Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 73 057
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
И аз се прехвърлих при него в края на ноември. Дори вече веднъж ме остави в болницата преди Коледа. 🙂
И моето секцио ще прави той след около 2 седмици, ако издържим с бебето до тогава 🙂

# 181
Благодаря за отзива, аз още проучвам. Доколкото разбирам, след секцио 1-2 нощувки бебето не е при майката, дори тя да е в индивидуална стая. Така че се чудя дали тогава е времето да се "наеме" акушерка за индивдуални грижи за новороденото, или пък след тези първоначални дни... Също се чудя дори да имам заявена такава услуга, как ли пък ще разбера дали някой се грижи за моето бебе точно, кой е този човек и тн. Малко ми е неясно в реалността как се случват нещата. И с кой се коментират тези услуги - избраният АГ надали коментира с пациентите си такива детайли и допълнителни услуги/глезотии. Предполагам прави операцията/води раждането и после я се види с родилката 1-2 пъти, я не.

Така че ако някой се е възползвал, ще е много полезно да разкаже. 

п.п. Също така явно съм гледала стар ценоразпис, защото в най-актуалният индвидуален акушерски пост е 150 лв, а не 100 лв, за 12 часа.

Скрит текст:
Здравейте. Не знам за тази опция, но мисля, че е нещо много добро. Заради секцио бях на 7 етаж, по добър вариант е 12 етаж. Имаше прекалено много циганки на 7 ми Sad
И не бях много доволна от грижите на неонатолозите.
Млякото, което слагат в количката на бебето преди всяко хранене, вече е студено като го взимаш. Питах ги, защо е студено. Защото го правят 20 минути преди часа за кърмене.
Ама реално студено, и аз го затоплях в чаша с гореща вода от чешмата.
Това беше най голям шок за мене,  това студено мляко.

Здравейте,
В цениразписа на Майчин дом видях, че има опция да се заплати за акушерски пост - грижи за новороденото, цената е 100 лв на ден. Някой има ли отзиви? Звучи като добра опция особено след секцио или тежко естествено раждане, поне за първите няколко дни.

# 182
Здравейте, искам да попитам някоя от вас има ли наблюдения за д-р Гърчев? Предстои ми след около месец секцио при него.

Той ми направи спешно секцио преди две години. Доволна съм. Всяка сутрин след операцията идваше при нас да ни види, че и в почивния си ден дори. Бях с избор на екип.

# 183
Здравейте, може ли да препоръчате доктор за следене на бременност по ЗК? Четох добри отзиви за д-р Шикова, но ще се радвам да споделите и за други. Благодаря 😊

# 184
Ариел, препоръчвам доктор Гърчев 🙂 Той следи по ЗК и изражда. Предполагам всички АГ са така в Майчин дом. Разгледай в супердок.

# 185
Здравейте, може ли да препоръчате доктор за следене на бременност по ЗК? Четох добри отзиви за д-р Шикова, но ще се радвам да споделите и за други. Благодаря 😊
Пациентка съм на д-р Шикова от 6/7 години. Преминала съм през две операции и един аборт. Сега съм бременна и се следя при нея. Въпреки че не ми се полага по каса всеки път ме гледа на ехограф... Винаги отговаря на обаждания... Според мен е адекватен и загрижен лекар и истински добър човек.
Само ще ти дам един пример: преди операциите почина от инсулт бившият ми партьор. Беше в болница три дни и за тези три дни ми дадоха някаква информация един път "зле е..." и после "почина" - толкова. Та идеята ми е, че единствената ми мисъл беше, че искам след операцията да кажат на семейство ми как съм, за да не се притесняват. Шикова се е обадила веднага след операциите на майка ми и я успокоила.
Харесвам я много. Понякога когато има повечко работа може да останиш с впечатлението, че малко ти се кара, но не е така Wink

# 186
Здравейте, искам да попитам някоя от вас има ли наблюдения за д-р Гърчев? Предстои ми след около месец секцио при него.
Преди повече от две години се следих и родих при него. Тогава не следеше по ЗК, а само на частно.
Сега с втората бременност също ще съм при него, вече и по каса следи.
Специалист си е, само хубави неща мога да кажа. Също винаги ми е вдигал телефон или отговарял във Вайбър, въпреки че съм гледала да не го притеснявам за щяло и нещяло.

# 187
Здравейте, след дълго “разузнаване” на частните болници в сф, се ориентирам отново към раждане в майчин дом. Как е положението в момента със стаите - има ли свободни на 12 етаж, и най-вече има ли шанс без избор на екип да се вредиш за самостоятелна стая на 12 етаж? Знам, че по принцип са две-три такива стаи и това ме притеснява. Благодаря ви!

# 188
Аз родих нормално, без избор на екип, на 28.12 и имаше свободна самостоятелна стая на 12-ти етаж. Питаха ме къде искам и нямаше никакъв проблем да ме настанят. Доволна съм от обстановката и отношението на всички на 12-ти етаж. Наложи се да останем 6 нощувки и определено оцених избора си. Смяхме се после вкъщи, че даже и гледка имах за Нова година. Grinning

# 189
Здравейте, сигурно е коментирано, но не откривам с търсачката. Престоят в реанимация задължително ли е 24 часа или е индивидуално? През това време носят ли ти бебето да го видиш/кърмиш?

# 190
Възможно е да бъде и по-малко. При мен раздвижваха и качваха майки по стаите още същия ден. Секцио сутринта, раздвижване следобед и настаняване в стая. Но може и да е било по изключение, защото имаше доста родилки. Бебето не го носят в реанимация. Чак когато се настаните в стая може да го вземете.

# 191
Благодаря! Надявам се да не е било изключение в такъв случай и да се възстановявам добре, за да е същия ден.

# 192
При нас нямаше такава опция. Искахме да се раздвижим на същия ден, но не дадоха. Движехме се само по леглата колкото е възможно. Ставането и раздвижването от рехабилитатор и настаняването в стаята беше на следващата сутрин рано. Кърмене на същия ден на раждането не виждам как ще е възможно, кърма няма 🙄 Имам стотици познати родили естествено или секцио, никоя не е имала кърма в деня на раждането. Разбира се, особено ако сте с избор на екип, може да попитате дали е възможно раздвижване и преместване в стая в деня на раждането, за да сте по-рано с бебето и да пробвате да го слагате на гърда.

# 193
Кърма няма и да има без стимулация, по принцип. А за това кога ще тръгне кърмата няма особено значение дали раждането е естествено или секцио. Само стимулацията е важна, дали от бебето или от майката е друг въпрос. А щом бебето не се дава в реанимация, няма как да стане.
Аз попитах, защото при първото ми раждане, което беше в Надежда, носеха бебетата там, именно с тази цел. Пак е друг въпрос, че моето беше на системи и нямаше как, но поне ме раздвижиха след 12 часа, а не след 24 и на втория ден вече имах коластра от стимулация на ръка, дори не с помпа.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 12:07 от Elektra.13

# 194
И двете ми раждания не съм седяла 24 часа в реанимация.
На същия ден, на който ми беше секциото станах, раздвижих се и бях в стая вечерта.
Но зависи от персонала на смяна май, както и дали има много раждали.
Бебето обаче никой никога никъде не ми го е носил, аз отивам при него. Т.е ако си в кондиция да отидеш да си вземеш бебето, ходиш добре и се чувстваш добре, можеш да си го вземеш в стаята при теб(ако си на 12етаж). Но ако изглеждаш и се чувстваш зле, едва ли. В реанимация не може. То има и все пак упойки и болкоуспокояващи несъместими с кърменето, та веднага не е и удачно при всеки случай.
Кърма няма първи ден, но коластра си има, че и през бременността често вече има. Кърмила съм си и двете деца от ден 1 или един и половина, без да давам АМ.

Общи условия

Активация на акаунт