(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 51)

• 38 576
  • 783
  •   1
Отговори
# 120
Аз не гледам размера, а дали са започнали да се избистрят. Нареждам на един ред в касетки, застлани с вестник/брошура и част от тях на светло, част на тъмно, бавно да съзряват.
 Като гледам прогнозата  поликарбонатната оранжерия при майка ще я бера и чистя по нова година. Миналата седмица набрахме две кофи червени домати

# 121
  • София
Кладенци имате ли?Ще ги регистрирате ли?
Аз пробвах да декларирам миналата година, но така и не получих потвърждение за регистриран кладенец.
Всъщност, подадох до две различни басейнови дирекции - Плевенска (където е моят кладенец и не получих отговор) и Кюстендилска (където е кладенецът на родителите ми - от там отказаха да регистрират, с мотива, че кладенецът е извън населено място).
Вие получихте ли потвърждение за регистрация?

# 122
Обадете се в басейнова дирекция ако нямате входящ номер, а ако имате за момента това е всичко, нямат капацитет за повече

# 123
  • Варна
Здравейте,
Които са отдавна в темата няма как да не си спомнят нашето малко слънце - Авосет с тихото селце Тюркмен насред Тракийската низина, градините зад дуварите, язовира с водоплаващите птици... Авосет ни топлеше душите, когато беше студено, разсмиваше ни, радваше ни, че расте толкова самобитна и красива.
Днес чета, че нейното село го грози опасност от изграждане на каменна кариера досущ до язовира и селото. Препращам ви да потърсите започнатата петиция с име "Не на нова каменна кариера в село Тюркмен". 
Аз вече гласувах за спиране  разработването на кариерата. Призовавам ви и вие да го направите от солидарност със стар приятел, а ако се върнете в темите назад, или потърсите нейния блог "Градината на слънцето", няма да съжалявате, ще изпитате чиста радост от досега с един светъл талант.

# 124
  • София
Амика, изкара ми акъла! Много се радвам, че момичето си е добре! Това е приказно създание, самородно злато... аз четях и препрочитах...
Дай линкове,  моля!

# 125
  • Между гори и планини
Ох, бе! Помислих си , че нещо ужасно се е случило с момичето, преди да прочета до края.
Дай линк, ще подпиша, но ме съмнява това да спре каквото и да е.
За зелени домати, прибрани да зреят, зреят ако избистрени. Аз продадох 80% от последното бране. Оставих си само 2 касети зелени домати, да зреят на тъмно и хладно в едната стая в която не влизаме често и не я топлим. Слагам всеки домат в индивидуална хартия, като мъфини и в касетка. Вече има леко розови.

# 126
Едно от най-големите и богати села до Пловдив от години се опитват да спрат кариера. Никакъв ефект.
Силно ме съмнява за това мъничко селце в нищото...

# 127
Не мога да повярвам, че г.н Енков се е съгласил да съсипят общината. Та общината е сертифицирана като екологично чиста от 19г. мисля. Кмета имаше планове за биологично земеделие и пчеларство, за селата в подножието на  Средна гора планираше биоживотновъдство и събипане на билки. Започна изграждане на фабрика за био продукти. Имаше стратегия за създаване на кръгова биоикономика и започна затваряне на цикъла.

# 128
Привет градинари!
От днес...

# 129
  • Добрич
Кладенци имате ли?Ще ги регистрирате ли?
Аз пробвах да декларирам миналата година, но така и не получих потвърждение за регистриран кладенец.
Всъщност, подадох до две различни басейнови дирекции - Плевенска (където е моят кладенец и не получих отговор) и Кюстендилска (където е кладенецът на родителите ми - от там отказаха да регистрират, с мотива, че кладенецът е извън населено място).
Вие получихте ли потвърждение за регистрация?
Аз получих Потвърждение с входящ номер.
За сега това е достатъчно мисля. Ако публично се появи някакъв регистър, свиркайте...

# 130
До колкото ми е известно ще правят дигитална карта на подпочвените води и кладенците.

# 131
  • София
А всъщност какво е определението за "кладенец"? Ние сложихме бетонните пръстени точно в последния ден за регистрация. То прилича на кладенец, но е по-скоро дренаж, дълбочината е около 2,5 м. Но пък не знам и дали можем и дали трябва да регистрираме, след като още реално няма обект?

# 132
София, последния срок е 30.11.2022г. Регистрират се само сондажи и кладенци.

# 133
  • Перник
Здравейте Simple Smile
При нас не беше валяло около 2 месеца, но в последните дни добре си навакса.
Почти успях да изчистя градината. Насадих лук и чесън преди около месец, а снощи отскубнах първите стръкчета лук за проба. Ами стават Simple Smile Засях и малко спанак и салатки, поникнаха. Имам и чудесен магданоз, и самозасял се копър. И ягоди бера. Тези са от миналата неделя (13.11.)
Тази неделя пак брах, но по-малко Simple Smile

# 134
  • София
Много бавно покълват и растат кафяви марули/салати. 5 пъти по-бавно и 10 пъти по-рядко.
Така ли е и при вас?

Общи условия

Активация на акаунт