Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 72 863
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Бихте ли ми казали колко и какви шишета с вода трябва да си взема за реанимацията? 3-4 малки шишета от 0,500 мл достатъчни ли са за 1 ден там или е добре да пия повече вода след операцията? Вие имахте ли главоболие заради упойката и ако да - колко време продължи?
Кога позволяват да се яде нещо и какво? Да си нося ли някаква храна или в първите дни не позволяват да се яде друго освен това, което ти дават в болницата?

# 601
Колкото повече вода изпиете, толкова по-добре. Аз си бях взела 2-3 от 750 мл Девин спортно шише. Нямах главоболие.
Храна дават преди раздвижването-кисело мляко, малко сирене и сухар. Това е храната за целия ден след секциото. Аз си бях взела и едно пакетче обикнвени бисквити и солети.

# 602
Колкото повече вода изпиете, толкова по-добре. Аз си бях взела 2-3 от 750 мл Девин спортно шише. Нямах главоболие.
Храна дават преди раздвижването-кисело мляко, малко сирене и сухар. Това е храната за целия ден след секциото. Аз си бях взела и едно пакетче обикнвени бисквити и солети.
А през следващите дни след операцията какво е позволено да се яде? Трябва ли да се спазва диета по време на целия престой в болницата или роднините могат да ти донесат нещо или да си купиш нещо от кафенето на първия етаж?
Обикновено 5 дни и 5 нощувки ли е престоят след операцията, ако няма някакви проблеми?

# 603
При мен бяха 4 нощувки след секциото (една в реанимация и три в стая) но аз си тръгнах без бебето, обикновено зависи от него кога ще ви изпишат.
Важно е само в деня след секциото да ядете каквото ви дадат (сухари еди колко си броя, парче сирене и кисело мляко за целия ден) После вече може да ви носят отвън храна, аз също не съм яла каквото е имало там. Просто не трябва да е газообразуваща или запичаща храната. Може и да си купувате от кафенето.
Не съм имала нито главоболие, нито други странични ефекти

# 604
Здравейте! Искам да попитам за тези които са били с планово секцио, след като се мине през всички задължителни процедури по настаняване и изследвания на предния ден преди самата операция , има ли как някой роднина да ви дойде като на свиждане или долу в кафето, или в двора на болницата или някъде другаде? Също докато минавате през всички кабинети сами ли си мъкнете багажа или може някой близък да върви с вас да го носи, примерно таткото или го гонят още на вратата?
За това на кой етаж ще ви настанят преди секциото само датата ли играе роля-на четна дата задължително на 5ти етаж, на нечетна на 8ми или има и други фактори? Това при кой лекар сте има ли значение и ако да, някоя от вас знае ли пациентките на доктор Ибрям на кой етаж ги настаняват?

Докато минавате през кабинетите, може да си имате придружител. Като приключите ,той може да ви качи багажа до етажа. Мен ме настаниха на 5ет на 22.06.23 , не знам дали има значение датата. Може да ви идват на свиждане преди секциото без проблем. Може да си излизате на двора и където си пожелаете до 20ч., тогава заключват вратите. Не се притеснявайте, ако мога да съм Ви полезна с още нещо, само кажете.

# 605
По-скоро първият ден трябва да се внимава най-вече. След като се отделят газове даже няма проблем, но все пак да не се прекалява с цитруси, запичащи и газообразуващи

# 606
Два пъти раждах там-за мен са най-добрите!По собствено желание в последния момент отидох да раждам втория път там и е имало защо-Екипът на Д-р Дяволов беше на смяна и ни спасиха и бебето и мен,Господ здраве да им дава🙏

# 607
Ето какво са описали да си подготвите за реанимация:

За момичетата, които ще са секцио - при приемането на етажа по някое време ще ви пратят долу на касата с една бележка да се заплати и такса за сет за секцио - 135 лв, та имайте в предвид да си носите тази сума.

За самостоятелна стая преди раждането се разбирате с доктора. Той сутринта в деня, когато ви приемат, ще провери има ли свободна самостоятелна стая. Ценоразписът го има на сайта на болницата:

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 16:55 от Jupiter sea

# 608
Не съм плащала такава такса аз. Май зависи от който ще прави секциото.

# 609
Явно е нещо ново, защото миналия път и аз не съм плащала нищо. Но момичетата, които сме в момента тука и сме планово секцио, всичките платихме.
Докторите не са много наясно с тези сетове..какво-що се плаща.

# 610
  • София
Здравейте, чета ви предимно. Имам доста време до раждането, но обмислям да е Майчин дом. Какво представляват тези сетове? При естествено раждане, обезболяването отделно ли се заплаща? С отрицателен Rh съм, а таткото с положителен. В болницата поставят ли инжекцията, при необходимост или изискват да си я закупиш сам?

# 611
Сетовете са за секциото само. Ако сте с избор на екип в цената влиза и епидуралната, иначе е 300 лева без избор. Поставят инжекцията, не съм чула да се плаща.

# 612
Аз бях секцио, края на януари тази година. Не съм плащала сет,но бях с избор на екип. Да не влиза и това в него?

# 613
И аз мисля, че този сет се плаща само при някои лекари. Аз не съм плаща също, макар че беше отдавна и може да има промяна, все пак мисля, че не се отнася за всички

# 614
Аз си купих този сет преди 3 години
Но го нямаше, на първото раждане преди 10. Един  и същи лекар с изобр на екип:)
Та явно до лекар да
Дали не и само Дяволов:)

Общи условия

Активация на акаунт