За конспиративните теории

• 6 730
  • 154
  •   1
Отговори
# 60
Руса жена с хубави гърди задължително има богат спонсор...  Примерно...
Това е обикновен предразсъдък, като онзи за онези с големите коли.

# 61
  • Далечният изток
Че на ония с големите коли са им малки ******* ли? А, това си е вярно...

# 62
Арменец с огромен джип. А де?

# 63
Не. Когато бях в началото на двайсетте, което беше преди малко поевече от 10 години, развих огромен интерес и изчетох и изгледах всичко, което успях да намеря. Постепенно осъзнах, че нито едно от нещата, което "информираните" твърдят, че е предстоящо, планирано, неизбежно и т.н., така и не се случва.Колко са несъстоятелни друга част от твърденията ме научи животът. И така.

За мен конспиративните теории са пореден опит, също както и религията, да се намери обяснение на несправедливостите в света като цяло и в живота на отделния човек. Те са микс от вярна информация и погрешни интерпретации и изводи. Например аз не вярвам, че може да съществува истинска демокрация, водещият мотив винаги ще е финансов, а не добруване, развитие, запазване на човешкия живот и други подобни.

Има една много малка (на фона на цялото население на планетата) група от свръхбогати, които едновременно са над законите и повечето закони са създадени да защитават тях. В това няма нищо конспиративно. Но това, че разполагат с някакви окултни сили, че си оставят тайни знаци и други подобни, за мен са пълни глупости.

Вярвам също така, че се правят опити с вируси и бактерии, опити да се повлияе на климата, сигурно и забранени опити с хора все някъде се правят. Но това е нормална част от научния прогрес, всяко изобретение може да се използва и като оръжие, затова първо винаги се проверява какви са възможните му предимства за имащите го и тогава се пуска за масова употреба.

Към днешна дата страня от почитателите на подобни теории. Установила съм, че съдържанието от телевизия, новини, музика и всякакви други канали, с което те се ежедневно се сблъскват, е на толкова ниско ниво, че е достатъчно едно послание да им е поднесено грамотно, независимо от същината му, за да бъде обявено за "научно".

# 64
По-лесно се вярва в елементарно сглобени неща като митове и легенди отколкото в сложни неща като физика, химия, геометрия, електротехника и подобни. Вградено ни е в чипа.

Вярата в митове и легенди не е необходима, още по-малко задължителна.
Познаването на митовете и легендите обаче е не само полезно, но и интересно. Има какво да се научи от тях.
Илиада и Одисея са допринесли далеч повече за развитието на цивилизацията и културата от електротехниката, примерно. Като човек с известни познания в електротехниката, ще кажа, че в частност и аз съм научил повече от Омир, отколкото от Георг Ом.

# 65
Познаването на митовете и легендите обаче е не само полезно, но и интересно. Има какво да се научи от тях.
Да си чел Омир е едно, да вярваш че в Черно море живее Медуза Горгона и да вярваш, нейният поглед те облъчва докато е разхождаш по плажа е съвсем друго Wink

# 66
Скрит текст:
Да си чел Омир е едно, да вярваш че в Черно море живее Медуза Горгона и да вярваш, нейният поглед те облъчва докато е разхождаш по плажа е съвсем друго Wink

Е, нека не се заяждаме за дребни грешки в адресната регистрация. Може да не е точно "в" Черно море, но по плажовете между Слънчака и Обзор има голям шанс да я срещне човек.

# 67
  • София
Скрит текст:

Е, нека не се заяждаме за дребни грешки в адресната регистрация. Може да не е точно "в" Черно море, но по плажовете между Слънчака и Обзор има голям шанс да я срещне човек.
"Куцата медуза" не е просто алегория, а реалност.

# 68
Вярвате ли в конспиративните теории?
В подмяната на новият световен ред, кражбата на ДНК, кемтрейлс, био- химичните разработки, климатичните оръжия, тайните общества?

Къде спира или къде започва критичното мислене за вас?

1. И да и не.
Да, когато даден заговор може да бъде в тесен кръг от ръководители и олигарси, плюс максимум малко на брой високо привилегировани специалисти.
Не, когато става дума за огромни заговори със стотици и хиляди хора, които пазят тайната десетилетия или завинаги.

Нещо приличащо на конспирация се получава обаче и тогава, когато има колективен интерес. На определено ниво на информираност и ерудиция на поста не е нужно да се наговаряш, а само да използваш рефлексите си.

Затова е важно обществата да възпитават просветени, интелигентни и ерудирани хора и да им осигуряват голяма натовареност. Друга защита няма. Или множеството ще е просветено и ще вижда през димната завеса, или не. - това съвременните общества не правят. Даже ми се струва, че има колективен интерес да не го правят и определени групи без да се наговарят осъзнато и рефлекторно действат в тази посока. Това обаче не е конспирация, а грозната страна на времето в което живеем - упадък.

2. Подмяната на новият световен ред е именно колективен консенсус, защото при досегашният основните играчи започнаха да изнемогват.
Глобализацията е на принципа победителят взима всичко, който наблюдавахме първо в информационната революция онлайн.
Световният ред трябва да бъде подменен. Само че това трябва да стане на базата на  публикувани анализ и мотиви, както и с официални мерки. Сега не само, че големите си нагласиха за какво да се скарат, ами и големите акули са си отворили устите и вътре валят пари. понеже това не е конспирация, а колективен интерес, нещата стават бавно. Путин и Байдън си говорят през телевизора пред очите на всички, ход по ход, без да общуват по тайни канали. - Защо? Защото тези тайни канали няма как да се обслужват от ръководители, олигарси или високо привилегировани специалисти лоялни към олигархията. - щом няма как, значи не се прави. Изпълни ли задачата някой от по-ниските етажи, то смятай, че ще е изпуснал информацията преди да са успели да го убият, дори да го убият много бързо. Самото му съществуване ще издаде всичко. Председателят Си общува по същите официални публични канали и ясно телеграфира намеренията си.
Световен корпус за подлости и завери обслужващ клептокрацията и олигархията обаче няма.

Негласното съглашение, което е старо като света е че позицията на шахматната дъска се нарежда до един момент изкуствено, а след това се играе по честни правила. Консенсуса е до нареждането на позицията, после на когото докъдето му стигнат силите играе.

3. На никой не му дреме за Вашето ДНК. Няма как фирмата унищожаваща пробите от лабораториите да участва в конспирация, защото това изисква участието на обикновени хора, а това е невъзможно.

4. Кемтрейлс трябва да бъде дума появяваща се като ********* във всеки форум и Фейсбук. Просто откачено. Или да се заменя с контрейлс.

5. Био-химични разработки има. Ако всички не ги мързеше, трябваше отдавна да са заразили пиле с Ковид за да видят точно кой протеин се произвежда в белият му дроб, кой е този протеин и за какво се използва.
Изкуствените вируси имат само едно приложение: производство на белтъци, които са необходими на учените за други неща.
Има патенти за ваксина за бронхит свързана със това семейство вируси. Само че Совид не е ваксината, а синтезатор на белтък, който им е трябвал за да направят лекарство, ваксина или кой знае какво.
Слава Богу, сътворението е достатъчно силно във всичко живо, в случая полу-живо, та подчини и лабораторният вирус на общите природни закони.

6. Климатични оръжия няма. Големите антени служат за локация на много неща зад хоризонта или от другата страна на земята.
Апропо, намираме се в началото на нов ледников период, така че се запасявайте с пуловери.
В този ред на мисли, ограничаването на СО2 не е много мъдро, днешните реколти биха били с около 25% по-ниски ако не беше допълнителният СО2, ускореният кръговрат на водата и малко по-топло. Места като Япония, някои краища на Англия и Холандия, както и делтата на Меконг във Виетнам се радват на 6-8 реколти годишно.
Планетата позеленява и буренясва, а в днешно време България е по-залесена отколкото през 80-те.

7. Тайни общества има. Занимават се с тарикатлъци, корупция и извращения. В доста щати и градчета в САЩ масонската ложа играе ролята на общински съвет и заседанията са открити. САЩ обаче са супер държава, затова и масоните им са супер. Извън САЩ не е така.

# 69
  • София
В някои "теории на конспирацията" вярвам, в други не. Но искам да попитам хората, които напълно отричат разработването на химически оръжия, т.е. кемтрейлс като общо название, и имат обяснения за тези явления, защо следите в небето, обясняващи се с изпарения от самолети, са във формата на правилна решетка? Аз принципно вярвам, че съществуват тези разработки, но пък не вярвам, че се ползват масово, в България да речем, а пък и не виждам смисъл и цел в мирно време. Просто се опитвам да си обясня следите на правилната решетка. Не съм чувала, аз поне, самолетите да летят успоредно десетина броя, после перпендикулярно други десетина броя.
Междудругото, и синът ми на 11 може да барне на някоя програмка, някой текст да изглежда като от 30-те години на миналия век, който да обяснява разни явления. Нужно е име, година на издаване, брой.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 03:21 от Maidenly

# 70
По същата причина поради която и автомобилите се движат по "правилна решетка", същата конспирация е, че и кемтрейлс им излизат от ауспуха. Няма къде да избягаме от тях, то затова Мъск отива чак на Марс, там поне чист въздух.

# 71
затова Мъск отива чак на Марс, там поне чист въздух.
А там чакат ли го марсианци? Той един пт тях ли е? Или е робот? Да знам в коя конспирация точно сме.

# 72
  • София
По същата причина поради която и автомобилите се движат по "правилна решетка", същата конспирация е, че и кемтрейлс им излизат от ауспуха. Няма къде да избягаме от тях, то затова Мъск отива чак на Марс, там поне чист въздух.

Не става въпрос откъде излизат, а за форма, линия на движение и траектория. Как е организирано въздушното пространство и въздушните коридори? Успоредно и перпендикулярно ли, самолетите се редуват един след друг да следват формата на решетка?

# 73
В някои "теории на конспирацията" вярвам, в други не. Но искам да попитам хората, които напълно отричат разработването на химически оръжия, т.е. кемтрейлс като общо название, и имат обяснения за тези явления, защо следите в небето, обясняващи се с изпарения от самолети, са във формата на правилна решетка? Аз принципно вярвам, че съществуват тези разработки, но пък не вярвам, че се ползват масово, в България да речем. Просто се опитвам да си обясня следите на правилната решетка. Не съм чувала, аз поне, самолетите да летят успоредно десетина броя, после перпендикулярно други десетина броя.

Тези следи може да изглеждат като решетовидни, което се дължи на това, че полетите следват маршрути или коридори във  въздушното пространство. Точно както има магистрали за превозни средства, така има подобни коридори в небето, които повечето въздушни полети следват.
Самолетите летят във всички различни посоки по всяко време и многобройните следи може да изглеждат така, че се кръстосват. Въпреки че може да изглежда, че следите се пресичат, следите всъщност могат да бъдат от самолети разделени от значителна надморска височина и време.
Самолетите често следват сходни маршрути, разделени от надморска височина, време, странично разстояние и посока, затова в небето могат да се видят решетки.

Междудругото, и синът ми на 11 може да барне на някоя програмка, някой текст да изглежда като от 30-те години на миналия век, който да обяснява разни явления. Нужно е име, година на издаване, брой.

Летецъ, списание за въздушна просвета и култура, септември 1943г., брой 1, страница 19.
https://sportnabiblioteka.bg/images/download/Letec/12_1.pdf

# 74
има си въздушни коридори, и пътуващите в един коридор се разделят на някакво безопасно растояние
всеки самолет който е горе, се следи и се знае кой е и какъв е, даже си има сайтове, в които се показват. Че дори и разузнавателните самолети на НАТО показва.

Общи условия

Активация на акаунт