ТВ спамо-чат - за минали, настоящи и бъдещи формати, за участниците в тях и не само - тема 10 📺

• 28 310
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Ние тази битка я чакаме от един месец. Знаехме с какви елементи е. Даже питах потребителката и тя потвърди, че е пишело "Капитани" и е презаснета на 14.08., когато племена и капитани няма.

# 136
Осрана работа, ако се е преигравала игра.
Ама какво се чудя, те финала го преиграха, че и повече от един път, та една Капитанска ще им се опъне Sad

# 137
  • Другата България
Ние тази битка я чакаме от един месец. Знаехме с какви елементи е. Даже питах потребителката и тя потвърди, че е пишело "Капитани" и е презаснета на 14.08., когато племена и капитани няма.
Давай снимков материал и да го нося в темата. Щото там сигурно вече ме смятат за луда, колкото пъти спомена преигравания финал в първи сезон, и все някой започва да ми обяснява как това не е баш така....

# 138
Още по-съмнителното е, че е говорим за преиграване на битка с елиминация.

Но понеже имаме пълно доверие в честността на продуцентите и екипа на това предаване, най-вероятно просто котката на режисьора е скъсала лентата със заснетия материал и затова са снимали всичко отново, но точно както си е било първия път. Не бъдете мнителни, уважаеми зрители.

# 139
Сега като се замислих не виждам много смисъл.
Каква е идеята да се преснима? Освен, ако са затрили кадрите или част от записа. Защото не могат да променят победителя, щом снимат ден преди финала, и не могат да променят хода на играта.
По-скоро е техническа причината за нещо такова, ако наистина се е случило.

# 140
Давай снимков материал и да го нося в темата. Щото там сигурно вече ме смятат за луда, колкото пъти спомена преигравания финал в първи сезон, и все някой започва да ми обяснява как това не е баш така....
Чакай, че потребителката се бори с размера на снимката. Wink

Иначе аз точно заради невярващите пуснах в основната тема поредното стори на Панчев от 06.11.

# 141
  • Другата България
Сега като се замислих не виждам много смисъл.
Каква е идеята да се преснима? Освен ако са затрили кадрите или част от записа. Защото не могат да променят победителя, щом снимат ден преди финала, и не могат да променят хода на играта.
По-скоро е техническа причината за нещо такова, ако наистина се е случило.
О, Бен....то и причината финала на първи сезон да не се довърши на плажа беше метеорологична - силен вятър, гасящ факлите на участниците /имам чат с участник, в който го пише/. Ти в играта в Нови Хан да видя факли?

# 142
Смесваш нещата Мери.
Тук говорим за битка от началото на десета седмица, преснимана един ден преди края на шоол-а. Играта се е играла и има отпаднал участник. След което имаме практически три седмици снимки без него. Едно е да презаснемеш игра, която няма победител, независимо, че е финал. НО за промяна на победителя в игра, снимана в началото на десета седмица трябва да презаснемеш и всичко останало до края на сезона на практика.

Или е технически проблем с материала или има ясни кадри на нещо нередно в самата игра, които не могат да скрият в монтажа.

# 143
Доста е размазана, но се виждат "къси крака и големо дупе" 🤪:

Бен, за "професионализма" на продукцията няма никакво съмнение. И снимката на Генчо от резиденцията с двете племена, двете знамена и гаджето на Зори "говори" за него. Пак нещо са оплескали и е трябвало да го доизкусурят:

Или е технически проблем с материала или има ясни кадри на нещо нередно в самата игра, които не могат да скрият в монтажа.
Това бяха и нашите детективски заключения. 😁

# 144
  • Другата България
Смесваш нещата Мери.
Тук говорим за битка в началотона десета седмица, преснимана един ден преди края на шоол-а. Играта се е играла и има отпаднал участник. След което имаме две седмици снимки без него.
Едно е да презаснемеш игра, която няма победител.
НО за промяна на победителя в игра, снимана в началото на десета седмица трябва да презансмеш и всичко останало.

Бен, наясно съм.
Аз говоря за принципа. За цялостното отношение на продукцията към игри, участници, зрители и т.н.
Не казвам, че ако това за утрешната битка е вярно е било защото Алексио е загубил. Пък след две седмици се сетили, че победителят ИМ не става - както в първи сезон, и имат спешна нужда от друг. Въпреки, че изобщо не бих го изключила да ти кажа. Сега като се замисля, ако е станало така, както и с Веско в първи сезон, то какъв е проблема да заменят Алекса с някой друг, достигнал финал /евентуално/? Например Генчо? Или дори Жени? Аз все още смятам, че тя няма да е на финал. За Генчо не съм много сигурна. Или дори със самата Мирела? Не мисля обаче, че е това. Но каквото и да е, дори и да “нещо нередно със самата игра“, самото словосъчетание звучи.....скандално. Поредна “нередност“, която може да доведе до опорочаване на нечия победа, дори и тя да е реална. Пълна аматьорщина, и подигравка с всички - и зрители, и участници.

# 145
  • София
Здравейте, банда! 😀

Най-накрая успях да смогна с всички епизоди от Максимал. Включително и с вчерашните два.
Тепърва тези дни ще изгледам и всичките подкасти с Гуспата (4 бр. - Любо и Емо ; Боби и Тими ; Иван и Ванко ; Юлиян и Чакала), ама имам да гледам и двете последни видеа на ЧакалКаста (с Михаела и Илиян) и трите последни Надкаста (с Михаела, Любо и Фейгин). 😁

И ви изчетох. За последно бях стигнал до 49 стр. на последната тема и от тогава не бях влизал в темата, за да не разбера нещо свързано с Максимал.

Първо за анкетата,
ааргххх, недогледах въпроса, разбрах какво се пита чак след като упражних вота!!
Гласувах за ИВ, Ергенът и Хелс Кичън. Но мисля, че се досещате, че това е наказателен вот. А то се търси обратното, кои шоута са най-малко нагласени. Така че автоматично да си вадите наум по 1 глас от ИВ, Ергенът и ХК в анкетата (то гласовете и без това са логично малко на брой).

От имената в анкетата гледам само: Сървайвър ; Игри на волята, Фермата ; Ергенът ; Стани Богат ; Голямото преследване. И Хелс Кичън последния сезон от средата някъде. Но останах отвратен от режисирането във формата, явно това си е типично за Тупарев. Все пак живот и здраве на пролет мисля да му дам нов шанс, защото пък не може да се отрече, че в предаванията на Тупарев има една динамика и съспенс, която липсва в останалите формати.
За мен Ергенът е най-фалшивото и нагласено шоу от всичките. Поне от това което аз съм видял.

А трите ми истински гласа и с положителен оттенък, както се пита всъщност в анкетата отиват в полза на:
Сървайвър ; Стани богат ; Фермата
Макар и за трите предавания могат да се изтъкнат няколко довода защо и при тях има шменти-капели, но ако трябва да ги сравняваме с другите, то има сериозна разлика. И си мисля, че Сървайвър е най-малко нагласеното предаване, но е хубаво да се махне от шапката на Милошевци. Както и ще стане явно от пролет, макар че пък това няма да е Сървайвър... Друга тема.

Сега за Максимал.
За последно писах на 09.10, след епизод 5
А вече сме на епизод 13. Леле, как лети времето.

Епизод 6

Логично Барни и Краси са твърдо последни. За тях поне познах в прогнозите си. Красимира е слаба, на нея само устата и знае много. А Светльо отдавна не е това, което бе на младини. Само името му е останало.
Много ме е яд за Ваня и Жоро. Моите фаворити и не само мои, така като ги слушам и участниците, то на голяма част от тях са били също фаворити поне за финал. Много силна, много комплексна двойка и за 5 секунди разлика излетяха заради лиготиите на Ваня. Да ме прощава, фен съм и, но тя издъни отбора и в двете игри. Онова не разбрала, онова не била чула, аре стига де! Жалко за Жоро, той си избра огнената червенокоска и уви. Яд ме е. За мен предаването загуби като цяло.
Анси и Марти са ми симпатични, но те голям потенциал така или иначе нямаха и логично отпаднаха още в следващия епизод.

Най-накрая да видим някаква по-интересна игра на терен с препятствия, че ми писна от статични игри и глупости.
Първа двойка, Морунов/Лили срещу Боби от Фермата и Дени от Един за друг
Ами Морунов буквално сгази на терен Боби. Отвя го. Какво да кажа... Пожарникарите са страшна работа. 😎
Лили се справи много добре с топчетата. Дени пък си е малко сприхава и имаше ядове с топчетата. Иначе е много силна чисто физически и двамата са опасна двойка. Но Боби колкото и да е добър (факт) е добър за Фермата. Но реален шанс срещу топ атлетите от ИВ няма.

Епизод 7

Тими и Ямболеца ме изумиха как предпочетоха да балансират топченца вместо да се пуснат на трасето (щеше да е яко да ги видим един срещу друг), ама аз тук го отдавам не само на тактика, но и на силното женско его в тези отбори. Елизабет обича да се нагала и да е в светлините на прожекторите (а пък Тими явно и тук ще го играе под чехъл, в сезон 3 бе под полата на Паулина, сега на Елизабет, хахаха ; бъзикам се де Wink)) ). За Силвия важи същото. Обича да се налага. Силвия специално е кросфитър от топ класа (една от най-добрите в България) и е с армейска подготовка. Останалите жени и да тичат не могат да я стигнат! Доста се изтъква и малко отвисоко гледа на останалите и тази арогантност може да и изиграе лоша шега. Георги и той пращи от адски много адреналин и его. Много са силни и двамата, но доста ми наглеят. Ще паднат отвисоко ми се струва. Май се мислят за нещо повече от останалите. Специално Жорко не знам защо се е надул толкова много. Та по трасето колкото и да е пъргава и добра Елизабет, Силвия беше с класа над нея. И по-бърза (но не с много) и най-вече, не се умори това момиче. И единствена от жените не използваше въжето от стената на обръщането. УАУ. То само 3 жени минаха де. Но забелязах, че и някои мъже ползват въжето, докато не и Силвия!
Браво на Дамяна. 6 курса направи заради драмите на Емо с дъската. И е била и с температура, но издържа, мина го! А и Дамяна не е първа младост. Така че евала, бравос. Тя бе приятната изненада на епизода.
Мартин малко тежко му дойде трасето и бягаше равномерно по-скоро бавничко.
Юлиян направо ми отвя шапката. Специално засичах 1-ия курс на всички мъже и имаме:
1) Юлиян ; 2) Боби ; 3) Морунов
Това е от всички минали. След това вече нямаше смисъл, защото започнаха проблемите с топчетата и не се движеха рамо до рамо при равен старт. Реално Юлиян би със сантиметър/два Боби на 1-ия курс, но ми направи впечатление, че Боби използваше въжето, докато Юлиян се премяташе като Морунов, като нинджа през тяло и глава. И другото което ме изуми при Юлиян е, че скачаше в рова и отскачаше отгоре все едно е нищо. Ама буквално с един скок вътре-вън, вътре-вън и изобщо нямаше нито задъхване, нито нищо. Зверски добре е подготвен Юлката. Наслада за окото.

Искам да отбележа и факта, че Стоян (на 50 г. атлет, ама здрав като бик, все пак ръгбист братко) победи на трасе Краси Джунов. Аз онемях. Абе изобщо всички от Игри на волята буквално сцепваха конкуренцията от другите формати. То се вижда всичко на терен. Това ти е играта. Оставяме настрана там теглене на въже, мятане на гуми и редене на плочки.

Рори бе истински факир с топчетата, браво бе момиче!
Юлиян как вдъхна кураж на Лора и тя се справи. Даскала си е даскал. Знае как и какво да каже.
Боби пък със страхотна идея да направи нещо като мерник с пръстите си, където трябваше и така Ели да разтваря въженцето следейки пръстите му и така да падат топчетата в кофата. Че иначе го бе закъсала и не и се получаваше. Браво за креативността на Боби. Той и в сезона доказа, че използва мозъка си в игрите. Качество което виждам в Юлиян и Гого също така.
Неочаквано за мен, Тими доста се измъчи с този елемент, а той по принцип е доста сръчен и ловък с ръцете.
Ямболския бек бе бърз, а това си е пипкав момент и като го знам какъв нервак е, очаквах да изрине тревата и кофата да изкриви, хаха. Той така дърпаше въжетата, че щеше да откине кола. Гуспата три пъти го предуперди, че после сам ще трябва да си го намести и ще изгуби време. Не знам с какво е зобал този нервак ама явно е предозирал здраво!

Това бе най-хубавата игра от началото на формата, за това и пиша толкова много.

В заключение, понеже не съм наивен да смятам, че Юлиян ще спечели (заради съвета и партньора), то ще стискам палци на Морунов и Лили и в краен случай на трето място искам да спечелят Тими и Елизабет.
Това е от всички двойки, които останаха в надпреварата.

Епизод 8

Боби и Дени ; Анси и Марти ; Емо и Дамяна в играта 'Слепците на Максимал'
Жените навигират мъжете, които са с вързани очи. В случая със специални очила. И после мятаха гумите. Това с гумите бе брутално. Там се иска не само сила, но и техника и мисъл.
Очаквано за мен, Боби и Дени спечелиха и се радвам за тях. Браво. Заслужено продължават напред борбата. Само те си вкараха гумите от първия маркер.

Епизод 9
Тъжната история за българската роза, разказа от Владимир Стоянов ‘Розаря’
Хубав и тежък епизод в който разбрахме в какво състояние е славната българска роза, един от символите на България.
Мила родна картинка...

Епизод 10

Скуит Гейм или Дърпане на въже
Хубава игра в която на пръв поглед физиката е най-важна, но си има и елемент на тактика и стратегия.
Само че тази игра не е добре да се играе на трева, където се хлъзгаш и губиш почва под краката. Не бе добре замислено. Хареса ми как няколко отбора загатнаха за различни тактики, а някои наистина са гледали култовия сериал и взимаха пример от него как да излъжат противника. Например Денислава.

Краси и Рори – Боби от Ф и Дени 1-2
Най-оспорвания дуел. Респект и за четирите двойки. Краси и Рори нямаха добър жребий, но се справиха перфектно. Браво на Боби, че си смени обувките. Феърплей. А Джунов малко дребнав излезе.

Морунов и Лили – Боби и Елена 2-1
Още един ТОП дуел. Но тук бяха три бързи рунда. Шак-шак-шак.
Морунов бил с температура. Двама болни имаме. Дамяна и Морунов.

Жоро и Силвия – Тими и Елизабет 2-0
Тук няма какво да се коментира. Тежка категория срещу категория перо. 😀
Какви звуци издаваха Георги и Силвия, направо като канибали не виждали човешко месо със седмици...
Мале, мале... Някой да ги озапти тез двамцата!

Епизод 11

Юлиян и Лора – Стоян и Хепи Ванче 2-0
Тук очаквах малко повече битка, в смисъл не че нямаше, получи се як съспенс в рундовете, но очаквах да има 3 игри, защото Стоян е много здрав и ръгбист. Жените все едно не играха... То и на двечките не им е в това силата. Особено Лорчето. Много е симпатична ама е като кукличка. Тя милата изобщо не е за такива игри, но искам да я похваля, защото някак си разцъфна в този формат и засега поне се представя на едно доста прилично ниво в игрите. А Стоян изуми всички като се събу и игра бос. Голяма скица е. 😀
Юлиян и Лора спечелиха в два оспорвани рунда. Първия бе бърз де, ама втория бе много як, защото се вложиха на макс и бе интересно до последно. Имаше един момент около 10, 20 секунди в които Юлиян остана сам на въжето. Лорчето излетя нанякъде, хаха. После пък Хепито се изхлузи и Стоян остана сам ама за много по-малко. Голямо шоу.

После отпадналите двойки играха игра за баланс и издръжливост, като трябваше да държат тотема на Максимал с лост ; 5 кг. за мъжете и 2.5 кг. за жените. А участниците бяха стъпили на 10 см. платформи.
Тук бях убеден, че Тими и Елизабет ще спечелят, уви пак не познах. Ама нормално е тук да не се познава много, много, защото игрите са честни (няма монтажи, едити и простотии), а играчите са много равностойни и не знаеш кой-кога, къде и на какво ще се прояви.
Не съм очаквал точно от Елена така да избухне и да остане последна. Но според мен тя малко послъгваше с наклона на лоста. Гуспата сляп ли бе не знам.

Много непритен момент в епизода ми остави кобрата Красимира, която каза, че ще направи всичко възможно Юлиян да не спечели и да го изрита от надпреварата?! Абе тия жени с какво ги облъчват??? Където и да отиде Юлиян, все ще има по някоя проклета злобарка. Сега очаквам и Дамяна да се включи в хорото. Ама нека се излагат де, сами си вкарват автоголове. И после се оплакват, че зрителите били хейтъри. А тя каква е? Хейтърка ама отвътре на терен.

Епизод 12

Първият истински съвет на Максимал.
Очаквах двубоя между Тими и Елизабет и Джунов и Рори в гласовете. Стана ми малко тъжно, че Стоян и Хепи Ванче не получиха нито един глас.
Имахме и първи по-сериозен конфликт. Не се и учудвам, че се захапаха точно Ваня и Красимира. Ваня където има конфликт тя е първа писта, а Красимира не знае кога да млъкне.
Направи ми впечатление обаче, че не гласуват по двойки. Красимира гласува за Джунов, а Бърканичков за Тими и Елизабет. Мартин гласува за Тими и Елизабет, а пък Анселина за Джунов и Рори.
И тук при 4-4 гласа си каза по-доброто лично време на Тими в играта. Така той и Лизи продължават напред.

Така, какво имаме към този момент:
Напред продължават: 7 човека от ИВ ; 3 от Фермата ; 1 от Един за друг ; 1 извън риалитата (Лиля)
От отпадналите участници имаме: 4 човека от Фермата ; 2 човека от ИВ ; 2 от Сървайвър ; 2 от Един за друг ; 1 от Къртицата ; 1 от извън риалитата

Епизод 13
Игра за визуална памет
Символите на кубовете на масите са: Максимал ; Розата ; Спорт Депо ; Планина ; Кръстопът ; Мост
Трябва да се спазва последователността в подредбата, която се диктува от Гуспата.
Първите две двойки продължават напред.
Къде е Джаферович тук? 😁

Хубава игра, ама някак си не знам и аз, събрал си такива атлети, ами пусни ги на сложен терен бе човек, какви са тези фигурки и щуротии. Оф, нз, иначе играта си ми е любима де, ама, някак си... Както и да е.

Очаквах Боби и Елена да спечелят, заради Елена. Не познах. Явно и Юлиян се е подвел като мен, защото чистосърдечно си призна, че неговата тактика е била да преписва от нея?! 😂
Лора отпадна пред, предпоследна, т.е. за малко да се промъкнат напред към полуфиналите, ама уви, не би!
Ямболския бек и Силвия директно и нагло си преписваха и ослушваха до последно. Не е забранено, но за пореден път ми правят лошо впечатление.
Браво на малкото русо момиченце, Елизабет. Не само пъргаво, но и умно. Успя да победи армейците.

И така напред към полуфиналите продължават:
Стратимир и Елизабет / Георги и Силвия

И сега какво?
Търсят се още две двойки за полуфиналите. Едната ще бъде директно класирана от съвета на Максимал, а другата двойка ще се класира след тежка игра.

Двойките са:
Юлиян и Лора / Морунов и Лили / Боби от ИВ и Елена / Боби от Ф и Дени

Време е и за прогнози:

Според мен Морунов и Лили ще получат директна промоция напред, защото си мисля, че всички вътре харесват Морунов, а и Лили е много мила. Освен ако и нея не я намразят кобрите, само защото е жената на Юлиян и така да го отнесат като отбор. Ама не вярвам де. Другата двойка със сериозни шансове за полуфинала е Боби и Елена от ИВ. Също доста харесвана двойка. Но аз стискам палци за Морунов, защото това е шансът да гледаме на полуфиналите и Морунов и Юлиян. Иначе единия ще отпадне и ще е поредната загуба за формата!

Тук вече ако не се лъжа ще гледаме битки мъже срещу мъже и жени срещу жени и после ако има равенство ще има дуел по двойки. Хмм, ама всъщност може чак на полуфиналите и финала да видим този регламент. А понеже тук ще имаме 3 двойки, по-скоро ще има пуснат тежко трасе за хронометър.
Хайде, давай Лорче, дръж се!

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 01:18 от Diavolo

# 146
  • Другата България
Ох, Билянка, много неясно...прилича на Алекса, да. Ама как да докажем, че е тогава, на тази дата?

# 147
Това бяха и нашите детективски заключения. 😁
Утре ще гледаме с повишено внимание Мирелка как е облечена, прическа, грим, обици/бижута, има ли ластици, с какви маратонки и чорапки е и дали се променя нещо във външния и вид. Защото тези са аматьори, няма начин да няма разлики, ако са смесвали кадри от двете битки.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 07:51 от Bengun

# 148
  • София
Няма как да се докаже откога е и какво точно се вижда, ето и втората снимка, на която се вижда надписът Капитани. Мен ме впечатли колко грозна е обстановката, знам, че се снима до изоставения Коста Дел Кроко, но не го бях виждала така отблизо.

# 149
Аз пак да кажа за Максимал - този Съвет е съвършено излишен елемент в предаването.
Разбирам, че трябва някаква мотивация за всички участници, за да не стане така, че някои се появяват за по 2-3 игри и приключват. Но едно по-умерено присъствие щеше да стои много по-добре и по-логичо. Например да наблюдават битките и да се включат само веднъж, като например върнат някоя отпаднала двойка на някой етап от играта.
А в останалото време можеха много по-активно и смислено да се включат в каузата на предаването с розата, вместо да им слушаме кудкудякането и коя кого харесвала, при това през половината от времето на епизода.

Общи условия

Активация на акаунт