Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 73 026
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Да, но моето дете не отиде на 12 етаж, аз си тръгнах преди него. Самият ми лекар ми каза, че няма смисъл да ходя на 7 етаж (тогава 12 беше в ремонт) и да гледам майки с бебета, а моето да не е при мен. И ми запази стая на 8 етаж.
Като сте с избор на екип и искате или не искате даден етаж/стая преди/след раждането, си говорете с лекаря къде може/не може да ви настани

# 151
Да, но моето дете не отиде на 12 етаж, аз си тръгнах преди него. Самият ми лекар ми каза, че няма смисъл да ходя на 7 етаж (тогава 12 беше в ремонт) и да гледам майки с бебета, а моето да не е при мен. И ми запази стая на 8 етаж.
Като сте с избор на екип и искате или не искате даден етаж/стая преди/след раждането, си говорете с лекаря къде може/не може да ви настани

Разбирам ви. Всеки има различно преживяване в тази болница. Имаше майки, които бяха 14 дни в болницата и бяха на 7ми и 12ти етаж без бебетата. Явно зависи от лекаря

# 152
Ето, че мен са ме настанили. Когато бебето ти не е на 7 или 12 етаж, ти какво да правиш там?

Не споря, че не настаняват там. Аз лежах на 8ия етаж в началото на ноември и за седмица време не настаниха нито една родила жена там, независимо бебето къде е. След като родих отидох на 12 етаж и преди да ме изпишат настаниха жена, чието бебе беше на 8ия етаж. Така че говоря за видяното от мен преди малко повече от месец време. Преди кал е било и занапред как ще е идея си нямам. 🙂

Slante ремонтиран е.

# 153
  • София
А на вас къде ви беше по- добре, на 12-ти където бебето си е при вас или на 7-ми етаж?

Преди време бях чела тук една дама, която сподели за 7.ми етаж, че е по- добре от гледна точка на това как ти се възстановяваш, ако не се чувстваш добре и детето трябва да е постоянно при теб това може би ще е по- трудно, но пък от друга страна... само на 3 часа да го виждам... ще го мисля по цял ден и ще искам да си го виждам.

Размисли и страсти ... направо се чудя кое да избера. Rolling Eyes

# 154
8-ми етаж е ремонтиран, но не е скоро ремонтиран тип супер нов, ами стандартна болница. Зависи много къде ще те настанят, някои стаи си имат тоалетна/баня вътре с огледало и т.н. Там настаняват основно жени, които ще раждат секцио - казвам основно, тъй като винаги има изключения. Аз лично там страдах 15 часа с контракции докато направя разкритие, за да ме свалят в родилна зала. В стаята с мен лежеше момиче за задържане на системи, в 5-ти месец, така че е доста разнопосочно. Като цяло 90% от всички други си бяха момичета, които си чакат операциите. Ето че @Alison например е лежала там след раждането, заради детенце. Няма еднозначни отговори, когато се касае за болница.

# 155
А на вас къде ви беше по- добре, на 12-ти където бебето си е при вас или на 7-ми етаж?

Преди време бях чела тук една дама, която сподели за 7.ми етаж, че е по- добре от гледна точка на това как ти се възстановяваш, ако не се чувстваш добре и детето трябва да е постоянно при теб това може би ще е по- трудно, но пък от друга страна... само на 3 часа да го виждам... ще го мисля по цял ден и ще искам да си го виждам.

Размисли и страсти ... направо се чудя кое да избера. Rolling Eyes

На скоро и аз имах същата чуденка дали да избера 12ти или 7ми етаж, защото аз бях с планирано секцио. Избрах 12ти и не съжалявам. Първите дни персонала се съобразява с това, че си с операция и може по всяко време да оставиш бебенцето ако не се чувстваш добре и не може да се грижиш за него. Аз го оставих само първата вечер, но след това бях в пълна готовност и нямах никакъв проблем да си го гледам.

# 156
Бях на 7мия и ми беше екстра Grinning Като за първо раждане някак си се притеснявах дали ще се оправя и ми беше добре някой друг да поеме нещата първоначално. Сега пак мисля да съм там.

# 157
Аз избрах 12ти етаж, защото ми в първо дете и за мен беше важно бебето да е при мен и при всякакви въпроси да има кой да питам. След изписването си го гледаме с татко му двамата и така не изпаднах в ситуация да се чудя какво да го правя туй бебе. 😁 Просто е добре всеки да си премисли как ще му е най-комфортно след раждането и да избере спрямо това.

# 158
  • София
Май ще действам както го усетя, имам още месец и малко време да се почудя и като дойде моментът ще преценя на място, в зависимост от това в какво състояние съм аз, че знам ли. Сега съм доста смела ама вътрешно ... Grinning
Дано с някоя от вас се засечем по някаква случайност за кураж, хаха Grinning

# 159
Живот и здраве май клоня към 7мия. Имам лапароскопия и лапаротомия. След лапараскопията ми се спеше три дни, бях като  на сънотворни. След лапаротомията първата вечер вдигнах температура и беше много гадно. Пооправих се след махането на дрена. Реално на третия ден бях във форма. Та не мога, на база опита, да си представя, че в тези състояние трябва да се грижа и за бебе.

# 160
Здравейте! Обмислям раждане в Майчин дом и ще бъда благодарна ако ме насочите и ми помогнете с няколко чудения: Не съм от София и не съм се следила в болницата. Обмислям секцио по желание, няма да навлизам в подробности защо- имах доста травмиращо първо раждане, на местно ниво болницата не е с достатъчно добра неонтология, да не кажа никаква, предпоставки като седалищно предлежание за момента и гестационен диабет и куп др. причини. Каква е процедурата? Избирам доктор, отивам при него и го питам директно дали е съгласен да поеме ангажимент? Като избера доктор звъня, за да запазя час, или? Ще се радвам да ми препоръчате доктор Simple Smile Доколкото разбирам в ценоразписа няма секцио по желание, да разбирам ли, че в такъв случай се заплаща избора на екип и съответната избрана стая? Всякаква информация и съвети ще ми бъдат полезни. Благодаря предварително

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 16:06 от Анонимен

# 161
Официално понятие "секцио по желание" няма. Изберете си лекар и се разберете с него дали е съгласен да ви направи секцио. Мисля, че повечето лекари няма да имат против. Не чакайте последния момент, защото може и да ви откажат. Според мен когото и да изберете отидете поне 3-4 месеца преди раждането, за да се запознаете. Може избраният от вас лекар да не ви допадне или пък да откаже секциото.....

# 162
Няма да коментирам желанието за секцио. Ще кажа само какво се случи с мен - първото ми раждане беше кошмар - в провинциална болница, без никакво отношение, буквално, защото те се криеха и спаха цяла нощ, с прекъсната родова дейност заради немърливостта им, с родено почти сама бебе, като се събраха съвсем накрая т.нар."лекари", защото им казах, че раждам, а те пушеха на прозореца в родилна зала и почти не ми обърнаха внимание. Подробностите ще спестя. Миналата година, когато родих за втори път доста мислих дали да не си направя и аз секцио по желание. Слава на Бога размислих, четох много, гледах клипчета в нета с Елена Василева, настроих се вътрешно на една вълна, че този път няма да е така, че няма да се страхувам, всяка вечер, преди да заспя като мантра си повтарях, че ще родя бързо, лесно и безпроблемно. Накрая...така и стана, само дето онези така ми бяха скачали по корема, така ми бяха разкъсали шийката на матката и така, цитирам докторите в Майчин дом "касапски" ме бяха шили, че не можа шийката да ми се изглади докарай, но не беше проблем да родя бързо и лесно. Пиша всичко това не за да Ви плаша, а напротив. Аз съм жена с ужасна психическа ( впоследствие се оказа и физическа ) травма вследствие на първо раждане и намерих сили да родя отново естествено. Избрах Майчин дом и не съжалявам. Също съм от провинцията, бях без избор на екип, но с акушерка. Поисках си упойка и всичко мина и замина. Докторите казаха, че са ми направили пластика на шийката на матката и това е. Кураж и сили на всички мами! Не се страхувайте и се доверете на лекарите там, най-добрите са! Поздрави и весели празници на всички Flowers Hibiscus

# 163
Преди 6 дни др Сергей Славов ми направи секцио. Исключительно съм му благодарна като и на целия екип в операционната.
Особено на анастезиолог др Лидия Гергова.
Тя ме държеше за ръка през цялото време и ми взе целия страх. Цял живот ще и бъда благодарна. Истински човек.
 За инфо - Др Дяволов ме препоръча др Сергей Славов.
Преди 4 години първото ми таждане чрез секцио беше в Токуда, и беше с много усложнения.

Здравейте! Обмислям раждане в Майчин дом и ще бъда благодарна ако ме насочите и ми помогнете с няколко чудения: Не съм от София и не съм се следила в болницата. Обмислям секцио по желание, няма да навлизам в подробности защо- имах доста травмиращо първо раждане, на местно ниво болницата не е с достатъчно добра неонтология, да не кажа никаква, предпоставки като седалищно предлежание за момента и гестационен диабет и куп др. причини. Каква е процедурата? Избирам доктор, отивам при него и го питам директно дали е съгласен да поеме ангажимент? Като избера доктор звъня, за да запазя час, или? Ще се радвам да ми препоръчате доктор Simple Smile Доколкото разбирам в ценоразписа няма секцио по желание, да разбирам ли, че в такъв случай се заплаща избора на екип и съответната избрана стая? Всякаква информация и съвети ще ми бъдат полезни. Благодаря предварително

# 164
Здравейте, имам насрочен ден за секцио в Майчин дом. Искат ме там ден по- рано. Има ли някой, който е бил така, да ми каже, в този случай проверяват ли за разкритие и правят ли клизма? Малко съм се паникьосала.

Общи условия

Активация на акаунт