Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 72 922
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета! Имам идея, която се надявам да успея да осъществя, но тя зависи предимно от участничките в групата. Искам да направя албум за подарък на д-р Сергей Славов със снимки на бебчета, които той е изродил. Аз съм изключително благодарна и доволна от него като човек и като лекар. Не знам колко от вас са раждали при него и колко са склонни да пратят снимка на детенцето си на непозната. Надявам се да има такива момичета и да се съберат достатъчно снимки за едно албумче. Ако желаете да се включите в идеята ми - Може да пишете в коментар или директно на лично съобщение. Идеята ми е да включа снимка + информация като дата на раждане, име на бебчето и майката (защо не и бащата), ръст и тегло при раждането, както и ако някоя иска да добави пожелание или благодарствена бележка.
 Хубава вечер нa всички и щастливи бебета! 🌞

# 586
Здравейте! Може би е странен въпрос, но ще го задам все пак. Става въпрос за целия процес с контракциите преди самото раждане на бебчето. За първото ми раждане бях в друга болница и общо взето там ни караха през цялото време да лежим по гръб на леглото и да не ставаме изобщо. Аз попитах дали може да се обърна настрани, но ми казаха, че така по гръб е било най-добре. Разбира се, ако бях станала едва ли щяха да ме вържат за леглото, но след като ми беше за първи път, не знаех как да реагирам.  Тогава не исках да споря и не се бях информирала достатъчно, но сега знам, че лежейки по гръб не е най-оптималната позиция за прогрес. То и да нямах контракции, ако лежа 7 часа по гръб без да мърдам, щеше да е неприятно.Та въпроса ми е, в майчин дом насърчават ли свободното движение, ставане и каквото е удобно на бременните по време на контракциите?

# 587
При раждане без избор на екип и ако всичко е нормално закачат ли родилките на система и тонове за леглото рутинно или все пак ще мога да имам свобода да се движа и заемам удобна за мен позиция?
" закачат на система"  моля Ви, изразявайте се правилно. Поставят система, когато преценят, а тя не пречи да се разхождате. Разбира се, че ще слушат тонове на бебето, няма как да гадаят дали то е добре.

# 588
С първото ми раждане ме закачиха за машината да следят тоновете още при 1-2см  разкритие с качването в родилна зала. За близо 10ч ме откачиха 2 пъти, първия път защото повърнах от болките и трябваше да се изкъпя, вторият за да ми помогне да се раздвижа акушерката. Система с окситоцин ми пуснаха по някое време, но нямам идея кога.
С второто раждане ме свалиха на 4см в родилна зала, но бях постъпила през деня да ме следят, а разкритието го направих за няма и 30мин в 1ч през нощта. Директно ми закачиха апарата за тонове и система окситоцин, единствено преди упойката станах да пишкам, но си отидох със системата.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 14:59 от Малечка90

# 589
Раждах с избор на екип и моята лекарка ми каза, че изрично няма да ме сваля в родилна зала докато не направя поне 4 см разкритие, точно за да мога да се разхождам. Предложи да ме настани на етаж и така 13 часа (докто направя прословутите 4 см) си се гърчех на етаж. Там никой не те поглежда, правиш каквото си искаш - аз цял ден ходих, бях на крак, както и сядах на тоалетната чиния (така ме посъветва докторката за по-бързо напредване на разкритието в тази позиция). На мен контракциите ми бяха ужасни, няколко пъти повръщах от болка, но това е предимството да си на етаж - настаняват те в стая с баня, можеш да се миеш, къпеш, ходиш до тоалетна, разхождаш в коридорите и тн.
Тогава помня обаче, че тя ми спомена, че ако ме е била настанила в родилна зала още от сутринта да чакам до самото раждане общо 15 часа, е щяло да трябва да обикалям само стаята (тоест тая родилна зала, която не е голяма). Каза ми, че съм щяла да се побъркам сигурно, но от това пак съдя, че никой не е мислел да ме държи вързана за леглото, даже се насърчаваше да ходя. Тонове на бебето слушаха при постъпване на етажа и след това ме вързаха на тонове чак при самото постъпване в родилна и при слагане на епидурална - за 2 часа, докато си тече раждането.

# 590
Аз също родих там преди 8 г без избор на екип. Преносвах 5 дни. На смяна се падна прекрасната докторка Наташа Нинова, която за съжаление не работи вече в България. И хубавия ми спомен отново ме доведе тук. Този път реших, за да съм по-спокойна да избера екип и в 7 ми месец се насочих към др Шикова по препоръка на 2 приятелки останали много доволни. Ясно е че случай със случай не си приличат.

# 591
В стаята ми едното момиче беше раждала с нея. Беше ѝ второ раждане, децата бяха породени с разлика от 1г. и 7м. Момичето не спря да я хвали - отношение, човещина, професионализъм и т.н. Явно нещо се е объркало генерално при вас, не знам. Със сигурност сте преживели много, но се постарайте да го забравите и да мислите за здравето си - на вас и на децата ви. Всичко добро Simple Smile

# 592
И аз съм чела доста суперлативи за нея. Не го мислете, минало е. Радвайте се на детето.
И аз съм със смесени чувства от първото си раждане в Майчин дом: на 5 етаж, екипът по време на секциото и в реанимация бяха чудесни. Но на 12 етаж отношението беше потресаващо. А аз съм от търпеливите. Щом успяха да ме разреват, представете си.
Сега ми предстои второто. Психически съм подготвена уж Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 11:20 от Анонимен

# 593
Аз също като че ли не я усетих, а отидох със супер нагласата. Няколко приятелки ми я похвалиха. За съжаление нещата с бременноста не завършиха положително. Чудя се кого да избера при следваща бременност - др Шикова или някой друг.

# 594
Аз също като че ли не я усетих, а отидох със супер нагласата. Няколко приятелки ми я похвалиха. За съжаление нещата с бременноста не завършиха положително. Чудя се кого да избера при следваща бременност - др Шикова или някой друг.

Първото родих при д-р Джеров. За него и за д-р Дяволов съм чувала само хубави отзиви. За всички останали има и хубави, и лоши. Това са моите наблюдения от прочетеното. Желая успех при последваща бременност.

# 595
Изключително неприятно ми стана само докато чета, не мога да си представя какво ви е. Изпращам ви силни прегръдки и бързо и леко възстановяване и на двамата.
За първата ми бременност ми припоръчаха Шикова и ходих при нея на ЖК. Изключително лошо решение!!! Почти всеки път ми се караше или се караше на сестрата. Много груби прегледи правеше и просто реших, че тяма да я избирам за екип.
Сега при второто ми раждане при сваляне в родилна зала слезе и Шикова за друга родилка. Е милата родилка какво викане удари... личното ми мнение е че е прекалено изнервена и не предразполага.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 11:21 от bubanka

# 596

Първото родих при д-р Джеров. За него и за д-р Дяволов съм чувала само хубави отзиви. За всички останали има и хубави, и лоши. Това са моите наблюдения от прочетеното. Желая успех при последваща бременност.

Когато нещата станаха да се решава за секцио повикаха др Джеров. Това беше лъч спокойствие в целия ден - прекрасен лекар спокоен и уравновесен. Прегледа ме съвсем нежно и определено нямаше нищо общо с отношението, което усетих дотогава.

# 597
stanbuli може да се е посменил персоналът от тогава. Аз бях на 12 ет. януари и отношението беше
добре.
И аз се потресох от разказа за тази докторка, бъррр... Добре че мама и бебе са добре!

# 598
Моят опит е отпреди 8 години. Искрено се надявам сега да е добре.

# 599
Здравейте! Искам да попитам за тези които са били с планово секцио, след като се мине през всички задължителни процедури по настаняване и изследвания на предния ден преди самата операция , има ли как някой роднина да ви дойде като на свиждане или долу в кафето, или в двора на болницата или някъде другаде? Също докато минавате през всички кабинети сами ли си мъкнете багажа или може някой близък да върви с вас да го носи, примерно таткото или го гонят още на вратата?
За това на кой етаж ще ви настанят преди секциото само датата ли играе роля-на четна дата задължително на 5ти етаж, на нечетна на 8ми или има и други фактори? Това при кой лекар сте има ли значение и ако да, някоя от вас знае ли пациентките на доктор Ибрям на кой етаж ги настаняват?

Общи условия

Активация на акаунт