Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 73 047
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, имам насрочен ден за секцио в Майчин дом. Искат ме там ден по- рано. Има ли някой, който е бил така, да ми каже, в този случай проверяват ли за разкритие и правят ли клизма? Малко съм се паникьосала.

Правят клизма и правят и преглед.
Не са ме гледали мен за разкритие точно, но те все пак те глеглеждат при приема, та сигирно ще видят ако тръгне раждане. Твоя си лекар сигурно също ще дойде да те види.
Клизмата и двата пъти са ми я правили на сутринта преди секциото.
Прочети назад в темата, много много е разказно точно как протича, обикалянето по кабинети и т.н. Когато знаеш кое след кое е много по-спокойно. Поне на мен много ми помогна тази тема, да ми е по-комфортно и уверено.

# 166
Здравейте.
Клизма ще направят в деня на секцио рано сутринта( в 6 сутринта).
За  разкритие проверяват в спешното при прием рано сутринта в деня на постъпването.

Вземете си профенид и Eva qu свещички, еднократни гащи на мрежата от canpool и превръзки.

Здравейте, имам насрочен ден за секцио в Майчин дом. Искат ме там ден по- рано. Има ли някой, който е бил така, да ми каже, в този случай проверяват ли за разкритие и правят ли клизма? Малко съм се паникьосала.

# 167
Добро утро!
Да попитам някоя мама, която е раждала скоро в МД дали може да каже колко дни е минималният престой след раждане със секцио? Прочетох, че пътеката е 4 дни, но при положение, че се влиза да речем в сряда в болницата, секциото е в четвъртък...от кога започват да текат тези 4 дни? Престоят в реанимация четох, че е 24ч - тази нощувка включва ли се също?
Питам при идеални условия разбира се, когато и майката, и бебето са добре. Наясно съм, че ако има усложнения не дай Боже, престоят може да си удължи.

# 168
Здравейте.
Секциото ми беше в понеделник 9 сутринта.
След това на визитация на 7 етаж винаги ми казваха, че по план ще изпишат в събота. Обаче неонатолозите ми казаха, че бебето е добре и могат да изпишат бебето още в петък, и ако гинеколозите ще ме изпишат в петък, можем да си ходим в петък на обяд.
Платих за три нощувки в двойна стая за 75 л на 7 етаж.

Добро утро!
Да попитам някоя мама, която е раждала скоро в МД дали може да каже колко дни е минималният престой след раждане със секцио? Прочетох, че пътеката е 4 дни, но при положение, че се влиза да речем в сряда в болницата, секциото е в четвъртък...от кога започват да текат тези 4 дни? Престоят в реанимация четох, че е 24ч - тази нощувка включва ли се също?
Питам при идеални условия разбира се, когато и майката, и бебето са добре. Наясно съм, че ако има усложнения не дай Боже, престоят може да си удължи.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 10:50 от SlanteNSt

# 169
Мен ме приеха в понеделник на обяд на 3 етаж. Имах нощувка там. Секциото беше във вторник сутринта, вечерта останах в реанимация. Сряда, четвъртък и петък имах нощувки в двойна стая и в събота ме изписаха. Аз също платих само трите нощувки в двойната стая. Мисля, че това е възможно най-краткия престои при секцио, но не се настройвате предварително за продължителността на престоя.

# 170
Здравейте,
В цениразписа на Майчин дом видях, че има опция да се заплати за акушерски пост - грижи за новороденото, цената е 100 лв на ден. Някой има ли отзиви? Звучи като добра опция особено след секцио или тежко естествено раждане, поне за първите няколко дни.

# 171
Slanting , AlisonParker много благодаря за отговорите. Разбира се всичко зависи от състоянието и на майката, и на детето. Но просто ми беше чудно как и от кога се броят тези 4 нощувки на пътеката.

# 172
Здравейте. Не знам за тази опция, но мисля, че е нещо много добро. Заради секцио бях на 7 етаж, по добър вариант е 12 етаж. Имаше прекалено много циганки на 7 ми Sad
И не бях много доволна от грижите на неонатолозите.
Млякото, което слагат в количката на бебето преди всяко хранене, вече е студено като го взимаш. Питах ги, защо е студено. Защото го правят 20 минути преди часа за кърмене.
Ама реално студено, и аз го затоплях в чаша с гореща вода от чешмата.
Това беше най голям шок за мене,  това студено мляко.

Здравейте,
В цениразписа на Майчин дом видях, че има опция да се заплати за акушерски пост - грижи за новороденото, цената е 100 лв на ден. Някой има ли отзиви? Звучи като добра опция особено след секцио или тежко естествено раждане, поне за първите няколко дни.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 03:38 от SlanteNSt

# 173
А когато секциото е в понеделник и те приемат в петък за изследванията, дали може да си преспиш вкъщи  петък срещу събота и събота срещу неделя? Разбрах, че в неделя в 18ч трябва да съм там, но на останалото не можаха да ми отговорят.

# 174
Аз постъпих в петък. В петък след тонове помолих да ме пуснат вкъщи. Подписах някаква бележка и отидох вкъщи. В събота дойдох за тонове, но акушерката ми каза, че имам контракции и помолиха да остана и да лежа в болницата до понеделник.
А когато секциото е в понеделник и те приемат в петък за изследванията, дали може да си преспиш вкъщи  петък срещу събота и събота срещу неделя? Разбрах, че в неделя в 18ч трябва да съм там, но на останалото не можаха да ми отговорят.

# 175
Не е вярно, че на 7-ми етаж не се грижат за бебетата! Когато аз родих бях там в обикновена тройна стая. На моето бебе и на едно от другите дупетата бяха добре, на третото дете дупето беше като маймунски г*з, но обясниха на майката, че се е родило така и полагат допълнителни грижи. Иначе мажат всички бебета с един и същи крем, на който казват "витаминозен". Той прилича много на един македонски крем против подсичане. Недейте така да генерализирате колко зле се грижат за бебетата, защото не е вярно! И да, тОалет на бебето може да прави И майката, ако прецени или има нужда. Памперсите са винаги в количката. При мен се случи да взема дъщеря ми и тя да напълни мапмерса. Разбира се, че тОалета ще го направя аз, няма да я върна така и да мрънкам, че не се грижели за бебето ми.

# 176
Здравейте, искам да попитам някоя от вас има ли наблюдения за д-р Гърчев? Предстои ми след около месец секцио при него.

# 177
Грижат се за бебета, не казвам обратното.
Никога бе беше с пълен памперс като я взимах.
От техните кремове лично моето бебе не беше добре. Аз всеки път правих туалет сама със моята козметика, салфетки. И се оправи.

Мога да подчертая, че много добре следят за здравето на бебета. Гледат кое е с жълтеница, кое е повръщало повече,акото и др.
- това ми направи впечатление.
Едно момиче беше казало, че на фаталната морфология имало някакви повишени стойности и доц.Жекива реши да направи допълнителен ехограф. Правят допълнителни изследвания ако имат някакви притеснения. Наистина обръщат внимание на здравето на бебета!
Не изписват бебета ако нещо дори малко ги притеснява.

Не е вярно, че на 7-ми етаж не се грижат за бебетата! Когато аз родих бях там в обикновена тройна стая. На моето бебе и на едно от другите дупетата бяха добре, на третото дете дупето беше като маймунски г*з, но обясниха на майката, че се е родило така и полагат допълнителни грижи. Иначе мажат всички бебета с един и същи крем, на който казват "витаминозен". Той прилича много на един македонски крем против подсичане. Недейте така да генерализирате колко зле се грижат за бебетата, защото не е вярно! И да, тОалет на бебето може да прави И майката, ако прецени или има нужда. Памперсите са винаги в количката. При мен се случи да взема дъщеря ми и тя да напълни мапмерса. Разбира се, че тОалета ще го направя аз, няма да я върна така и да мрънкам, че не се грижели за бебето ми.

# 178
Здравейте, искам да попитам някоя от вас има ли наблюдения за д-р Гърчев? Предстои ми след около месец секцио при него.
Аз се прехвърлих при него вчера и ще съм секцио към края на този месец. Мислех без избор на екип, но в крайна сметка решех, че ще ми е по-спокойно така.
Впечатленията ми от него са добри до момента, за самата операция също ще пиша, когато мине.

# 179
Аз се прехвърлих при него вчера и ще съм секцио към края на този месец. Мислех без избор на екип, но в крайна сметка решех, че ще ми е по-спокойно така.
Впечатленията ми от него са добри до момента, за самата операция също ще пиша, когато мине.

Благодаря много.Аз съм в началото на февруари 🤗 Успех желая от сърце! 💕

Общи условия

Активация на акаунт