечер като минат да ги къпят ги преобличат. В багажа носиш само памперси, мокри кърпи и крем против подсичане. Останалото ти го дават там. В часовете, в които не е при теб не ти го хранят. Това си е оставено на майката.
Slante  настаняването преди секцио е на 5 или 8 етаж. На 3 етаж са родилните зали, операционните зали и реанимацията. 8 етаж е ремонтирам и стаите са с по 2 легла инвъв всяка стая има бамя и тоалетна. На 5ия етаж не знам как е, освен че едната част е в ремонт.

# 140
  • София
vikksi кърмиш си го, храниш си го, сменяш памперси. Дрехи оставят в стаята ако се наложи да смениш, иначе  вечер като минат да ги къпят ги преобличат. В багажа носиш само памперси, мокри кърпи и крем против подсичане. Останалото ти го дават там. В часовете, в които не е при теб не ти го хранят. Това си е оставено на майката.

Мерси много за информацията!

# 141
Много благодаря за информацията!

Slante  настаняването преди секцио е на 5 или 8 етаж. На 3 етаж са родилните зали, операционните зали и реанимацията. 8 етаж е ремонтирам и стаите са с по 2 легла инвъв всяка стая има бамя и тоалетна. На 5ия етаж не знам как е, освен че едната част е в ремонт.

# 142
Аз бях на 3 етаж вечерта преди секциото! Раждах при проф. Николов който е завеждащ на родилната залата, която се помещава на 3 етаж и сигурно затова си ме е настанил там. Масово чета  и чувам, че всички останали преди секциото са били на 5 етаж, та се зачудиш и май това ще да е причината аз да не съм била там

# 143
Аз бях на 5 ет миналата седмица за кравопреливане и стаите са ужасни- без телевизия и с обща тоалетна на етажа. В стаите по 3 легла....

# 144
И на 8ия етаж няма телевизори в стаята. В банята няма огледало, но поне всяка стая има баня, освен една която е с 3 легла. В някои стаи им хладилници, но не във всички.

# 145
Аз също бях преди година на 8 етаж след секциото, защото и бебето ми беше на 8 етаж в интензивното неонатологично отделение. Тогава имаше и тв и хладилник в стаите, и огледало в банята 🙄 Явно са се променили нещата, но пък там май много рядко настаняват. Ние миналата година бяхме 4 жени общо, ако не се лъжа. Предимно на 7 и 12 етаж са родилките

# 146
На 8ия настаняват преди раждане. Мисля, че се води 5в или 5г (не помня вече), защото част от 5ия етаж е в ремонт. Не настаняват родилите там, те си отиват на 7 или 12 етаж.

# 147
Ето, че мен са ме настанили. Когато бебето ти не е на 7 или 12 етаж, ти какво да правиш там?

# 148
Бихте ли казали дали е ремонтиран 8 етаж?
Благодаря!

И на 8ия етаж няма телевизори в стаята. В банята няма огледало, но поне всяка стая има баня, освен една която е с 3 легла. В някои стаи им хладилници, но не във всички.

# 149
Ето, че мен са ме настанили. Когато бебето ти не е на 7 или 12 етаж, ти какво да правиш там?
Аз бях на 12ти етаж, а малката беше в интензивното на 8ми етаж три дни. След това я качиха при мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт