(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 51)

• 38 601
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
Всички саксии са под стрехата. Директно слана няма да ги парне, но си е студено.

Не знам за лимона, но мушкатата и сакъзите са кучета. Ако не си ги поляла, под покрив ще оживеят, стига да е засушена пръстта и да не замръзват мокри корени. Но все пак трябва да се приберат, преди да настъпи истинската зима.
Тези - 4° са или някъде на високо в Западна България, или някъде още по на високо.
За тази вечер отново прогнозите за наистина ниски температури са за западната част на страната.

# 151
И аз мисля, че ще оцелеят мушкатата и сакъзите. Миналата година ги бях прибрала, но ...... цяла зима са били на отворен прозорец. Имаше само 2-3 саксии фира.
За лимоните ми е, но каквото такова. Като съм заплес.

# 152
  • Между гори и планини
Моите са още вън под стряха и на завет. Цъфтят яко при все че не ги поливам. Утре ше ги прибера, в мазата, че става минусови температури нощем.

# 153
  • София
Бриз, колко растения лимони имаш? Разкажи повече за тях.

# 154
  • София
Хайде и аз с цветарски неволи. В петък си ходихме на село и забравих да прибера мушкатата и сакъзите.  Както и двата лимона. А не се очертава да отидем скоро.
Според мен мушкатите ще си оцелеят без проблем, при нас пред блока и сняг ги вали и са си ок, стига да не е кучи студ. За лимона обаче не знам.
Ние в събота ходихме до къщата, не бяхме от две седмици. Спряхме водата. Прибрах и аз мушкатите, далиите и гладиолите. Завихме смокинята.
Най-накрая изчистихме и оранжерията. Обрах последните останали неща, а мъжът ми оскуба всичко. Много ме е яд, че тази година изпуснах и така и не насях спанак.
Оранжерията:

Последни домати и люти чушки.
Зелении- лапад, коприва, манголд и кейл:

Навън обрах праза, магданоза както и последният копър:

Отделно си взехме от фризера месо и грах, няколко буркана със зимнина, както и картофи и батати.

И последна снимка, как заварих батута :

Имало е буря, слава богу само батута и една саксия бяха пострадали.
Банята най-накрая е почти готова.
Спряхме водата, нахраних селските котки Simple Smile

# 155
След като си нахранила съседските котки се надявам, че си прибрала и Страх да страда затворен на топло през зимата. Шепичка явно не си пада по селския живот, въпреки че е родена там.

# 156
  • София
След като си нахранила съседските котки се надявам, че си прибрала и Страх да страда затворен на топло през зимата. Шепичка явно не си пада по селския живот, въпреки че е родена там.

Страх вече две седмици мързелува и дебелее в апартамента.
По-миналият уикенд отидохме набързо до къщата и то най-вече заради него, за да му оставя храна или да се опитам да го хвана. Два часа обикаляше около нас по двора ,но не ни даваше да го хванем.
Накрая се отказах, оставих му пълни няколко купи с храна в стаята, заключих и почнахме отвън да товарим колата. Бяхме отворили вратите на колата, за да вкарваме нещата и каква беше изненадата ми когато го видях как сам си е влязал вътре в колата и гледа през прозореца. Наложи се да отключвам и да се връщам да взема клетката. Оставих клетката в колата, той сам си влезе в нея и си го прибрахме. Първите няколко дни не си обръщаха внимание с Шепа, но сега по няколко пъти на ден има надбягване и боричкане между двамата. Хич не е глупав котарак се оказва, но само ме ядосва Simple Smile

# 157
  • София
Айла, пишеш като Астрид Линдгрен! Или поне аз те чета така Simple Smile
Нагълтвам текста, а после, за кеф, се връщам. Кеф, ама и завист- краставици, чушки...

# 158
  • Между гори и планини
Летящият батут на Айла 😂
Искам да кажа, че в черните котки има наистина нещо специално. Казвам го като собственост на такава. Много интелигентни животни.
Искам да ви кажа, че градината много ми липсва, много. Ужасно зарибяващо е.
Айла, какво ги правиш далиите? Моята е в саксия под стряхата. Да я прибера в мазата?

# 159
Здравейте, човекът въпрос пак е тук😊
Аз какво да ги правя моите 12-13 корена ягоди 🙄?
Временно до пролетта ще живеят в саксии.Да ги прибирам ли или вън ще си оцелеят? Вътре да ги поливам ли, топло студено, к'во обичат🤭😆 ?
Имам и 2 много красиви хризантеми в саксии още си цъфтят и тях се чудя какво да ги правя.Сигурно ще ходя да досаждам с въпроси в цветарските теми🙃🤭

# 160
  • Между гори и планини
Хризантемите обичат хладно. Идеално им е вън.на завет зимата и няма да им стане нищо.

# 161
Доня, прибирай далиите на тъмно в мазето. Моите ги забравих и измръзнаха.
Хич не ми липсва градината... Grinning днес пак работа ... Искам да навали много много дълбок сняг и да стои до 1.4.23. Да си седя на топло и да си почивам.

# 162
Бриз, колко растения лимони имаш? Разкажи повече за тях.
Два лимона в саксия гледам, вече две години. Единия има и едно лимонче. общо взето, уча се  в движение. До сега цитруси не съм имала.
Айла, скри ми шапката с тази ноемврийска реколта. Браво, момиче, респект!
Доня, прибери саксията с далии в мазето.
Аз имам чудно поникнал грах. В петък посях и останалите ми семена. За пролет оставих един пакет Рондо. Ръснах и репички, и моркови. На мен също ми липсва градината.
Спорна седмица дружки, градинарки!

# 163
  • Между гори и планини
Много ми липсва една хубава шопска салата, с моите домати, краставици току що обрани, хрупкави, сочни и сладки. Да, много ми липсва градината!
За сметка на това, имам една побъркана кокошка, която тайно си е направила гнездо вън до плевнята и месец е живяла там, на открито и нощем. И ми се яви с пиленце. То наистина беше много топло за сезона!

# 164
О, Доня, къде ще го гледаш на топличко това мъниче. Тук вали сняг, меко е и го топи, но зимата напомня за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт